2012.04.21. 22:08:24
Ilyet az elmúlt négy évben nem mondtam, de most hazudnék, ha nem tenném. Teljesen megérdemelten nyert a Madrid, sokkal jobban megharcoltak minden egyes labdáért. Figyelmetlenek voltak a katalán játékosok sok esetben, nem volt bennük annyi motiváció, mint máskor.
Az első perctől fogva nem értettem, hogy Tello miért kell, hogy ezen a meccsen tanuljon meg focizni. Olyan volt, mint egy pályamunkás, őrizte az oldalvonalat, nehogy ellopják. Egész jól megvédte... Ma még azt sem tudta berúgni, amit alapvetően tud. Egyetlen helyzetből tud kapura lőni, két ilyen is adódott, de egy sem ment be.
Nálam Thiago volt a legjobb, szerintem a többiekhez képest magasan jól játszott. Alexis beállítása is jó húzásnak bizonyult, a góljának nagyon örültem, meg annak, hogy hozott egy kis küzdést.
A többiek sajnos nagyon eltűntek, Messivel kezdve, de igaz ez Iniestára, Alves is a szokottnál gyengébb volt, és Xavi sem villogott igazán.
Amit viszont szeretnék kiemelni, hogy a 90. percben, amikor már majdnem biztos volt a végeredmény, ugyanúgy zúgott a Barca-Barca, mint a kivonulásnál. Úgy gondolom, hogy ilyen nem minden futballpályáján történik meg a világnak. Jó látni, hogy a szurkolók így kitartanak, még a szakadó eső dacára is. Persze jogosan vetődik fel, hogy egy igazi szurkoló igen, de azért emeltem ezt ki, mert ellenpéldából sokkal többet látni.
A bajnokságra ugyan még van matematikai esély, de most már én sem mondom, hogy meg lehet nyerni. Én bizakodtam -10-nél, úgy gondolom, jogosan, hiszen egy fél szezon még hátra volt, de most már csak négy meccs.
A szurkolók mellett pedig én úgy gondolom, hogy a csapat is példát mutatott. Elveszítették ugyan a fiúk a meccset, de tisztességesen viselték el mindezt, nem volt brutalitás, tömegjelenetből is viszonylag kevés volt. Ez volt az első ilyen derbi a portugál korszakában, ami méltó az El Clásico elnevezésre.
Természetesen szomorú vagyok, gondolom, hogy mindenki más így van ezzel, de fel sosem adjuk. Remélem, hogy keddre fel tud pörögni a csapat, mert nagyon jól jönne a Chelsea kiejtése.
Visca el Barca! Veletek vagyunk!