csababarca írta: ↑2023.02.24. 17:39:09
Nincs mit értékelni semmilyen szempontból, azt majd értékeljük akkor amikor véget ért, ahogy a szezont is.
EGyelőre amit értékelni lehet:
BL-> totál kudarc, nem is a kiesés, hanem hogy meccset se tudtunk behúzni a két másik nagy ellen.
EL-> szintén ugyanaz, kudarc.
Szuperkupa-> nagyon dícséretes, és jó játékkal, megérdemelt kupa.
Bajnokság eddig rendben van, de van még azért 16 meccs. Észnél kell lenni.
Értem, hogy végső soron ez számít, hiszen se a sorozatot nem nyertük meg, se a meccseket.
De ha ennyit írunk róluk, akkor ennyit írunk a tavalyiról is: BL kudarc. EL, kudarc.
És akkor meg kitettük az egyenlőségjelet két olyan játék, csapat, és teljesítményszint közé, amik fényévekre vannak egymástól szerintem. Oké, hogy nem volt elég, de engem ez akkor is zavar. Nem ilyen egyszerű, és nem ilyen durván negatív a valóság.
Ha megnézem amit játszottunk a csoportkörben, és megnézem amit játszottunk 2x90ben a MU ellen is, akkor úgy érzem, hogy egyértelműen jobbak vagyunk a BL 16os mezőnyének 9 vagy 10 csapatánál, és a MU-Arsenal párost tekintve az EL mezőnynél is. De mindegy, hogy mit érzek, a lényeg, hogy nagyon messze vagyunk a tavalyi szinttől. A Fradi is ott van a kövi EL körben, mi meg nem, könyörgöm... oké, hogy így alakította a sors, de annyit írni az idei nemzetközi szereplésről, hogy kudarc... nekem ez kiégeti az agyam, annyira igazságtalannak érzem. Xavival szemben is, de a fiataljainkkal, a csapattal szemben végképp.
A bajnokság meg nem rendben van, hanem szinte hihetetlen, a klub 125 éves történelmének egyik legjobb részeredménye eddig. Ez akkor is hatalmas dolog, ha úgy érezzük, teljes joggal, hogy a liga színvonala visszaesett.
(btw: ahogy mostanában elnézem az olasz, német, angol tabellát (meg 1-1 meccsét a dobogósoknak) - minden bajnokságnak visszaesett a színvonala az elmúlt 1-2 évben, a pandémia, az új vb menetrend és ki tudja még mi lehet rájuk hatással, de mindenhol színvonal csökkenést érzek)
Ettől még rohadtul oda kell figyelni, és nem fog magától hazajönni innen ez a bajnokság, de többszörös lépéselőnyben vagyunk, és innen ezt muszáj lehozni, hogy ne törjön meg erőteljesen a fejlődésünk bizonyos területeken.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila