2022.10.13. 09:25:31
Tegnap akarás volt, abban nem volt hiány, de akárhogy is szépítjük, az 1 ponttal csak annyit értünk el, hogy nem estünk ki tegnap este. A következő 2 meccsünket meg kell nyernünk, de hiába is vernénk meg a Bayernt 8-0-ra, ha az Inter győz a Plzen ellen, akkor lefőtt a kávé. Lássuk be erre van azért sansz, mert nem hinném, hogy a gyenge csehek megvernék az Intert. Mi meg bárhogy is megyünk neki a Bayernnek, nem gondolom, hogy sikerülne nyerni, de ha esetleg valami csoda folytán mégis, akkor sincs jelentősége, mert az Inter a csoport leggyengébbje ellen játszik, elég simának tűnik. Utolsó fordulóban az Inter akár ki is kaphat, mi meg győzhetünk a záró meccsen 10-0-ra a csehek ellen, nem lesz semmi jelentősége. Pontazonossággal is az Inter a jobb. Ez van.
Az a bosszantó, hogy végre lenne egy jó csapatunk, a védelemben Koundé, Araujo, Christensen, mégis Piqué barátunkat kellett néznünk a sérülések miatt és látható, hogy nagyon nem ez a szint már, Garcia meg nem rossz, de ő sem ez a szint azért, voltak jó megmozdulásai, vagy a passza, de volt amikor lemaradt.
A középpályán meg bármennyire ügyes Gavi, nagyon szeretem, lelkes, hajt mint az állat, sok labdát szerez, de sír a kp. egy olyan játékosért, mint De Jong. Tegnap (és hétvégén is) a Pedri, De Jong, Kessié hármassal kellett volna játszanunk, dominálni a középpályát. Busquets ezen a szinten már kevés, Gavi még kevés, Pedri meg egyedül kevés, nem Messi, nem tud egyedül mindent is megcsinálni.
Támadásban elől megvoltunk, sok helyzet volt, szerintem Raphi és Demb is jók voltak. Nem érzem, hogy Fati vagy Torres jobb megoldás lenne, nem éreztem az átütő erőt Fati beállásával.
Az a helyzet, hogy ha a BL-ben el akarunk jutni valameddig és ezzel a kerettel minimum a legjobb 4 közé, akkor meg kell tudnunk kb. mindenkit verni. Ez a kiesés nagyon fájó, főleg, hogy a fél csapatot lecserélték Xavinak a nyáron. Mégis valahogy a fejetlenséget és a szervezetlenséget látom. Nem is értem, mert tavasszal volt vagy 2 hónap, amikor olyan focit játszottunk, hogy hihetetlen. Most meg.... Görcsös erőlködés. Sajnos nem akarok vészmadár lenni, de ez az EL-ben is kevés lesz. Ott is szembejöhet azért egy lesajnált Inter szintű csapat (pl. MU) és akkor ott is vége a dalnak.
ui. Nem akarom Xavit elküldeni, de ha nem lesz változás tavasszal sanszos, hogy fel fog merülni ez is. Nemtom Lucho-nak meddig szól a szerződése, de sztem ő volt az utolsó olyan a Barca padján, aki tudott változtatni, ha kellett átadtuk a területet.