Amit írtál részben igaz!Ezért is említettem meg, hogy a legtökéletesebben működő komplex védekezés a miénk!És ha ez működik nicns csapat amelyik ki tudja hozni a labdát!
Milan hazai pályán az első félidőben nem tudta megtartani a labdát!
Ugyanazzal a problémával küzdöttek mint bárki más, a középpályások háttal az ellenfél kapujának tudják csak megkapni a labdát, nem lehet máshova passzolni csak hátra vagy oldalra, s szorulnak befelé!Ha kimegy oldalra a labda, akkor meg egyből 2 játékos odazár, s onnantól kezdve csak az oldalvonalon kívülre lehet terelni a labdát!

Ez a mi nagy erényünk, hogy az ellenfél nem tudja kihozni, csak ha bravúr passzokkal sikerül!
Emlékezzünk csak Seedrofnak hány olyan "makker" passza volt, akinek megvannak a kvalitásai ehhez természetesen, de voltak már teljesen kiszorított helyzetek, amiből valahogy megoldotta!
Ha a mi rendszerünk működik bármilyen támadó csapat lehet a túloldalt nincs nála a labda!
Mourinho pl tavaly az elődöntőben is tudta azt, amit pl itt a fórumon is mindenki leír 2 meccsen nagyon nehéz kiejteni minket, ezért "állt" be pl védekezni!Ami nem beállás volt, hanem lassítás!Olyan erős a középpályánk, hogy más fegyver nincsen, mint 30 méterre kell tartani a kaputól az Iniesta-Xavi-Messi triót!Ehhez kellenek faultok, s rengeteg középpályás!
Szóval mikor valaki azt írja, "szégyen" hogy beáll egy Milan védekezni stb, akkor nincs tisztában a Barca erejével

Ellenünk 1; nem lehet támadni mert nem engedjük 2; ha meghagysz réseket a védekezésben "véged"!Xavi-Iniesta ketten olykor 4-5-6 embert 3 passzból átjátszanak!
Mehet egy Milan vagy Rm is fejjel a falnak, akkor egy félidő alatt kap 3at!
Mer egy oda-visszavágós párharcban ha otthon kezdesz a legfontosabb ne kapj gólt!Egy 0:0 a Milan szempontból remek eredmény!
Már több variáció lehetőséget ad, mindenki tudja a legveszélyesebb pontunk Dani Alves, s az ő előrefutásai, ott van egy achilles pont amit minden csapat megpróbál megjátszani!Nagy újdonságot mondok, hogy a középpályán fog eldőlni a meccs

Ha ők ott azt tudják hozni mint a második félidőben pl a San Siroban (ahol kicsit el is fáradtunk) akkor Alves hiába van fent a csatárokkal egy vonalban, mögötte ott a terület, ahova Pique-Mascheranonak ki kell váltani, s ezekből az elváltásokból kaptunk rengeteg gólt idén!
Emlékezzünk csak vissza, oldalról bejövő labdák, ahol nem tudtuk elosztani az embereket, vagy védekezésben lekéstünk ezekkel a kisegítésekkel!
De nyilvánvaló ha tudjuk hozni magunkat, akkor nem lehet gond, mert tényleg nem nagyképűség, de gyakorlatilag akkor nem lehet minket megverni!
Illetve szerencse kell hozzá, ahogy írtam bravúr passzok kellenek, s akkor marad egyből rés!Viszont mikor azt írom Keita kell érzésem szerint, akkor azt azért írom, mert nem szabad megengedni azt a luxust, hogy egyszer is létszámfölény legyen a kp-n, illetve 4-4 vagy ne adj Isten 4-3ban hozzák a labdát!Mert persze gólt kell rúgni, de egy Keita aki jobban tud figyelni a visszazárásra mint Cesc, sokat érhet!
Aztán lehet kimegyünk egy Valdes és 10 csatárral és nyerünk 245:0ra csak kockázatosnak tartom, hogy ne úgy játsszunk, hogy a lehetséges veszély forrásokat is szem előtt tartva, ne legyünk stabilak!
vlxe írta:Bob_Marley szerintem arra céloz (javíts ki ha tévedek

), hogy a Barcát azért szereti, mert a támadófoci mellett meglepően kevés gólt kap a csapat, így nagy érdemei vannak a csapatnak a védekezés terén is!

Itt nem a gólkapás a lényeg, mert van olyan szitu amit nem lehet levédekezni, ha valaki 40ről rárúgja beakad, azzal nem lehet mit kezdeni

Viszont amit írtam is, hogy elfelejtődik, hogy a legtökéletesebb védekezés is a miénk!Én ezt szeretem, legfőképpen a tudatosságot!És ez a védekezésben jön ki a legjobban!
Az pl igaz, hogy a legjobb védekezés a támadás, viszont védekezés nélkül meg nincs siker
Vannak akik úgy tekintenek, hogy a védekezés egy rohadt egyszerű dolog, odamegyek elveszem, felrúgom

De ez koránt sincs így, a védekezéshez kell a legtöbb mozgás, s mindig hátrányban vagy, mert az ellenfél lép mindig hamarabb a"sakktáblán"!