messideco írta: ↑2022.08.26. 08:09:01
Lehet, hogy igazad van.
Úgy látom, hogy az utóbbi pár év kudarcai a csapat körül (mind vezetésbeli, mint sportszakmai), pesszimizmust váltott ki a szurkolókból, jogosan.
Az Inter már nem a bajnokcsapat, a kezdőjükből nem tudnék most google nélkül öt játékost mondani (ez az én szegénységem)...
Szerintem meg pont hogy realisták várnak egy igen szoros párharcot.
Hogy ne lenne erős a keretük? Azért ez vicc. Szerintem egy Bastoni-Skriniar duó több mint erős, középpályán is felveszi a harcot szinte bárkivel Brozovic vagy Barella, de háromvédős rendszerben még ott van de Vrij, Calhanoglu, elől meg Lautaro Martinez és ha Lukaku a régi Interes formáját hozza életveszély.
Ha egy PL-ben vagy La Ligaban játszanának ott lennének a középpontban, ahogy a végelszámolásnál is. Csak a Serie A-t kb. mindenki lesz...ja. A tavalyi, hanvaiból feltámadt Milan is tényező volt mégsem beszéltek róla és ez az Inter jóval erősebb annál, főleg nevekben.
Még a tavalyi csapatukkal is megszenvedett oda-vissza a Real a csoportban és ha a madridiakat nézzük pláne nem lehet biztosra venni a Plzent sem.
De a Bayernnek sem kell egyből odaadni a 6 pontot. Főleg a tavalyból kiindulva. Azért nem mindegy, hogy Destnek, LDJ-nek kell kezdeni a csatársorban, vagy Lewanak, Fatinak, egy jelenlegi Dembelének/Raphinhanak, aki helyett behozható bármikor Dembélé/Raphi, Torres vagy kp-n FDJ-ből, Busquets-ből, idősebb Gaviból és Pedriből, Kessiéből, Pjanicból válogathatunk. A védősorban sem Piqué/Lenglet/EG a választás, hanem Christensen/Araujo/Koundé.
Szóval nem kellene csak így összevetni a két szezont.
És az se mindegy, hogy ők elvesztették a no. gólgyárosukat, míg mi elhoztuk onnan.
Én nem adnék oda egyből egy kettős győzelmet, max elmúlt évi csapatnevek alapján lehet ilyet kijelenteni, de ez érvényes az olaszokra is. Nem olyan gyenge és kötelező tényező mint az itt az általános vélemény.
És akkor még ott a sérülésfaktor, ezt mi tudjuk a legjobban mit jelent.
A Plzen pedig az egyik nagyot egyszer biztos meg fogja tréfálni. Hogy kit és mikor az még rejtély.