2023.09.23. 22:05:50
Kb egy óráig lemeccselte Benítez Xavit. Megesik. De aztán Xavi megmutatta idén már többedszer, hogy ő is fejlődik, jobban cserélt, bátrabban cserélt, nem tartotta be a "60:00 előtt sosem cserélünk" elvét sem, bár a félidei változtatás pont nem jött még be. Szegény Yamal volt az egyetlen játékosunk, aki lefelé lógott ma ki a jó periódusunkban is. Egy nagy hiányossága van csak, de az még nagyon nagy.
Az első órát én most elfelejteném. a Reál is szokott ilyen meccseket ilyen eredményekkel lerakni, kb minden héten, de még egy Cityvel is előfordul, pedig ott nem is ilyen bunkerfoci van velük szemben. Az bűngyenge volt. Aztán viszont főleg a Lewy-Cancelo-Raphinha-Gavi-Felix fogat valami eszméletlen, mit művelt 15-20 perc alatt. Mindenki hozta, amiben a legjobb, magas szinten. Raphinhának sokkal jobban állt az új poszt, folyamat osztogatta a zsugákat, valamelyikből gól is lett. Felix addig is próbálkozgatott, csak végre összejött, Gavinak kifejezetten jót tett, hogy DJ lemenetelével több helye lett, Cancelo egy vadállat, nem is tudok rá jobb szót, 3 posztot játszik egyszerre ekkora elánnal és még gólokat is lő... Lewy meg egyre inkább formában, és kapott kiszolgálást is végre, így megint top2 center szintjén mozog szerintem.
Araujón látszott, hogy picit rozsdás, de még így is volt egy olyan utolsó emberes mentése, amit más nem tudott volna megoldani kb.
Így, hogy gyakorlatilag 3 középpályásunk maradt (plusz Fermin), én maradnék ennél a 4 támadós felállásnál, ott úgyis túltengés van, és senki nem sérült, mindenki ha nem is minden meccsen, de összességében elég jó formában is. Ráadásul minden felnőtt támadónk, remekül védekezik közben (a korát figyelembe véve Yamal is elfogadható), szerintem nem lenne instabil tőle a csapat.
De amúgy igen, DJ és Pedri kiesése egyszerre kicsit durva, persze ez főleg akkor, ha DJ legalább több hétre kidőlt, 1-2 meccsen elleszünk nélküle. A Romeu-Gavi-Gündogan a hátralépegető Felix/Raphinha vonallal még nem gyenge, pláne ahhoz képest, mintha tavaly történt volna ugyanez, de ha még innen is kiesik valaki, akkor hatalmas baj van, illetve rotálni most nem lehet, pedig Xavi végre egész jól kezdte ezt el. Kiváncsi leszek, bekerül-e valami Prim/Casado gyerek csereként néha.
Nagyon örülök, hogy végül így alakult. Nyilván kellett egy kis mázli is, hogy így összejöjjön minden, de ha már így lett, százszor többet ér, mint egy 4-0, többet tanult Xavi is, önbizalmat is így tudunk szerezni, meg végre a Madridot is egye a fene, idén is minden meccsüket a 90+ percben nyerik meg, mint két éve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy