Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.04.07. 17:42:06

Az a pancser Busquets már megint de pocsék teljesítményt nyújtott a majdnem 60 jó passzával... :twisted: És a mezőnyben sem volt vele semmi baj szerintem, mielőt valaki ezt hozza fel. Amúgy nemtudom hogy velem van ekkora baj, vagy így van igazából is, de a JELENLEGI Busquets-Touré összehasonlításban szerintem minimum megüti Yaya szintjét a katalán srác... Szóval én sosem értem azokat, akik fullra fikázzák, szerintem jól játszik, néhány hibája van, de ez mindenkinél így van - Yaya is elszór egypár lasztit meccsenként, külöm figyelem mindig... És azokon kívül sok a jó passza, cselezik is ha kell, plusz nagyon jól helyezkedik, elég sok lasztit elkap - ellenféltől(test-test) talán Yaya többet vesz el, de a paszokat Busi jobb arányban csípi el szerintem.

Amúgy gratula a csapatnak, az első passzos statisztikán a meccs alatt majdnem az ágy alá borultam. Talán 5-ször(?) annyi passzunk volt, mint az Arsenalnak a 20. perc körül... A végére meg Xavi többet passzolt, mint az egész Arsenal :lol: :lol: :lol: (enyhe túlzással...)

Messi oktatott, én Bojant nem hoztam volna le - de az én vagyok -, megadtam volna neki a lehetőséget, inkább akkormár Pedro jöhetett volna le. De összességében ilyen boldog rég voltam Bl meccs után, 30 percen keresztül járkáltam fel alá a szobámban meccs után, annyira "megbolondultam" a győzelemtől :lol:
PCsabi
aka Game90

2010.04.07. 17:18:34

Kb. ugyanaz, mint az első meccsen: Xavi megint alkotott, Arsenal középpálya megint nulla.

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.04.07. 15:09:46

=D> Így kell ezt. Egy félidőben lerendezni őket, a másikban pihenni.

Most mindenki Messit dicséri, ami félig helyes. Félreértés ne essék, megérdemli, de nem szabad csukott szemmel elmennünk Pep és a csapat játéka mellett.

A mostani meccseinken többnyire mindig egy bizonyos ember játszik kiemelkedően. (Szinttől függően különböző mértékben emelkedik ki.)
Valencia ellen Messi, Arsenal ellen Ibra, a visszavágón Messi, a Bilbao ellen Bojan.
A Barca most egy olyan felállásban játszik, ahol egy ember valahogy mindig üresen marad, aki vagy továbbnyomja egyből a labdát, ezzel "irányító" szerepet magára vállalva, vagy be is fejezi az akciót. Mostanában ez volt jellemző a Barcára. Mindig egy ember emelkedett ki a mezőnyből, az, akire épült a taktika. A lényeg az, hogy Messi egy zseni, de ha nem rá épül a taktika, akkor sokkal nehezebb dolga van neki is és nem lő mesternégyest, vagy legalábbis nem valószínű.

Ezzel a felállással eddig senki nem tudott semmit se kezdeni és még jó ideig ki fog tartani úgy érzem. :twisted:
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.04.07. 13:43:00

Fecooo írta:herlius kérlek ne kezdd el te is ezt! ha Stark spori nem fújta volna el az első meccset, akkor a Chelsea-nek esélye se lett volna a SB-en! nem szabad elfelejteni az előzményeket se!
Bocsi, nem vitaindítónak szántam ezt a megjegyzést, pusztán ez a saját véleményem. Mindkét meccsen kritikán aluli volt a játékvezetés, viszont mindkét meccsen végig a Chelsea akarata érvényesült, ezért érzem azt, hogy taktikailag megvertek minket. Az más kérdés, hogy milyen játékkal, viszont az Arsenal példáján láthatta mindenki, hogy mennyi esélye van egy támadó felfogású csapatnak ellenünk.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.04.07. 12:56:15

Valaki talált a tegnapi meccsről olyan összefoglalót (gólösszefoglalót), ahol nincs kommentátor-hang?
Nagyon kevés olyan felvételt találni, ahol csak a Camp Nou hangrobbanását lehet hallani egy-egy gólunknál...
Ha létezik ilyen felvétel, akkor kérem, hogy linkeljétek be - köszi szépen.

Nem győzöm elégszer megnézni Messi tegnapi góljait :)
senkialfonz40 írta:Megérdemelten mentünk tovább, de, ha az első meccsen jobban koncentrálunk, akkor még ennyi izgalom sem marad a végére. :D
Figyelj...így legalább majdnem teltház volt tegnap ;) Ha első meccsen eldöntöttük volna a partit, akkor max. 60.000-n mentek volna ki :D
senkialfonz40
Capitá del Barça

2010.04.07. 12:55:06

noname írta:Megnéztem az Inter-meccs összefoglalóját. Az Internek összesen 2 helyzete volt, amit Milito hagyott ki, + egy távoli Stankovics lövés és a szabigól. PEdig egy félidőt emberelőnyben játszottak.
OFF: Én végignéztem, a kiállításig nem nagyon tudtak, utána pedig nem nagyon akartak focizni. A szabigólnál szerencsések voltak(korán vezetéshez jutottak), és a Moszkva a kevés lehetőségénél vagy nem volt szerencsés vagy "elizgulta". Azért volt egy helyzet, ami, ha bemegy, kíváncsi lettem volna a továbbiakra! Szerintem akkor melegük lett volna! Én nagyon örülök, hogy nem kell Moszkvába mennünk, jobban örülök az Internek, bárhogy is alakul a jövő. Különben is, ha BL.-t akarunk nyerni, mindenkit le kell gyűrni! :D
ON: A mi meccsünkről csak annyit, hogy a második félidőben a szívbaj kerülgetett a játékunktól, nagyon megörültem Ini melegítésének, bejöhetett volna előbb is, mert a pályára lépése után sokkal stabilabbak lettünk középpályán, és sokkal veszélyesebbek is az előre játékban. Megérdemelten mentünk tovább, de, ha az első meccsen jobban koncentrálunk, akkor még ennyi izgalom sem marad a végére. :D
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
zsoltman
Jugador d'estrella

2010.04.07. 12:49:28

Fiorentina
20 : 45
Internazionale More info
13-04-2010 Coppa Italia Fiorentina
Internazionale More info
17-04-2010 Serie A Internazionale
Juventus More info
20-04-2010 UEFA Champio… Internazionale
Barcelona More info
24-04-2010 Serie A Internazionale
18 : 00
Atalanta

Az Inter sorsolását elnézve nincsen könnyű dolguk és csak 1 pont az előnyuk a bajnokságben!!!!!!!
madmushroom
Capitá del Barça

2010.04.07. 12:00:36

yasofix írta:http://nst.blog.hu/2010/04/07/az_elroml ... ore1901190

Ajánlom figyelmetekbe ezt a kis rövid cikket a tegnapi meccsről!

Forca Barca!
Jókat mosolyogtam rajta, sőt inkább szabályosan vihogtam.

Megkapja a labdát, és berohan a kapuba, a labdát mindvégig maga alatt tartva, esküszöm, azon szalad, mint valami szürreális fóka.

Az pedig egészen hihetetlen, hogy Messi nem csak befejezte, de gyakran saját maga is indította a támadásokat, tulajdonképpen félve várom, mikor jön el a nap, mikor saját beadását passzolja a kapuba.
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.04.07. 11:57:49

Fecooo írta:herlius kérlek ne kezdd el te is ezt! ha Stark spori nem fújta volna el az első meccset, akkor a Chelsea-nek esélye se lett volna a SB-en! nem szabad elfelejteni az előzményeket se!
Pedig igaza van. :roll: Egész Európa sőt az egész Világ a csúcsformában lévő Barcelonát akarta látni Rómában.

Elég erősen manipulálva vannak itt a dolgok.Mi véletlen, h összekerül a Real a Milannal, mi pedig az Interrel.Amit meg is mondtam még szeptemberben, h nem lepődnék meg ezeken a párosításokon.Erre mit ad isten összekerül a Milan a Mu-val és Becks visszatérhet az Old Traffordra.De ez mind biztos csak véletlen. :D
Kép
yasofix
Barça B

2010.04.07. 11:53:12

http://nst.blog.hu/2010/04/07/az_elroml ... ore1901190

Ajánlom figyelmetekbe ezt a kis rövid cikket a tegnapi meccsről!

Forca Barca!
mess2009
Director del Fútbol

2010.04.07. 11:52:43

Fecooo írta:egy dolog miatt tartok az Intertől... mégpedig azért, mert műgirnyótól nem áll távol a hentelős "taktika"... 2004-ben a Depor nagyon jó támadófocit játszott, az elődöntőben jött a porto és borzalmas mészáros focit mutattak be, a végén meg egy kamutizivel jutottak döntőbe... a JM-Chelsea szintén nem a "puha" fociról volt híres... az Interben hátul igazi hentesek vannak... Samuel,mátrix, elképzelhető, h CSAK Messi miatt még Cordobát is berakja... Chivuról nem is beszélve... jah igen és Lúcio is ott van...
abszoút egyetértek!! ezzel még az is a baj, hogy Messi sajna nem szereti, a szoros emberfogást(ha konkrétan rááll valak) akkor elég idegesen játszik ami nagy baj lehet.
még annyit, hogy ugyanezt valószínű megkapjuk a Madrid-tól is a hétvégén!
barcafan0911
Entrenador del Barça

2010.04.07. 11:52:39

menczel írta:Akkor most értékelek egy kicsit. Messi fantasztikus, csak vigyázzon magára, mert ez a csapat tegnap órákig játszhatott volna nélküle akkor se lő gólt úgy éreztem.
Bojan- látszik hogy egy PD csapat ellen jó, de a BL más tészta.
Pedro siralamas volt.
Keita csak mezőnymunka, semmi más.
Touré kiváló volt.
Xavi 13km-t futott. Bravó!
Sergi, még kevesebb labdaeladás, még több izom és vilgáklasszis vkp lesz, a cselei élményszámba mennek.
Milito, nagyon örülök neki, minden meccsen hiba nélkül, jól hozza ki a labdát, jól passzol, és látszik h bármelyik csatár lefutná, csahogy úgy helyezkedik, hogy még sose kellett futóversenyben részt vennie.
Marquez tőle mindig félek, de saját magához képest jó teljesítményt nyujtott.
Alves-labdatemető. Botrányos kezd lenni amit beadás címen csinál.
Abidal retttentő rossz volt tegnap, még a rövid passzokat is elrontotta.
Valdes kiváló mint mindig.
A játékos elemzésedhez én még hozzácsapnám Guardiólát is. Tegnap nagyon együtt élt a játékkal, ehhez kötődik számomra a mérkőzés egyik legjobb momentuma is. Nem tudom ki emlékszik rá, Pep ott állt a pálya szélén a partvonalnál (már jó hogy nem a pályán volt bent :D ), és a labda egyenes feléje közeledett (kb ,1.5 méterre volt tőle), balról pedig egy Arsenál játékos sprintelt érte. Ő meg a kezével jelzett folyamatosan Maxwellnek hogy fusson fel érte mert még elérheti. Aztán persze az övé lett, itt a vége fuss el véle. :D
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.07. 11:47:52

herlius kérlek ne kezdd el te is ezt! ha Stark spori nem fújta volna el az első meccset, akkor a Chelsea-nek esélye se lett volna a SB-en! nem szabad elfelejteni az előzményeket se!
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.04.07. 11:45:25

menczel írta:...
Sok mindenben nem értek egyet. Abidal, Keita és Márquez szerintem nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő, és Pedróra sem mondanám, hogy "siralmas" volt. Alvéssel kapcsolatban azonban egy vélyeményen vagyok: Sokkal pontosabban kell játszania! Már csak azért is, mert mi tudjuk, hogy mire képes igazán.
Kép
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.04.07. 11:45:16

Fecooo írta:egy dolog miatt tartok az Intertől... mégpedig azért, mert műgirnyótól nem áll távol a hentelős "taktika"... 2004-ben a Depor nagyon jó támadófocit játszott, az elődöntőben jött a porto és borzalmas mészáros focit mutattak be, a végén meg egy kamutizivel jutottak döntőbe... a JM-Chelsea szintén nem a "puha" fociról volt híres... az Interben hátul igazi hentesek vannak... Samuel,mátrix, elképzelhető, h CSAK Messi miatt még Cordobát is berakja... Chivuról nem is beszélve... jah igen és Lúcio is ott van...
Azért abban a 2004-es Porto győzelemben volt szerintem egy jó adag sportpolitika is. Kellett egy kis plusz lökés a portugáloknak az EB-rendezéshez, másrészt pedig a spanyol csapatok amúgyis kezdtek nyomasztóan erősek lenni nemzetközi szinten, a Depor pedig nem hagyományosan nagy csapat, könnyebben beáldozható volt. Egy Barca-Real párossal nehezebben játszható ez el, nagyobb a közfelháborodás is. Nagy kérdés lesz szerintem, hogy az UEFA mennyire "akar" új csapatokat látni a döntőben, mennyire fognak belenyúlni a továbbjutásba, ahogy azt tavaly is tették (bármennyire is rossz ezt kimondani, azért el kell ismerjük, hogy nem volt teljesen korrekt a tavalyi döntőbe jutásunk). Úgyhogy esélyek ide vagy oda, ezen a szinten már sokat fog számítani a játékvezetés is. Többet, mint gondolnánk. Reméljük, hogy az UEFA kisistenei szeretik a Barca fociját:)
menczel
Entrenador del Barça

2010.04.07. 11:39:20

barca99 írta:Touré kiváló? Én azt hittem nem is ő jött be, annyi rossz labdája volt. Nálam ez inkább a halványfs határát súrolta.
Oké elfogult vagyok vele szemben, de imádom azt h Diabyról lepattant Sergio aztán meg Xavi aztán Yaya odacammogott Diaby elrepült és még szabályos labdaszerzés is volt :D
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.04.07. 11:33:59

Először is hatalmas GRATULA a csapatnak a továbbjutáshoz! Nem játszottak igazán jól a srácok, főleg az első meccshez képest volt érezhető a visszaesés, de az Arsenal is sokkal összeszedettebb, erőszakosabb volt a középpályán és sajnos a bíró is engedte a keményebb, angolosabb belépőket. Nagyon fontos pillanatban jött az egyenlítés mert akár komoly gondok is lehettek volna, ha tartósan előnyben játszik az Arsenal. Az elődöntő úgy gondolom még nehezebb lesz, az Inter szinte biztosan ugyanazt a gusztustalan játékot fogja erőltetni, amit tavaly a Chelsea is ellenünk. Annyiban talán előnyben vagyunk tavalyhoz képest, hogy az első meccset Milánóban játszuk, de ha ott nem sikerül betalálnunk, akkor ez akár még hátrány is lehet. Ugyanakkor fizikálisan talán egy kissé elmaradnak az angol topcsapatoktól, ami szintén nekünk kedvezhet. A csoportmeccsek eredményei viszont már semmit nem jelentenek, az egy más típusú párharc volt, a Camp Nou-ban már eleve nem is játszott nagyon nagy eredménykényszerben az Inter, nem is igazán tették oda magukat. Most viszont nem lesz egyszerű túljutni rajtuk, ebben biztos vagyok.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.07. 11:29:38

egy dolog miatt tartok az Intertől... mégpedig azért, mert műgirnyótól nem áll távol a hentelős "taktika"... 2004-ben a Depor nagyon jó támadófocit játszott, az elődöntőben jött a porto és borzalmas mészáros focit mutattak be, a végén meg egy kamutizivel jutottak döntőbe... a JM-Chelsea szintén nem a "puha" fociról volt híres... az Interben hátul igazi hentesek vannak... Samuel,mátrix, elképzelhető, h CSAK Messi miatt még Cordobát is berakja... Chivuról nem is beszélve... jah igen és Lúcio is ott van...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.04.07. 11:35:01-kor.
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.07. 11:27:50

Touré kiváló? Én azt hittem nem is ő jött be, annyi rossz labdája volt. Nálam ez inkább a halványfs határát súrolta.
menczel
Entrenador del Barça

2010.04.07. 11:23:31

Akkor most értékelek egy kicsit. Messi fantasztikus, csak vigyázzon magára, mert ez a csapat tegnap órákig játszhatott volna nélküle akkor se lő gólt úgy éreztem.
Bojan- látszik hogy egy PD csapat ellen jó, de a BL más tészta.
Pedro siralamas volt.
Keita csak mezőnymunka, semmi más.
Touré kiváló volt.
Xavi 13km-t futott. Bravó!
Sergi, még kevesebb labdaeladás, még több izom és vilgáklasszis vkp lesz, a cselei élményszámba mennek.
Milito, nagyon örülök neki, minden meccsen hiba nélkül, jól hozza ki a labdát, jól passzol, és látszik h bármelyik csatár lefutná, csahogy úgy helyezkedik, hogy még sose kellett futóversenyben részt vennie.
Marquez tőle mindig félek, de saját magához képest jó teljesítményt nyujtott.
Alves-labdatemető. Botrányos kezd lenni amit beadás címen csinál.
Abidal retttentő rossz volt tegnap, még a rövid passzokat is elrontotta.
Valdes kiváló mint mindig.
noname
Llegenda del Barça

2010.04.07. 10:47:56

Megnéztem az Inter-meccs összefoglalóját. Az Internek összesen 2 helyzete volt, amit Milito hagyott ki, + egy távoli Stankovics lövés és a szabigól. PEdig egy félidőt emberelőnyben játszottak.
A Fifa egy szégyen
barcaloki
Jugador del Barça

2010.04.07. 09:09:43

Láttátok a végén a passz-statisztikát?
Nálunk az átlag 50 passz volt, legjobb Xavi 90-el.
Ezzel szemben az arsenalban a legjobb Sagna volt 46 passzal.
:shock:
Dave87
Capitá del Barça

2010.04.07. 08:48:42

Jobban tartok az Intertől és Mourinhotól mint esetleg később a Manchestertől. Az Interben klasszisok futballoznak és nagyon egységes csapatot alkotnak egy remek edzővel, aki kellőképpen fel fogja őket tüzelni és készíteni a két meccsre.
Sneijder, Eto'o és Milito veszélyesek, Samut nem kell bemutatni senkinek, nagyon jól teljesít nyomás alatt.
Abszolut két esélyes a párharc, 50-50%-ot adnék.
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
Charlie
Öreg Harcos

2010.04.07. 08:30:36

Jó csapat az Inter, jó játékosok alkotják, de nincsenek egy szinten Velünk. Mourinhoba bízhatnak, hogy valami okosságot kitalál, tavaly a Chelseanek majdnem összejött a gusztustalan focival a továbbjutás. Az Inter az a csapat amelyik képes hasonlóra, mert a játékosállományuk lehetővé teszi, sok robotjuk van.

Szerk.: Olvasgattam Inter fórumot, ők is ugyanebbe bíznak, hogy Mourinho kitalál valamit és megfojtanak Minket, mint tavaly próbálták az angolok.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
noname
Llegenda del Barça

2010.04.07. 08:09:08

A következő ellenfél az Inter. Érdekes meccs lesz, annyi biztos. A csoportkörben alapos kioktatást kaptak, pedig akkor ők voltak jó formában, mi pedig cseppet sem. Most az Inter pocsék formában van(a bajnokságban egyre kisebb az esélyük, nagyon nehéz sorsolásuk van, a Roma pedig szárnyal). Nagyon sok múlik maj a védelmen. A kp-hacot könnyedén fogjuk nyerni, hiszen legalább egy sebességi fokozattal gyorsabb a középpályánk. Ha az Inter szerez valamelyik meccsen előbb gólt, akkor lesz nehéz dolgunk, emiatt nagyon fontos a védelem. Puyol, Pique és Milito is játszhat, Abidal felépül, Alves gyenge formában van, de azért tűrhető. Nehéz lesz, hiszen az Inter elég kellemetlen ellenfél, de idén már egyszer összemértük az erőinket(akkor is ugyanolyan fontos volt mind2 csapat számára a győzelem) és sokkal gyorsabban játszottunk az Internél, ezért nyertünk simán hazai pályán. Ha tartjuk a formánkat, az Intert szétszedjük. Ha visszaesünk, akkor válhat érdekessé a párharc.
Amúgy gondolom majd mindjárt jön valaki azzal, hogy a Cselzit kiverte az Inter, hát az idei cselzi egyáltalán nem olyan erős mint tavaly. Tavaly a szezon első felében gyengék voltak, de aztán a második felében szárnyaltak, egyedüli csapat, amelyik elbírt velünk. Idén valahogy nem tűnik a cselzi olyan erősnek. Ancelotti nem nagy szám, emiatt is estek ki. Nem volt olyan nagy dolog kiverni őket. Ellenben mi jelenleg ugyanolyan jól játszunk mint tavaly szezon végén, amikor hülyérevertünk mindenkit, aki szembejött. Emiatt a Calsicon is mi vagyunk az esélyesek, A REalnak csak akkor van esélye, ha az Arsenal-meccs túl sokat kivett belőlünk.
A Fifa egy szégyen
Válasz küldése