Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Meglepett hogy Alexis padozik, és Cuenca kezd helyetteS.Agüero írta:Valdés; Alves, Mascherano, Piqué, Puyol; Busquets, Xavi, Iniesta; Cesc, Messi y Cuenca
?!
Pad: Pinto, Adriano, Alexis, Keita, Thiago, Pedro y Tello
Abszolút igazad van, bennem csak van egy ilyen lovagi eszmény ebben az agyontaktikázott fociban, hogy ha már nincs esélyünk, akkor haljunk meg méltó módon. Hozzáteszem, így a szégyent nem a játék milyensége nem a játékstílus jelenti (egy Rubin Kazanytól pl. teljesen oké), hanem az, hogy méltatlannak tartom nagynak kikiáltott csapatokhoz, pl. amikor nagy Milan- meg Real-fanok jönnek, hogy mennyire kiegyenlített volt a meccs, akkor ezt elsősorban játékban szeretném látni, nem eredményben (bár a Real periódusokra már játékban is fel tudott nőni)Bob_Marley írta: Becsülendő az Osasuna vagy az Espanyol játéka, s lehet felvállalhatná több csapat is, hogy ahogy itt szokás írni "megpróbál" focizni, de többet lehet bukni mint nyerni!
Engem még mindig Scholes meg Essien védhetetlen bombái kísérnek és az utána bemutatott impotens támadójáték, ezért mondom azt, hogy ha a Milan gólt lő, azt valószínűleg semmilyen módon nem tudjuk majd megakadályozni. De a lényeg, hogy az elején rövidre kell zárni a meccset (mondjuk egy Messi mesterötössel), és akkor nincs bajBob_Marley írta:Persze nem egész meccsen kellene, én így kezdenék, de lehet úgy ahogy írtad, meg teljesen van benne ráció, hogy végül is nekünk nyerni kell ha tovább akarunk menni, előre kell erősíteni, deNem mindegy, hogy 1:0ról kell nyerni vagy 0:1ről!Ergo ha mi kapjuk az elsőt, loholhatunk előre mint a meszes, s max tudunk frissíteni mondjuk egy Telloval vagy Thiagoval, de majdhogynem cseszhetjük 0:1 után!
Ne az eredményeket nézd, hanem ezért írtam, ha min úgy játsszuk ahogy tudunk nincs csapat amelyiksjd írta: Éppen ezért írtam ellenpéldaként a Bilbao-t, az Espanyolt, de említhetném a Valenciát (nem az 5-1et, hanem mondjuk a 2-2-t), Osasunát
Mindegyik letámadott, támadásokat vezetett (nem csak rugdosták előre a labdát), és (legalább játékban) mindegyiknek meg is volt az eredménye
Szombaton nem is láthattuk volna jobb példáját a Bilbaotól milyen fejjel a falnak menni, aztán megúszták összesen egy akciógóllal, pedig mi is pörögtünk rendesen
Ehhez képest szégyen, hogy egy jobb képességű Milan/Real bunkerfocival hozza kb. ugyanezt az eredményt
Persze nem egész meccsen kellene, én így kezdenék, de lehet úgy ahogy írtad, meg teljesen van benne ráció, hogy végül is nekünk nyerni kell ha tovább akarunk menni, előre kell erősíteni, desjd írta:
Sztem ezt se kell nagyon eltúlozni, az egész meccsen felesleges azért +1 vkp-t játszatni, mert az egyik előrevágott labdánál majd szerencséje lesz a Milannak. Ugyanis pont a minimális kockázatú passzok és a letámadás miatt egyszerűen lehetetlen ellenünk szabályos kontrát vezetni. Éppen ezért többet ér egy labdabiztos irányító, főleg ha egyértelmű, hogy a támadójátékunk szorul fejlesztésre az odavágó alapján.
Az Intert pl. Keitával a középpályánkon rúgott 3-at, és ugyanúgy tőle függetlenül is találhat a Milan egy gólt, akkor viszont sokkal nagyobb szükségünk lesz Cesc-re, hogy továbbjussunk
Éppen ezért írtam ellenpéldaként a Bilbao-t, az Espanyolt, de említhetném a Valenciát (nem az 5-1et, hanem mondjuk a 2-2-t), OsasunátBob_Marley írta: Szóval mikor valaki azt írja, "szégyen" hogy beáll egy Milan védekezni stb, akkor nincs tisztában a Barca erejévelEllenünk 1; nem lehet támadni mert nem engedjük 2; ha meghagysz réseket a védekezésben "véged"!Xavi-Iniesta ketten olykor 4-5-6 embert 3 passzból átjátszanak!
Mehet egy Milan vagy Rm is fejjel a falnak, akkor egy félidő alatt kap 3at!
Sztem ezt se kell nagyon eltúlozni, az egész meccsen felesleges azért +1 vkp-t játszatni, mert az egyik előrevágott labdánál majd szerencséje lesz a Milannak. Ugyanis pont a minimális kockázatú passzok és a letámadás miatt egyszerűen lehetetlen ellenünk szabályos kontrát vezetni. Éppen ezért többet ér egy labdabiztos irányító, főleg ha egyértelmű, hogy a támadójátékunk szorul fejlesztésre az odavágó alapján.Bob_Marley írta:Illetve szerencse kell hozzá, ahogy írtam bravúr passzok kellenek, s akkor marad egyből rés!Viszont mikor azt írom Keita kell érzésem szerint, akkor azt azért írom, mert nem szabad megengedni azt a luxust, hogy egyszer is létszámfölény legyen a kp-n, illetve 4-4 vagy ne adj Isten 4-3ban hozzák a labdát!Mert persze gólt kell rúgni, de egy Keita aki jobban tud figyelni a visszazárásra mint Cesc, sokat érhet!
Aztán lehet kimegyünk egy Valdes és 10 csatárral és nyerünk 245:0ra csak kockázatosnak tartom, hogy ne úgy játsszunk, hogy a lehetséges veszély forrásokat is szem előtt tartva, ne legyünk stabilak!
Itt nem a gólkapás a lényeg, mert van olyan szitu amit nem lehet levédekezni, ha valaki 40ről rárúgja beakad, azzal nem lehet mit kezdenivlxe írta:Bob_Marley szerintem arra céloz (javíts ki ha tévedek), hogy a Barcát azért szereti, mert a támadófoci mellett meglepően kevés gólt kap a csapat, így nagy érdemei vannak a csapatnak a védekezés terén is!