Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.11.02. 18:57:23

Lionel85 írta:Hullámvölgybe került a csapat, ez egyértelmű. Az, hogy ez a hullámvölgy meddig tart, csakis magukon a játékosokon és Luis Enrique-n múlik. A szezon eddig részében sem voltam elájulva a csapattól (még mindig kisért Guardiola szelleme???), a helyzetkihasználásunk gyatra, de ez legfőképpen a nagyok ellen jött ki, nem a kicsik ellen. A Levante és a Granada ellen még sikerült, de máskor nem. Málaga, APOEL, Celta, mind csőd a támadógépezetben. Most már a védelem is meg-meginog, a PSG és a Real hülyére játszotta át a védőket, most a Nolito-Larrivey párosnak jött össze egyszer, míg mi ha másnapig játszunk, akkor se lövünk gólt.

Én azt gondolom, hogy a "Fejétől bűzlik a hal" mondás ide is érvényes. Most ugye megint ügy van a jelenlegi és az előző vezetés között és nem tudom elképzelni, hogy ez a játékosokra nincs hatással. Persze nem akarok mindent a Zubizarreta-Bartomeu gyászhuszár párosra fogni, de sajnos a tevékenykedéseik a pályán is visszaköszönnek. Nincs nyugalom se a vezetőknél, se az öltözőben (Piqué) és ez bizony eredményekbe kerül. Az elmúlt években az volt jellemző a Barçára, hogy ősszel megnyomták rendesen, majd tavasszal fogytak el. Ha most már év végére kezdenek betlizni sokat, akkor mi lesz tavasszal??? Fel a fejjel és tovább küzdeni!
Egyetértek, a Reallal is ez volt pár éve. Szerintem a sajtóvisszhang, Messi adócsalása, Neymar transzfer és minden egyéb kihathat rájuk, plusz ez a régi VS mostani vezetőség vita rajtuk is csattan.
Lehet Laporta elsikkasztotta a Barcelona pénzmennyiségének a 90%-át, ezt nem tudhatjuk, viszont azt tudjuk, hogy értenek ahhoz amit csinálnak, nem a semmiből jött össze ez a diadalmenet. Lehet hogy ha Zubiék lettek volna a trónon 2003 óta, akkor Guardiola helyett valami amatőr nem Barca színtű edzőt hoztak volna, a játékosokról nem is beszélve.
Ronaldinho helyet hoztak volna egy Douglas színtű támadót, és sorolnám.

Szerintem a mostani csapatból is igensokat ki lehetne hozni...De ehhez az első és legfontosabb lépés az hogy a lókötőket padra ültetni, vagy eladni.Jelentősen stabilabb lehetne a csapat ha nem Alves lenne hanem Montoya, Busi helyett Mascherano, és Bartra tolhatná középhátvédként, és ez a támadásokra is kihathat szellemileg, mivel szerintem sokkal felszabadultabban, és magabiztosabban/bevállalósabban tudnak úgy támadni, ha nem félnek attól hogy labdavesztés után az ellenfél kihasználja a töketlenkedéseinket és gólt rúg.
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.11.02. 18:44:41

Hullámvölgybe került a csapat, ez egyértelmű. Az, hogy ez a hullámvölgy meddig tart, csakis magukon a játékosokon és Luis Enrique-n múlik. A szezon eddig részében sem voltam elájulva a csapattól (még mindig kisért Guardiola szelleme???), a helyzetkihasználásunk gyatra, de ez legfőképpen a nagyok ellen jött ki, nem a kicsik ellen. A Levante és a Granada ellen még sikerült, de máskor nem. Málaga, APOEL, Celta, mind csőd a támadógépezetben. Most már a védelem is meg-meginog, a PSG és a Real hülyére játszotta át a védőket, most a Nolito-Larrivey párosnak jött össze egyszer, míg mi ha másnapig játszunk, akkor se lövünk gólt.

Én azt gondolom, hogy a "Fejétől bűzlik a hal" mondás ide is érvényes. Most ugye megint ügy van a jelenlegi és az előző vezetés között és nem tudom elképzelni, hogy ez a játékosokra nincs hatással. Persze nem akarok mindent a Zubizarreta-Bartomeu gyászhuszár párosra fogni, de sajnos a tevékenykedéseik a pályán is visszaköszönnek. Nincs nyugalom se a vezetőknél, se az öltözőben (Piqué) és ez bizony eredményekbe kerül. Az elmúlt években az volt jellemző a Barçára, hogy ősszel megnyomták rendesen, majd tavasszal fogytak el. Ha most már év végére kezdenek betlizni sokat, akkor mi lesz tavasszal??? Fel a fejjel és tovább küzdeni!
Kép
Kép
Kép
Fuentealbilla
Barça B

2014.11.02. 16:08:34

palesz77 írta:...
Tény, hogy az általam leírtakkal igazolások terén még -1 ember állna közép pályán bevethető emberek rangsorában. Bár ha azt vesszük most is KP-ra SR szinte az első számú opció csereként és valljuk be nem véletlenül fogjátok a fejeteket mikor elkezd mocorogni a partvonal mellett a srác. :roll:
Tehát Masc felhozatalával KP sorra (amit az emberek 99%-a megtenne én is tudom) a KP sor mélysége sokat nem csökkenne bár tény, hogy sok variációs lehetőség nem lenne és én is elsősorban a kezdőcsapaton gondolkodom jelenleg.
Mégis azt hiszem ha az igazolásokra annyi pénz volt amennyi akkor talán ésszerűbb lett volna ezeket az összegeket (Suarezen kívül) a védelemre költeni.
Egy stabilabb védelmi négyessel és egy kp soros Masc-al valamint egy bizonyítani vágyó Rafinhával úgy gondolom ha nem is rögtön, de hosszabb távon távolabbra juthatna a Barca a kupasorozatokban mindenképp, de talán egy erős bajnoki hajrával a pontvadászatban is.
Persze a szűk KP miatt kérdéses lenne, hogy elég energia maradna-e az idény végi hajrára ezt is aláírom.
Valamint azzal is egyetértek az általad és mások által leírtakkal is, hogy a jelenlegi keretből is lehetne többet kihozni, de legalábbis feltétlenül érdemes lenne megpróbálni a "jegelt" embereket is csatasorba állítani (Bartra,Montoya) illetve Mascot végre felzavarni a KP sorra.
Mindennek ellenére is jobbnak gondolnám az én elképzeléseim szerint azokat a változtatásokat amiket leírtam mert kicsit úgy érzem, hogy hiányzik a vezér alak a védelemből aki irányítja az egészet illetve Masc előrébb tolásával végképp hiányoza és ahhoz , h ezt pótoljuk nem elég Matyit vagy Vermalent betenni akár Bartra akár Pique mellé.
Természetesen a jobb védő pozició meg több szót sem érdemel.. De nyílván ott sem Alves, de én úgy gondolom, h nem is Montoya a megoldás.
Szóval én a két védelmi igazolástól és Masc KP soros játszatásától azt a stabilitást várnám el amit szerintem teljes mértékben a jelenlegi keret játékosainak játszatásával sehogyan sem lehet perpillanat elérni. Ezért is gondolom , h LE nehéz helyzetben is főképp ha marad az eltiltás is.

szerk. : valamint úgy gondolom, hogy ezzel a Rafina-Masc-Iniesta hármassal megmaradna a Barca játékának fő ismervei is hiszen egyik játékos sem fogalmatlan az előre játékban sem.
És bár Rakiticra sem mondanám, hogy az mégis jobban illene úgy gondolom a Barcához ez a sor...
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.02. 15:50:28

Fuentealbilla írta:...
Igazából annyi ezzel a baj, hogy a középpálya így sem túl acélos, de ha SR lenne a 4. számú irányító, akkor aztán végképp nulla lenne. Rakiticcel meg nekem nem lenne bajom, ha úgy tolná, mint az előszezonban, és a szezon első néhány meccsén. De hát nem így van sajnos, és meggyőződésem, hogy csak azért nincs savazva meccsek óta, mert szimpatikus figura, pedig a játéka nagyon visszaesett.

A védekezéses dologhoz meg annyit csak, hogy igazából most is ki lehetne állítani egy jobban működő védelmet. Montoya sokkal jobban védekezik, mint Alves, Bartrat meg attól még lehetne nyomatni ezerrel, hogy nem jött sztárvédő, meg az Ini-Masch-Rafinha/Rakitic középpálya is összeállhatna bármikor, szóval ezek már csak az edzőn múlnak igazából. Szóval mga mostani keretből is ki lehetne hozni többet - szerintem -, kérdés, hogy Lucho is így gondolja-e majd..

De amúgy jó gondolatok, szeretem olvasni a külsős véleményeket, szóval én örülök, hogy aktivizáltad itt is kicsit magad.. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2014.11.02. 15:36:32

Csak ironizált.
Akkor nem tette volna hozzá, hogy ne legyen igaza. :D Ha mégis, bocs.

Kíváncsian várom a szerdai meccset, lesz-e a görcsölés. Nehéz meccs lesz, benne van egy pontvesztés.
Fuentealbilla
Barça B

2014.11.02. 15:35:48

Én mondjuk a közép pálya hiányosságaival nem teljesen értek egyet illetve kicsit másképpen látom mint a többség.

Szerintem a közép pályás keret rendben lenne ha megfelelő minőségű védelem állna mögöttük.

Konkrétan: ha érkezett volna a rég várt minőségi KH és JH a védelembe én azt mondanám alapvető gondok nincsenek. Nevekkel nem akarok dobálózni akik jobban figyelik az európai TOP bajnokságokat tudják kikre lehet azt mondani, h szűk elite. Olyanból tény , h a Barca egyet sem igazolt.
De tegyük fel ha meglett volna a minőségi pótlása Alvesnek és érkezett volna Pique helyett valaki Bartra mellé... (mert én továbbra is őt játszatnám) de akár egy biztos megfelelő határozottságú vezér alkatú KH mellett lehet Pique is minőségi javulást érne el a játékában.

Tehát lenne egy JH-KH-Barta/Pique-Alba védőnégyes minőségi pótlással ami stabil lábakon állna és én hozzá venném, h JH posztra nem egy Alves szerű védőt hoztam volna hanem akinek valóban az elsődleges a védelmi feladatok teljesítése.
Ekkor pedig a KP sor is egyértelműbb lenne.. természetesen Busi már véleményem szerint sem opció ebben az "új" barcában.
Tehát középen a Rafinha-Masc-Iniesta hármas lett volna kezdő nálam. Igen én Rakiticet sem hoztam volna hanem az érte csengetett pénzt is védőkbe fektetettem volna. Xavi maradásával természetesen ő is megkapta volna a játékperceket Rafinha helyén, de a kezdő játékos már nem Ő lett volna. Azt nem is mondom, hogy a kapusok közül is csak az egyiket hoztam volna igazából mindegy is melyiket.. mert minőségben egyiket sem gondolom gyengébbnek a másiknál jelentősen és Masip is tehetséges kapus ha mégis kiesne az első számú hálóőr nem hiszem, hogy a kapuson mennének el a kupák...

Suarez igazolásával én egyetértek... hoztam volna. De így is Rakitic és az egyik kapus le nem igazolása miatt máris 30 M-el több lett volna a védelmi 2 poszt megerősítésére. Persze én személy szerint Fabregast se adtam volna el... de ez másik történet tegyük fel, h az úgy van és kész...

De még ígyis jobbnak gondoltam volna egy

___________bravo
ÚJ JH__Bartra__ÚJ KH__Alba
___Rafi___Masc_____Iniesta
__Messi____Suarez___Neymar

csapatot a jelenleginél... stabilabbnak KP lenne egy sokkal stabilabb védelemmel amit a 2 meg nem vásárolt játékos 30 M illetve Douglas 4 M illetve Vermalen és Matyiő ~40 M árából lehetett volna fedezni... talán 75 M elég is lett volna ezen két poszt betöltésére...de max egy 10-es t még hozzácsapott volna a vezetőség akkor már véleményem szerint biztosan.
Tanuló év lett volna főképp a KP sor és a védelem számára hiszen 4-5 új játékos is lett volna olyan tekintetben, hogy vagy új poszton vagy új csapattagként kellett volna összeszokniuk.. de akár tavaszra a BL-re ütősebb team is összeállhatott volna még ha esetleg már addig a bajnokságban egy kisebb hátrányt is összeszedett volna a csapat.
Én így látom ezt külső szemlélőként.. nem vagyok barcás , de ez is egy vélemény.
palesz77

2014.11.02. 15:30:50

crixus írta:Lehet, hogy pl. védekezésnél Suárez bemegy középre, de ami igazán mérvadó az az, hogy amikor megindulunk akkor hol van. És ezekben a pillanatokban van Messi szinte mindig középen, Suárez pedig igaz, hogy feljebb, de a szélen, ahonnan nem fogja tudni egyből a kaput támadni, hanem vissza "kell" adja Messinek a labdát, aki lendületből érkezik, vagy be kell adnia Neymar-nak. Ameddig Messi és Neymar jó a támadásépítésben, addig Suáreznek ez annyira nem erőssége, ő befejezésben pokolian jó. Vagyis lenne pokolian jó, ha rá játszanák többször a helyzeteinket és nem Messi-re.
Védekezésnél szokott pont kimenni inkább a szélre, támadásnál meg a meccs 2/3-át szinte középen tölti - max a 16-os vonala. Amúgy ez igaz Neymarra is idén általában, sokkal közelebb vannak már a szélsőink is a kapuhoz, szóval nem lehet ezt mondani, hogy a vonalnál "pazarolnánk" el őket. Tegnap amúgy elég sokszor került helyzetbe Luis, 4-szer lőni is tudott, párat meg elszórakozott vissza cselekkel, szóval azzal nincs baj, hogy nem kerül helyzetbe, mert nem középen játszik. Meg Suárez előkészítésben is kiváló, ezt már az eddigi 2 meccsen kiosztott 3-4 gólpassz értékű beíveléséből is látszik.

Úgyhogy szerintem Luchot nem érheti panasz a támadószekció összerakása miatt, az nagyon jól fog működni, ha marad mindenki ilyen poszton, csak kicsit feljavulnak a formák. De az a középpálya.. :?
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.02. 15:26:41

S.Agüero írta:
hady írta:...azt hiszem , már nem a bajnokságért hanem a BL-ben való résztvételért fogunk küzdeni, de ne legyen igazam.
Ezeket komolyan írjátok, nem akarom elhinni?! :lol:
Csak ironizált. :wink:

On: Nem láttam a meccset, így csak a kommentekből kiindulva én nem látom olyan tragikusnak a helyzetet. Az elmúlt jó pár évet követően újdonság, hogy nem a kp a legerősebb csapatrészünk, illetve a védelemről már nyáron tudni lehetett: a jelenlegi játékosok alkalmatlanok arra, hogy komoly csapatok támadásait rendre kibekkeljék.

De. A támadóhármas, főleg ha a Rakitic-Iniesta duó belendül, valamint Busquets is összekapja magát (vagy jön helyére Masch) bőven elég lehet legalább egy kupára és/vagy bajnoki címre. Ami azért nem olyan szörnyű...
Jövőre meg már remélhetőleg kezd beépülni a következő generáció Haliloviccsal, Samperrel...
crixus
Entrenador del Barça

2014.11.02. 15:22:49

palesz77 írta: Hát pedig ha hiszed ha nem, szinte full ugyan azon a poszton játszott az eddigi 2 meccsén Suárez, mint a Poolban - már 2 hsz-ben is mutogattam heat mapeket, most nincs kedvem előkeresgélni újra, görgőzz lejjebb ha érdekel, ott lesz valahol.
Megvannak. Engem viszont annyiban nem győz meg a dolog, hogy a Pool játéka más, mint a mi játékunk, ők sokszor játszanak (már amennyit én láttam őket, pl. rangadókon) kontrákra, gyors széljátékra stb. Mi pedig mint pl. tegnap is, szinte végig felállt fal ellen passzolgatunk. Lehet, hogy pl. védekezésnél Suárez bemegy középre, de ami igazán mérvadó az az, hogy amikor megindulunk akkor hol van. És ezekben a pillanatokban van Messi szinte mindig középen, Suárez pedig igaz, hogy feljebb, de a szélen, ahonnan nem fogja tudni egyből a kaput támadni, hanem vissza "kell" adja Messinek a labdát, aki lendületből érkezik, vagy be kell adnia Neymar-nak. Ameddig Messi és Neymar jó a támadásépítésben, addig Suáreznek ez annyira nem erőssége, ő befejezésben pokolian jó. Vagyis lenne pokolian jó, ha rá játszanák többször a helyzeteinket és nem Messi-re.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.11.02. 15:13:33

hady írta:...azt hiszem , már nem a bajnokságért hanem a BL-ben való résztvételért fogunk küzdeni, de ne legyen igazam.
Ezeket komolyan írjátok, nem akarom elhinni?! :lol:

Szerintem kiesünk. :cry: :mrgreen:

Ilyenkor gondolkodom el, hogy mióta vagytok szurkolók, mert kaptunk már ki kétszer egymás után a bajnokságban ezen kívül a közelmúltban. :)(no offense)
És ahogy látom 2005-ben regisztráltál, szóval megéltél ezt-azt. :roll: :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.11.02. 15:08:44

Király, Jordi Alba MRI kivizsgáláson van, ismeretlen eredetű probléma miatt, kérdéses az Ajax elleni játéka.. #-o
hady
Director del Fútbol

2014.11.02. 15:04:27

...azt hiszem , már nem a bajnokságért hanem a BL-ben való résztvételért fogunk küzdeni, de ne legyen igazam.
palesz77

2014.11.02. 15:02:24

crixus írta:A csatársorral is gáz van. ha Messi marad a meccsek 70-80%-ban középen, akkor felesleges volt Suárez-t megvenni, Sánchez maradhatott volna. Ennek a transzfernek akkor lenne értelme, ha Suárez hasonló pozícióban tud játszani, mint a Pool-ban.
Hát pedig ha hiszed ha nem, szinte full ugyan azon a poszton játszott az eddigi 2 meccsén Suárez, mint a Poolban - már 2 hsz-ben is mutogattam heat mapeket, most nincs kedvem előkeresgélni újra, görgőzz lejjebb ha érdekel, ott lesz valahol.

Amúgy szinte az összes többi csapaton belüli problémával egyetértek. A kereten belüli átalakításokkal - kezdő és ranglétra - is el lehetne érni komolyabb javulást szerintem, reméljük Lucho meglépi őket lassan.

Én amúgy még nem temetném LE-t ennyi idő után, ti ha Real drukkerek lennétek tavaly ősszel már dobtátok volna ki Carlot a fenébe gondolom, aztán mégis behúzták a Bl-t. Nem azt mondom, hogy mi is megnyerjük majd, attól messze vagyunk, de még összeállhat év végére a csapat. Türelem..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.11.02. 15:05:39-kor.
crixus
Entrenador del Barça

2014.11.02. 14:45:12

zola8787 írta:Páran itt már nagyon elvetik a sulykot. Reus hova? MSN-ből kit kellene kivenni? Tiszta régi Madrid feeling ez már, mikor összevásárolták a legjobbakat. Különben sem igazolhatunk 1,5 évig nem? :D :(
A legjobbak összevásárlásáról kevesen beszélnek, azok akik elégedetlenek viszont joggal azok.

A jobbhátvéd poszt megoldatlan maradt, mert Alves, aki valószínűleg jövő nyáron lép már tavaly sem volt megoldás, nemhogy idén. És kit vettünk ide? Egy brazil bohócbajnokságból jött pojácát, akinek az első meccsén 1 darab értelmes megmozdulása sem volt. Sem előre, sem hátra. Alibi visszapasszok mentek, semmi más. Az a Montoya pedig, aki ebben a helyzetben az eltiltást is szem előtt tartva megoldást jelenthetne idén és jövőre is, még csak epizódszerepet sem kap. Hány hiba már önmagában ez a vezetéstől és az edzői stábtól? Legalább három. 1. Alves-t nem küldtük el, sőt folyamatosan szerepel 2. egy amatőrrel akarjuk pótolni 3. aki igazán megoldást jelenthetne így, hogy nem vettünk senki megfelelőt, az nem játszik.

A középhátvéd posztok sem lettek megoldva. Ugyanazt a Mascherano-t nézzük itt, akiben egy sorral feljebb sokkal több lehetne, Bartra ugyanúgy nem játszik eleget. Vettünk egy középszart és egy olyan játékost, aki sérülésekkel szenvedett, szenved és szenvedni is fog. Novemberben ott tartunk, hogy esélye sem volt bemutatkozni... és ha elkezd játszani, akkor sem lesz nagy valószínűséggel normális alapozás nélkül formában.
Egyetlen olyan játékost kellett volna venni, aki minőségileg jó a kezdőnkbe, Bartra mellé és utána rátérni az olyan majmokra, mint Matyi. Mert pont annyival jobb a francia Piqué-nél, hogy még új....

A középpályánk katasztrófa. Pár éve miénk volt a világ legjobb kp-ja, most meg az első 5ben nincs benne. Rakitic játéka nagyon szimpatikus, mondhatni jó vétel, csak éppen a támadásokhoz nem tud szinte semmit hozzátenni, amit a csatársorunk meg is szenved. Át lehetett volna úgy is alakítani a csapatot, hogy veszünk egy főként védekezésben magabiztosat nyújtó jobbhátvédet és akkor Rakitic helyett jöhetett volna egy kreatívabb kp-ás, mert nem kellene egyfolytában kihúzódni a szélre, Alves helyére... Busquets-et pedig vagy kreatív középső kp-ként kellene használni Rakitic helyén vagy sehogy. Az, amit ő tud, mint vkp az a Pep-csapat idején a legjobb megoldás volt, a mostani csapatba viszont kevés. Nem tudjuk azt játszani, olyan szinten, ahogy a Pep-féle csapatok tették, ha pedig már eltérünk, akkor Busquets-korának is vége kellene legyen.

A csatársorral is gáz van. ha Messi marad a meccsek 70-80%-ban középen, akkor felesleges volt Suárez-t megvenni, Sánchez maradhatott volna. Ennek a transzfernek akkor lenne értelme, ha Suárez hasonló pozícióban tud játszani, mint a Pool-ban. Az, ha Sánchez helyére tesszük az értelmetlen lesz. Mégis úgy tűnik, hogy ezt csináljuk.

Összességében ez a csapat sem lenne reménytelen, ha nem Lucho ülne a padon. A PSG-Real elleni meccsek és a Málaga elleni betli pont megmutatja, hogy mennyire is működnek Lucho ötletei. Ha a tegnapit mindenképp a szerencsére akarjuk fogni, az idei teljesítmény akkor is pocsék eddig. Én bízom benne, hogy Laporta beindul és a nyáron leváltjuk a vezetőséget, Barto-val, Zubi-val meg a többivel együtt és akkor talán újra lesz egy jó csapatunk, egy jó edzővel.
Mr. Cesc
Barça B

2014.11.02. 14:34:55

Én nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy régen jobb volt, hogy csak 1 szélső védő mászkált fel. Igen most mindkettő felmászkál, de Busquets behúzódik középső védőnek, a legtöbb esetben pedig Alba visszaér, szóval 4 védő már meg is van. Az már más tészta, hogy ez a védelem annyit ér mint döglött lovon a patkó.
Capon
Llegenda del Barça

2014.11.02. 14:03:06

A KP nem működik jól. Se nem szűr jól se nem oszt olyan labdákat a támadóknak amik kellenének.
Messi marha sokat dédelgeti a labdákat, sokkal gyorsabban kéne megjátszania azokat, inkább passzolja el magát 20szor mint 50szer szereljék egy meccsen. Még mentálisan is jobban elviselné a rosszabb passzokat mint ezt ami most van, hogy 80% belevezeti az első szembejövő játékosba. Nem lehet valami pozitív hatással a magabiztosságára ez a rengeteg elvesztett párharc.
Neymar és Suárez is inkább a kiugratásokra kéne hogy várjon mint hogy Messinek akarjanak területet nyitni.
Ahogy az Ancelotti féle rombuszos Milannál sem az volt Kaká feladata, hogy ő fejezze be a támadásokat. Nem vagyunk messze attól a formációtól így hogy Messi hátrébb játszik.
Mögötte meg már szeretném látni körvonalazódni a Rakitic-Mas-Ini kp-t, mert sokkal több mozgás kell oda mint ami most van. Szokjanak össze ez legyen az alap kp.
Én elismerem Busi játékát, ha olyan a csapat játéka akkor az egyik legfontosabb láncszem, de ez most nem olyan csapat és nem olyan játékstílus ahol ő kamatoztatni tudná a tudását. Jelenleg szerintem most Xavival is többre mennénk az ő posztján.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.11.02. 13:57:51

zola8787 írta:Páran itt már nagyon elvetik a sulykot. Reus hova? MSN-ből kit kellene kivenni? Tiszta régi Madrid feeling ez már, mikor összevásárolták a legjobbakat. Különben sem igazolhatunk 1,5 évig nem? :D :(

te sem tudsz szöveget értelmezni igaz? :roll:
Suárez HELYETT lehetett VOLNA akár hozni...
de teljesen mindegy,nem ezen múlik, de szerintem okosabb igazolásokat is végre lehetett volna hajtani. Meg mindenki szerint az elvetemült barca szurkolókat kivéve,akik tapsikolnak mert vettünk egy sérült középhátvédet,meg egy közepes Mathieut.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77

2014.11.02. 13:53:24

zola8787 írta:Különben sem igazolhatunk 1,5 évig nem? :D :(
Tényleg, ezzel most mi van? Jóváhagyták már? A CAS-nál voltunk már ezzel a dologgal?
zola8787
Director del Fútbol

2014.11.02. 13:51:55

Páran itt már nagyon elvetik a sulykot. Reus hova? MSN-ből kit kellene kivenni? Tiszta régi Madrid feeling ez már, mikor összevásárolták a legjobbakat. Különben sem igazolhatunk 1,5 évig nem? :D :(
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.11.02. 13:35:41

S.Agüero írta:Reus minek?
Nincs is posztja.
Ő bal oldali támadó középpályás. Nálunk van 2 csatár, egyik kicsit baloldalra húzódva, másik jobbra. Kicsivel mögöttük van Messi. A 3 középpályás poszton sem lenne helye, hisz Rakitic és Iniesta is távol van a kaputól, ami Reusnak nem ízlene.
De biztos vele előrébb lennénk. #-o

Nem lenne helye,nincs posztja #-o ...hagyjuk már,hol nem lenne helye? Fent játszik ékként szinte a Dortmundban,de semmivel nem hátrébb,mint nálunk Neymar. Ne haragudj,de nálunk egy Busquetsnek is van helye a kezdőben,meg Pedronak is olykor, meg Alvesnek,akkor nehogy már a talán legjobb német játékosnak nem lenne helye...jesszus.
De nem azt mondtuk,hogy ha ő lett volna,akkor verjük a madridot,meg a Celtát.
Én csak annyit írtam,hogy ő 35 millióba került volna, gazdaságilag jobban kijöhettünk volna a dolgokból->szakmailag is,mert lett volna bőven pénz értelmes védőkre, igen VEB, Mangala is jobb opció mint akiket hoztunk.

De én leírtam lentebb is, Suárez is jó lesz ide,meg nekem nagy kedvenc, akartam már Ajaxos korában is hogy ide igazoljon, így örülök nagyon hogy most itt van. Csak lehet (!!!) járhatóbb út lett volna, és könnyebb,ha jön ő meg Kroos mondjuk, az egy szem Suárez helyett. Így egy értékelhető igazolás helyett jött volna 2, és még mindig maradt volna pénz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.02. 13:27:11

S.Agüero írta:Reus minek?
menő. mangalának jobban örülnék.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2014.11.02. 13:20:22

Vakmacska írta: Az mindenképpen LE hibája, hogy a játékosok ilyen mentalitással mennek fel a pályára.
Mert tegnap hogy mentünk ki a pályára? 19 kapura lövési kísérletünk volt, a tegnapi nap tipikusan az volt, amikor nem jött össze semmi, de azt nem lehet mondani, hogy nem próbálkoztunk és támadtunk. Szerintem a Malaga elleni x inkább volt gázos, mint a tegnapi vereség..
MatyiG
Adminisztrátor

2014.11.02. 13:13:06

Reus minek?
Nincs is posztja.
Ő bal oldali támadó középpályás. Nálunk van 2 csatár, egyik kicsit baloldalra húzódva, másik jobbra. Kicsivel mögöttük van Messi. A 3 középpályás poszton sem lenne helye, hisz Rakitic és Iniesta is távol van a kaputól, ami Reusnak nem ízlene.
De biztos vele előrébb lennénk. #-o

Én még mindig azt mondom, hogy nem volt baj a tegnapi játékkal, ugyanúgy kidolgoztunk 7-8 helyzetet, mint máskor, csak ebből máskor belövünk 3-4-et, most nem jött össze semmi.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.11.02. 13:04:29

Egyetértek.
Évek óta egyre rosszabb teljesítményt ad néhány itt már előttem is fikázott játékos.
Lehet, hogy jobb lenne nélkülük. De ők vannak.
Az mindenképpen LE hibája, hogy a játékosok ilyen mentalitással mennek fel a pályára.
A másik komoly hiba, hogy nincs egy vezére a csapatnak. Nincs egy húzó játékos, mint anno
Puyol volt.
Sokan fikázzák Xavit is. Igaz, hogy nincsenek már meg úgy a gyilkos passzai, de még mindig egyedül ő képes stabilitást adni a középpályának.
Egyébként valamelyik meccsen azt vettem észre, hogy nagyon sokszor érkezett a kapu, elé, került gólhelyzetbe. Ez teljesen új volt nekem.

Messi a csk: ez nekem sem tetszik. Szerintem ő nem egy vezéregyéniség. Lehet, hogy elért már jó pár dolgot a csapatnál, de ő nem csk alkat.
Akkor ki lehetne a csk? Ez jó kérdés.
Egyébként tényleg ráférne Messire a pihenés. Vagy megmondani neki: nem neked kell az összes gólt rúgni. Hiszen ezért jött Suarez, nem? De ki tudja, hogy ő ezt hogy viselné el.

Egy évet mindenképpen az új csapat építésére kell áldozni. Mindegy mi az ára, a lényeg, hogy az elmaradást be kell hozni: évek óta nem volt új játékos beépítve a csapatba. Akikkel próbálkoztak, már nincsenek itt. Akik meg itt vannak, azokat nem játszatják. Csak nem értem, hogy miért? Egy Alves pl nem mindegy, hogy játszik-e vagy sem? Úgyis ingyé fog elmenni!
Akkor meg itt fogunk állni két zöldfülüvel.
Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy LE ezeket a dolgokat hogy nem látja át.
Pepnek volt töke hozzá, hogy egy Decot és egy Ronaldinhot elzavarjon a csapattól.
Szerintem ő most simán leültetné Messit is a padra, vagy fel a lelátóra.

Meccsről meccsre ugyanazok a problémák, hibák jönnek elő, még sincs változás.
Akkor hogy elemzik ki a hibákat? Így?
Miért csak a szurkolók látják át ezeket a dolgokat?

Egy gólt persze nem lehet egy ember nyakába varrni. Ahogy egy balesetre is igaz, hogy minimum két hiba kell hozzá, a gólhoz is legalább kettő kell. Itt meg több is volt, és ez is rendszeres: mozizás közelről, rossz helyezkedés, másikra várás.
A klub körüli kavarások sem tesznek jót. Ki tudja, hogy Messinek mennyire jár a fejében az adócsalásos botránya, a bírósági tárgyalások, a vezetők egymás elleni csatározásai mennyire viselik meg a csapatot. Mihozzánk csak egy-egy cikkecske jut el, de ők napról napra ott vannak, benne vannak.
A Madrid is szenvedett, mikor a vezetőségben nem volt összhang. Mou kavart, stb.
Mi ugyanezen megyünk át.
A legjobb lenne tiszta vizet önteni a pohárba:
a vezetőség mondjon le, legyenek új választások, és bárkit is választanak meg, pofa be legyen.
Szarni le, hogy mi volt eddig, előre nézni, és újra felépíteni a csapatot.
Nyugodjanak le a kedélyek.

Gondoljatok csak bele: ha hozzátok jut el a cégen belül a hír, hogy [auto_cenzúra] van a palacsintában, jön a nav ellenőrizni, stb, akkor nálatok is hetekig ez a téma, ideges mindenki, még a legutolsó ember is, és mindenre figyeltek ilyenkor, csak a melóra nem.
Leon
Director del Fútbol

2014.11.02. 12:19:57

Tegnap nem is a kapott góllal volt a fő gond mert azt az előző szezonokban is megszoktuk kapni hála Alves és vagy Mascheranónak hanem az,hogy a negyed milliárd eurós támadó triónk körbelőtte a kaput! Voltak szép megoldásaik de az egész ....t sem ért! Ha otthon egy középcsapat Celtat nem tudunk megverni akkor mi lesz a Sevilla,Valencia,Atletico Madrid ellen? :evil:
Kezd engem a szezon 11-12esre emlékeztetni amikor a kisebbek ellen szépen elszórtuk a pontokat, a Real meg mindenkit agyonvert.Bár akkor legalább a Barbenauban megcsaptuk a Madridot 3-1re,idén még ez az öröm sem volt meg.
L.E. meg jobb ha elkezdi játszani a Barta - Montoya kettőst hátul,középen meg a Mas-Ini-Rakitic hármast vagy eltakarodhat a fenébe a kis kedvenc Alvesével együtt!
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Válasz küldése