Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Igen, egyetértek, korábban asszem írtam is. A magas védővonallal egy átlag meccsen veszítünk a stablitásból, cserébe általában sok gólt lövünk, kalkulált rizikó. Nyilván néha olyankor is kijöhet rosszul a lépés, de a risk/reward bőven a reward felé tolódik el. Amikor viszont nem tudunk irányítani, nincs potenciális reward, csak risk. Értem, hogy nem erre készültünk, de a Sevilla 30-35 percen át törölte fel velünk a padlót és főleg fojtotta meg a szoros emberfogásukkal a játékunkat, ennyi idő alatt be kellett volna látni, hogy ezt ma kár erőltetni, nincsenek meg hozzá az embereink, gyakorlatilag Lewy Olmo és Koundé olyan volt, mintha ott se lett volna, ez így nem működik. Vissza kellett volna állni, egyszerűen teljesen okafogyottá vált, amit csináltunk. Azért voltam emiatt szomorú, mert azért Flick hiába rugalmatlan az átlagnál, sok meccsen volt már hajlandó ezt meglépni, ma nem tette. Szerintem bízott abban, hogy ezt a tempót nem tudják tartani, általában felőröljük így a csapatokat, és amúgy a 35. perc környékétől voltak is erre utaló jelek, kb átvettük az irányítást. Aztán nem tudom, mi történt, talán kipihenték magukat a szünetben.
Na igen. Én imádom, amikor beszorítjuk az ellenfelet és csak nálunk van a labda. De ez nem mindig kivitelezhető, például azért, mert az ellenfél is erős. Ilyenkor szükség lenne B-tervre, ami általában nincs. Pedig kellene.
Le is sújtott a "karma". Szeretjük becsmérelni a Liga színvonalát, pedig vannak nagyon is jó csapatok ebben a bajnokságban.
Egy Barca mindíg irányítani akar, de amikor ez nem sikerül, akkor kikerül a komfortzónából és amennyiben ilyenkor nincs egyéni villanás, elmarad a váratlan is, akkor jön aminek jönnie kell....
Oké, de ha mást játszanánk, nem lenne így? Ha hiányzik a fél kezdőnk, és ehhez még hozzájön Koundé, aki gyakorlatilag egy hiányzó, akkor más taktikával sem vitorláznánk konstans 4 gólos győzelmekkel. Én legalábbis nem látom be, miért lenne így. Azok a csapatok, ahol sok komoly hiányzó van, rendre gyengébben teljesítenek, ez már csak ilyen. Remélem ilyen szempontból jobb idők fognak járni ránk a szezon nagy részében.
Jól működött, ha mindenki jó formában volt és jól alakult minden...Sonoma írta: ↑2025.10.05. 21:20:27De pont a következő mondatoddal cáfolod meg.bence0330 írta: ↑2025.10.05. 19:39:47Én nem a taktikában látom a hibát, vagy legalábbis átalánosságban nem abban. Olyan értelemben igen, hogy ez a csapat szerintem nem volt olyan állapotban most, hogy ezt véghez tudja vinni.
...
Flick talán abból se készült fel (vagy nem vette elég komolyan?), hogy elég speckó emberfogás volt a középpályán. Szerintem ez volt az egyik kulcs, és erre nem válaszolt időben.
...
Ha meg már ennyire megfogtak ott minket, legalábbis 30-35 percig, akkor már tényleg fura volt a magas vonal, mert ez így nem risk-reward volt, hanem risk-risk kb. Úgy volt magasan a védelmi vonalunk, hogy amúgy nem léptük át a félpályát túl sűrűn. Ott toporgott 20 ember kb a középső sávban.
Koundéval iszonyat nagy gond van jelenleg, szerintem meccsek óta nem Barca szint.
Majd megint.
És újra.
Flicken kezd kijönni az a fajta edzői hiba, amit rugalmatlanságnak nevezhetünk.
Kitalált egy taktikát és rendszert, ami a "gálakezdővel" jól működött. A gond, hogy a két kezdő szélső hiányában ez már úgy nem működik, plusz a szélső védőink is verhetőnek lettek ilyen-olyan okokból, és az állandó variálás a kh-nél szintén mellényúlásnak tűnik.
Attól félek, ha nem lesz rohamosabb időn belül valami megújulás a taktikánkban, a csapat hite is meginoghat Flickben, és akkor ugyanolyan leolvadásokat láthatunk, mint Xavinál.
Kounde: tényleg látványosan esett vissza a teljesítménye, ami azt sejtet nálam (látva a mozgását és az arckifejezését), hogy túledzettséggel állunk szembe nála. Ha ez lenne, akkor sok jóra nem lehet számítani a következő hetekben.
Jó, a szörnyű tényleg túlzás a kezdőre. Koundét a kezdő közelébe nem engedtem volna az elmúlt hetek alapján, és szerintem a leggyengébb pontunk volt, konkrétan kaptunk gólt róla. Nálam az alapkezdő duplapivot úgy tűnt, mint akik pont most pukkadnak ki, nem velük kezdtem volna, nem lettem annyira megcáfolva, nem voltak intenzívek, nem tudtak kaparni, enerváltak voltak.MichaaBee írta: ↑2025.10.05. 21:07:25A kezdő miért volt szörnyű egyébként? A sérülések miatt nem nagyon tudott volna másik összeállítást. Ráadásul az Olmo-Pedri-Frenkie hármas középen papíron a legerősebb kezdőnk, persze eltekintve attól, hogy Fermín mérföldekkel jobban teljesít, mint Olmo. A két hiányzó szélső helyett pedig berakta a két legerősebb cserét (Ferran és Rashford). Baldé pihent mert még csak most épült fel, kapuban nem volt másik opció, de az elérhető játékosállományból ezen kívül gyakorlatilag a gálakezdőt küldte fel. Ennek fényében még inkább csalódást keltő az eredmény...
Akkor ezek szerint a kiemelt mondatot nem fogalmaztam meg jól. Általánosságban nem az "öngyilkos taktikával" van a gond, ezt értettem alatta. A mai meccsen volt taktikai gond, nem váltott időben, nem alkalmazkodott jól, ésatöbbi. És annyira hiányoztak az alapjátékosok ehhez, hogy ezen a specifikus meccsen visszább kellett volna venni, a fentebb említett szoros középpályás emberfogás miatt is, ami nem ízlett, és ami miatt okafogyottá vált az egész.
De pont a következő mondatoddal cáfolod meg.bence0330 írta: ↑2025.10.05. 19:39:47Én nem a taktikában látom a hibát, vagy legalábbis átalánosságban nem abban. Olyan értelemben igen, hogy ez a csapat szerintem nem volt olyan állapotban most, hogy ezt véghez tudja vinni.
...
Flick talán abból se készült fel (vagy nem vette elég komolyan?), hogy elég speckó emberfogás volt a középpályán. Szerintem ez volt az egyik kulcs, és erre nem válaszolt időben.
...
Ha meg már ennyire megfogtak ott minket, legalábbis 30-35 percig, akkor már tényleg fura volt a magas vonal, mert ez így nem risk-reward volt, hanem risk-risk kb. Úgy volt magasan a védelmi vonalunk, hogy amúgy nem léptük át a félpályát túl sűrűn. Ott toporgott 20 ember kb a középső sávban.
Koundéval iszonyat nagy gond van jelenleg, szerintem meccsek óta nem Barca szint.
A kezdő miért volt szörnyű egyébként? A sérülések miatt nem nagyon tudott volna másik összeállítást. Ráadásul az Olmo-Pedri-Frenkie hármas középen papíron a legerősebb kezdőnk, persze eltekintve attól, hogy Fermín mérföldekkel jobban teljesít, mint Olmo. A két hiányzó szélső helyett pedig berakta a két legerősebb cserét (Ferran és Rashford). Baldé pihent mert még csak most épült fel, kapuban nem volt másik opció, de az elérhető játékosállományból ezen kívül gyakorlatilag a gálakezdőt küldte fel. Ennek fényében még inkább csalódást keltő az eredmény...
Hogy Flick hibázott-e a meccsen? Persze. De nem Flick high-line taktikás szezonja a gond, ma nem voltunk rá alkalmasak, több hibát vétett, nem reagált, szerintem a kezdő is szörnyű volt, a cserék meg még inkább.
Összefoglalva: a taktikával volt a hiba...bence0330 írta: ↑2025.10.05. 19:39:47Én nem a taktikában látom a hibát, vagy legalábbis átalánosságban nem abban. Olyan értelemben igen, hogy ez a csapat szerintem nem volt olyan állapotban most, hogy ezt véghez tudja vinni, . A letámadás Lewyvel és Olmóval kb nem létező, Fermínnel és Raphával teljesen más lenne. Szerintem a két középpályásunk nem volt jó állapotban, nem tudtak 100%-os intenzitással focizni, Pedri is gyenge volt. Én nem velük kezdtem volna, hanem olyannal, aki ki tudja hajtani a belét is, ha kell (még ha nem is számítottam ilyen meccsképre).
Ha meg már ennyire megfogtak ott minket, legalábbis 30-35 percig, akkor már tényleg fura volt a magas vonal, mert ez így nem risk-reward volt, hanem risk-risk kb. Úgy volt magasan a védelmi vonalunk, hogy amúgy nem léptük át a félpályát túl sűrűn. Ott toporgott 20 ember kb a középső sávban. Ebben az esetben mindenképpp visszább kellett volna állnunk, konkrétan nem volt most kivételesen semmi értelme ennek a feltolt vonalnak úgy, hogy alig nyertünk párharcot középen, alig volt nálunk a labda.
Olmo gyakorlatilag értelmetlen fent ilyenkor, 0 fizikalitással rendelkezik. Koundé olyan szinten volt szörnyű megint, mintha kb ittas állapotban lenne, tényleg nem volt kb jó megmozdulása, elképzelésem nincs, hogy eleve mit keresett a kezdőben, meg hogy aztán miért nem lett lecserélve EG-re. Az meg kulcsposzt, mert ha már felmegy letámadni, és üres mögötte a terület, akkor nem szabad konstansan labdát veszteni ártatlan helyzetekben. Szeritem az volt az igazi gond. Koundéval iszonyat nagy gond van jelenleg, szerintem meccsek óta nem Barca szint.
Meg hát a két sztár szélsőnk hiányát már nem bírtuk el, akikkel még rosszabb passzban is lett volna esélyünk. Meg Lewy mit keresett a pályán végig, azt se nagyon értettem megint. Nem csak mert kihagyta a tizit, azt ő kb sosem teszi, pech, nagy számok törvénye alapján most összejött, de tényleg kb csak akadályozott minket a játékban. Nem mondomm hogy Ferrán jó volt, de neki legalább voltak néha momentumai.
Tavaly ez a taktika még meglepetés volt, mára már kiismerte az utolsó spanyol kiscsapat is...
Xavi kezdett ifistákkal, nyertünk egy bajnokságot majd kiutálta a közvélemény, most jöhet Flick?Stalkyard írta: ↑2025.10.05. 16:45:51Orulunk neki. Tavaly nyert 3 cimet, 4-bol 4-szer verte a realt, BL elodontobe jutott, mindezt egy ifistákkal teli csapattal, kozben a vilag egyik leglatvanyosabb focijaval.
Iden meg igazolasok nelkul veretlenul vezetjuk a ligat.
Remdkivul megalapozottnak tunik a csalodottsagod.