FCBsteve írta: ↑2024.09.01. 07:51:50
Nagyon szép teljesítmény volt a tegnapi - ilyen, amikor minden összejön.
Aludva egyet a tegnapi meccsre, azért szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy tavaly ilyenkor PONT ITT TARTOTTUNK!

Az előző szezonban, leszámítva az első (eléggé botrányos) meccsen elért döntetlent, volt pár 1-2 gólos győzelem, majd az 5. fordulóban jött egy 5:0 a Betis (a Betis!!!, nem egy felkerült csapat) ellen a két friss portugállal, ráadásul pár nappal később a BL-ben is 5-0-al kezdett a Barca!
Eddig Flick alatt is többször kellett hátrányból visszajönni/nyerni (utolsó negyedórás gólokkal, ami tavaly is a csapat erőssége volt), volt nagyon gyenge kezdés, betömörülő csapatok elleni oldalpasszolások, stb...
Nem elvéve, hogy az egy TÉNYLEG jó meccs volt - az egyetlen gólzáporos az utolsó két évében:
1: Xavinak az a harmadik (két és feledik) megkezdett éve volt. Flicknek a 4. meccse.
2: A keret jóval erősebb volt, a jelenleginél pláne, de egész szezonra is.
3: A 2-1-ek hiába csak egy gólos győzelmek voltak, olyan szinten domináns második félidőkkel rukkoltunk elő, ami Xavi alatt az első tavasza óta, kb 1,5 éve nem volt. Nem véletlen, hogy a preview-knál egyre inkább volt a suttogás, hogy most valami nagy győzelem következik, még ha nem is 7-0-ra gondoltak az emberek. Már a Rayo ellen is simán lehetett volna 4, vagy 5-1.
4: Óriási Xavi rajongónak kell lenni, hogy játékban, tudatosságban, támadásépítésekben ne lássuk a különbséget. Az emberek tudják, mit akarnak elöl, az egymás gondolatait is ismerik. Xavinál ez 22 koratavasza volt, de akkor még itt volt a fél BL-győztes gerinc. Szerintem nála az utolsó két évében nem láttunk konkrétan annyi tudatos támadásépítést, mint itt az első 4 meccsen, ordított a megoldásokról, hogy tudatos sémákról van szó, a Rayo ellen pl. rúgtunk két pontosan ugyanolyan gólt.
5: Ilyen erőnléte LE óta nem volt a csapatnak.
6: A játékosok egyénileg is fizikaila jobb formában vannak, mint voltak. Konkrétan gyorsabbak, Lewy, Rahinha, Pedri konkrétan végsebességileg gyorsabbak, robbanékonyabbak. Mindhárom olyan volt, hogy néha értetlenül néztük, hogy előzik be őket, úgy futnak-futnak, de nem haladnak úgy, ahogy kéne, most meg...
7: A játékosok egyénileg jobbak, bátrabbak, jobban döntenek. Talán az erőnléttel is összefügg ez, talán mentális felkészítésben, nem tudni. Több játékos szintet lépett, Pedri megint berobban a kapu elé, Raphinháról nem is tudom, mit mondjak, rajongója vagyok, de életemben nem néztem ki belőle egy mesterhármast (persze ehhez a pályán is kell lennie, ami Xavinál roppant vicces módon sosem volt így 90 percig a MOM meccsein sem), Yamal szintet lépett, neki is kell még jelenleg a csapat, ezt láttuk a válogatottban is. Ő azért hiába zseni, még nem prime Leo, hogy átcselezze magát 5 emberen és vágjon egy gólt.
8: A játékosok nincsenek béklyóba kötve, jobban élvezik a játékot, egy Raphinha, Yamal nincs a vonalakra szögezve, távol a játéktól, ott focizhatnak, ahol csak akarnak. Az egész csapat élvezi a játékot.
9: A védelmi vonal nincs tökig feltolva, annak ellenére, hogy full attack mode van, szerintem 4 meccs alatt nem kontráztak le minket, de lehet rosszul emlékszem, is 1 vagy 2 alkalom volt. És annak ellenére, hogy Xavival ellentétben nem vagyunk annyira nagyon feltolva, mégis olyan, mintha többen lennénk elöl.
Ezek többségében nem csak mostanra, már előző meccsekre is vonatkoztak, bár jellemzően csak egy félidőre.
Ettől még nem fogunk minden meccset 7-0-ra nyerni, nem fog Raphinha meccsenként 4-5 gólpontot hozni, ez hátul egy LL alsóházas keret jelenleg, és még elöl is lesérülhet bárki, lesznek itt még csúnya dolgok, Xavinak a hátsó régióiban kétszer ilyen jó kerete volt, úgyhogy lehet, hogy az első nagyon lendületes csapat megver minket hátul. De a csapatnak most legalább vannak olyan fokozatai is, ami korábban LE-ig visszamenőleg sosem volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy