messideco írta: ↑2022.09.14. 09:32:49
Kimmich mekkora játékos, te jó ég. Tegnap gyakorlatilag csak őt figyeltem, több poszton is bevethető, mindenütt klasszis szintet hoz. Nagy kincs a Bayern számára.
Ő egészen elképesztő, kb mindent tud, amit egy modern kp-nak tudnia kell.
Bármikor elnézegettem volna nálunk is, fizikailag is toppon van.
De Davies is bitang egy játékos, meg úgy az egész Bayern rendben van fizikailag.
Ebben szerintem bőven alulmaradtunk, Araujo és Koundé az akik felvették ilyen tekintetben a versenyt, sajnos Lewandowskit is lekapták szépen, ilyen olyan módon, de sokszor pattant le Upamecanoról is.
Én értem veb csalódottságát, pont az ilyen meccseken, ahol jól játszunk, helyzeteink vannak végtelenül szomorú, hogy végül tükörsimán kikaptunk.
És a BL-ben meg ezek döntenek, hogy mennyire vagy éles a kapu előtt.
A real a city-psg párharc négy meccsén nem került ennyiszer helyzetbe, mégis rúgott féltucat egy rakat gólt, helyzetek nélkül is.
TEhát jah, az dicsérendő, ahogy 50 percig játszottunk (bár akkor is már kirívó volt, hogy a kp-nkat befalják reggelire, csak akkor még fent volt SAbitzer aki negatív irányba kompenzált:D), de ezek az 50 percek akkor érnének valamit, ha eredményben is megmutatkozna.
Edzéseken ezeket hiába gyakorlod, ott Lewy ezeket 10/10-szer beteszi, amikor tét van, mint tegnap meg nem. Bár nála ez nem meglepő, aki követte a pályafutását, az ezt láthatta a bm-ben is, hogy a kieséses rendszerben már ritkábban vette vállára a csapatot.
KP-ra megjegyzés: ez a pehelysúlyú kp akkor tudna jól működni szerintem, ha mindenki egyszerre lenne fürge, tökéletesen passzoló, a nyomást elviselő játékos, amellett hogy agresszívan támadják a labdát. Na ezek nincsen így meg kompletten, így egy ilyen tipusú kp nevetve leveszi a mi hármasunkat. Mondjuk nem sok ilyen minőségű kp van, de pont a BM, City ilyen ugyebár.
Gavitól ájuldozunk, de egyszerűen a realitás, hogy belőle 2-3 év mire egy érett fejű focista lesz, minimum. És még akkor is korlátolt adottságai lesznek. AMi nem baj, mert működhet majd a dolog így is.
De amit páran mondtunk, hogy a BL-ben a nagy ellenfelek ellen nem biztos, hogy a Busi-Pedri-Gavi a legjobb sor, az tegnap szépen kirajzolódott, DeJonggal stabilabbá váltunk. Xavi helyében nagyon elkezdeném felépíteni a DeJong-Kessié duót, mert szükség lenne rájuk, használni kell őket.
Luxus ezzel a hármassal kiállni.
Ugye pont Pep mint origo variált a bl meccseken ezek miatt, mert ami működik a bajnokságban, az nem biztos, hogy beválik a BL-ben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."