Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Vezetjük a tabellát, elsőként jutottunk tovább a BL-ből, 5-1 a Madrid ellen, ilyen eredményekkel, miért küldenének el?drobika írta:Annyi kritikát fogalmazott meg itt mindenki Valverdével szemben,teljesen jogosan, hogy nehéz hozzátenni bármit is. Azt gondolom, hogy meneszteni kellene. Ez a csapat nem motivált vele. Nincs tűz,nincs vidámság ezekben a srácokban. Viszont van dűh (Vidal) sértődöttség ( Dembelé,Malcom), ami semmi jóra nem vezet. Az egész csapat játéka egyszerűen nincs kitalálva.
Ad-hoc meccsről meccsre. Rotáció nincs,érinthetetlenek vannak.200 millió ül a padon játék nélkül. Valverde nem tudja kezelni ezt a keretet.Addig kell elküldeni, amíg lehet.
Kérdés ki jöjjön helyette.Egy nagy motivátor! Aki képes versenyhelyzetet teremteni,nem fél a Messi spanok padoztatásától,és beépíti az új embereket. Felismeri,hogy Roberto nem jobbhátvéd,és ott Semedot játszatja.Felismeri,hogy Vidal alternatíva egy tök fáradt Busi és Rakéta mellett. Le meri cserélni Lajost ha teljesen formán kívül van. Másként nem fog menni:)
Szerintem meg az a legnagyobb hibája, hogy nem épít csapatot, játszik a tavalyi kezdő és kész, Dembele és a nyáron érkezők csak akkor kapnak lehetőséget, amikor nincs más. Sérülés eltiltás. Legnet is állítom egy meccsnél többet még nem játszott volna, ha nem sérült Umtiti.Valverde legnagyobb problémája, hogy nem tudja kezelni a fáradt/jóllakott játékosokat, nem tudja feltüzelni őket.
Ilyen fejeket felesleges is kiküldeni egy ilyen bajnokira, mert lehet többet tennének le az asztalra a lelkes pados játékosok.
Ronal.10 írta:Érdemes megnézni az arcokat meccs előtt, sehol egy mosoly kb, mindenki kedvtelen legyünk túl rajta fejet vág, esetleg sértődött. Összes érthetetlen kikapásunk előtt ezeket az arcokat látni pedig most otthon voltunk. Soha nem felejtem Roma (3-0) ellen sípszó előtti arcokat.
Persze lehet hülyeség de nem volt itt rendbe valami hétvégén már a meccs előtt az 100
Amilyen játékost hiányolsz, Vidal pont olyan volt a Juveban és a Bayernban. A Cityvel meg csak óvatosan példálóznék, egyrészt a PL gyengébb, mint a La Liga, másrészt várjuk meg, mit csinálnak az első komolyabb ellenféllel...Azért azt is hozzá kell tenni, hogy ha letámadást akarunk játszani, oda bőven kellene, hogy legyen munkabírása a középpályánknak. Mindig csak úton voltunk, sose értünk oda időben, hogy elvegyük tőlük a labdát. Az se segített túlságosan, hogy Messi újfent nem nagyon kapcsolódott be a letámadásban, ha meg nála volt a labda, rendesen lassította a játékot.
Busi Rakitic páros jelen helyzetben nem képes arra, hogy befussák az egész pályát.
Tavaly jobb helyzetben voltunk, mert visszaálltunk és átadtuk a teret sok esetben az ellenfélnek, ez a lötyögés meg megfelelt a középpályánknak,de a mostani játék, ahol párharcokat kellene nyerni, ez nem ízlik sem nekik, sem Robertonak, sem a védelem többi részének, mert folyamatosan lendületből hozzák ránk a labdát.
Tegnap átkapcsoltam a Cityre, olyan fura érzésem volt... Mintha ifi meccs után következett volna az első csapat meccse. Volt lendület, Fernandinho meg egy állat volt egész meccsen, felszántotta a pályát. Na, nekünk egy ilyen ember hiányzik. Vagy kettő. Náluk könnyen játszhat a 2 Silva középpályást, mikor tudják, hogy ott van mögöttük egy terminátor. Azt meg már csak plussz, hogy náluk a letámadás 11 emberrel zajlik, és mindenki kiveszi a részét a labdaszerzésből.
hajnesz írta:Én arra gondolok, ha mondjuk 3 meccsre padra rakná a Busi,Rakitic, Roberto hármast, biztos nem lenne az öltöző kedvence a mester.Chino írta:
Az nem hiszem, hogy népharagot váltana ki, ha a hulla Rakitic helyett olykor Vidalt kezdeti vagy Robit néha parkolópályára teszi Semedo kárára. De még Busi minimális pihentetése miatt se harapnák le a fejét szerintem, nem egy nagy kockázat és nem is kell 5 kezdőt a padra vágni egyszerre, lehet folyamatosan forgatni a csapatot, de ebből sem látszik semmi.
Én arra gondolok, ha mondjuk 3 meccsre padra rakná a Busi,Rakitic, Roberto hármast, biztos nem lenne az öltöző kedvence a mester.Chino írta:
Az nem hiszem, hogy népharagot váltana ki, ha a hulla Rakitic helyett olykor Vidalt kezdeti vagy Robit néha parkolópályára teszi Semedo kárára. De még Busi minimális pihentetése miatt se harapnák le a fejét szerintem, nem egy nagy kockázat és nem is kell 5 kezdőt a padra vágni egyszerre, lehet folyamatosan forgatni a csapatot, de ebből sem látszik semmi.
Az nem hiszem, hogy népharagot váltana ki, ha a hulla Rakitic helyett olykor Vidalt kezdeti vagy Robit néha parkolópályára teszi Semedo kárára. De még Busi minimális pihentetése miatt se harapnák le a fejét szerintem, nem egy nagy kockázat és nem is kell 5 kezdőt a padra vágni egyszerre, lehet folyamatosan forgatni a csapatot, de ebből sem látszik semmi.hajnesz írta: Igen, ezzel egyetértek. Szerintem a legnagyobb bajunk jelenleg az, hogy nem merünk kockáztatni azzal, hogy pár régi őskövületet parkolópályára tegyünk. Hiába jönnek drágábbnál drágább játékosok, ha a régi sikerek kovácsait nem lehet padoztatni, esetleg elküldeni. S az a baj, hogy egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez csak az edző sara, edző legyen a talpán aki itt meg meri mozgatni az állóvizet, rögtön lenne lázadás...
Igen, ezzel egyetértek. Szerintem a legnagyobb bajunk jelenleg az, hogy nem merünk kockáztatni azzal, hogy pár régi őskövületet parkolópályára tegyünk. Hiába jönnek drágábbnál drágább játékosok, ha a régi sikerek kovácsait nem lehet padoztatni, esetleg elküldeni. S az a baj, hogy egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez csak az edző sara, edző legyen a talpán aki itt meg meri mozgatni az állóvizet, rögtön lenne lázadás...csababarca írta:Igen hajnesz, igazad van, egyetértek mindennel.
én nem a taktikai elemeket boncolgattam, hanem próbálom megfejteni ezt a fáradtság kérdést, ami szerintem hülyeség.
az lehet amit te is írsz, egyszerűen erre nem képes a csapat.
Ilyen ember csak Busi kárára férne el a csapatban, vagy mellé (de akkor meg Rakitic,vagy Arthur, vagy mindkettő repül a csapatból), szóval ilyen úgysem lesz.
a 11 emberrel történő letámadás, meg akarat-hozzáállás kérdése, egyről beszélünk most.![]()
és megint előjön abból amit te is írsz, nincs identitása a Valverde teamnek. Xavi is elmondta ezt, nem hülyeség.
mondom, régen bekapcsoltad a tévét, és csak sziluetteket láttál, akkor is tudtad, hogy a barca játszik. most meccsről-meccsre más a hadrend, taktika, elemek, így nem lehet játszani.
muszáj egy alapjáték, aztán jöhetnek extra elemek.
így gondolom, lehet tévedek.
A legnagyobb és leglátványosabb dolog ennek a hiánya volt. Ami pláne furcsa, mert képes rá a csapat. Az Inter azt se tudta hova tegye a labdát, rendre meg voltak zavarodva, mert csapatként ment a letámadás. És ez nem Messi "hibája", hogy ő nem támad le, ez nélküle is megoldható lenne. Suarez probált csak elől futkorászni, de őt meg úgy kipasszolták, hogy fájt nézni. Malcom meg azt se tudta milyen rendezvényen van. A Rakitic-Busquets duó, meg kb tett az egészre. Nemcsak a BL-meccsekre meg a rangadókra kellene így felszívni magát a játékosoknak, mert eddig szinte csak a kiscsapatoktól szívtunk és mindig benyaltunk vagy 2 gólt.csababarca írta:I
a 11 emberrel történő letámadás, meg akarat-hozzáállás kérdése, egyről beszélünk most.![]()
Azért azt is hozzá kell tenni, hogy ha letámadást akarunk játszani, oda bőven kellene, hogy legyen munkabírása a középpályánknak. Mindig csak úton voltunk, sose értünk oda időben, hogy elvegyük tőlük a labdát. Az se segített túlságosan, hogy Messi újfent nem nagyon kapcsolódott be a letámadásban, ha meg nála volt a labda, rendesen lassította a játékot.csababarca írta:ezt a fáradtság dolgot nem értem, nem tudom értelmezni.
ilyen sportembereknél a szervezet 1-2 nap alatt regenerálódik maximálisan, szerintem ez teljes nonszensz hogy erre kenjük.
de fogadjuk el, hogy így van, fáradtak a játékosok 12 forduló után ().
két dolog van ami miatt lehet ez:
-rotáció hiánya. (egyik más klub sem rotál többet mint mi)
-alapozás teljes hiánya.
mindkettő edzői hiba. (a rotálás hiánya röhejes indok, a zárójelbe tett ok miatt)
másnál ez nem probléma?
ezt egyáltalán nem rónám fel EV-nek, ésszerű határok mentén rotál, Busi és Rakitic akik szent tehenek, meg Piqué. Úgy hogy a két spanyol kb a leggyengébb láncszemek konstans.
ha az alapozás elmaradt, az edzői hiba.