.....igen, ahogyan az első 10 percben ez remekül sikerült a fiatal tüdővel és kocogás mellőzésével.....
Spanyol Kupa & Szuperkupa
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Zozzy, tisztellek becsüllek, de itt volt egy állítás, hogy jobb a gól/perc mutatója, meg jóval gólerősebb, stb.
Ezeket objektív tényekkel megcáfolták, aztán amikor ez megtörténik, akkor jön más aspektusa a játéknak, amiről addig szó sem volt.
Amiket betettél statok pont azt támasztják alá, hogy Lewa még mindig objektíve statokkal alátámasztva gólerősebb.
Megint belemegyünk egy játékba, amibe az elmúlt években milliószor, ugyanazokat a köröket futva, baromi unalmas.
Ki lett most találva Torres az ügyeletes megmentőnek meg sztárnak (hetente változik éppen ki az) a lengyel meg a kerékkötőnek.
Tegnap pl lezárta a meccset, a csapat (vele együtt) nem élt vele, Flick elcserélte magát, stb.
Tegnap világosan látszott, hogy bár elfogadom azt, hogy Torres mezőnyben hasznosabb (elfogadom, de nem értek vele egyet, nagyon nem), de a kapu előtt továbbra is csődtömeg, megbízhatatlan.
Abba bele se megyek, hogy olyan állítások is elhangoztak, hogy Lewy hetek/hónapok óta helyzetbe se kerül...hoztam cáfolatot, nyilván válasz arra se érkezett.
Egyszerűen nagyon erős állítások fogalmazódnak meg és piedesztálra van emelve FT, a nagyjából számszakilag is ugyanarra a teljesítményre, amit a lengyel leszállóágban hoz.
Megoldás?
Hát lenne ötletem, pl ezeket a vitákat elkerülendő egy maximális napi hsz limit bevezetése, mert ami tegnap megint történt, az példátlan és káros a fórumra nézve.
A csapatra nézve megoldás?
Akkor legyen egy Rapha-Yamal-Olmo támadótrió fent, mind mobilis, presszingel, gólerősek is (kivéve Yamalt, érdekes ezt senki nem teszi szóvá, hogy abszolút gólképtelen egy ideje), és mehet a flickenflacken velük.
De aki Torresben látja a megoldást, az nem tudom mit néz.
(a MU-CR párhuzam meg egy óriási epic fail, mikor a unitedhez közelebb van a kiesést jelentő hely, mint a konferencia liga helyezés...
)
Ezeket objektív tényekkel megcáfolták, aztán amikor ez megtörténik, akkor jön más aspektusa a játéknak, amiről addig szó sem volt.
Amiket betettél statok pont azt támasztják alá, hogy Lewa még mindig objektíve statokkal alátámasztva gólerősebb.
Megint belemegyünk egy játékba, amibe az elmúlt években milliószor, ugyanazokat a köröket futva, baromi unalmas.
Ki lett most találva Torres az ügyeletes megmentőnek meg sztárnak (hetente változik éppen ki az) a lengyel meg a kerékkötőnek.
Tegnap pl lezárta a meccset, a csapat (vele együtt) nem élt vele, Flick elcserélte magát, stb.
Tegnap világosan látszott, hogy bár elfogadom azt, hogy Torres mezőnyben hasznosabb (elfogadom, de nem értek vele egyet, nagyon nem), de a kapu előtt továbbra is csődtömeg, megbízhatatlan.
Abba bele se megyek, hogy olyan állítások is elhangoztak, hogy Lewy hetek/hónapok óta helyzetbe se kerül...hoztam cáfolatot, nyilván válasz arra se érkezett.
Egyszerűen nagyon erős állítások fogalmazódnak meg és piedesztálra van emelve FT, a nagyjából számszakilag is ugyanarra a teljesítményre, amit a lengyel leszállóágban hoz.
Megoldás?
Hát lenne ötletem, pl ezeket a vitákat elkerülendő egy maximális napi hsz limit bevezetése, mert ami tegnap megint történt, az példátlan és káros a fórumra nézve.
A csapatra nézve megoldás?
Akkor legyen egy Rapha-Yamal-Olmo támadótrió fent, mind mobilis, presszingel, gólerősek is (kivéve Yamalt, érdekes ezt senki nem teszi szóvá, hogy abszolút gólképtelen egy ideje), és mehet a flickenflacken velük.
De aki Torresben látja a megoldást, az nem tudom mit néz.
(a MU-CR párhuzam meg egy óriási epic fail, mikor a unitedhez közelebb van a kiesést jelentő hely, mint a konferencia liga helyezés...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2025.02.26. 10:55:38-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Hatalmas tévedés azt gondolni, hogy a legfőbb kérdés Lewa avagy Torres.....
Fals vágány, hamis vita, gumicsont.

Fals vágány, hamis vita, gumicsont.
-
- Llegenda del Barça
asszem ez az a hsz már, ami elbillen az érzelmi alapú vagdalkózás felé. egyrészt a probléma ugye, hogy nem konkrét hozzászólásra reagálsz, hanem összeállnak benned valami masszává azok a hozzászólások, amik elégedetlenséged fogalmaznak meg Lewandowskival kapcsolatban, majd ezt szélsőséges, kiforgatott formában (egyesek szerint nem tud gólt lőni) bedobod mindenkinek címezve. és bár kérdéseket teszel fel a végén, az embernek már nem sok kedve van érdemben reagálni, én pl. nem tudom, hogy mire reagáljak, de megpróbálom.Troym írta: ↑2025.02.26. 09:19:45Tegnapig meg azt olvastam, hogy gólerősségben van polcokkal Lewy felett Torres, el kéne dönteni mostmár, kezd tényleg viccessé válni.
Ma a kirtika épp, hogy nem jól támad le, tegnapelőtt még gólt lőni nem tudott, csak épp Ferran sokadszor bizonyul kezdőként haszontalannak.
Akkor se letámadni, se gólt lőni nem tud szerintetek Lewy, ha jól foglalom össze... Mi lenne a megfelelő mennyiségű gól, ami után hasznos játékosnak tűnne? 50? 75? Messi rekord 93?
Ezután mi jöhet még kritikában? Kevés bedobást végez el? Kevés a kulcspassza?
ami a letámadást illeti, nem látok másik olyan top csapatot, ahol a centert az ellenfél 6osára kell visszaállítani, hogy tudjon pihenni, mert öreg, és közben végletes gegenpressinget akarnak játszani egész évben, az összes meccs minden percében. ha te látsz máshol ilyet, írd le légyszi. különben az igazán prime időszaka ősszel volt gólok tekintetében, amikor egyik csapat se értette még a pressing szisztémánkat, mit keres Lewa a 6oson. aztán november óta a góljai fele büntetőből van. én azt írtam, hogy nem fog működni egész évben, és főleg top csapatok ellen, hogy Raphinha meg Yamal sprintelget szélről az ellenfél védőire, mert nem fogják bírni. 10-es pozícióban egyedül Olmo alkalmas arra a játékintelligenciája miatt, hogy magas minőségben tudja tehermentesíteni a lengyelt a pressingnél, Gavi ebben kuka, Fermín jobb, de ő is inkább csak tüdőből megy, a passzsávokat nem olvassa annyira jól.
a Torressel való összevetésről szóló hsz-ek, úgy látom arról szólnak, hogy ha Torres lenne a fix kezdő, egyáltalán nem biztos, hogy jelentősen visszaesnénk a lőtt gólok számában, de cserébe máshol többet tudna adni. ezt a megélését a statok is alátámasztják, pl. a gránit által beírt 85 perc/gól (Lewa) vs 92 perc/gól (Torres), iletve egyéb statok:
itt van a számok nyelvén az, amire azt mondjuk, hogy "játékban többet ad". progresszív passzok, sikeres cselek, 16oson belüli labdaérintések mutatókat érdemes nézni.
ismételni tudom magam, nekem speciel nem önmagában Lewandowskival van bajom, hanem azzal, hogy olyan rendszerben használják magától értetődő kezdő centernek, ahol az előnyök-hátrányok viszonylatában nagyon markáns hátrányai vannak, és egy egyébként nagyon potens rendszerbe tesz bele a jelenléte súlyos achilles pontokat.
A valódi hiányosságok akkor jönnek elő, amikor nem a kedvenceknek dob a gép.
Minőségi szintet el lehet érni időnként, de annak folyamatos megtartásához elengedhetetlen a megalapozott megfelelő minőség.
A megfelelő helyén kezelve a jelenlegi csapat játékosait valamint figyelembe véve azok tudását, képességét és minőségét, semmi szokatlan nem történt a tegnapi meccsen.
Jó meccs volt, nemes ellenféllel, amelyik a maga módján koncentrált, ismerte a gyenge pontjainkat, kivárta a megfelelő alkalmat és képes volt kihasználni azt.
Ilyen egyszerű játék a foci.
Minden egyéb csak spekuláció és önbecsapás illetve ahogy lejjebbről idézek
Minőségi szintet el lehet érni időnként, de annak folyamatos megtartásához elengedhetetlen a megalapozott megfelelő minőség.
A megfelelő helyén kezelve a jelenlegi csapat játékosait valamint figyelembe véve azok tudását, képességét és minőségét, semmi szokatlan nem történt a tegnapi meccsen.
Jó meccs volt, nemes ellenféllel, amelyik a maga módján koncentrált, ismerte a gyenge pontjainkat, kivárta a megfelelő alkalmat és képes volt kihasználni azt.
Ilyen egyszerű játék a foci.
Minden egyéb csak spekuláció és önbecsapás illetve ahogy lejjebbről idézek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.02.26. 10:39:27-kor.
Mert jelentéktelen. Mit presszingeljen egy center, tengernyi területen? Pontosan annyit kell presszingelnie egy centernek, amennyit Messi presszingel az argentin válogatottban. Semennyit. Kipasszolják, semmi jelentősége. Úgy működött Lewandowski nélkül a presszing, hogy kaptunk két gólt... Amúgy sem a centereken múlik, semmit nem tud tenni egy center, ha a kapus rosszul helyezkedik, a wannabe vkp nem lép ki időben a lövőre, a tutyimutyi meg bocsánatkérően elengedi az ellenfelet, még vissza is szökken, "uraim, én itt se vagyok".
Nincs bajom Ferrannal a rotációban, én a Lewadowskit érő, általam alaptalannak gondolt dolgokra reagáltam. Azt meg valóban hibásnak tartom, hogy Ferrant néhány meccs alapján ítéljük meg, mert azért valljuk be, a tegnapi bénázása jóval közelebb van ahhoz, amit évek óta látunk tőle. Volt néhány jó meccse, ami felhúzza a statjait, a Valencia elleni mesterhármasa leginkább. Azt leszámítva is erősek a mutatói (kb 110 perc/gól, ami még mindig erős), az egész évet tekintve is, de elmarad Lewandowskiétól.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Gavi egy ponton szerintem nagyon jó volt. Volt az az időszak, amikor közel egy szinten voltak Pedrival hasznosságban, nem skillekben. Más rendszerben, sérülés előtt. Gavi viszont mintha most gyengébb lenne, mint 16 évesen, semmit nem fejlődött, sőt, egyenesen mintha gyengébb lenne. Régen szépen fordulgatott le, a passzsebessége is gyorsabb volt, gólerősebb volt, még a válogatottban is húzóember volt, szóval egyértelműen volt ott alap, de valahogy nem lett belőle semmi, nem tudom, hogy a sérülése mennyire játszott közre ebben, de kétlem, mert már amúgy idén is villantott meccsekig abból, szuperkupa környékén.LG írta: ↑2025.02.26. 10:25:52Gavival egyetértek, jelenleg a leggyengébb középpályás. De Jongra szerintem azért vannak jobban berágva az emebrek, mert egy csomó pénzért jött hatalmas elvárásokkal, Gavi ezzel szemben jóval kevesebbe került a klubnak. De igen, szerintem is túl magas polcra rakták őt, miután berobbant, konkrétan Pedrivel emlegették egy szinten, idén meg látjuk, hogy hatalmasra nyílt az olló a két játékos között.Andrsika írta: ↑2025.02.26. 10:19:31Kicsit túl van tolva ez a Torresez dolog. Nálam ez a csere opció működne csak vele… Kezdő soha nem lenne akár milyen is Lewa. Nálam aki még borzalmasan tré és őt nem veszik egyesek annyira elő kint De jongot az Gavi! Borzalom amit művel ő ebben a Flick rendszerben nettó emberhátrány. Pedri pedig hatalmasat nőt idén a játék minden terén előre óriási tanár a srác!
Pedri meg mindeközben fejlődött és fejlődött, ami gyengesége volt, abban óriásiakat lépett (fizikum, szerelések), Gavi meg mintha csak ráerősített volna a gyengeségeire emellett, és nem olyan jó abban, amiben jó volt. Sajnálom, mert baromi hasznos játékos lehetne, a bajnoki évben konstansan hasznos volt, meg előtte is. De jelenleg ez zéró. Torre meg eközben ücsörög a padon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.02.26. 10:32:18-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Gavival egyetértek, jelenleg a leggyengébb középpályás. De Jongra szerintem azért vannak jobban berágva az emebrek, mert egy csomó pénzért jött hatalmas elvárásokkal, Gavi ezzel szemben jóval kevesebbe került a klubnak. De igen, szerintem is túl magas polcra rakták őt, miután berobbant, konkrétan Pedrivel emlegették egy szinten, idén meg látjuk, hogy hatalmasra nyílt az olló a két játékos között.Andrsika írta: ↑2025.02.26. 10:19:31Kicsit túl van tolva ez a Torresez dolog. Nálam ez a csere opció működne csak vele… Kezdő soha nem lenne akár milyen is Lewa. Nálam aki még borzalmasan tré és őt nem veszik egyesek annyira elő kint De jongot az Gavi! Borzalom amit művel ő ebben a Flick rendszerben nettó emberhátrány. Pedri pedig hatalmasat nőt idén a játék minden terén előre óriási tanár a srác!
Kicsit túl van tolva ez a Torresez dolog. Nálam ez a csere opció működne csak vele… Kezdő soha nem lenne akár milyen is Lewa. Nálam aki még borzalmasan tré és őt nem veszik egyesek annyira elő kint De jongot az Gavi! Borzalom amit művel ő ebben a Flick rendszerben nettó emberhátrány. Pedri pedig hatalmasat nőt idén a játék minden terén előre óriási tanár a srác!
- bence0330
Az aktuális kezdő felállításánál igenis az számít, mit csinálnak az elmúlt időszakban. Ne már. Ad absurdum valaki lő 100 gólt 2 hónap alatt, aztán 2-t a következő 4 alatt, miközben valaki más sokkal többet, akkor az első játékost tennéd a kezdőbe, csak mert 102 gólos?
A nem sűrűt relatíve értettem, mivel kettejükről szól a vita, bár valóban nem írtam oda. Nem sűrűn Ferránhoz képest, aki hónapok óta objektíve többet rúg, pedig nem egy elit center, finoman szólva. Nem sűrűn ahhoz képest, mennyit rúgna egy Ferrán stílusú, csak top center, nem sűrűn ahhoz képest, milyen gépezet áll mögötte. Lewy nem rossz játékos, csak ezzel amit meccsről meccsre látunk tőle, nem elég ide.
A presszinges részre nem reagáltál, pedig leginkább az különbözteti meg a két játékost, még ha nem is vesszük, hogy Ferrán gólerősebb egy ideje. Mezőnyben látványos, mennyire jobbak és stabilabbak voltunk, te magad írtad le. Ferrán sokkal jobb mezőnyben, minden téren, labdával, anélkül. A fülünkön pörgettük a labdát amíg bent volt, és ő ennek komoly része volt. Látványosabb, ügyesebb zsugát tolunk vele. Pedig nem felső polc, csak sokkal jobb ebben.
Hogyne hoztam volna centert, évek óta hoznék. Csak sajna van ezer lyuk, és alighanem 1-2 lehetőség, ha priorizálni kéne, akkor ja, ott legalább vannak embereink.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.02.26. 10:25:32-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Utolsó 5 bajnokin 4 gól, idei 2 BL meccsen 2 gól, idei 3 spanyol kupameccs 3 gól Lewynélbence0330 írta: ↑2025.02.26. 09:57:194 hónapja egy csúcséles Lewy mit csinált, ezzel nem vagyunk előrébb, ez nosztalgia kategória. Semmi jelentősége, mit tudott októberben meg szeptemberben adni. Az brutál volt, de most nem ez a helyzet, és amiatt van jó statja, és még úgy is kb csak egál környéke Ferránnal, amit amúgy nem is gondoltam volna.
Nem-e?
A bajnokságban az utóbbi 5 meccsen 3 mezőnygól, kupában 2 meccsen 3 mezőnygól, BL-ben az első 2,5 hónapot leszámítva 5 meccsen 3 mezőnygól. Ezzel mi a gond?
Lewandowski termel folyamatosan. Te védegeted Torres-t néhány meccs alapján. A sztenderd tőle az, amit tegnap láttunk, kihagyja a kihagyhatatlant. Amúgy igen, én mindig az egész éves teljesítményt nézem. Semmi értelme nincs annak, hogy a szezonból kiragadunk egy szakaszt, hogy a vélt igazunkat erőltessük. Mindig az egész szezont nézem. Az aktuális formának is van jelentősége, de Lewandowski ebben az időszakaszban is termel.
Én már rég hoztam volna középcsatárt (már akkor, amikor te még nagyban ellenkeztél ellene), csak ezek az állítások Lewandowski ellen nem állják meg a helyüket. Én már rég hoznék helyette mást, de igaztalan dolgokat nem hozok fel ellene.
- bence0330
Igen, te konstansan Lewy első 2,5 hónapjával mented a lengyelt. Az kb sztratoszféra szint volt. Azóta meg nem sűrűn rúg gólt, és pláne gyenge játékban. Az elmúlt hónapokat nézve Ferrán magasan van felette. Jelenleg nem számít a játékban, hogy 4 hónapja egy csúcséles Lewy mit csinált, ezzel nem vagyunk előrébb, ez nosztalgia kategória. Semmi jelentősége, mit tudott októberben meg szeptemberben adni. Az brutál volt, de most nem ez a helyzet, és amiatt van jó statja, és még úgy is kb csak egál környéke Ferránnal, amit amúgy nem is gondoltam volna.
Pont azért volt nálunk ilyen magas százalékban a labda, mert presszingeltünk. Ez a lényege a presszingnek, kb semmi más, hogy már az ellenfél labdakihozatalánál visszaszerezzük a lasztit. Na ez Ferrán és Rapha lehozatalával teljesen megszűnt. Persze nem volt mögötte stabilizálni már Pedri sem, de az, hogy hagytuk magunkra rohanni az ellent a végén, abszolút ott kezdődött a letámadásnál, annak hiányánál. Szépen leírtad, amíg a pályán volt, folyamatosan visszaszereztük már fent a labdát (ismétlem, nem csak miatta, de ő a gépezet része volt). Utána meg nem, és az ellenfél szabadon jöhetett, és nem tudtunk megtartani, Lewy pl. szerintem egy labdát ha megtartott, akkor sokat írok, presszingnél meg.... hát, nem mondom, hogy tragédia, de bőven Ferrán alatt. Így jön ki, hogy valaki lőhet gólt, de el is vehet közben, ha amúgy mezőnyben gyenge. Konkrétan simán lehet, hogy ha Ferrán fenn marad, akkor nem kaptunk volna gólt, vagy mondjuk csak egyet. Bár Pedri többet számított talán.
Ronci-effektus van már egy ideje, nála is mondogatták, mennyi gólt rúg a MU-ban, aztán előtte-utána többet rúgtak, és jobban állt a csapat eredményekben is. Ő sem támadott le, és ő is "topább" lett már mezőnyben, többet vett el, mint adott. Zozzy precízebben összefoglalta, mint én.
Amikor a legsúlyosabb gödörben voltunk 4 éve
Luuk de Jong 600 perc alatt lőtt 6 gólt kb 100 perenként
Aubameyang 1100 perc alatt 11-et, szintén cca 100 percenként
Imádtam mind a kettő játékát, Aubát meg is tartottam volna, de nem gondolom, hogy hasonló szintű támadók lennének még akár a jelenlegi Lewához mérve is, holott ők Akhomach, Adama, stb középszerű játékosoktól voltak kiszolgálva és 10%-al rosszabb ez a mutatójuk.
Ferran ebben az állapotában egy hasznos csere, Lewy egy ideális világban meg már nem itt játszana és mondjuk Isak lenne a center, de ebben a felállásban igenis jogos, hogy kezdő, aki versenyben van a Pichichi-trófeáért és aranycipőért.
Luuk de Jong 600 perc alatt lőtt 6 gólt kb 100 perenként
Aubameyang 1100 perc alatt 11-et, szintén cca 100 percenként
Imádtam mind a kettő játékát, Aubát meg is tartottam volna, de nem gondolom, hogy hasonló szintű támadók lennének még akár a jelenlegi Lewához mérve is, holott ők Akhomach, Adama, stb középszerű játékosoktól voltak kiszolgálva és 10%-al rosszabb ez a mutatójuk.
Ferran ebben az állapotában egy hasznos csere, Lewy egy ideális világban meg már nem itt játszana és mondjuk Isak lenne a center, de ebben a felállásban igenis jogos, hogy kezdő, aki versenyben van a Pichichi-trófeáért és aranycipőért.
Szerintem meg ez a statisztika pont, hogy Torrest is dicséri, cserejátékosként perc/gól mutatóban nem sokkal marad el a kezdő 9-estől, ráadásul előbbi azért ebben a szezonban is sokszor szélsőt játszott. Szóval ezt pont azt mutatja, hogy nem biztos, hogy stabil kezdőként jelentősen elmaradna a lengyleltől, még gólokban sem, játékban pedig azért mindig is jobb volt. Fel lehet hozni a tagnapi meccset, de hétvégén meg Lewa volt 0, Torres meg jött, és felpörgette a játékot, majd a helyzetét is beverte.gránit írta: ↑2025.02.26. 09:18:40
Ami a termelékenységet illeti:
Ferran: 1020 perc, 11 gól, 92 perc/gól
Lewandowski: 2812 perc, 33 gól, 85 perc/gól
Ez nem tudom, melyik univerzumban billen Ferran felé vagy lehet egyáltalán egálról beszélni. A 85 perc/gól, 36 meccs 33 gól mindenesetre brutálisan erős statisztikák.
Megjegyezném azt is, hogy a valójában nem nem a legnyel, de nem is Ferrán annyira jók, mint ezek a számok mutatják, hanem a kiszolgálás mögöttük. Az most annyira jól működik, hogy nem kell extra elől a csatártól, hogy eredményes tudjon lenni. Pl. a nagy riválisnál Mbappénak sokkal nehezebb dolga van, tőle sokszor extra kell, hogy helyzetbe kerüljön, illetve hogy befejezzen.
Ráadásul gól/percben sem veri Lewandowskit.
Én ezt a pressingelős dolgot nem értem. Mit pressingelt Ferran? Végig nálunk volt a labda. Úgy 80%-ban birtokoltuk a labdát, amíg a pályán volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.02.26. 09:39:55-kor.
Mi nem pattan el???bence0330 írta: ↑2025.02.26. 09:27:17Igen, Ferrán jó ideje statisztikailag sokkal-sokkal gólerősebb, és hasznosabb. Utóbbit tegnap is láttuk, iszonyat látványos volt, tud passzolni, tud presszingelni, nem pattannak el tőle a labdák, hogy az ellen kontrázhasson belőle sokat. Előbbit meg nyilván nem egy meccsen méred le, semmi értelme kb, alsó hangon heteket kell nézni, de inkább hónapokat.

A gól / perc stat tudom nagy kedvenced, csak semmit nem mutat. Minden gólt be kell lőni egyesével, 2* annyi idő nem 2* annyi gól, ezt 5354543 alkalommal feszegettük már.
A kedvenc mutató alapján tudod kinek kéne 9-es poszton játszani?
Torrénak.
280 perc játék, 4 gól, 70 percenként lő egyet. Akkor tényleg ő kéne legyen a középcsatár? Vagy ez a mutató csak Ferran esetén érv?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.02.26. 09:37:59-kor.
- bence0330
Vond le az első 2,5 hónapot, és megkapod, mi a baj vele. Addig egy félisten volt, de ebből nem lehet megélni egy szezonon át, hogy akkor annyit termelt, hogy az fél, akár egész szezonra is elég lenne. Az sem volt normális dolog, jó értelemben. És akkor amúgy nem csak gólokban volt parázs, lehetett vele kényszerítőzni, sarokkal gólpasszt ad, tapad hozzá a labda. De ez van, ha már kifelé mész, ez 2-2,5 hónapig tartott. Tavaly és tavaly előtt is egy ponton túl fék lett, idén is.Troym írta: ↑2025.02.26. 09:19:45Tegnapig meg azt olvastam, hogy gólerősségben van polcokkal Lewy felett Torres, el kéne dönteni mostmár, kezd tényleg viccessé válni.
Ma a kirtika épp, hogy nem jól támad le, tegnapelőtt még gólt lőni nem tudott, csak épp Ferran sokadszor bizonyul kezdőként haszontalannak.
Akkor se letámadni, se gólt lőni nem tud szerintetek Lewy, ha jól foglalom össze... Mi lenne a megfelelő mennyiségű gól, ami után hasznos játékosnak tűnne? 50? 75? Messi rekord 93?
Igen, Ferrán jó ideje statisztikailag sokkal-sokkal gólerősebb, és hasznosabb. Utóbbit tegnap is láttuk, iszonyat látványos volt, tud passzolni, tud presszingelni, nem pattannak el tőle a labdák, hogy az ellen kontrázhasson belőle sokat. Előbbit meg nyilván nem egy meccsen méred le, semmi értelme kb, alsó hangon heteket kell nézni, de inkább hónapokat.
Amúgy Araújót én sem értem különösebben, dunsztom nincs, mit keres a kispadon, remélem csak nem 100%-os, és óvatosak vagyunk vele. Van az a forgatókönyv, amiben a Cubarsi-Inigo a legjobb védőpárosunk, de amikor ez épp nem jön be, akkor nagy a baj. Tuti, hogy Ara is 1-2 meccs után stabilan beleszokna a lestaktikába, onnantól meg a kiemelkedő egyéni képességeivel többet adna.
Hosszú labdái meg amúgy neki is jók. Labdakihozataloknál tényleg gyenge, de azért na.
De tényleg remélem, hogy óvatoskodunk vele csak, és nem akarjuk, hogy lesérüljön.
Mindemellett én a középpályás védekezést jobban hibáztatom a 4 gólban, illetve Koundét. Cubarsi amennyit szerelt utolsó emberként, az kifejezetten jó volt, de amikor megszűnt a középpályánk+a preszingünk elöl, ezt nem lehetett percről-percre bírni, szerintem amúgy Araujo mellett is elmentek volna néha. Kéne nagyon Christensen, vagy egy más izom, legalább előnyben behozni.
Tegnapig meg azt olvastam, hogy gólerősségben van polcokkal Lewy felett Torres, el kéne dönteni mostmár, kezd tényleg viccessé válni.
Szerintem a centernek kb semmi hatása a pressingre. Hatalmas területet kellene bejátszania, simán kipasszolják. Messi ezt tudta, és nem is pazarolta az energiáját felesleges kergetőzésre. Én inkább a középpályás védekezés hiányában és a kapusban látom a problémát.
Szóval Lewandowski miatt kapjuk a gólokat. Érdekes. Bayernesektől sosem hallottam felőle ilyesmit. Tegnap alig volt labdaérintése. 11 labdaérintése volt összesen. Nekem pont az vele a bajom, hogy kb be sem lehet vonni, mert összjátékban nem erős. Ezt a labdaelpattanós dolgot túlzásnak tartom (kb olyan, mint a messisétál), szinte alig ér labdához.
Ez nem tudom, melyik univerzumban billen Ferran felé vagy lehet egyáltalán egálról beszélni. A 85 perc/gól, 36 meccs 33 gól mindenesetre brutálisan erős statisztikák.
Szóval Lewandowski miatt kapjuk a gólokat. Érdekes. Bayernesektől sosem hallottam felőle ilyesmit. Tegnap alig volt labdaérintése. 11 labdaérintése volt összesen. Nekem pont az vele a bajom, hogy kb be sem lehet vonni, mert összjátékban nem erős. Ezt a labdaelpattanós dolgot túlzásnak tartom (kb olyan, mint a messisétál), szinte alig ér labdához.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.02.26. 09:19:51-kor.
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Tűpontos.Zozzy 5 írta: ↑2025.02.26. 07:05:07Sztem mindenki leírta, aki megtalálta a lengyelt, hogy az a baj vele, hogy nem tud már részt venni a felső presszingben, ami a játékunk alapköve és a védekezés kulcsa, ott kezdődik az egész. Ha nem tudjuk viszonylag rendszeresen fent tartani a labdát, akkor jönnek azonnal a védelem mögé belőtt labdák, a védelmünk meg a felezőnél van. Torres sokkal jobb ebben, mert fiatalabb, ennyi, speciel a statja neki is durva, abba kár belekötni, hogy tegnap nem rúgta be, mert amúgy nagyon is be szokta, és nem az számít, hogy egy meccsen mi volt.gránit írta: ↑2025.02.26. 00:01:51Komolyan, még ezek után is megy a Lewandowski-fikázás?Gólt lőtt, Torres meg nem. Ennyire lennénk beljebb, ha Torres kezdene. Semmennyire. Volt pár jó meccse, ennyi. Nem lehet egy 60 meccses szezonra kivetíteni. Amúgy tényleg volt pár jó meccse, és helye van a rotációban. Lewandowski meg 36 meccsen tart 33 gólnál. Elképesztő statisztika.
Az igaz, hogy nem önmagában Lewaval van baj, hanem Flick hozzáállásával mellé, aki akkor se volt hajlandó visszább állni tegnap, amikor behozta a 36 éves emberét előre, majd lehozta Yamalt meg Raphinhat, akik amúgy mentesítik valamennyire Lewat, mivel a lengyel ugye visszább jön az ellenfél 6osara alapesetben, és Raphinha meg Yamal szélről indítja a presszinget. Szóval Flick beleesett abba, hogy azt szeretné, a kecske meg a káposzta is meglegyen...tudjon pihentetni, de azért a védelmünk ugyanúgy a felezőnél legyen, na ez nem ment. Főleg h berakta Lewa mögé Gavit, akinek még csak tüdeje van a pressinghez, agya sajna elég kevés, értsd ezalatt, hova és mikor kéne bizonyos passzsavokat zárni, milyen irányból kéne rafutni az ellenfélre, ilyenek.
Na mind1, függetlenül attól, hogy ez tegnap tényleg nem önmagában Lewa hibája volt, hosszútávon akkor se fér bele, hogy a centerunk nem tud részt venni a letamadasban egy ennyire gegenpress csapatnál, mint amit Flick akar látni. Az elején működött, hogy Lewa visszalép a 6osra, és akkor őt így kíméli, csak ezt már egyrészt kiismerték az ellenfelek és nem új, másrészt a szezon végére nem fogja bírni Yamal meg Raphinha, hogy dupla melót rak a pressingbe, mert a centerunk nyugdíjas és őt kímélni kell...nem arról van szó, hogy Lewa rossz, hanem arról, hogy nem bírja már el a csapat, és az előnyök hátrányok összevetésben már több a hátrány szerintem. Szép a statja, de Ferrané is, nem tudjuk, hogy ebben a rock and roll fociban ugyanolyan meccsszammal, mint ami a lengyelek van, nem e tartana hasonló mennyiségű gólnál, de cserébe ő használható a védekezésben is.
Nagyon bosszantó a tegnapi, bár a 10. percben simán aláírom, mégis, agyonvertük az atleticot, megint és döntetlen a vége.
Nagyon elcserélte magát Flick, erre oda kell figyelni a jövőben, mert sokba kerülhet.
A real ma lesimázza a sociedadot, az szerintem tuti.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
- bence0330
Szépen összefoglaltad. Amúgy nekem a lengyel játékában a presszing kevésbé hiányzik, mint amit támadásépítésben, labdatartásban kapunk vele. Presszingnél még egész szépen hajt szerintem, nyilván Torres kicsit jobban, de ebben nem látok akkora különbséget. Viszont amikor ráraknak egy labdát félpályánál, még most csereként is elpattattant tőle az oldalvonalig, aztán jött belőle az ellenfél, emberhez meg véletlenül sem került így labdjája. Torres ezt folyamatosan megoldotta szinte, nem is tudom hány helyzetünk lett úgy, hogy egyérintőből vagy egy érintés után emberre rakta. Na ha Lewy ennyit meg tudott volna csak tenni a végén, lehet nem kapunk két gólt. Nem mondom, hogy ez volt a fő gond, mert nagyon nem. De ez is egy része volt. És ez konstansan látszik, amikor a pályán van.Zozzy 5 írta: ↑2025.02.26. 07:05:07Sztem mindenki leírta, aki megtalálta a lengyelt, hogy az a baj vele, hogy nem tud már részt venni a felső presszingben, ami a játékunk alapköve és a védekezés kulcsa, ott kezdődik az egész. Ha nem tudjuk viszonylag rendszeresen fent tartani a labdát, akkor jönnek azonnal a védelem mögé belőtt labdák, a védelmünk meg a felezőnél van. Torres sokkal jobb ebben, mert fiatalabb, ennyi, speciel a statja neki is durva, abba kár belekötni, hogy tegnap nem rúgta be, mert amúgy nagyon is be szokta, és nem az számít, hogy egy meccsen mi volt.
Az igaz, hogy nem önmagában Lewaval van baj, hanem Flick hozzáállásával mellé, aki akkor se volt hajlandó visszább állni tegnap, amikor behozta a 36 éves emberét előre, majd lehozta Yamalt meg Raphinhat, akik amúgy mentesítik valamennyire Lewat, mivel a lengyel ugye visszább jön az ellenfél 6osara alapesetben, és Raphinha meg Yamal szélről indítja a presszinget. Szóval Flick beleesett abba, hogy azt szeretné, a kecske meg a káposzta is meglegyen...tudjon pihentetni, de azért a védelmünk ugyanúgy a felezőnél legyen, na ez nem ment. Főleg h berakta Lewa mögé Gavit, akinek még csak tüdeje van a pressinghez, agya sajna elég kevés, értsd ezalatt, hova és mikor kéne bizonyos passzsavokat zárni, milyen irányból kéne rafutni az ellenfélre, ilyenek.
Na mind1, függetlenül attól, hogy ez tegnap tényleg nem önmagában Lewa hibája volt, hosszútávon akkor se fér bele, hogy a centerunk nem tud részt venni a letamadasban egy ennyire gegenpress csapatnál, mint amit Flick akar látni. Az elején működött, hogy Lewa visszalép a 6osra, és akkor őt így kíméli, csak ezt már egyrészt kiismerték az ellenfelek és nem új, másrészt a szezon végére nem fogja bírni Yamal meg Raphinha, hogy dupla melót rak a pressingbe, mert a centerunk nyugdíjas és őt kímélni kell...nem arról van szó, hogy Lewa rossz, hanem arról, hogy nem bírja már el a csapat, és az előnyök hátrányok összevetésben már több a hátrány szerintem. Szép a statja, de Ferrané is, nem tudjuk, hogy ebben a rock and roll fociban ugyanolyan meccsszammal, mint ami a lengyelek van, nem e tartana hasonló mennyiségű gólnál, de cserébe ő használható a védekezésben is.
Plusz a lengyel is kihagyta a clutch lehetőséget, még csereként is (szegény Rapha, neki mindegy, ki van előtte, őrjítő lehet, hogy ennyire alulrúgják a labdáidat hosszútávon is). A gólja szép volt, de kellett hozzá az is, hogy Yamal a meccsen kb először hámozza át magát az emberein és tudjon passzolni.
Egy meccsen meg tényleg ne induljunk már ki a helyzetkihasználásból, Lewynél volt olyan, nagy meccsen, hogy két konkrét üres kaput rontott egymás után. Reál ellen, ha jól emlékszem. Nagy meccseket sem nagyon lehet emlegetni, Benfica clutch passz, Dortmund clutch gól. Nagy mintán jó ideje jobb a statja, de ha ki akarnám hozni egálra, akkor is mellette nagyságrendekkel többet ad fociban. És nem, nem dicsérem nagyon Ferránt. Szerintem sem ő a megoldás, csak egy ilyen jellegű centerre lenne szükség, aki mellette gyilkosabb, és esetleg kicsit ügyesebb is.
Azt még hozzáteszem, hogy fejben senkinek sem jó, ha tudja, hogy mindig mindent meg kell oldania, mert van előtte egy név, aki a legkisebb botlásnál elé kerül. Szerintem ez elég nagy teher.
Tartom, hogy Torressel jobb volt a focink tegnap is.
Lewandowski gólt lőtt, jogos a dicséret, másfél méterre a kaputól jó döntés volt bepasszolni, és ez nem irónia akar lenni, láttam már tőle olyat, hogy a kapu torkából kifelé fejelte a labdát.
A gól 95 százalékban Yamal érdeme volt.
Ferran kihagyott kettőt, Lewandowskiwal a helyzetbe kerülés is esélytelen lett volna, ez persze a közöttük lévő korkülönbségből is adódhat. Nem tudom, Németországban gyors volt-e, itt egyre jobban látszik, hogy hiába figyel oda az egészséges életmódra, és kiváló az erőnléte, ha lassú, körülményes, darabos.
Megint volt egy olyan labdaátvétele a térfelünkön, amiből az Atletico meg tudott lódulni.
A gól 95 százalékban Yamal érdeme volt.
Ferran kihagyott kettőt, Lewandowskiwal a helyzetbe kerülés is esélytelen lett volna, ez persze a közöttük lévő korkülönbségből is adódhat. Nem tudom, Németországban gyors volt-e, itt egyre jobban látszik, hogy hiába figyel oda az egészséges életmódra, és kiváló az erőnléte, ha lassú, körülményes, darabos.
Megint volt egy olyan labdaátvétele a térfelünkön, amiből az Atletico meg tudott lódulni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára brazilfan 2025.02.26. 09:11:51-kor.
Torres fejben gyenge. Ha kezd, nagy rajta a nyomás. Helyzetbe kerül, de mindent kihagy. Még tnap az üres kaput is. Ha viszont csere, akkor parádézik.