diagonal írta: ↑2022.02.17. 20:54:54
Szerintem elég jól összefoglaltad. Biztos lesz aki fanyalog meg a sajtóban megjelenik majd, hogy "a Barca megint nem nyert" stb., de én bőven félig tele látom a poharat ma.
Ez jó teljesítmény volt, működött a pressing, működött a csapatjáték, volt motiváció, volt pár kifejezetten pozitív teljesítmény ( Pedri, de Jong, Dembele ahogy beszállt ).
Xavit hagyni kell dolgozni, lehet 2-3 szezon is simán mire megint úgymond nagycsapat lesz a Barca, az se baj.
Épülő Barcában szerintem ezt csak így szabad most nézni. Hozzátenném, hogy maga a játék, főleg az ellenfelet figyelembe véve simán nagycsapatos volt. Ha lenne egy Haalandunk, mint ahogy a PSG-nek van Mbappéja, vagy BM-nek Lewa, ez most, ma BL top4 csapat lett volna, és 5-1 egy Napoli ellen. Az a poén, hogy még egy saját maga közepes szintjén játszó Ferran is elég lett volna hozzá.
De persze ez csak egy meccs, ha ezt tudná Xavi stabilizálni, ebből jövőre már olyan csapat lehetne, amivel már nem úgy kell számolni, hogy egy nagyobb csapat hazaküldi 6-1-el, hanem már ott lehetnénk ilyen outsiderként valahol a 7.-8. számú esélyesként.
Erről a meccsről mindent elmond, hogy még az örök pesszimisa VEB is emeli a kalapját itt az előző hsz-ben.
Ferranról még annyit, hogy azért nagyon sokat tett ő azért, hogy ilyen jó legyen a játék, és ennyi helyzet legyen. De most szerintem is kell egy meccs pihi - nem befagyasztás -, a csapat és Xavi részéről korrekten kezelni, ez szerintem meg is fog történni, és vissza fogja nyerni a formáját.
Bakker, első meccsén 1/1-el kezdett.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy