Először is szerintem még nem kell pezsgőt bontani, mert még nem biztos, hogy tartós lesz a forma. Ugyanúgy ahogy jött a temetőhangulat, most jön a hurráhangulat. Én személy szerint egyiket sem tartom teljesen indokoltnak.
Persze lehet örülni én is azt teszem. Megvertük a liga talán legerősebb csapatát, ami a játékstílust illeti. Persze jobb csapat a Real mint a matracosok, de én úgy gondolom, hogy az Atletico ellen nehezebb nyerni.
A bíró-kérdésben én is csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Igazából nem hittem el. Neymart felrúgását nehezebb lett volna elnézni, mint észrevenni. Szigorúbb bírónál akár ki is szórhatták volna. Juanfran is amiket csinált sárgával, a földön rugdossák a játékosainkat. A tizenegyesnél is amit művelt, ha jól emlékszem a homorítónak is volt már sárgája, arról nem is beszélve, hogy rakiticbe könyökkel szállnak bele az ötösnél, az pedig semmi. A kompenzálásról pedig annyit, hogy bőven kompenzálta azzal Mallenco, hogy fent hagyott 2-3 madridit.
De mindegy, estig lehetne folytatni.
macgabi írta:Samper írta:
Alighanem egy másik meccset láttál. Nem volt körbegurigázás! (Amint hogy Xavi sem.)
Aha. Ok.
Nem tudom milyen körbegurigázást láttál, de pont, hogy azt hanyagoltuk és igazi direkt focit láttunk, folyamatosan offenzív volt a játékunk. A második félidőre törvényszerű volt, hogy váltunk és inkább a meccs kontrollálását vesszük elő.
Lehet mondani, hogy a góljaink kicsit esetlegesek voltak, de mellette annyi helyzetet kidolgoztunk, hogy már az első félidőben lezárhattuk volna. Lehet mondani, hogy egy gyenge Atleticot fogtunk ki, de azért tett a csapat, hogy így megfogjuk őket. Semmi területük nem hagytunk nekik, a védők tökéletesen tették a dolgukat, egyedül abban bízhattak a matracosok, hogy egy pontrúgásból valahogy begyötörtnek valamit. Viszont ezeket is sikerült a minimálisra csökkenteni.
Nem nagyon emelik ki, de Rakitic döntő faktor volt. Az ő játékstílusa nagyon kellett, fel tudta venni a kesztyűt, ütközött, csúszott-mászott, ha kellett, labdákat szerzett.
Az MSN-től meg (amellett, hogy helyzeteket alakított ki, gólokat lőtt) végre láttam azt amit már nagyon akartam. A sok üresbe mozgással, helyváltoztatással megosztották a védők figyelmét,területet nyitottak egymásnak összezilálták a védelmet, azok elváltották magukat
összezilálták őket. Ez nagyon kellett már. Neymar pedig... Féltem, hogy a sok sarkazás, látványos játék, átmegy felesleges driblizésbe, de amit néha csinált az őrület. Amikor az alapvonal mellett megtolta a labdát és lefutotta a védőjét hatalmas volt. Azt se tudtam hogy maradt a bogyó bent.
Remélem ez nagy lökést ad a csapatnak és kijövünk a gödörből. Piqué is zsinórban nagyon jó teljesítményt nyújt, csak így tovább.
Nagyon kellett ez a győzelem és örülök, hogy a nagyobb csapatok ellen sikerül felszívni magunkat. A PSG és a Real ellen nem tudtunk nyerni, viszont utána szinte minden rangadót hoztunk. PSG-Valencia-Sevilla-Atletico mind erős csapatok.
Mindenesetre azt azért vegyük figyelembe, hogy hazai pályán voltunk, ahol eddig sem nagyon voltak problémáink, ideje lenne, hogy idegenben is komolyat alkossunk. Nagyon jó meccset játszottunk, de én még óvatos vagyok, ha majd a következő három bajnokinkunk is hasonlót nyújtunk, lehet feltámadásról beszélni.
Bocs a hosszú hsz-ért