S.Agüero írta:
Ettől függetlenül látom, hogy a mostani rendszer nem annyira fekszik neki, viszont az nem az ő hibája. Nagyobb csapatok ellen ő egyedül nem elég, mert ahhoz túl lassú, a mellette lévő két középpályás meg messze van tőle, így elég üres a középső rész a pályán. Ezért a pörgősebb, ütközősebb csapatok ellen kell Masch(is) középre, csak akkor meg ugye hátul vagyunk vékonyak.

én nem nagyon tudtam megfogalmazni (megmagyarázni akár magamnak is), de kábé ez. így, hogy körülbelül száz kilométer távolságra helyezkednek egymástól a középpályásaink, így az ő lapos passzos, gyors, egyérintős játéka, amibe valószínűleg a világ legjobbja a posztján egyszerűen nem megy olyan jól. egyébként szerint nagyon jól kezdte az évet, lehet akkor még kicsit másabb volt a játékunk? a legjobb meg (gondolom mindenki más szerint is) az lenne, ha lenne két mascheranonk, úgy, hogy az egyik tíz centivel magasabb a másiknál.
ha le bízik ebben a stílusban, hogy a szélsőhátvédek játsszák be a széleket, és neymar + suarez beljebb helyezkedik és ezért a középpályások között is nagyobb a távolság, akkor megkockáztatom, hogy a mascherano, rakitic, rafinha felállással járnánk a legjobban (futóteljesítmény, védekezés). a másik megoldás talán, hogy ebből egy kicsit enged és hátrébb húzza a védőket, támadókat újra a szélre, és megint a középpályán történne a varázslat. de ezzel meg visszalépnénk oda, ahonnan kezdtük, kicsit olyan martinos lenne, aki a végén szintén visszatért az alapokhoz, enqiruet eddig tökösebbnek és bátrabbnak ismertem meg eddig.
Chino írta:Én is nagyon kedveltem/kedvelem, de a visszaesését szerintem nem lehet a rendszerre fogni. Az előrejátékban, labdaszerzésben, osztogatásban sem olyan aktív már. A passzsávokat úgy zárta le, mint senki más a világon, de mintha lelassult volna.
szerintem ezt pont a rendszerrel lehet magyarázni, nem tudja ugyanúgy játszania a játékát, amivel nagyon a hasznunkra van, ha körülötte az emberek nem úgy helyezkednek, nem ugyanazokat a mozgásokat csinálják. pepnél ő volt az origó, ő volt benne minden háromszögelésben, egyáltalán miatta alakult ki az a sok háromszög, egyszerűen ő adta a stabilitást. nem tudja ugyanúgy lezárni a passzsávok se, mert az ellenfélnek több (vagy csak más) lehetőségeik vannak. ami a hibája, hogy ő ehhez nem tudott igazán alkalmazkodni, és van nála jelenleg jobb ember is arra a posztra - szigorúan, ha ennél a stílusnál vagy rendszernél maradunk -, ettől függetlenül szerintem nem lett lassabb (mindig is ilyen lassú volt) vagy rosszabb játékos.
egyszerűen csak, amit korábban sokan mondtak, hogy ő ebben a rövid passzos, kisterületen való játékban az igazán király, és máshol leromlana a teljesítménye az beigazolódott. amivel egyébként régebben nem értettem egyet, úgy gondoltam, hogy egy ilyen intelligens játékos simán alkalmazkodik máshoz is, de úgy látszik nem volt igazam.