Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
mahitoo írta:Köszi Chino, már kezdtem azt hinni, hogy én váltam teljesen vakká a focihoz.
Miért van gond az alázattal. Önzőzik?! Volt egy ilyen helyzet, amikor jobb lett volna, ha lepasszolja (megjegyzem, ha a kapus nem vágja fel, jó eséllyel gólt szerez), mellette azért kiosztott Neymarnak egy gólpasszt és kereste a társakat rendesen. Néha túl sokat is. Az teljesen rendben van, ha néha elvállal dolgokat, sőt ez kifejezetten tetszik. A játéka nagyon messze áll az önzőtől, csak divat ezt ráaggatni.Normandia írta:mahitoo írta:Még mindig Munir? Lőhetett volna már 10 gólt a szezonban? Messi 30-at, Neymar meg 20-at. Lőtt már pár meccse még 1 gólt, csak nem adták meg les miatt, nem volt pedig az. Most mehetett volna 1 az 1ben a kapusra, lefújták, les miatt, nem volt az. Csinált volna egy tizenegyest, az lett volna, nem adták meg. Egyik meccsen 4-szer volt totál ziccerben, 3szor Neymar, egyszer Messi nem adta neki.
19 éves kölyök, az ég áldjon már meg titeket! És nem úgy 19, mint Messi anno, hogy már 2 éve játszogat, sőt játszik a nagycsapatban. Figyelitek egyáltalán a játékát, beindulásait, védekező teljesítményét? Vagy most az a baj, hogy nem adott Neymarnak még 1 gólpasszt? Nagyon veszélyes a srác, jól mozdul be üres területekre, gyors, technikás, és ami a legfontosabb, nem kaksizta magát össze. Nehezebben nyomják el mint Neymart, pedig kb 1 súlycsoport (szó szerint) a két játékos.
Komolyan, írjátok már le, mégis mit vártok egy ilyen sráctól. Több ekézést kap mint a már mindent megnyerő Pedro, vagy mint a majd százmilliós, hozzánk már világsztárként érkező Neymar (első évére gondolok). Olyan ez az egész, mintha Suarez nyújtana a vártnál gyengébb teljesítményt az első pár meccsén.
Több alázatot, mert nem azzal van baj amit leírtál és senki sem tartja tehetségtelennek és azt sem vitatja senki, hogy helyzetbe tud kerülni meg minden, gondolom ezért is van az elsőcsapatnál, hanem azzal van itt problémája többeknek, hogy ne fél év alatt akarjon eljutni oda, ahová Messi, vagy Neymár és főleg ne így, hogy elönzőz helyzeteket. Ettől nem lesz nagyobb játékos és jobb sem.
mahitoo írta:Még mindig Munir? Lőhetett volna már 10 gólt a szezonban? Messi 30-at, Neymar meg 20-at. Lőtt már pár meccse még 1 gólt, csak nem adták meg les miatt, nem volt pedig az. Most mehetett volna 1 az 1ben a kapusra, lefújták, les miatt, nem volt az. Csinált volna egy tizenegyest, az lett volna, nem adták meg. Egyik meccsen 4-szer volt totál ziccerben, 3szor Neymar, egyszer Messi nem adta neki.
19 éves kölyök, az ég áldjon már meg titeket! És nem úgy 19, mint Messi anno, hogy már 2 éve játszogat, sőt játszik a nagycsapatban. Figyelitek egyáltalán a játékát, beindulásait, védekező teljesítményét? Vagy most az a baj, hogy nem adott Neymarnak még 1 gólpasszt? Nagyon veszélyes a srác, jól mozdul be üres területekre, gyors, technikás, és ami a legfontosabb, nem kaksizta magát össze. Nehezebben nyomják el mint Neymart, pedig kb 1 súlycsoport (szó szerint) a két játékos.
Komolyan, írjátok már le, mégis mit vártok egy ilyen sráctól. Több ekézést kap mint a már mindent megnyerő Pedro, vagy mint a majd százmilliós, hozzánk már világsztárként érkező Neymar (első évére gondolok). Olyan ez az egész, mintha Suarez nyújtana a vártnál gyengébb teljesítményt az első pár meccsén.
Ez a hozzászólás díjat érdemelne.Mr. Cesc írta:Akkor már meg is van az oka annak, hogy Matyi miért ilyen gyors a fizikumához képest, meg hogy Alves labdái miért repülnek ki mindig a stadionból!Ha valakit érdekelnek az ilyen részletek is esetleg.
https://pbs.twimg.com/media/BzHIto6IYAAxhfb.png:large" target="_blank![]()
Akkor már meg is van az oka annak, hogy Matyi miért ilyen gyors a fizikumához képest, meg hogy Alves labdái miért repülnek ki mindig a stadionból!Ha valakit érdekelnek az ilyen részletek is esetleg.
https://pbs.twimg.com/media/BzHIto6IYAAxhfb.png:large" target="_blank
18 évesen Messi is elég önzőnek tűnt. Ne felejtsük el, hogy csak most bontagatja a szárnyait. Egy két hiba belefér. Egy hiba miatt ne vegyük a fejét.kristop írta: egyébként szerintem munir nem olyan vészesen önző, inkább az egészséges önzőség jellemző rá, az, hogy megmeri csinálni a dolgokat, rámeri durrantani, ha jó helyzetben van. nyilván ezt most lekellett volna adni neymarnak, ez egyértelmű, mintahogy szerintem az is, hogy utána viszont jól oldotta meg, csak a kapus elérte a lábát.
a baj nem az, hogy munir még egyáltalán nem kész játékos, ezt eddig is tudtuk, nem is kell sietni vele, inkább az, hogy vitán felül ő a harmadik számú támadónk. pedro egyszerűen semmi. ez a 19 éves srác ugyanazt a mennyiséget ledolgozza a pályán, de emellett veszélyes helyzeteket tud teremteni, és helyzetekbe is kerül, még ha ezekben sokszor rossz döntést is választ.gránit írta:Én nem látok nagy mentális problémákat, Munirra viszont haragudtam. Önző és túlhájpolt, utóbbiról persze nem ő tehet. Szerencséje, hogy az első fordulóban lőtt gólt, így máris mindenki felkapta a fejét, és ebből egy ideig meg is fog még tudni élni. Sok helyzetet elszórakozik, a tegnapi döntése meg nem hiszem, hogy a korán múlott. Önző volt, ne szépítsük.
addig sosincs baj, amíg az az öt ziccer ott van, csak nem rúgjuk be őket. amikor messi ennyire lazán tud helyzetbe kerülni folyamatosan, amikor a nagyobb gólkülönbség csak azon múlik, hogy munir még nem olyan tapasztalt (meg hogy messi mindent kihagy, ami nem jellemző rá). ez azt mutatja, hogy a játék működik, mert helyzeteink vannak. persze ezen mehetnek el meccsek, amikor mindenki szomorkodik, meg bosszankodik után, de az igazi probléma, akkor van, amikor nincsenek helyzeteink csak maszatolunk. mint a malaga ellen, na ott tényleg valami nagy cink volt.Barcaman1993 írta:Mert 5 ziccerből jó ha 1-et belövünk... Nyilván kis túlzással, de teljesen nyilvánvaló, hogy sokkal rosszabb a helyzetkihasználásunk, mint korábban.
Az előző szezonban helyzeteink se voltakBarcaman1993 írta:Mert 5 ziccerből jó ha 1-et belövünk... Nyilván kis túlzással, de teljesen nyilvánvaló, hogy sokkal rosszabb a helyzetkihasználásunk, mint korábban.Feast4 írta:Ezt mégis miből szűrted le?
Barcaman1993 írta:Mert 5 ziccerből jó ha 1-et belövünk... Nyilván kis túlzással, de teljesen nyilvánvaló, hogy sokkal rosszabb a helyzetkihasználásunk, mint korábban.Feast4 írta:Ezt mégis miből szűrted le?
Mert 5 ziccerből jó ha 1-et belövünk... Nyilván kis túlzással, de teljesen nyilvánvaló, hogy sokkal rosszabb a helyzetkihasználásunk, mint korábban.Feast4 írta:Ezt mégis miből szűrted le?
Ezt mégis miből szűrted le?Barcaman1993 írta:Egyrészt kevesebb gólt lőttünk, másrészt nyilvánvaló, hogy mentális problémái vannak a csapatnak.
Az érdekelne, hogy miért is jobb? Egyrészt kevesebb gólt lőttünk, másrészt nyilvánvaló, hogy mentális problémái vannak a csapatnak.Chino írta:Én nem látom ilyen katasztrofálisan a helyzetet mint egyesek. A 2:0 után a lényegi kérdések eldőltek, a kiállítás után pláne. Az, hogy valamennyire visszavettek a tempóból érthető, de igazán csak a helyzetkihasználásra lehet panasz. Mert a lehetőségek megvoltak, főleg Messinek. Tegnap egy ilyen napot fogott ki. Nem jellemző rá, de ez van. Ennek ellenére a lehetőségeink bőven megvoltak, aminek speciel én jobban örülök, mintha nyertünk volna 3-4:0-ra úgy, hogy az összes helyzetünket kihasználjuk.
Ez a különbség jó játékos és önző játékos között (de okos és ostoba játékost is írhatnék). Nagy különbség. Ezen túl engem nagyon idegesít, hogy 10 gólt már nyugodtan lőhetett volna, de rosszabb esetben is 5-öt minimum. Ehhez képest 7 meccsen 1 gólja van... Nem tartom egy hű de nagy számnak. Kicsit túl van lihegve.Chino írta:Munir produkciója sem volt annyira kritikus, mint amennyire savazzák itt. Tény, hogy letehette volna Neymarnak, de ez a különbség egy tapasztaltabb és egy csikó játékos között.
Azért azt jegyezzük meg, hogy egyértelmű 11-es volt, ami már vagy az ötödik elmaradt büntetőnk volt az idén... De akkor se fogjuk a játékvezetőre a dolgot. Egy ilyen helyzetben kötelező letenni! Azt meg senki nem várja el tőle, hogy olyan legyen mint Messi. De azt igen ha már ott van, akkor a ziccereket képes legyen belőni, vagy letenni a csapattársának, mert amit eddig művelt az elképesztően kevés. Ha fiatal, ha nem.Chino írta:Amúgy, ha Tono nem vágja fel lehet, hogy be tudta volna gurítani. Ha a bíró nem vak és befújja azt a tizit már nem lenne akkora felháborodás. Amellett azért ki is osztott egy szép gólpasszt. Van mit fejlődnie az tény, de még nagyon az út elején jár, nem lehet mindenki Messi, hogy 19 évesen már stabil kezdő legyen, főleg úgy, hogy egy komoly lépcsőfokot kihagyott, hirtelen nem is a mély vízben, hanem a Mariana-árokban találta magát.
Én is több gólt reméltem, főleg a kiállítás után, de nagyon spórolósra vettük a figurát. A befejezéseknél sokszor látszott dekoncentráltnak a csapat. Minden esetre simán hozták a kötelezőt és ez a lényeg.Barcaman1993 írta:Ismét egy csalódást okozó meccs. A tegnapi meccset 10 gól fölött kellett volna nyernünk és ez nem vicc.
Másik topicban már írtam, hogy nem muzsikált jól a Xavi-Ini duó tegnap (főleg Ini tűnt úgy, hogy végig csak szenved. Képtelen volt jó megoldásokat választani. Xavi meg szimplán eltűnt a mezőnyben, de ő azért nem játszott pocsékul.) Szerintem is jóval több kiugratást tolhattak volna.Barcaman1993 írta: Ami még jobban aggaszt, az a középpályásaink játéka. Minimum 8-10 olyan alkalom volt, hogy a csatáraink megindultak tiszta ziccerben, de egyszer sem tették nekik a labdákat. Xavi folyamatosan visszafele játszott, Iniesta pedig ismét elkezdte a szokásos rátekeredem a labdára játékát. Neymar 4-5 gólt lőhetett volna, ha passzolnak neki.
Munir azért még nagyon az út elején jár. Ráadásul simán vissza lehet tenni a B-be, főleg ha már bevethető lesz Suarez. Deulofeu ez esetben már erősen létszám feletti vált volna, nem beszélve arról, hogy neki kell a bizonyítási lehetőség és a rendszeres játéklehetőség.Barcaman1993 írta: Továbbá kiemelném Munir játékát. Szemmel láthatóan tök ballábas játékost, a jobbos felé még lépni sem hajlandó. A Neymaros helyzetéhez meg tényleg csak gratulálni lehet. Jár a taps!Ilyen játékosokra van szükségünk. Akkor most várom a fél fórumot fröcsögni, akik folyamatosan Deulofeu távozását követelték és támogatták is. Kérdem én, Munir miben különb nála? Mert játékban nem, az önzőség meg tőle sem áll messze.
Messi szinte már középpályás és mégis majdnem meccs/gól-nál van. A töménytelen gólpasszról nem is beszélve. Ha beépül Suarez is, lehet, hogy még ebben a szezonban megdönt valami assist rekordot.Barcaman1993 írta: Messi nagyon visszaesett góllövés területén (bár az is tény, hogy nagyon jól játszott), a Pedro-Munir-Sandro 3-as értékelhetetlen, egyedül Neymarral léptünk előrébb.
Ezzel nagyon együtt tudok érteni. Kelleni fog a magasság és a meccs alakulásának tükrében bármikor be lehet dobni Albát, ha szükséges.Barcaman1993 írta: Az egyetlen pozitívum, hogy Bravo jól védett és a Bartra-Piqué-Mathieu tengely nagyon jól muzsikált. Remélem Madridban ismét ők kezdenek.
Boccs, de nem is olvasom tovább! Egyszerüen érthetetlen ha van is terület ahová belépni, akkor sem jönnek zsigerből ezek a labdák! Busi kétszer is felnézett az indulo Neymarra majd egy laza mozdulattal lekilsőzte 3 méterre Ininek..Nem tudom mennyi ilyen szitu volt csak Neymarnak volt legalabb 4-5..Barcaman1993 írta:. Minimum 8-10 olyan alkalom volt, hogy a csatáraink megindultak tiszta ziccerben, de egyszer sem tették nekik a labdákat. .