Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.23. 12:58:01

Sonoma írta:
2025.02.23. 12:41:07
FcBarcelona1 írta:
2025.02.22. 23:07:14
Izgulós meccs volt. Olmo gólja nagyon kellett. Nálam a meccs embere Cubarsi. A többiek elég gyengék voltak.

A meccs embere díjat viszont a bírónak adnám, ha már ennyi kritikát kapnak mostanában :)
Jó döntés volt. Az Arany málna díjat pedig Del Cerro Grande-nak, amiért kihívta.
2-0-ig én is izgultam. Féltem egy hiba miatt kiegyenlítenek és visszaállnak buszozni.
A bíró dicsérete, hogy a varozásnál nem hallgatott Grandera, de azért hagyta a hazaiaknak a rugdosódást.
Yamal megmutatta a lábát miután levette a cipőjét.

480835758_1273462194581269_4200537970396024912_n.jpg
Mondjuk nekem az ilyen jellegű hibákkal önmagában nincs bajom, nehéz jól megítélni, nekem lassításnal is nehéz volt meglátni. A szellemiség már más téma, az gond.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.23. 12:41:07

FcBarcelona1 írta:
Izgulós meccs volt. Olmo gólja nagyon kellett. Nálam a meccs embere Cubarsi. A többiek elég gyengék voltak.

A meccs embere díjat viszont a bírónak adnám, ha már ennyi kritikát kapnak mostanában :)
Jó döntés volt. Az Arany málna díjat pedig Del Cerro Grande-nak, amiért kihívta.
2-0-ig én is izgultam. Féltem egy hiba miatt kiegyenlítenek és visszaállnak buszozni.
A bíró dicsérete, hogy a varozásnál nem hallgatott Grandera, de azért hagyta a hazaiaknak a rugdosódást.
Yamal megmutatta a lábát miután levette a cipőjét.

480835758_1273462194581269_4200537970396024912_n.jpg
480835758_1273462194581269_4200537970396024912_n.jpg (22.36 KiB) Megtekintve 3581 alkalommal
tengit
Barça B

2025.02.23. 12:02:12

FcBarcelona1 írta:
Lényeg a 3 pont. Yamalnak és Raphinhának csak összejött a gólpassz. Yamal jobb volt a második félidőben, volt pár szép csele. Flick megint nagyon jól cserélt. Ferran góljának örülök, még a végén megedvelem :)
Ha jól emlékszem, ez ugyanaz a Del Cerro Grande volt, aki valami különös indíttatásnak köszönhetően 60-as cipőt vélt felfedezni Lewa lábán a decemberi mélyrepülés első mérkőzésén. Nyilván nem kell összefüggést keresni, de az akkor elég mellbevágó döntés volt, ez a tegnapi viszont szerencsére nem okozott problémát.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.23. 08:03:16

sansz írta:
2025.02.22. 23:22:06
Illetve Koundén is elgondolkoztam. Anno nagyon bírtam a Sevillában. Nálunk Xavival aztán leépült, majd összeszedte magát egy szintre..és nem azt mondom, hogy nem kell megbecsülni és el kell üldözni, de én nem vagyok vele elégedett. Nem lassú és mégis lomhának érzem. Szerintem amióta nálunk van, az elmúlt években viszonylag sok izmot magára pakolt, kigyúrta magát. Ennek van előnye, de pont a robbanékonyságát vesztette el. Gyors, de nem fürge, tehát a 0-1 méteren sokkal gyengébb, mint régen volt.
Nekem is feltűnt, nekem a visszazárásoknál, a védekezésénél (1:1 elleni) lassúnak tűnik.
Elvileg a több izomnak nem kellene, hogy akadálya legyen a robbanékonyságnak, sőt inkább segíteni kellene. Persze nem egy testépítő jellegűen, de egy felsőtesten is megfelelően felépített izomtömeg segítheti a gyorsaságot, plusz a test test elleni ütközéseket.
Hátránya, hogy zabálja az oxigént, azaz hamarabb elfáradsz. Ezért kell nagyon odafigyelni az arányokra. Egy megfelelő gyorsasági edzéssel ezen sokat lehetne javítani heteken belül.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.23. 07:30:49

sansz írta:
2025.02.23. 00:31:49
soadroli írta:
2025.02.23. 00:08:16
del Cerro Grande (tonight's game VAR referee) to the main referee: "It's offside but check the hand for a possible penalty."
Hogy? Mi? És erre a játékvezető mit mondhatott?
"Normális vagy fiam? Kit érdekel a kéz, ha előtte les volt, ahogy mondod??"
Az ellenfél edzőjének elvileg azt mondta, hogy Jól lett a helyzet kivitelezve, mert ha nincs les, szabálytalan lett volna. :)
Most Del Cerro vagy Madridból jött, ( :mrgreen: szerk: amúgy tényleg, civilben rendőr)vagy már teljesen meg lett bolondítva mindenki a La Ligában, és ez is azt igazolja, hogy a szövetségeknek lépnie kellene, mert így csak magukból csinálnak nagyobb bohócot.
Chino írta:
2025.02.22. 23:19:15
Nálam is Cubarsi lett az MVP. Nagyon durva milyen éretten, nyugodtan és hiba nélkül játszik. Mintha már legalább 25 lenne.
Amúgy szerintem, ha nem is lett volna les, az akkor sem tizenegyes. Hátulról teliberúgták EG felkarját, ha erre tizengyest adnak mehetnénk mi is őrjöngeni a testülethez.
Ha már nem Cubarsi, Olmos nem érdemtelenül lett a legjobb. Durva, hogy már 6 gólnál jár, támadásban hatalmas előnyt jelent a srác és labdatartás is nagyon jól megy neki.

Remélem Raphánál és Yamalnál ez a forma nem lesz tartós.
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Szerintem azért sem lehetett volna büntető, mert előtte egy Las Palmasos kezét is érintette.
Abban egyetértek, hogy rosszak a szabályok, változtatni kellene, de ezt nem lehet Spanyolországon belül egyedileg módosítani.
Ituralde Gonzalez (Cadena Ser műsora) és AS szerint ez a protokoll. Én még nem láttam sosem így alkalmazni.
Viszont ha a szabályokat nézzük a Las Palmasos keze hiába volt leszorítva, akkor is szabálytalan, ahogy Garciaé is az lett volna, ha nincs előtte 2 kizáró tényező, még ha rossz is a szabály. De a les helyzet miatt teljesen értelmetlen tovább vizsgálni az esetet.
Számomra is aggasztó Yamal és Raphinha formája.
Yamal közzé tett egy képet a véres lábáról. Talán Ferran bekerülhetne néha a Yamal/Raphinha helyére is, ilyen várható sorozat miatt.
Olmot én nagyon kedvelem. Egy klasszis játékos lehetne, ha nem lenne ennyit sérült. Remélem beválik nála az edzésterv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.02.23. 08:08:02-kor.
bence0330

2025.02.23. 00:46:46

Én amúgy megtenném Olmót a meccs emberének egy félidővel is, még akkor is, ha nagyot focizott Casado, Cubarsi, meg a második félidőben azért a két szélsőnk is. Nekik kéne 1-1 gól, más okból, Yamalnak ugye az október óta tartó bajnoki gólcsend (szerencsére kupa jön :D ), Rapha meg néha belekerül ilyen 2-3 meccses gödörbe amikor teljesen mindent kihagyós üzemmódba vált és elbizonytalanodik, ebből kell kirángatni.
MessiNeymarSuarez írta:
2025.02.22. 23:15:15
Közben lekopogom de mintha kezdene a védelem is szép lassan összeállni, Februárban, szóval az utolsó 5 meccsen kemény 1 gólt kaptunk 8)
Úgy legyen, de én most úgy érzem, hogy a saját kapunk előtt nekünk dob a gép. Centiken, hajszálakon múltak tizik, kapott gólok az elmúlt 1-2 meccsen. Szerencsésnek éreztem kicsit magunkat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2025.02.23. 00:31:49

soadroli írta:
del Cerro Grande (tonight's game VAR referee) to the main referee: "It's offside but check the hand for a possible penalty."
Hogy? Mi? És erre a játékvezető mit mondhatott?
"Normális vagy fiam? Kit érdekel a kéz, ha előtte les volt, ahogy mondod??"
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
sansz
Entrenador del Barça

2025.02.23. 00:07:48

Zozzy 5 írta:
2025.02.22. 23:34:58

na mind1, Lewandowsky kínszenvedés volt ma is, és nagyon kíváncsi lennék, hogy Flick azon túl, hogy ismeri, miért számol vele fix kezdőként annak ellenére, hogy egyre gyakoribbak az ilyen hulladék teljesítményei. ha valaki talál erről vmi elemzést, vagy ő maga érti, akkor légyszi magyarázza el :)
Ugyanazért, amiért a fél fórum is. Írhatsz a gyatra teljesítményéről, sziszeghetsz, ha sorra róla halnak el a támadások, mert se labdát átvenni, se továbbadni nem tud üzembiztosan. Megmutatják neked, hogy itt a stat, rengeteg gól és ez igazol mindent.

És ez érv mindenre. Az a baj, hogy ha mindent megnyerünk(na ez nem lenne baj :D ) akkor lehetne igazolni, hogy bizony így ahogy volt, jó volt, megérte, a támadó gépezet elérte a célját. Viszont, ha a végén nem örülhetünk, akkor Lewa sok gólja csak egy stat adat lesz és semmi több. Lewa góljainak 90%ra a társak által fullra kijátszott 100%os helyzet 5 méterre a kaputól. És ezzel önmagában nincs gond, de ez nem egy egyéni teljesítmény. És szerintem Flick ebben gondolkodik. Lewával a csapatban vezetjük a bajnokságot, a BL-ben nagyot mentünk, akkor mit variáljon? Csereként Lewa hatalmasat esne gólokban. Neki 90 perc kell, hogy a társak meccsenként 4-5 helyzetbe hozhassák, ebből belő egyet. 20 percekkel ő labdába se érne. Most van egy sok gólos támadószerkezet és ha kell még gól, akkor be lehet dobni Ferrant segíteni. Ellenben ha Lewát kiveszi, megbontja a támadószerkezetet vagy jól, vagy rosszul sülne el, de ha kéne még gól, akkor nem lenne kit betenni, mert ahogy mondtam, Lewa váratlant nem hozna, az biztos. Egy szó, mint száz: kéne csatár. De Lewa eladhatatlan, padot nem fogadná el dráma nélkül...
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.02.22. 23:34:58

sansz írta:
Ferran a percei alapján köröket ver rá, de ez nem azt jelenti, hogy Ferran jó. Nyáron jó volna valamit kezdeni ezzel a poszttal, hogy ne Lewa legyen az alap és ne Ferran a mentő ember... Egy Dokut, vagy Gakpot, vagy igazából bárki technikás embert szívesen látnék.
én már most Ferrannal ott tartok, hogy ebben a Flick rendszerben lehet, hogy ő tényleg komoly statokat tudna hozni, ha rendszeresen játszik, kvázi benne van a pakliban, hogy de, ő jó lenne, és akár számolhatnánk is vele kezdőként. az előző évek statikus pozíciós játékában ő meghalt, de most minden jel arra utal, hogy érdemes lenne megadni neki az esélyt. amúgy nekem Doku nagyon nem, egyik legsematikusabb, faék játékos, akinek az egyetlen skillje, hogy a vonal mellett egész jó arányban meg tud verni egy ellenfelet, majd aztán csomószor rossz megoldást választ. ő középcsatárnak teljes gatya sztem. Gakpo már más kérdés, ő sztem vagy 2 polccal feljebbi szint, és fullos is lenne nekünk, de róla nem hallottam, hogy mozdítható lenne.

na mind1, Lewandowsky kínszenvedés volt ma is, és nagyon kíváncsi lennék, hogy Flick azon túl, hogy ismeri, miért számol vele fix kezdőként annak ellenére, hogy egyre gyakoribbak az ilyen hulladék teljesítményei. ha valaki talál erről vmi elemzést, vagy ő maga érti, akkor légyszi magyarázza el :)
sansz
Entrenador del Barça

Kemény meccs volt. Továbbra is engem lenyűgöz ez a bajnokság, hogy egy LasPalmas ennyire okosan, jól és technikásan tud játszani.

Én megértem Flicket, hogy ragaszkodik Lewához, régóta ismeri, statisztikai alapon hozza a gólokat.
De szurkolóként viszont nagyon utálom.. Lewa csak öt méterről tud betalálni, ha a társak kihagyhatatlan helyzetbe hozzák. És azt is úgy négyből egyszer. Amint kicsit rosszabb napjuk van Yamaléknak, máris esélye sincs a góllövésre... A játékban meg hihetetlen gyenge, nem a Barcából, az egész ligából lefele lóg ki, ami technikai tudás. Olmo öt perc után megmutatta hogyan kell labdát átvenni, gól is lett.

Ferran a percei alapján köröket ver rá, de ez nem azt jelenti, hogy Ferran jó. Nyáron jó volna valamit kezdeni ezzel a poszttal, hogy ne Lewa legyen az alap és ne Ferran a mentő ember... Egy Dokut, vagy Gakpot, vagy igazából bárki technikás embert szívesen látnék.

Araujot szerintem azért nem igazságos szidni a beragadásai miatt, mert ez a taktikánkból adódik. Amióta nincs Ara, azóta is meccsenként 2-3 leshelyzetet benézünk, innentől csak szerencse kérdése, hogy mi lesz. Ez a taktikánkban benne van, centikről beszélünk...

Illetve Koundén is elgondolkoztam. Anno nagyon bírtam a Sevillában. Nálunk Xavival aztán leépült, majd összeszedte magát egy szintre..és nem azt mondom, hogy nem kell megbecsülni és el kell üldözni, de én nem vagyok vele elégedett. Nem lassú és mégis lomhának érzem. Szerintem amióta nálunk van, az elmúlt években viszonylag sok izmot magára pakolt, kigyúrta magát. Ennek van előnye, de pont a robbanékonyságát vesztette el. Gyors, de nem fürge, tehát a 0-1 méteren sokkal gyengébb, mint régen volt.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.22. 23:19:15

FcBarcelona1 írta:
Lényeg a 3 pont. Yamalnak és Raphinhának csak összejött a gólpassz. Yamal jobb volt a második félidőben, volt pár szép csele. Flick megint nagyon jól cserélt. Ferran góljának örülök, még a végén megedvelem :)
Nálam is Cubarsi lett az MVP. Nagyon durva milyen éretten, nyugodtan és hiba nélkül játszik. Mintha már legalább 25 lenne.
Amúgy szerintem, ha nem is lett volna les, az akkor sem tizenegyes. Hátulról teliberúgták EG felkarját, ha erre tizengyest adnak mehetnénk mi is őrjöngeni a testülethez.
Ha már nem Cubarsi, Olmos nem érdemtelenül lett a legjobb. Durva, hogy már 6 gólnál jár, támadásban hatalmas előnyt jelent a srác és labdatartás is nagyon jól megy neki.

Remélem Raphánál és Yamalnál ez a forma nem lesz tartós.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.02.22. 23:15:15

bence0330 írta:
2025.02.22. 23:06:24
Nem tudom, mi kéne még, hogy Ferrán legyen a kezdő Lewy helyett. Hagyjuk, hogy mennyivel gólerősebb (nem csak kinyílt ellenfél ellen, sajna), de egyszerűen szenvedés, hogy Lewyvel nem lehet a legtöbb meccsen semmit kezdeni mezőnyben. Kényszerítőre alkalmatlan (Ferrán se csúcspenge, de nála azért jobb), és a mai Palmas bár kompakt volt, de rengetegszer léptek fel azért, és lett mögöttük üres hely, a Lewyre ívelt labdák meg full értelmetlenek egész meccsen át, mert a legjobb, ami kisülhet belőle, hogy épp véletlen megtartja valahogy egy birkózás mellett, a támadás akkor is elhalt. A szélsőinknek is nagyon kevés variációs lehetőséget bizosít emiatt, hogy ennyire nem mobilis, pedig Yamal és Rapha is képes nagy labdákra védősor mögé, de hát kinek. Plusz Ferránnal még forogni is lehet, Lewyvel nem.

Amúgy a második félidő alapján megérdemelten nyertünk. Nem gála meccsen, de bőven megérdemelten. Olmo egészségének megtartásán sok múlhat.
Főleg az ilyen meccseken ahol láthatóan egyáltalán nem megy neki és még kaput sem talál, ráadásul neki labdákat felívelni hogy megtartja netto értelmetlen.
Továbbra is tartom hogy Lewandowskit csak akkor szabad használni ha olyan a játék képe hogy kapu előtt meg tudja kapni és belőni, ha nem így van akkor csak frusztrált lesz és szenved ő is és a támadásfelépítés is.

Közben lekopogom de mintha kezdene a védelem is szép lassan összeállni, Februárban, szóval az utolsó 5 meccsen kemény 1 gólt kaptunk 8)
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.02.22. 23:12:37

bence0330 írta:
Nem tudom, mi kéne még, hogy Ferrán legyen a kezdő Lewy helyett. Hagyjuk, hogy mennyivel gólerősebb (nem csak kinyílt ellenfél ellen, sajna), de egyszerűen szenvedés, hogy Lewyvel nem lehet a legtöbb meccsen semmit kezdeni mezőnyben. Kényszerítőre alkalmatlan (Ferrán se csúcspenge, de nála azért jobb), és a mai Palmas bár kompakt volt, de rengetegszer léptek fel azért, és lett mögöttük üres hely, a Lewyre ívelt labdák meg full értelmetlenek egész meccsen át, mert a legjobb, ami kisülhet belőle, hogy épp véletlen megtartja valahogy egy birkózás mellett, a támadás akkor is elhalt. A szélsőinknek is nagyon kevés variációs lehetőséget bizosít emiatt, hogy ennyire nem mobilis, pedig Yamal és Rapha is képes nagy labdákra védősor mögé, de hát kinek. Plusz Ferránnal még forogni is lehet, Lewyvel nem.

Amúgy a második félidő alapján megérdemelten nyertünk. Nem gála meccsen, de bőven megérdemelten. Olmo egészségének megtartásán sok múlhat.
Hozzátenném a letámadások kérdéskörét, amiben Lewy zéró, Ferrán meg azért jócskán beletesz...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.02.22. 23:07:35-kor.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.02.22. 23:00:53

nyilván gyenge meccs volt, de ahhoz képest, hogy ez a lúzer kiscsapat az egész bajnokságban csak ellenünk képes felszívni magát, és végig emberhátrányban voltunk a kocogó duplanulla bójaember Lewandowski miatt, nagyon jó kis eredmény ez a magabiztos 2-0. Olmo és Ferran a gálakezdőben is elférne...
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.22. 21:53:09

Köszönöm Uraim! 🫡
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.02.22. 21:02:11

Itt mindig találok működő streamet. Az angol speakerek nagyon jók.
bence0330

2025.02.22. 21:01:04

Saviola írta:
2025.02.22. 19:53:46
Valakinek van esetleg streame? Vagy a Spíler 2 nézhető valahol online? Köszi!
https://vipstand.pm/sports/football/wat ... na-live/1/ Én itt nézem.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.22. 20:19:36

Saviola írta:
Amit soadroli berakott a távkapcsoló a kézben topikban még jan. 8-án, az szerintem használható. Az eddigi BL meccseket is azon néztem, amit csak steamen adta az rtl.
bence0330

2025.02.22. 20:03:25

soadroli írta:
2025.02.22. 19:57:22
Araujoval mizu? nem nagyon kezdett mostanában.
Megsérült pár hete asszem a Sevilla meccsen, szerencsére nem olyan hosszútávon, mint amilyennek annál a belépőnél tűnt. Ott volt a keretben a Rayo ellen is, de elvileg nem volt százas, talán még most sem.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.02.22. 19:57:22

Araujoval mizu? nem nagyon kezdett mostanában.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.22. 19:53:59

bence0330 írta:
2025.02.22. 19:39:22
Na ez az a színspanyol kp, ami tetszik, Fermín nálam mostani formájában kezdő. Eric reméljük stabil lesz. Nekem szimpatikus a kezdő, vissza kell vágni nekik.
Az biztos, hogy színspanyol, de kb. 21 éves átlagéletkorral.
EG-től én nem igazán félek, az idei és tavalyi teljesítménye alapján nem tartom gyenge pontnak. Viszont Olmot azért szeretném látni legalább fél óra erejéig. Ha úgy száll be mint legutóbb az nagy boost lesz a támadójátéknak.
Forca Barca!!!!
Saviola
Júdás 2, az áruló

,,Azt hitted, hogy mi történt."
Válasz küldése