2025.05.07. 01:23:16
A 4 szélső poszton B-s játékosaink vannak a kezdők után, én végig úgy gondoltam, hogy ezen mehet el a szezonunk (persze a BL mindenképp lutri, és 2 vagy 3 kupás szezonra semmiképp sem mondanám, hogy elment), de ahogy közeledett a szezon vége, ezzel a brutál naptárral és terheléssel nem bírt a kezdőnk már, és igazából valamilyen szinten mindenki elfogyott. Vagy megsérültek (Lewy, Baldé, Casadó, Koundé, azért ez komoly sor), vagy elvékonyodtak játékban, mint pl. Raphinha, aki ugyan a vége felé 2-3 alkalommal is fullos ziccerbe hozta Yamalt, meg lőtt gólt is, a hatékonyságával most sem volt gond, de a mezőnyben max a munkája miatt nem volt dupla nulla. Yamal meg ennek az inverze, a precizitása ment világgá, pedig amúgy cselekben mintha még most lenne a topon, kapu előtt még hagyján, abban eleve nem top, de közben tényleg kb egy pontos passza nem volt elöl a két találkozón összesen, pedig azért ezt korábban nagyon érezte. De mondjuk nála a legkisebb gond ez 17 évesen, mert így is hasznos, csak lehetett volna sokkal hasznosabb, ha tiszta a feje, meg 17 évesen így is túl sokat várunk tőle. De Pedri és DJ is nagyon fáradtak a 2-3 hónappal ezelőtti önmagukhoz képest. Casadó kiesésével az a poszt is elfogyott mélységben kicsit. Olmót meg nem szabad kezdetni, szerintem volt egész szezonban vagy 2-3 jó meccs úgy. Beleszürkül minden egyes visszatérése után. Tartom, hogy rettenetes igazolás volt, és azon a 4-5 meccsen kívül, ahol world classt hozott, fényévekkel lettünk volna előrébb egy egész évben bevethető, stabil teljesítményt hozó Gündogannal. Vagy igazából vagy 200 játékossal a piacon, vagy 5 poszton. Pedig amúgy jó játékos, csak nem így sérülékenyen, ennyire vékony keretbe.
GM-nak meg nem tudom, mit kell tennie, hogy kikerüljön a keretből, ő Flick nagy rózsaszín köde. Volt egy jó periódusa a második félidő első felében, a gólpasszain kívül is magabiztos volt, de azért előtte-utána is kaptuk róla a gólokat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy