Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.15. 19:14:29

FcBarcelona1 írta:
2024.09.15. 18:56:20
Úgy általánosságban mindenkinek: jó lesz ez, azért továbbra is azt mondanám, hogy ennyi sérült és rövid keret mellett ne nagyon álmodozzunk idén címekről.
Álmodozni szabad. :D De ja, a BL-ben szerintem rájátszás környékén lesz nekünk a végállomás, hacsak nem lesz olyan jó a sorsolásunk, mint tavaly a nyolcaddöntőben, oda kevés lesz a keretünk, nem csak mélységében. Persze Chris-Ara visszatérésétől sok függ meg csoda folytán valami kósza minőségi téli érkezőtől.

A bajnoki címről álmodozni kicsit talán jobban lehet, mert ha ennyire simán lépegetünk le egy szint alatt csapatokat, akkor nem akkora tragédia, ha néha egy Reál vagy egy Villarreal átrohan rajtunk, és épp nem tudunk sok gólt sem lőni.

Egy jó jel van, hogy ennél sokkal vékonyabb már nem lesz a keretünk, téltől van rá esély, hogy minőségibb és mélyebb lesz kicsit. A következő 2-3 hét sokmindent megmutat, hogy rotálunk, hogy bírjuk ezt a nem feltétlen ennek a keretnek kitalált tempót, ahol nem csak kevesen vagyunk, de sok a szélsőséges életkorú, és nem túl jó előéletű játékos is.

A másik jó hír, hogy játszik már most is a csapatban 1-2 olyan, aki abszolút nem La Liga top3 szintű, de olyan jó a rendszer, hogy Girona szintig legalábbis be lehet őket tenni. Ezzel szépen mélyül a keret. Lehet ha berakta volna a Fernandez gyereket, akkor sem lettünk volna sokkal gyengébbek, mint ahogy az is mindegy volt eddig a szintig, ki játszott vkp poszton.

Ráadásul ha sok a sima meccs, akkor rendre lehet 60-70 percben 4 cserét eszközölni, és a jobbakat is lehozni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.09.15. 19:19:24-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.15. 19:11:44

Ez most megint rendben volt, pláne válogatott szünet után, amikor mindig rosszabbak szoktunk lenni. Főleg az első félidő volt kemény, nagyon nekiesett a csapat a Girona-nak, a felpalyán alig tudták áthoznia labdát.

A lendület megvan, reméljük Olmo és Cubarsi is rendben van, amúgy is fontos láncszemek, és most még a hiányzók se tértek vissza.

Annak is örülök, hogy végre Fort és Pau is több időt kapott, remélem legkésőbb a kupában elkezdődik az igazi rotálás és kezdőként is megnézhetjük őket.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.15. 18:56:20

csababarca írta:
2024.09.15. 18:12:13
Ennyit jelent, hogy egy edző ül a padon, nem pedig egy lelkes, de amatőr szurkoló.
Ez a keret nem erősebb mint a tavalyi, nagyjából ugyanaz, mégis zongorázni lehet a különbséget játékban, szervezettségben, koncentrációban, tényleg mindenben.

Nyilván majd a BL lesz a vízválasztó, illetve a tavasz, de eddig több mint biztató amit láthatunk.

Pep magasságokba nem emelném a csapatot, láttam megint már ilyenek fogalmazódnak meg, attól messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. De nem is ahhoz kell mérni, hanem az elmúlt évekhez, azokhoz képest szemmel látható a hatalmas javulás.

Nem lep meg, évek óta pofázok (talán évtizedben mérhető lassan), hogy a klubnál, játéban akkor lehet majd rendet tenni, ha jön egy külsős, karakteres, elképzelésekkel bíró edző.
Egyetértek. Én is ezt vártam évek óta. Óriási a különbség a tavalyi és idei Girona elleni meccsek között, pedig válogatott szünet, és elégb takarékos volt a játék. Egyszerűen sokkal gólratörőbb, sokkal veszélyesebb, semmi tiki-taka. A legjobbat hozza ki a direkt játék a játékosokból. Ezektől a játékosoktól Yamalon kívül 1-2 éve is voltak egyénileg jobb játékosaink, de semmit nem sikerült kihozni belőlük.
Ebből kifolyólag nem értek azzal egyet, hogy az idei keret nem lenne gyengébb. Megnéztem volna a tavalyi keretből Gündogant, Felixet vagy Cancelot, cserébe egy szem Olmo érkezett. De Jong, Christensen, Araujo és Gavi is hiányzik. Ferranról szót sem akarok ejteni, de pont tőle várnék idén 8-10 gólt, hátha végre elviszi már valaki. Pau Victor cserének jó lesz, tehetséges, és bal szélen sincs elveszve.
Fati is visszatérhet lassan, aki ha nem lesz állandóan sérült, akkor jó lehet.
Engem továbbra is aggaszt De Jong, Araujo és Christensen helyzete, Gavit pedig idén már nem nagyon terhelném.
Végre újra lehet élvezni a meccseket, ezért érdemes leülni a TV elé. Nekem szenvedés volt az utóbbi 1,5 év.
Úgy általánosságban mindenkinek: jó lesz ez, azért továbbra is azt mondanám, hogy ennyi sérült és rövid keret mellett ne nagyon álmodozzunk idén címekről.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.09.15. 18:18:11

Nagyon örülök a kezdesunknek 5/5,pazar. Kapott gól az egyedüli apró folt a main, de rendben volt. Elsőben azért voltak gyenge időszakok,nem is tudtuk kontrollálni a meccset,de a második jó volt,labdabirtoklas is mutatta.

Amúgy is a Liga a legfontosabb, innentől nincs más, ezerrel menni kell a bajnoki címért,hajrá. Komoly a RM kerete,de fogyatkoznak ok is,és egyelőre kovalyognak. Ütni kell a vasat és remélem kitart a végéig.

Casado nagyot ment ma, borzasztóan örülök neki. Mindig extra ha hazai játékosok tundokolnek.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.09.15. 18:15:19

Egyszerűen leléptünk egy BL résztvevő csapatot rutinból, Yamal még úgy is klasszisokat villant, hogy azon kívül kifejezetten szürke meccse volt - ez az igazi jele, mekkora játékos, a MOM így sem kérdéses. De megint mindenki jó volt Lewyn kívül. Casadóról azt hittem, ez a szint már magas lehet neki, de még nem. A BM ellen már lehet kevés lesz, persze ha kontrollálni tudjuk a játékot, akkor nem annyira.

Ha nem vettük volna a lábunkat a pedálról, lehetett volna 7-0 ez is, de látványosan visszavettünk az erőltetett menet miatt, szerintem szándékosan. Alapvetően szeretem Flick gyilkos mentalitását, de szerintem ez ésszerűbb így.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.09.15. 18:12:13

Ennyit jelent, hogy egy edző ül a padon, nem pedig egy lelkes, de amatőr szurkoló.
Ez a keret nem erősebb mint a tavalyi, nagyjából ugyanaz, mégis zongorázni lehet a különbséget játékban, szervezettségben, koncentrációban, tényleg mindenben.

Nyilván majd a BL lesz a vízválasztó, illetve a tavasz, de eddig több mint biztató amit láthatunk.

Pep magasságokba nem emelném a csapatot, láttam megint már ilyenek fogalmazódnak meg, attól messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. De nem is ahhoz kell mérni, hanem az elmúlt évekhez, azokhoz képest szemmel látható a hatalmas javulás.

Nem lep meg, évek óta pofázok (talán évtizedben mérhető lassan), hogy a klubnál, játéban akkor lehet majd rendet tenni, ha jön egy külsős, karakteres, elképzelésekkel bíró edző.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

2024.09.15. 18:09:22

Fecooo írta:
2024.09.15. 17:02:17
Nem akarom elkiabálni, de látom az előrelépést és remélem ez nem csak fellángolás...
Szerintem ezt azért nem lehet már elkiabálni, mert ami ez előtt történt, az csak és kizárólag egy zsákutcán való átjutás eredendően is reménytelen próbálkozása volt.

Most egy normális utcába kerültünk, ahol a haladás már nagyobb részben tőlünk függ.
Fecooo
Llegenda del Barça

2024.09.15. 17:02:17

Takarékra vettem a fórumozást, de ideje pár gondolatot megosztanom a csapattal kapcsolatban:

Össze se tudom hasonlítani a mostani játékot a tavalyival, akkora a kontraszt mind támadásépítés, letámadás, kombinációk használata szempontjából, de ami még sokkal fontosabb, az a döbbenetes lélektani erő, ami sugárzik a csapatról! Ránézünk Rafinhára, Olmora, Yamalra, de még Koundéra is, azt látjuk, hogy tudják a dolgukat és teszik is magas szinten! A tavalyi évig bezárólag ezt csak Gavin láttam, most meg a csapat látványosan erősebbnek tűnik lélekben, de fizikálisan is! Ha megérkezik Gavi és ebben az irányban mennek tovább a dolgok, akkor ismét élvezni fogom tudni a meccseket! Ha ez megtörténik, már elégedett leszek!

Nem akarom elkiabálni, de látom az előrelépést és remélem ez nem csak fellángolás...

szerk: nah jó, Ferran nem változott... ](*,)
Troym
Director del Fútbol

2024.09.15. 15:56:37

davi10 írta:
2024.09.15. 15:53:55
andras953 írta:
2024.09.15. 15:49:48
november közepétől:
ter Stegen -
- Kounde,Araujo,Cubarsí,Oduro -
- Fermin,Gavi,Olmo -
- Yamal,Lewy,Raphinha
Micsoda? :D
A 18 éves, pár hete a klubnál lévő Oduro kiszorítja Balde-t, Pedri meg, akit ugy néz ki lassan sikerül egyenesbe rakni megy a padra? :D
Nem megbántva a Ghánai srácokat, szerintem ők kb olyan céllal jöttek, mint Faye. Ha keresünk rajtuk fejenként minimum 4-5 milliót, elégedett lesz mindenki és mehetnek is. Már az meglepne, ha akár 3 meccsen pályára lépnének a nagycsapatban.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.15. 15:53:55

andras953 írta:
november közepétől:
ter Stegen -
- Fermin,Gavi,Olmo -
- Yamal,Lewy,Raphinha
Micsoda? :D
A 18 éves, pár hete a klubnál lévő Oduro kiszorítja Balde-t, Pedri meg, akit ugy néz ki lassan sikerül egyenesbe rakni megy a padra? :D

A mai névsorból eléggé kilóg Inigo meg Casado, előbbi viszont nagyot meg Flick alatt utóbbi meg talán ma meggyőz, hogy a szintén kérdőjeles EG helyett jobb választás a kp-n.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
andras953
Jugador del Barça

mai meccsen még:
ter Stegen -
- Kounde,Cubarsí,Inigo,Balde, -
- Casado,Pedri,Olmo -
- Yamal,Lewy,Raphinha

november közepétől:
ter Stegen -
- Fermin,Gavi,Olmo -
- Yamal,Lewy,Raphinha

A rotáló cserecsapat sem rossz:
- Fort,Christensen,Dominquez,Balde,-
- Casado,Pedri, De Jong -
- Pau Victor, Fati, Aziz -
padon még Martin, Torre,
távozhat Ferran, Eric, Inigo
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andras953 2024.09.15. 15:57:32-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.15. 15:23:10

soadroli írta:
2024.09.15. 15:05:55
Ter Stegen; Kounde, Cubarsí, Íñigo Martínez, Balde; Casadó, Pedri; Lamine Yamal, Dani Olmo, Raphinha; Lewandowski
Elsőre elég gyengének tűnik, de ha jobban megnézzük igazából csak két helyen lehet belekötni, hogy nem túl erős. A támadósort sok nagyobb csapat irigyelné, főleg Olmoval kiegészülve, hátul IM-re lehet mondani, hogy nem kezdő szint, bár mostanában nem lehetett rá a panasz. Nyilván Casádó lehet gyenge pont, ami ugyan fontos poszt, de megoldható. Fura, hogy nem inkább EG-t kezdeti.
Nem baj. Ha szétrúgják a kapufánkant, meg kapunk egy ajándék tizit nem lehet itt probléma. :mrgreen: :mrgreen:
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.09.15. 15:17:36

Végre valahára úgy adjuk le a kezdőnket, hogy nem csatárnak tüntetjük fel a középpályásainkat. Már csak Baldét kellene a helyére tenni.
FcBarcelona1 írta:
2024.09.15. 11:20:18
Max azért nem végzett jó munkát, hogy nem tudtunk szabadulni De Jong
Ez a hiba pont elég volt. Úgy akár Cancelo is leigazolható lett volna, és még további igazolások is belefértek volna. Egy vkp és egy középhátvéd mindenképp.
ikajli
Capitá del Barça

2024.09.15. 15:11:27

soadroli írta:
Ter Stegen; Kounde, Cubarsí, Íñigo Martínez, Balde; Casadó, Pedri; Lamine Yamal, Dani Olmo, Raphinha; Lewandowski
Nincs meglepetés. Ez sztem a jelenlegi legjobb kezdő.
dingdong
Capitá del Barça

2024.09.15. 15:08:14

Ez a helyzet amivel ma is szembesülünk, hogy a jelenleg elérhető legjobb kezdőnk is sok sebből vérzik a padon meg vagy nagyon gyenge vagy kiprobalatlan tinik vannak. Ez a keret akkor működhetne ha az összes jelenlegi sérült bevethető lenne egész szezonban max 1-2 rövidebb sérülés de hat nagyon nem ez a helyzet

Ettől függetlenül nagyon tetszik amit eddig látok és hajrá mindenki
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330

2024.09.15. 14:57:33

DrKG írta:
2024.09.15. 14:53:19
Kovbal88 írta:
2024.09.15. 10:54:48

Ilyen rövid kerettel az első négyben végezni is durva lesz, egy-egy sérülés iszonyatosan durván érint így minket. Sajnos Deco nem végez végzett jó munkát, Canelora vagy egy hasonló játékosra szükség lett volna. A fiatalok nélkül nem is tudom, hol lenne a csapat.
Ezek amúgy honnan jönnek? Megvan, hogy a keret értéke 1,5szer akkora mint a 3.nak, duplája a 4.nek és majdnem háromszorosa az 5.nek? Akkor ezek a csapatok mit szóljanak, ha a Barca kerete gyenge és szűk? Hogy a real a barca előtt van papíron, az nem kérdés, de ezek a "top4be jutni is csoda lesz" szövegek...
Mondjuk az értéke csalóka, mert kevés játékos van nagy értékkel, sok közülük nem sűrűn focizik. A mélység tényleg gyötrelmesen rossz, de persze ezzel nem vagyunk egyedül a ligában, max a topcsapatok között gázos. Ezért remélem, hogy senki sem várja el, hogy Citykkel vegyük fel a versenyt (idén még) a BL győzelemért, nincs az a Flick mágia. De a top3 szerintem alapelvárás a bajnokságban, a top2 nagyon jó eredmény, az 1. hely meg nyilván óriási extra, és szerintem ahhoz végül túl szűk lesz a keret, hacsak télen nem történik valami csoda.
DrKG
Barça C

2024.09.15. 14:53:19

Kovbal88 írta:

Ilyen rövid kerettel az első négyben végezni is durva lesz, egy-egy sérülés iszonyatosan durván érint így minket. Sajnos Deco nem végez végzett jó munkát, Canelora vagy egy hasonló játékosra szükség lett volna. A fiatalok nélkül nem is tudom, hol lenne a csapat.
Ezek amúgy honnan jönnek? Megvan, hogy a keret értéke 1,5szer akkora mint a 3.nak, duplája a 4.nek és majdnem háromszorosa az 5.nek? Akkor ezek a csapatok mit szóljanak, ha a Barca kerete gyenge és szűk? Hogy a real a barca előtt van papíron, az nem kérdés, de ezek a "top4be jutni is csoda lesz" szövegek...
Peter
Director del Fútbol

2024.09.15. 13:24:58

Kovbal88 írta:
A fiatalok nélkül nem is tudom, hol lenne a csapat.
De itt vannak a fiatalok és itt van egy Flick is jelenleg, aki ugyan nem a legfiatalabb, de egyelőre úgy tűnik, hogy - eddig legalábbis - megértik egymást a fiatalokkal..... :lol:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.15. 11:20:18

Kovbal88 írta:
Sajnos Deco nem végez végzett jó munkát, Canelora vagy egy hasonló játékosra szükség lett volna. A fiatalok nélkül nem is tudom, hol lenne a csapat.
Ne fussunk már állandóan fölösleges köröket.
Olmo és Pau is december 31-ig van regisztrálva. Cancelo fizetése 12 millió volt. Nemhogy Cancelot, egy ingyenes átlag keresetű kp-st sem tudtunk volna regisztrálni, (pl. Rabiot 18 milliós bruttó bérigénnyel) kiskapuk nélkül.
Max azért nem végzett jó munkát, hogy nem tudtunk szabadulni De Jong, Ferran, stb. fizetésétől, vagy nem tudtunk olcsó, fiatal sztárjelöltet igazolni. De utolsó nap jött Oduro, Aziz Issah és decemberben jön Ibrahim Diarra. Bennük reménykedhetünk, de így is szükség lenne egy vkp-ra.
A bérkeretbe ennyi fér bele. Ahogy írtam, nyár elején 350 volt, a távozók után 426. El kell érni az 1/1-et, mert 2026-ban 12 játékos szerződése jár le. A VKP mellett a szerződéshosszabbítások élveznek prioritást. Ha nem lépjük meg, ezeknek a fiataloknak sem tudjuk beregisztrálni a szerződését, és ingyen távozhatnak. Ahhoz, hogy Cancelo kaliberű játékosokat tudjunk igazolni, Laportának el kellene adni a fél veséjét :)
https://sports.yahoo.com/nike-want-majo ... 00576.html
A Bar Canaletes szerint (nem tudom mennyire megbízható forrás, mindenhol lehozták a hírt)
az új Nike szerződés bónuszához az idén rekordot jelentő 125 milliós bevételt hozó BLM egy részét
A bajnoki cím már a zöld asztalnál eldőlt a szezon elején, és erre rásegítenek a VAR szobából idén (is) :)
Szóval lehet lejjebb kell adni az igényeket, és szurkolni kell a jó játékért.
Kovbal88
Entrenador del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.09.15. 10:29:39
enzonavas írta:
2024.09.15. 10:16:31
Nehéz lesz bárkinek bajnokságot nyerni a Realon kívül. Egészen arcátlan módon csalnak a javukra a VAR szobában.
Szerintem saját magunkra kell koncentrálni. Nagyon rövid a keretünk. Nem lehet elvárás, hogy bajnokok legyünk, a nyári átigazolási szezon után. Arra kell koncentrálni, hogy senki ne sérüljön le, és legyen fejlődő, szórakoztató játékunk, a BL-ben pedig jussunk minél tovább, mert szükség van a bevételekre. Jövő év elején visszaköltözünk a stadionba. Azzal kell foglalkozni, hogy meg tudjuk hosszabbítani a sok lejáró szerződést, és regisztrálni tudjuk azokat, egyben tartsuk a keretet. Amit a La Liga leművel, a saját szegénységi bizonyítványa.
Jövő nyáron talán már építkezni is tudunk, igaz ehhez megint le kell akasztani valami csoda gazdasági kart, mert anélkül Yamal szerződését sem tudjuk meghosszabbítani, aminek gondolom egyesek tapsolnának a ligánál.
Ha látványos, szórakoztató lesz a játékunk, reméljük lesz kereslet pár olyan játékosra, akinek kiegészítő szerep jut, és akkor be tudjuk tömködni a lyukakat a kezdőben.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.15. 10:29:39

enzonavas írta:
Nehéz lesz bárkinek bajnokságot nyerni a Realon kívül. Egészen arcátlan módon csalnak a javukra a VAR szobában.
Szerintem saját magunkra kell koncentrálni. Nagyon rövid a keretünk. Nem lehet elvárás, hogy bajnokok legyünk, a nyári átigazolási szezon után. Arra kell koncentrálni, hogy senki ne sérüljön le, és legyen fejlődő, szórakoztató játékunk, a BL-ben pedig jussunk minél tovább, mert szükség van a bevételekre. Jövő év elején visszaköltözünk a stadionba. Azzal kell foglalkozni, hogy meg tudjuk hosszabbítani a sok lejáró szerződést, és regisztrálni tudjuk azokat, egyben tartsuk a keretet. Amit a La Liga leművel, a saját szegénységi bizonyítványa.
Jövő nyáron talán már építkezni is tudunk, igaz ehhez megint le kell akasztani valami csoda gazdasági kart, mert anélkül Yamal szerződését sem tudjuk meghosszabbítani, aminek gondolom egyesek tapsolnának a ligánál.
Ha látványos, szórakoztató lesz a játékunk, reméljük lesz kereslet pár olyan játékosra, akinek kiegészítő szerep jut, és akkor be tudjuk tömködni a lyukakat a kezdőben.
enzonavas
Barça B

bunga
Capitá del Barça

2024.09.14. 10:54:47

Lenne abban ráció - óvatosságból is, demonstrációnak is - ha Yamal és Cubarsi pihenne a Girona ellen. Szükség lenne olyan rendszerre, hogy a szövetség fizessen a klubnak a válogatottakban szereplő játékosaiért meccsenként, ha pedig náluk megsérül, akkor egyenesen komoly pénzt.
kmb
Jugador del Barça

2024.09.07. 20:21:48

Elkészítette a laliga a menetrendet,szerintetek melyik csapatnak jutott a legtöbb pihenőidő a bajnkok ligája és a bajnokság mérkőzései között?
Barcelona: 9.15 Girona v 16.15 Real madrid: 9.14 Sociedad v
9.19 Monaco v 21.00 9.17 Stuttgart h
9.22 villarreal v 18.30 9.21 Espanol h
9.25 Getafe h 21.00 9.24 Alaves h
9.28 Osasuna v 21.00 9.29 Atletico v
10.01 Young Boys 21.00 10.02 LOSC v (minden meccsük 21.00-kor kezdődik)

Az Atleticoét már nem másolom be,de ami náluk elég gáz az az hogy ők csütörtökön,míg a real kedden játszik a vasárnapi derbijük előtt. Nem bízák a véletlenre,ki is vannak akadva a matracosok.
Válasz küldése