Cestus írta:A szezon elején kicsit gyengébb volt, de aztán ahogy kialakult Valverde rendszere, ő úgy javult fel, és azóta konzisztensen nagyon jól teljesít. Tavasszal még Busquetsnél is jobb volt szerintem. Nem véletlen, hogy Messi után azt hiszem neki van a legtöbb játékperce.
Rakitic tökéletesen bizonyítja, mennyit számít, ha valakinek megtalálják a helyét a csapatban... Szinte biztos vagyok benne, hogy LE utolsó szezonjában is hozta volna ezt a játékot, ha nem a jobbszélre kisodródva kellett volna szenvednie rendszeresen. Idén nagyon megnyugtatott, és még vagy 2-3 top év biztosan van a lábában. Ezzel a Sergio-Rakitic duóval ebben vagy hasonló játékrendszerben szerintem bőven nekünk vannak a legjobb szűrő/mélységi irányító játékosaink, figyelembe véve, hogy ez a két ember kifejezetten erős kulcspasszokban és a technikai tudásuk is jóval meggyőzőbb (Busquetsnél még nem is elég ez a szó), mint egy Kanté, Martínez, Matic stb.vonal.
Pont a fentiek okán remélem, hogy nem bontjuk meg a hadrendet túlzottan jövőre sem, ha Coutinho és Dembélé (esetleg Griezmann) belelendül, akkor a 2 szűrős felállással is bőven tudnak majd a srácok látványosan és eredményesen is játszani... alig várom a következő szezont.