Bajnoki Mérkőzések
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Na ez az a színspanyol kp, ami tetszik, Fermín nálam mostani formájában kezdő. Eric reméljük stabil lesz. Nekem szimpatikus a kezdő, vissza kell vágni nekik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Szczesny - Koundé, Cubarsí, Eric, Balde - Casadó, Pedri, Fermín - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski

Tény hogy jelenleg nagy a különbség köztük, de adjunk több időt Gavinak a sérülése után!
Az a kifejezés, hogy "legtúlértékeltebb" eléggé degradáló. Ha a madrid játékosára használod azt nem bánom...
-
- Barça C
Sziasztok !
A Rayo lesgólja szerintem nem Inigo akadályozása miatt lett anulálva.
A Rayo támadása /10-15mp el a gól előtt / szerintem lesen találta a balszélsőjüket ,amikor átlőtték a félpályán a labdát.
A védőnk /Fort?/ még talán meg is torpant egy pillanatra.
A bíró is jelezte, hogy egy korábbi eset miatt ítélt lest. Sajnos nem ismételték vissza odáig a támadásukat ,de nekem élőben nagyon lesnek tűnt. Aki esetleg felvette a meccset, érdemes ezt visszanézni.
A Rayo lesgólja szerintem nem Inigo akadályozása miatt lett anulálva.
A Rayo támadása /10-15mp el a gól előtt / szerintem lesen találta a balszélsőjüket ,amikor átlőtték a félpályán a labdát.
A védőnk /Fort?/ még talán meg is torpant egy pillanatra.
A bíró is jelezte, hogy egy korábbi eset miatt ítélt lest. Sajnos nem ismételték vissza odáig a támadásukat ,de nekem élőben nagyon lesnek tűnt. Aki esetleg felvette a meccset, érdemes ezt visszanézni.
Megint a tavaly novembertől kezdődő fásultságot (és az ebből adódó ot) éreztem a hátvédeken, támadókon...FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.18. 06:47:27Nagyon gyenge meccs volt. Írtam az élőben, ez nálam nem büntető. A góljuk viszont szerintem szabályos volt. A szabályok szerint viszont jól döntött a bíró. Nagyon nehéz lehet most a La Ligában bíráskodni.
Nagyon gyengén játszott mindenki. Yamalnak alig volt jó megmozdulása, Raphinha kihagyott 2 ziccert és 1 nagy helyzetet
Sczesny, Inigo, Olmo és Pedri dicsérhető, de Inigonak volt egy csúnyán eladott labdája, Olmo eltűnt a végére.
Nálam Pedri a meccs embere. Már nekem is bosszantó, mennyi "góloasszát" pazarolják el. Már lehetne 10-en felül.
Kellene egy támadó.
Yamal nagyon frusztrált, hogy nem megy be semmi - erőlteti akkor is, amikor nem kéne. Ha neki és Raphinak nem megy, akkor Lewandowskinak sem, pedig olyan sok labda most nem is akadt el rajta...
Középpálya úgy ahogy helyt állt, Olmo beállásával jó is lehetett volna..
Szerencsénk volt a kétes pillanatokban - nem lesz ez mindig így...
Sosem értem ezeket a típusú kommenteket, hogy akkor mi szabad legyen egy fórumon a téma, vagy hozzászólás, ha mindenben egyet kell érteni játékossal, edzővel, bíróval, elnökkel? A fű hossza marad és az időjárás kb.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Én azon lepődtem meg, hogy Yamal milyen gyenge meccset produkált tegnap. Ennyi rossz passza, labdavesztése, sikertelen csele, kihagyott ziccere nem sok volt a szezonban.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Csodálom, hogy Flick lett a vezető edző, és nem erről a fórumról választottak valakit!
Szerintem többen átvehetnék a legerősebb bajnokságok bíróinak a szerepét is!

Szerintem többen átvehetnék a legerősebb bajnokságok bíróinak a szerepét is!

Igen, Olmo teljesen más műfaj.
A másik kettőre együttesen ugyanakkor ráillik, hogy a kevesebb az több (lehetne).
E kettő helyett ugyanis egy megfelelő, komplettebb középpályással előrébb lehetnénk.
Még Pedri előnyére is válhatna egy ilyen változás.
Flick keze meg van kötve velük, miközben a csapat szintlépését nem úgy tűnik, hogy megfelelően képesek támogatni.
Hasonlóan látom, hozzátéve, hogy szerintem Gavi ez egyik legtúlértékeltebb játékosunk, főleg annak tükrőben, hogy Pedrivel szokták egy szinten emlegetni, keresni is ugynannyit fognak a hírek szerint. Pedig hatalmas különbség van tehetségben Pedri javára szvsz.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Kb így látom én is. Jó döntések születtek, de kicsit szerencsénk volt, hogy pont egyikünk sem esett át a ló túloldalára, nem sokon múlt. A mezráncigálásért biztos létezik olyan bíró, aki ezt befújná (és akkor amúgy lehet a VAR sem szólna), de tippre ez 1 lehet a 10-ből. Mint ahogy Inigo leterperésére sem adott volna minden egyes bíró tizit, de szerintem 8-9 igen.Messa írta: ↑2025.02.18. 08:34:46Ezzel most abszolút nem értek egyet, az említett esetek szerintem mindegyikében jó ítélet született. Kis mezráncigálás minden kiosztott párnál van egy szögletnél, de Inigot konkrétan lebírkózták, az annyira látványos volt, hogy varral nem megadni minimum nevetséges lett volna. A góljuk pedig nem volt szabályos, a lesen lévő ember kizárta Inigot. Elsőre amúgy én sem értettem, talán még másodikra sem, harmadik lassításra már egyértelmű volt. Olmonál pedig először a labdát érték el.
Ezek pont ilyen esetek voltak, nem 100%-osak, de viszonylag egyértelműek. Én amúgy Yamalnál sem láttam kontaktot, szerintem azt sem kellett befújni. Részemről ez korrekt meccs volt, a tegnapelőtti Reállal egyetemben, ahol egy hibát követett el a bíró, hogy nem küldte zuhanyozni Camát a 28. percben. De azon túl korrekt volt, ritkán láttam ilyen összeszedett és konzekvens vezetést két meccsen egymás után a Ligában (sajnos).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nem Gavit kellene tkp pozícióban játszatni. Olmóval azért jöttek a helyzetek, volt lendület, Raphinhát is ragyogóan ugratta ki. Gavit legfeljebb de Jong helyén tudnám elképzelni, ütköző, becsúszó, hentelő embernek. Annak még lehet, hogy egész jó is lenne.
2030-ig pedig így lesz ez még néhányszor.
Egy fecske nem csinál nyarat.
Mindenki kedvenc középpályája és rajtuk kívül természetesen mindenki más a felelős a csapat játékáért.
Velük általában akkor és úgy lehet egy kis focira számítani, amikor sikerül átjátszani nekünk a saját középpályánkat.....mint az Atalanta ellen.

- Chino
- Llegenda del Barça
Ha annyi kontaktot efújnának szögleteknél majdnem mindegyik vagy tizenegyes vagy kifelé szabad lenne. Mindegyiknél a mezét fogják, fél karral átölelik, de még két kézzel fogják is a másikat. Inigo eseténél Ciss hátulról két kézzel úgy húzta vissza Inigot, hogy nem tudott előre menni pedig el sem akart esni. Pont ő volt az, aki oda sem ment reklamálni.Messa írta: ↑2025.02.18. 08:34:46Ezzel most abszolút nem értek egyet, az említett esetek szerintem mindegyikében jó ítélet született. Kis mezráncigálás minden kiosztott párnál van egy szögletnél, de Inigot konkrétan lebírkózták, az annyira látványos volt, hogy varral nem megadni minimum nevetséges lett volna. A góljuk pedig nem volt szabályos, a lesen lévő ember kizárta Inigot. Elsőre amúgy én sem értettem, talán még másodikra sem, harmadik lassításra már egyértelmű volt. Olmonál pedig először a labdát érték el.
Csak valahogy arról az esetről nem szól a fáma, amikor a 85. perc körül Yamalt hátulról felvágták a tizenhatosan belül, az is sima tizenegyes volt és nem is videeozták.
Várható volt, hogy ilyen meccs lesz. A Rayo iszonyatosan mmeg tudja nehezíteni a nagycsapatok dolgát. Ősszel sem volt másképp, a 80+ percben lőtte Olmo be a győztes gólt, még tavasszal sem tudtuk őket verni. Az Atmától és a Realtól is pontot raboltak, sőt az utóbbi ellen a legutolsó 3 meccsük mind döntetlen lett.
Arról nem beszélve, hogy milyen formában voltak, klubrekordot jelentő 5 győzelem 3 dontetlen volt zsinórban a tegnapi meccsig.
Ennek ellenére 2-3 góllal fordulhattunk volna, ha Yamal és Raphinha kicsit összeszedetettebb.
Sajnos a húzóemberek eléggé maguk alatt teljesítettek, egyedül Pedri volt aki hozta a formáját. Egyszerűen zseniális a pali, ő akkor is képes nagyon magas teljesítményre, mikor a többieknek nagyon nem megy. Már az első félidőben is kiosztot két gólpassz értékű labdát.
Olmo becserélése jó húzás volt, nagy lendületet adott a támadójátéknak, remélem rendbe jött annyira, hogy a kezdőcsapatba kerüljön.
Frenkiet amúgy nem húznám le, volt egy két rossz megoldása, de alapjában véve stabil volt és jól vette ki a részét a védekezésből. Jelenleg egyértelműen őt tartanám bent a kezdőben és nem azért mert Casádó gyengült volna. Lehet, hogy csupán csak a sérülése jött teljesen helyre és alapból az a szintje, amit meccsek óta látunk tőle.
Forca Barca!!!!
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Fort látványosan gyenge volt, nem kell erőltetni.
Szerintem Cubarsí teljesen vállalható meccset hozott, Inigót meg gyengének titulálni, hát. Az lehet, hogy a lescsapdák nem működtek, de az ember folyamatosan mentett 16-oson belül, mert a szélsőink mellől jöttek a beadások, plusz ő harcolta ki a tizit, szóval elég érdekes meglátás, hogy gyenge volt.
Gavit divat itt ekézni, pedig nagyon hiányzik ebből a csapatból egy ilyen habitusú spíler. Meccsek óta nem találja magát, aláírom, lehetne ültetni, azt is. De, az, hogy a fél fórum kb. eladná, elég nevetséges.
Vannak agyatlan dolgai, de tegnap is volt egy mentése 16-oson belül, amit ha nem tölt el onnan a csatár előtt a labda. De lehet, ezt csak én láttam.
Lewa szerintem megint gyenge volt, Yamalt meg még nem láttam ilyen gyatrán futballozni. Ez a hosszú szünet szerintem nem hogy jót, csak rosszat tett a lendületünknek.
Raphina pedig mindent is kihagyott, ez egy komolyabb csapat ellen meg fogja bosszulni magát.
Pedri hatalmas extra volt, ismét, FDJ hozott egy átlagos szintet.
Olmonak voltak jó pillanatai, de nem ájultam el tőle.
Ami a bíráskodást illeti, szerintem minden esetben jó döntés született:
- Fort mezhúzás kb. semmiben nem akadályozta meg a rayo játékosát, ilyen szitut a 16-oson kívül sem fújt le a spori, ugyanezen a meccsen
- Cubarsí esetében a gyerek abban a pillanatban dobta előre magát, ahogy érezte a kontaktot, még a szpíker is megjegyezte, hogy brutál látványos volt
- Az elvett gólnál pedig volt olyan lassítás, ahol látszott, hogy a lesen lévő csatár direkt belép Martinez elé, nyilván nem nem a 3 perces összefoglalóból fog kiderülni
- Inigo esete egyértelmű, kár is vitatkozni
- Raphina buktatásáért pedig már láttam tizit más pályákon, szóval.
Összességében gyenge volt a csapat, nem tesz jót a sok pihenő. Persze, ha a helyzeteink felét berúgjuk, lehet más a vélemény.
Szerintem Cubarsí teljesen vállalható meccset hozott, Inigót meg gyengének titulálni, hát. Az lehet, hogy a lescsapdák nem működtek, de az ember folyamatosan mentett 16-oson belül, mert a szélsőink mellől jöttek a beadások, plusz ő harcolta ki a tizit, szóval elég érdekes meglátás, hogy gyenge volt.
Gavit divat itt ekézni, pedig nagyon hiányzik ebből a csapatból egy ilyen habitusú spíler. Meccsek óta nem találja magát, aláírom, lehetne ültetni, azt is. De, az, hogy a fél fórum kb. eladná, elég nevetséges.

Lewa szerintem megint gyenge volt, Yamalt meg még nem láttam ilyen gyatrán futballozni. Ez a hosszú szünet szerintem nem hogy jót, csak rosszat tett a lendületünknek.
Raphina pedig mindent is kihagyott, ez egy komolyabb csapat ellen meg fogja bosszulni magát.
Pedri hatalmas extra volt, ismét, FDJ hozott egy átlagos szintet.
Olmonak voltak jó pillanatai, de nem ájultam el tőle.
Ami a bíráskodást illeti, szerintem minden esetben jó döntés született:
- Fort mezhúzás kb. semmiben nem akadályozta meg a rayo játékosát, ilyen szitut a 16-oson kívül sem fújt le a spori, ugyanezen a meccsen
- Cubarsí esetében a gyerek abban a pillanatban dobta előre magát, ahogy érezte a kontaktot, még a szpíker is megjegyezte, hogy brutál látványos volt
- Az elvett gólnál pedig volt olyan lassítás, ahol látszott, hogy a lesen lévő csatár direkt belép Martinez elé, nyilván nem nem a 3 perces összefoglalóból fog kiderülni
- Inigo esete egyértelmű, kár is vitatkozni
- Raphina buktatásáért pedig már láttam tizit más pályákon, szóval.
Összességében gyenge volt a csapat, nem tesz jót a sok pihenő. Persze, ha a helyzeteink felét berúgjuk, lehet más a vélemény.

,,Azt hitted, hogy mi történt."
A bíráskodásba nem mennék nagyon bele, sokan sokféleképp látták, szerintem ótvar volt.
De 3 örökzöld témához adalék:
A védekezés / lescsapda / Araujo nem jó a rendszerben:
Hát minimum 3-4 alkalommal teljesen becsődölt a rendszer és a Rayon múlott, hogy nem kaptunk ki 2-3 góllal, Inigo szerintem halvány volt, Cubarsi és Fort pedig botrányosan gyenge, de Kounde is ragadt be, szóval nem azon kéne polemizálni, ha Araujo egyszer beragad, mert maga a rendszer sem működik és az ellenfelek kegyére bízzuk magunkat.
A második, hogy igenis védőket kell igazolni:
Fortot szépen kölcsönadni a nyáron, nem fogja itt a top szintet megtanulni 3 havonta 1 kezdőtagsággal, meccshiányosan meg nem hoz szintet, Cubarsit meg szépen ott kezelni, ahol a teljesítménye alapján kellene: 3-4. számú középhátvédként és nagy kérdőjel Chris és Inigo is, szóval remélem Tah még ma aláír.
Balde - Araujo - Tah - Kounde kezdősor, a padon EG, Cubarsi, Inigo és 2 komolyabb szélsővédő lenne ideális.
Végül:
A középpálya: Pedri extra, de ebben a Frenkie / Gavi / Pedri felállásban maga a csapat játéka szörnyű. Még 2 közülük egyszerre a pályán szódával elmegy, de hárman egyszerűen nem tudnak tempót adni. Én minimum 2 középpályásunkat eladnám nyáron, mert ehhez hozzájön, hogy Olmo a lengedező szélben megsérül, Fermin, Casado nagyon hullámzó teljesítményű, ezért szerencsétlen Pedri lassan egymaga tartja egyben a csapatrészt.
Gavira kitérnék még egy mondattal: nincs jelenleg szerepe a csapatban. Vkp poszton rettegni kéne, hogy kiállítják, középre esélye nincs bekerülni, minimum 2-3 játékos van előtte a sorban, elöl meg nem kreatív, ellenben ott is szabálytalan.
De 3 örökzöld témához adalék:
A védekezés / lescsapda / Araujo nem jó a rendszerben:
Hát minimum 3-4 alkalommal teljesen becsődölt a rendszer és a Rayon múlott, hogy nem kaptunk ki 2-3 góllal, Inigo szerintem halvány volt, Cubarsi és Fort pedig botrányosan gyenge, de Kounde is ragadt be, szóval nem azon kéne polemizálni, ha Araujo egyszer beragad, mert maga a rendszer sem működik és az ellenfelek kegyére bízzuk magunkat.
A második, hogy igenis védőket kell igazolni:
Fortot szépen kölcsönadni a nyáron, nem fogja itt a top szintet megtanulni 3 havonta 1 kezdőtagsággal, meccshiányosan meg nem hoz szintet, Cubarsit meg szépen ott kezelni, ahol a teljesítménye alapján kellene: 3-4. számú középhátvédként és nagy kérdőjel Chris és Inigo is, szóval remélem Tah még ma aláír.
Balde - Araujo - Tah - Kounde kezdősor, a padon EG, Cubarsi, Inigo és 2 komolyabb szélsővédő lenne ideális.
Végül:
A középpálya: Pedri extra, de ebben a Frenkie / Gavi / Pedri felállásban maga a csapat játéka szörnyű. Még 2 közülük egyszerre a pályán szódával elmegy, de hárman egyszerűen nem tudnak tempót adni. Én minimum 2 középpályásunkat eladnám nyáron, mert ehhez hozzájön, hogy Olmo a lengedező szélben megsérül, Fermin, Casado nagyon hullámzó teljesítményű, ezért szerencsétlen Pedri lassan egymaga tartja egyben a csapatrészt.
Gavira kitérnék még egy mondattal: nincs jelenleg szerepe a csapatban. Vkp poszton rettegni kéne, hogy kiállítják, középre esélye nincs bekerülni, minimum 2-3 játékos van előtte a sorban, elöl meg nem kreatív, ellenben ott is szabálytalan.
Nem zárta ki, Martinez futott bele. Nem is a kiugratott ember felé tartott, esze ágában nem volt vele foglalkozni. Abszolút az volt a célja, hogy a játékba nem avatkozó, lesen álló játékosra irányítsa a figyelmet. Nagyon rutinosan csinálta, hozzáteszem. Ezért nem értek egyet a 30+os védők lenézésével, nagyon kellenek ezek a minden hájjal megkent, rutinos, tapasztalt, ravasz játékosok. A kosárlabdában is megszokott, hogy a támadó belerohan a védőbe, és jár a falt, "mert kontakt volt". Persze nem kéne járnia, de a bírók befújják, és ezt Martinez pontosan tudta. A Rayo csatára ezzel szemben elég oktondi volt, iszkolnia kellett volna vissza lesről, mert tudnia kellett volna, hogy vannak olyan bírók, akik ezeket is befújogatják. Martinez viszont pontosan gondolkodott a bírói fejjel, és ezért is kellenek a tapasztalt játékosok egy csapatba. Nagyon jól csinálta. Dicséret illeti, nálam ő volt az MVP.
- 18Barca99
- Capitá del Barça
Szerintem ne menjünk el demagógiába. Szerintem te is pontosan tudod, hogy ez egy kontaktsport. Ezt nem tudod kiírtani a játékból ha akarod se, ha elkezdesz minden apró meztépésre tizit adni. Nincs olyan szabály, hogy mennyire kell ráncigálni, én az elmúlt 20 évet nézem, amit én láttam. És ez alapján mondom, hogy nem szokták lefújni. De hány és hány esetben van, hogy amit kint lefújnak apró visszarántást, azt 16oson belül nem.gy írta: ↑2025.02.18. 08:07:14Mezre csimpaszkodás. Az meg mi? Tizenhatoson kívül lefújják? Le. Akkor bent is le kell fújni aztán leszoknak róla a butább játékosok is. Hogyan méred meg hogy tud tovább futni, hogy 20 centivel, vagy fél méterrel tart emiatt hátrébb?! Ez egy teljesen fals gondolatmenet. Pont ennyi erővel akkor amazt se kellene lefújni, mert ugyan szabálytalan, de nem volt hatása a játékra, ha mérlegeled. Ezt így nem lehet18Barca99 írta: ↑2025.02.18. 07:55:21Azt nem tudom, hogy 600 kamerából visszanézve, hogy nem tudunk különbséget tenni a két kézzel hátulról fogás, majd leteperés között, illetve a mezre csimpaszkodás, de egyébként továbbfutni tudó játékos között. Inigo esetét 100/100 befújják minden bajnokságban, Cubarsi és Fort esetét pedig nagyon ritkán.
A Rayo elvett gólján meg nem értem szintén, hogy lehet nem szabálytalannak látni, márha tisztában vagyunk a lesszabállyal. Ugyanis a lesen lévő csatár egyértelműen akadályozta Inigot abban, hogy meginduljon a szabályosan kilépő Rayosra (magyarul játékba avatkozott lesről).
Teszem hozzá, nem gondolom, hogy ez a tegnap mezrántásos történet a liga legfontosabb problémája a bíráskodást tekintve. Ha csak ennyi lenne, összetenném a két kezem. Itt egyértelműen gól vonalon túli labdák nincsenek gólként kezelve, egyértelmű nyújtott lábas becsúszások hol piros hol sárga, hol semmi. Automata rendszer bebugol és mast mutat mint a valóság… lehetne napestig sorolni. Én várom a legjobban, hogy ezen kelljen vitázni, hogy egy mezráncigálás tizi e vagy sem.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Ezzel most abszolút nem értek egyet, az említett esetek szerintem mindegyikében jó ítélet született. Kis mezráncigálás minden kiosztott párnál van egy szögletnél, de Inigot konkrétan lebírkózták, az annyira látványos volt, hogy varral nem megadni minimum nevetséges lett volna. A góljuk pedig nem volt szabályos, a lesen lévő ember kizárta Inigot. Elsőre amúgy én sem értettem, talán még másodikra sem, harmadik lassításra már egyértelmű volt. Olmonál pedig először a labdát érték el.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Nem pusztán fogta...
Nem akadályozta meg, Martinez szaladt bele. 1:33
https://www.youtube.com/watch?v=TsCVeYiH7yY&t=108s
Mezre csimpaszkodás. Az meg mi? Tizenhatoson kívül lefújják? Le. Akkor bent is le kell fújni aztán leszoknak róla a butább játékosok is. Hogyan méred meg hogy tud tovább futni, hogy 20 centivel, vagy fél méterrel tart emiatt hátrébb?! Ez egy teljesen fals gondolatmenet. Pont ennyi erővel akkor amazt se kellene lefújni, mert ugyan szabálytalan, de nem volt hatása a játékra, ha mérlegeled. Ezt így nem lehet.18Barca99 írta: ↑2025.02.18. 07:55:21Azt nem tudom, hogy 600 kamerából visszanézve, hogy nem tudunk különbséget tenni a két kézzel hátulról fogás, majd leteperés között, illetve a mezre csimpaszkodás, de egyébként továbbfutni tudó játékos között. Inigo esetét 100/100 befújják minden bajnokságban, Cubarsi és Fort esetét pedig nagyon ritkán.
A Rayo elvett gólján meg nem értem szintén, hogy lehet nem szabálytalannak látni, márha tisztában vagyunk a lesszabállyal. Ugyanis a lesen lévő csatár egyértelműen akadályozta Inigot abban, hogy meginduljon a szabályosan kilépő Rayosra (magyarul játékba avatkozott lesről).
Rayo gólján viszont tényleg nincs miről beszélni. Játékba avatkozni nem csak a labda megjátszásával lehet, itt teljesen egyértelmű, hogy nem passzív a lesen álló csatár a játékhelyzetben. Még tesz is mozdulatot, hogy akadályozza a védőt.
- 18Barca99
- Capitá del Barça
Cubarsi fogta az ellenfél mezét, ahogy előtte Fort is, nyúlt mez, kétségtelen tény, de ezek mindennaposak a 16-oson belül. Ha minden ilyenre tizit adnának, akor nyugodtan átnevezhetnénk a LaLigát tizenegyesrúgó bajnokságnak. Én azzal bőven megelégednék ha egyelőre azt fújnák be tizinek ami az volt a szabálykönyv szerint is (egyelőre még ez sem történik meg sok esetben). Azt nem tudom, hogy 600 kamerából visszanézve, hogy nem tudunk különbséget tenni a két kézzel hátulról fogás, majd leteperés között, illetve a mezre csimpaszkodás, de egyébként továbbfutni tudó játékos között. Inigo esetét 100/100 befújják minden bajnokságban, Cubarsi és Fort esetét pedig nagyon ritkán.gránit írta: ↑2025.02.18. 07:40:19A bíráskodás tegnap is kritikán aluli volt. Cubarsí szabálytalansága hogy nem volt akkor büntető? A Rayo gólja teljesen szabályos volt, a lesen álló ember nem csinált semmit, nem avatkozott játékba. Olmo elkaszálására is járnia kell volna a büntetőnek.
Gavi kezdőben játszatása szerintem indokolatlan, nem elég kreatív, nem pörög vele a játékunk. Nekem tetszenek a vadállati becsúszásai, ezért nem támadóközéppályásként kellene szerintem játszatni. Ő lehetne egy romboló, persze ott is csak tartalékban, mert szabályosan szerelni nem nagyon tud. Annak meg nincs értelme, hogy állandóan szabadrúgást kap róla az ellenfél, és marad náluk a labda. Szabályosan szerelni tudó szűrőre van szükségünk, de itt vésztartaléknak még el tudnám képzelni. Kreatív embernek szerintem nem válik be. Nagyon nagy hiba volt emelni a fizetésén, amivel az igazolási lehetőségeinket szűkítettük. Olmóval azért feljavult a játékunk.
A Rayo elvett gólján meg nem értem szintén, hogy lehet nem szabálytalannak látni, márha tisztában vagyunk a lesszabállyal. Ugyanis a lesen lévő csatár egyértelműen akadályozta Inigot abban, hogy meginduljon a szabályosan kilépő Rayosra (magyarul játékba avatkozott lesről). Vettek el már így tőlünk is gólt tavaly, mikor mégterekre szállt el a csatár fölött a labda.
Olmó meg lehet, hogy előre direktebb, de hogy abban a 30 percben fele akkora intenzitással védekezett, mint Gavi az tuti, át is rohantak minket nem egyszer. Vannak jó húzásai, váratlanabb dolgai, de biztos, hogy nem vele vagyunk a legstabilabbak kp-n a védekezést tekintve. Ez tegnap is kijött.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
A Rayo jobban megszorongatott minket, mint a BL-es csapatok. Akarnak és tudnak is focizni, zavarba hoztak minket. Nem nagyon volt B-tervünk, amikor náluk volt a labda. Nagyon erős ez a spanyolországi felső középmezőny.
A bíráskodás tegnap is kritikán aluli volt. Cubarsí szabálytalansága hogy nem volt akkor büntető? A Rayo gólja teljesen szabályos volt, a lesen álló ember nem csinált semmit, nem avatkozott játékba. Olmo elkaszálására is járnia kell volna a büntetőnek.
Gavi kezdőben játszatása szerintem indokolatlan, nem elég kreatív, nem pörög vele a játékunk. Nekem tetszenek a vadállati becsúszásai, ezért nem támadóközéppályásként kellene szerintem játszatni. Ő lehetne egy romboló, persze ott is csak tartalékban, mert szabályosan szerelni nem nagyon tud. Annak meg nincs értelme, hogy állandóan szabadrúgást kap róla az ellenfél, és marad náluk a labda. Szabályosan szerelni tudó szűrőre van szükségünk, de itt vésztartaléknak még el tudnám képzelni. Kreatív embernek szerintem nem válik be. Nagyon nagy hiba volt emelni a fizetésén, amivel az igazolási lehetőségeinket szűkítettük. Olmóval azért feljavult a játékunk.
A bíráskodás tegnap is kritikán aluli volt. Cubarsí szabálytalansága hogy nem volt akkor büntető? A Rayo gólja teljesen szabályos volt, a lesen álló ember nem csinált semmit, nem avatkozott játékba. Olmo elkaszálására is járnia kell volna a büntetőnek.