Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.04. 11:12:13

Tizit 2 helyre lehet lőni: balfölső, jobbfölső. Aki nem oda lövi, az hazardírozik és esélyt ad a hibázásra, ergo rosszul lövi. Tizit jól, vagy rosszul lehet lőni, olyan lehetőség nincs, hogy nem lőtte rosszul és nem gól.
Nyertem már műkedvelőként tiziversenyt igazolt játékosokkal körülvéve és miért? Mert az egyértelműen biztos megoldást választottam.
Tizitéma vége részemről is :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tivornya 2016.03.04. 11:18:40-kor.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
zsemberil
Barça C

2016.03.04. 11:11:36

Sziasztok! Lehet, hogy nem jó helyre írok, de eléggé tanácstalan vagyok, így reményeim szerint Ti, mint rendszeres Barca meccsre járók, tudtok segíteni. A kérdés a következő:
A jövő hét végén (márc. 13.) mennénk Barcelonába, és szeretnék beiktatni egy meccsnézést. Az aktuális bajnoki a Getafe ellen otthon kerül megrendezésre. Tekintettel arra, hogy szállás és repjegy már lefoglalva, semmiképp sem szeretnék lemaradni a meccsről, ezért a jegyvásárlással kapcsolatban merült fel kérdésem.
Hónapok óta folyamatosan nézem a Barca hivatalos honlapját, ahol azt látom, hogy az aktuális meccsek előtt 5-6 nappal ugrásszerűen megnő a szabad jegyek száma. Ezt annak tudom be saját belátásom szerint, hogy a bérletesek egy adott időpontig dönthetik el, hogy mennek e az adott meccsre vagy sem, így azok a helyek, amelyekre a bérletes nemleges választ ad, felszabadulnak.

Az általam vázolt vízió valóban így van, avagy csak képzelgés, és mihamarabb vegyem meg a jegyeket (még ha nem is egymás mellé szólnak) a meccsre?

Mit tanácsoltok?

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.03.04. 11:09:08

Mostanában nézve Suarez erőlködését a góllövés tekintetében, Fernando Torres jut eszembe a Chealse-ben.
roby122
Entrenador del Barça

2016.03.04. 11:00:48

Suàrez idegből lőtte azt a büntetőt, egyáltalán nem lőtte meg jól szerintem.
Ő meg Neymar ne rúgjon többet büntetőt, mert mentálisan nagyon nincsenek ott, amúgyse, és főleg nem mostanában.
Amugy azt én sem értem, hogy miert nem lehet felrakni azt a labdát a felsőbe, de Neymar ezt is megpróbálta és keresztléc lett belőle.
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.04. 10:56:42

Tivornya írta:Olvastam kanty, de ennek ellenére még mindig csak te látod rózsaszínben azt a tizit.
Hidd el, nem látom annak, különösebben nem is érdekel, és nem is ismétlem többet magamat, mert már túltárgyaltuk rég.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.03.04. 10:53:03

kanty írta:
Cseri írta:Szerintem nem lőtte jól,megküldte ez igaz,de nekem nem tűnt nagyon helyezettnek. Ezeknek a srácoknak szerintem nem okozhat gondot,hogy felvarrják valamelyik sarokba, szinte biztos,hogy ott nem éri el a kapus.
Nem azt írtam, hogy jól lőtte, hanem azt, hogy nem lőtte rosszul. Nyilván mehetett volna még inkább a sarokba, de ennél gyengébb büntetők is beszoktak menni. Persze abban igazad van, hogy egy ilyen játékosnak tényleg nem okozhat gondot, hogy felbikázza valamelyik sarokba - azt pedig tényleg nem szedi ki senki.
Igaz,bocs,nem támadni akartalak,örülök,hogy felhoztad a témát. :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.04. 10:43:57

Olvastam kanty, de ennek ellenére még mindig csak te látod rózsaszínben azt a tizit.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.04. 10:39:46

Tivornya írta:
kanty írta:Persze kimaradt a Suarez-tizenegyes, de szerintem nem lőtte rosszul. Erő is volt, helyezte is, egyszerűen a kapus megfogta, van ilyen. Engem a Neymar-féle egy lépésről lövöm büntetők sokkal jobban kiakasztanak.
Egy jól rúgott büntetőnél a kapus csak saját maga mögül kihalászva ér a labdába, ne maszatolj már! Egy büntető totálbiztos értékesítéséhez igazából még focizni sem kell tudni :roll:
Esetleg, ha el is olvasnád, amit írtam, akkor megspóroltál volna egy kommentet.
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.04. 10:21:31

kanty írta:Persze kimaradt a Suarez-tizenegyes, de szerintem nem lőtte rosszul. Erő is volt, helyezte is, egyszerűen a kapus megfogta, van ilyen. Engem a Neymar-féle egy lépésről lövöm büntetők sokkal jobban kiakasztanak.
Egy jól rúgott büntetőnél a kapus csak saját maga mögül kihalászva ér a labdába, ne maszatolj már! Egy büntető totálbiztos értékesítéséhez igazából még focizni sem kell tudni :roll:
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.04. 10:20:27

Cseri írta:
Szerintem nem lőtte jól,megküldte ez igaz,de nekem nem tűnt nagyon helyezettnek. Ezeknek a srácoknak szerintem nem okozhat gondot,hogy felvarrják valamelyik sarokba, szinte biztos,hogy ott nem éri el a kapus.
Nem azt írtam, hogy jól lőtte, hanem azt, hogy nem lőtte rosszul. Nyilván mehetett volna még inkább a sarokba, de ennél gyengébb büntetők is beszoktak menni. Persze abban igazad van, hogy egy ilyen játékosnak tényleg nem okozhat gondot, hogy felbikázza valamelyik sarokba - azt pedig tényleg nem szedi ki senki.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.04. 10:18:14

Szerintem se lotte jol, felmagasan kuldte ra, es boven nem a szelere. Ha ilyen erovel lovi meg, es valamennyire helyezve van, max belepofozni tud a kapus, de attol meg bemegy, ezt viszont siman kiszedte. Duhbol belevert egyet lesz ami lesz alapon, nem jott be..:D
Cseri
Entrenador del Barça

2016.03.04. 10:06:30

Szerintem nem lőtte jól,megküldte ez igaz,de nekem nem tűnt nagyon helyezettnek. Ezeknek a srácoknak szerintem nem okozhat gondot,hogy felvarrják valamelyik sarokba, szinte biztos,hogy ott nem éri el a kapus.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.04. 09:57:16

Persze kimaradt a Suarez-tizenegyes, de szerintem nem lőtte rosszul. Erő is volt, helyezte is, egyszerűen a kapus megfogta, van ilyen. Engem a Neymar-féle egy lépésről lövöm büntetők sokkal jobban kiakasztanak.
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.04. 09:44:09

Cseri írta:Remélem 11-es párbajra egyik sorozatban sem kényszerülünk. :)
Utoljára a 98-as Mallorca elleni kupadöntőn volt téttel bíró 11-es párbajunk (meg néhány éve Milan ellen Gamperen, de azt nem veszem ide), azt meg is nyertük.
Emlékszem, kódolt csatornán "néztem", a csapatokat lehetett megkülönböztetni, mindent csak körvonalaiban :D

Nem ártana ésszel rúgni a büntetőt Suareznek, bár ez lehet túl nagy elvárás.
barlacy
Jugador del Barça

2016.03.04. 09:36:34

A játékvezetésről nekem más véleményem van. Az ítész ne relativizáljon, hanem következetesen ítéljen-a szabályoknak megfelelően! A szabályok tisztelete, betartása és-betartatása a meccsen a résztvevőktől elvárt magatartás!! Különös, hogy a spanyol játékosok megvéleményezik az ítéletet,a bírók "vitatkoznak" a játékosokkal stb. A mérkőzést közvetítő riporterek részrehajló okoskodása néha dühítő. Az elfogult madridista szpíkerek nem tudom csak nekem tűnnek fel, vagy csak azért mert én meg barcás vagyok?Csakugyan: van, hogy inkább leveszem a hangot...
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.03.04. 08:56:23

ktm írta:
Ezt én is. Az most kiderült számomra, hogy a trióból Messi lövi (messze) a legjobban őket. Gondolom mit kérdezett Suareztől a büntető előtt: Most belövöd, vagy legúrítsam megint?:)
Jó lenne egy olyan statisztika is az elmúlt pár évből, hogy sorsdöntő helyzetekben milyen százalékkal rúgjuk őket vs. össz százalék. Szerintem, ha el is maradunk, akkor sem sokkal az átlagtól a fontos helyzetekben.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
ktm
Capitá del Barça

2016.03.04. 08:47:28

Ezt én is. Az most kiderült számomra, hogy a trióból Messi lövi (messze) a legjobban őket. Gondolom mit kérdezett Suareztől a büntető előtt: Most belövöd, vagy legúrítsam megint?:)
mess2009
Director del Fútbol

2016.03.04. 08:29:04

Normandia írta:
mess2009 írta:ami a bíró minősítését illeti az ok. még indokolt esetben sem kellett volna még egy embert kiállítani élve a mérlegelési lehetőségével.
a meccs olyan lett amilyen az első és a 17.- között lehet - 2 emberrel. nem fogom szapulni az MSN-t öt gólnál még akkor sem, ha lehetett volna 10 is.
ami pedig a bekapott gólt illeti, egy hiba jár a védelemnek is :)
örüljünk az újabb rekordnak!!
Nos, ha nem fújták be lesnek, márpedig nem, akkor a szabály szerint kiállítás és 11-es. Itt nincsen mit mérlegelni, nem ebben hibázott. Az első is véleményes, mert ugyan a labdát rúgta el, de keményen beleszált Rakétába, ez igencsak veszélyes játék volt, de ezen lehet vitatkozni, hogy ért e pirosat.
nem vagyok nagy szabálykönyves, de ennyit tudok. nem erről beszéltem, pontosabban nem úgy értettem, ahogy te.
utaltam is rá az élö topikban, hogy a TV.-ben az volt az eset minősítése (első ügy) hogy Rakitic szabálytalankodott!!
a bíró minősít egy adott szituációt tehát nevezzük bárhogy mérlegel ! lát valamit és eldönti, hogy az mi volt és ennek megfelelően ítél.
a második esetben tehát már mögötte volt egy kiállítás, amikor látta az esetet mérlegelve a szituációt dönthetett volna úgy is hogy az eset nem ér büntetőt! gondolom ez evidens.
erről beszéltem. hogy az nagyobb melléfogás lett volna? lehet. ez már a mi nézőpontunk ütközete.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.03.04. 07:52:34

Remélem 11-es párbajra egyik sorozatban sem kényszerülünk. :)
Normandia
Director del Fútbol

2016.03.04. 07:40:14

mess2009 írta:ami a bíró minősítését illeti az ok. még indokolt esetben sem kellett volna még egy embert kiállítani élve a mérlegelési lehetőségével.
a meccs olyan lett amilyen az első és a 17.- között lehet - 2 emberrel. nem fogom szapulni az MSN-t öt gólnál még akkor sem, ha lehetett volna 10 is.
Nos, ha nem fújták be lesnek, márpedig nem, akkor a szabály szerint kiállítás és 11-es. Itt nincsen mit mérlegelni, nem ebben hibázott. Az első is véleményes, mert ugyan a labdát rúgta el, de keményen beleszált Rakétába, ez igencsak veszélyes játék volt, de ezen lehet vitatkozni, hogy ért e pirosat.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.04. 06:02:32

Ezen a meccsen amit ki lehet emelni, hogy Messi rúgott hármat és Rakitic meg nagyon melózott. Hoztuk magunkat összességében és megint eggyel közelebb a végső célhoz. A büntető siralmas, megint gólt kaptunk siralmas, bírói ténykedés siralmas (ez legalább megszokott. :D de már fel sem hozom a pirosakat, de legalább következetlenül Ardat félig állította ki. :D ) Rayo szokásos birka foci.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.04. 03:54:28

A bíró nem igazán tudott mit csinálni. A Rakitic-esetet még lehet véleményezni, de szerintem ez lkb. olyan, mint amikor nyújtott páros lábbal csúszik be valaki és hiába találja el a labdát is repül a piros. Szinte derékmagasságba becsúszni semmi értelme. A másik pedig egyértelmű volt. Busi rúgta volna kapura a védő hátulról kihúzta a lábát. Ha ez történik előbb talán nem állította volna ki Llorrentét.

A meccs amúgy is meg lett volna. Kétgólos vezetés már megvolt és még így is mi voltunk a veszélyesebbek. Ha nincs kiállítás, akkor kb. 3 esetleg 4:1. A Real esete annyiból volt más, hogy ott a Rayo vezetett és az első félidő közepére már 9 emberrel voltak.
Forca Barca!!!!
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.03.03. 23:22:11

Jól van, már csak 8 meccset kell megnyerni és egyet elég döntetlenre is hozni.

Eléggé Benny hill sho érzés volt nézni a meccset, de ilyenek is vannak néha. Jön az év vége, a BL vége, most kell bedurvulni. Hétvégén az Eibarnak sem szabad gondot okoznia, ellenben a 2 Madrid erős ellenfelekkel játszik, és az Atleticonak benne van a pontvesztés idegenben a Valencia ellen...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.03. 23:18:51

Pique: "We offered Mascherano to take the penalty, but he didn't want it."

haha :mrgreen:
mess2009
Director del Fútbol

2016.03.03. 23:12:10

ami a bíró minősítését illeti az ok. még indokolt esetben sem kellett volna még egy embert kiállítani élve a mérlegelési lehetőségével.
Válasz küldése