Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
andras953
Jugador del Barça

2024.10.04. 20:31:19

Chino írta:
https://www.youtube.com/watch?v=Kp22l4IBqM0

Itt van egy gyenge meccs az Osasuna ellen. Számold meg hányszor sikerül elvenni tőle a labdát szabályosan, de még szabálytalanul sem, pedig nem egyszer ketten-hárman próbálták.

Neki nem kell ütközni tud szerelni anélkül is és rengeteg labdát szerez. Miért kéne ütköznie? Csak úgy lehet védekezni?

Lehet, h rászánok majd pár órát néhány utóbbi meccs újranézésére, nincs kizárva, hogy finomodna a véleményem Pedri hasznosságáról.
Addig viszont most csak 2 megjegyzést nem tudok magamban tartani:

Egyik: a te videód Pedri sikeres megmozdulásairól 4 perc 24 mp hosszú, a meccs azonban 90 percig tartott... ( A többi 86 percben esetleg "gyengébben muzsikált"? )

A másik az alábbi - " Neki nem kell ütközni, tud szerelni anélkül is és rengeteg labdát szerez. " - mondatodra jutott eszembe:
Tedd be Pedrit a védelembe és kiderül hogy tud védekezni.
:)
grgly50
Capitá del Barça

2024.10.04. 20:13:30

Chino írta:
2024.10.04. 18:19:55
andras953 írta:
2024.10.04. 16:34:15

Itt van egy gyenge meccs az Osasuna ellen. Számold meg hányszor sikerül elvenni tőle a labdát szabályosan, de még szabálytalanul sem, pedig nem egyszer ketten-hárman próbálták.

Neki nem kell ütközni tud szerelni anélkül is és rengeteg labdát szerez. Miért kéne ütköznie? Csak úgy lehet védekezni?
Osztom a véleményed.
Aki látta Iniestát játszani, sok hasonlóságot fedezhet fel emlékeiben. Próbáljunk kronológiában hasonlítani, s talán akkor nem tűnik olyan nagy melléfogásnak a véleményem.
Pedri is egy "intelligens focit játszik. Szeme van a labdáinak, sokszor nehéz tőle elvenni a labdát.
Szerintem sokat fog fejlődni még, ha egészsége és az edzője engedi
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.04. 18:19:55

andras953 írta:

"A jó szemű és jó lábú Pedrit támadásnál olyan játékosnak látjátok, aki kocogó sebességével faképen hagyja ellenfeleit miközben 50 kilójával sportszerűen lepattintja magáról a rárohanókat?" Mert én nem ...

Támadásnál én is látom Pedri kivételes tehetségét, gondolatban mégsem tenném be a kezdőbe, mert kocogása és gyenge fizikuma miatt az erényei nem tudnak jól hasznosulni a csapat számára.

Nem jó látni azt a pályán, amikor az elismerten jól passzoló, jól cselező technikás Pedrit a támadásunknál
vállal elnyomják, könnyedén leszerelik, szabályos módon leütközik, elsodorják, testükkel távol tartják a labdától, a közelébe sem engedik, amikor lefutják, megelőzik, utólérik,
amikor védekezésnél
légüres térben kocogva próbálja követni a labda útját anélkül, hogy odaérne, amikor szerelési lehetőség közelébe sem tud érni, vagy ha igen, a szerelése sikertelen, mert lassú blokkolni, lassú a támadót utólérni, erőtlen elnyomni, elsodorni vagy ütközni, a támadót feltartani, a labdát elvenni, elkanalazni. Azt hiszem, erőtlen kocogással még szabálytalankodni is nehéz neki.

Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.04. 17:40:59

Ez oké, de képzeld el, ha csupa Kessié meg Christensen játszana. Az sem lenne az igazi. Kell Pedri, csak kell olyan is, aki Pedri ellenkezője. :D
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
andras953
Jugador del Barça

Tegnap rosszul írtam le ezt a mondatomat:
" Pedrit támadásnál annak a jó szemű, jó lábú játékosnak látjátok, aki kocogó sebességével faképen hagyja ellenfeleit miközben 50 kilójával sportszerűen lepattintja magáról a rárohanókat? "

Valójában ezt akartam írni:
"A jó szemű és jó lábú Pedrit támadásnál olyan játékosnak látjátok, aki kocogó sebességével faképen hagyja ellenfeleit miközben 50 kilójával sportszerűen lepattintja magáról a rárohanókat?" Mert én nem ...

Támadásnál én is látom Pedri kivételes tehetségét, gondolatban mégsem tenném be a kezdőbe, mert kocogása és gyenge fizikuma miatt az erényei nem tudnak jól hasznosulni a csapat számára.

Nem jó látni azt a pályán, amikor az elismerten jól passzoló, jól cselező technikás Pedrit a támadásunknál
vállal elnyomják, könnyedén leszerelik, szabályos módon leütközik, elsodorják, testükkel távol tartják a labdától, a közelébe sem engedik, amikor lefutják, megelőzik, utólérik,
amikor védekezésnél
légüres térben kocogva próbálja követni a labda útját anélkül, hogy odaérne, amikor szerelési lehetőség közelébe sem tud érni, vagy ha igen, a szerelése sikertelen, mert lassú blokkolni, lassú a támadót utólérni, erőtlen elnyomni, elsodorni vagy ütközni, a támadót feltartani, a labdát elvenni, elkanalazni. Azt hiszem, erőtlen kocogással még szabálytalankodni is nehéz neki.

Ha kocogó futóképessége és a pályán leggyengébb fizikuma ellenére mégis kezdő lehet a csapatban, az számomra azt jelenti, hogy 90 percen át nyitva álló védekezésmentes támadó-folyosót ajándékozunk a posztján az ellenfél számára, cserébe azért a röpke 5-10 percért, amelyben esetleg, hátha sikerül neki egy parádés gólpaszt netalán gólt rúgnia.

A játéka előnyeinek és hátrányainak egyenlege nálam ezért negatív.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.04. 08:31:18

Pedrinek egyértelműen bizonyítania kell, de még csak 21 éves. Ha mondjuk ajánlanának 80-100 milliót, szerintem gondolkodás nélkül eladnánk a sérülékenysége miatt.
Szerintem eddig rosszul használtuk. Mindenki ezt az Iniesta szerepet látja benne, de én nem látom annyira jónak előrefelé. Idén meccsenként 1,4* szerel és 0,6* szerez labdát. Ez a legtöbb a kp-kon. Több, mint amit Gündogan csinált, azért De Jongtól elmarad.
Szerintem Olmoval jól kiegészítik egymást, aki előrefelé sokkal jobb.
Ha már Pedri, akkor inkább ez a Xavi féle mélységi irányító szerep illik hozzá, mögé De Jong, elé Olmo a jelenlegi keretből ezt lehet kihozni, ha nem sérültek.
Már írtam, érdekes, hogy Flicknél elfér 2 támadóbb kp-s is, ami nálunk régóta hiányzott. Gündogan tavalyi éve előtt a kp-kon átlagban lehozták évi 2-3 gólpasszal, ami nagyon kevés.
Remélem idén elkerülik majd a sérülések. Busquets szerintem kiemelkedő volt védekezésben, még ha sokan nem is akarják elismerni, de Xavi pl. nem biztos, hogy erősebb, vagy jobban védekezett, mint most Pedri. Egy Iniesta féle játékos nagyon hiányzott, Coutinhot nagyon nem akarta Valverde ott játszatni valamiért, után fejben teljesen szétesett, a bal szélen nem volt még a kellő sebessége. Olmoban nagyon bízok, csak hát azok a sérülések.
bence0330

2024.10.04. 01:25:44

andras953 írta:
2024.10.03. 18:59:11
Pedri a védekezésben annyit ér, mintha a pályán sem lenne. (Jól írta valaki: nettó emberhátrány) Azt mondjátok - támadásban viszont zseni. Biztosan? Pedrit támadásnál annak a jó szemű, jó lábú játékosnak látjátok, aki kocogó sebességével faképen hagyja ellenfeleit miközben 50 kilójával sportszeűen lepattintja magáról a rárohanókat? Mert én nem. (Ha ilyen lenne, ki nem tenném a csapatból, még ha nem is tud védekezni!) Néháhy tényleg kiemelkedő erénye nem pótolja a súlyos hiányosságait.Vagy ha mégis, akkor vissza kell hozni Puigot is.
Előre zseni. Nézz meg Pedri vs xy meccs összefoglalókat (a Monacó ellenit ne :D ).

https://www.youtube.com/watch?v=MeDdKwlrNj8

Kb mindegyik alkalom, amikor nála van a labda, egy pontos 40 méteres kereszttel, egy pontos indítással, vonalak közötti passzal, vagy hasonlóval végződik. A komolyabb labdaérintései a meccsen

1:40 méteres labda Yamal lábára
2: Hosszú indítás Koundéra, aki nagy helyzetben nem tudta levenni (nem szidom, nem center, de Pedri megtette a magáét)
3: 30-40 méteres precíz passz, csak Lewy levette a beinduló játékos helyett
4: Lőtt passz vonalak közt pontosan, amit Lewy nem tudott átvenni
5: Egy maga mögöttt elengedett testcsellel lövőhelyzetbe hozta magát, ballal egész korrektet lőtt, Raphinha belőtte a kipattanót
6: Szabadból gólpassz
7: Testcsellel lerázza a védőjét és kiviszi a nehéz helyzetből
8: Szintén lecselez 1-2 ember nehéz helyzetben kiszabadíva a labdát
9: Hosszú indítással gólhelyzetbe hozza Yamalt, aki rosszul veszi le a labdát
10: Sorok közt lőtt passzal ziccerbe hozza Lewyt, aki ront
11: Hosszú indítás Baldénak
12: Sarkazással gólhelyzetet alakít ki
13: Utolsó emberként visszaérve szerel
14: Lecselez két embert és megjátssza Raphinhát
15: Lecselez egy embert aki visszarántja

Világklasszis, vizuálisan élményszámba menő teljesítmény volt kb, ha ezt nem tudod élvezni, nem tudom, mit fogsz. :) Gyakorlatilag minden labdaérintése aranyat ért.

Madridisták áradoznak a minapi, és jónéhány másik teljesítményéről is, hogy élmény volt miatta megnézni a meccset. Pedri amúgy kezd ott olyan lenni, mint Ini volt, vagy vica versa Modric, szerették és elismerték az ellenfél táborában is. Pont most néztem egy madridos youtubert, az állát nem tudta felszedni a földről, nem először idén. Nem jó szemű meg lábú? Olyan labdákat ad végig meccseken, amit élmény nézni, olyan testcselekkel küld haza embereket, sarkazások, ésatöbbi, nem tudom, mit vár az ember ezen kívül. Még az Osasuna meccsen is rárakott olyan labdákat Ferránra (aki nem tudta átvenni, ez nem Pedri hibája), hogy valami hihetetlen, pedig amúgy az egy rettenetes meccs volt, gyenge társakkal.

Hátrafelé nem elég, ha neki kell oda is vezérnek lennie (amúgy a szerepköréhez képest nem rossz, egy közepes), de ez igaz rengeteg focistára a világon, csak mellettük van izom, Pedri mellett meg nincs. Modric játszott mindig hasonló szerepkörben hasonló erényekkel, de volt mellette egy Casemiro. Kimmich játszott hasonlót, volt mellette Goretzka. Gündogan mellett Rodri... És lehet sorolni. Ezek a játékosok önmagukban nem fizikális meg gyors játékosok, de egy jó csapatban a világ legjobbjai közé tartoznak. Modric aranylabdás lett hasonló statokkal és hasonló fizikummal, védekezési készséggel, mint Pedri, és sokszoros BL győztes. Megnézném Modricot, mit ért volna el, ha Casado meg Garcia lett volna az állandó párja. Ja, és mögötte Cubarsi-Inigo duóval, vagy még az ő cseréjükkel... Aranylabda top30 közelébe sem ért volna soha, az tuti, mint ahogy a Madrid sem jutott volna el így sűrűn a BL végjátékáig.
Mi nem foglalkoztunk sajnos fizikális középpályás idehozásával, de ez nem Pedri hibája. Olyan ez, mintha Betennéd Haalandot a Getaféba és szidnád hogy nem lő elég gólt. Az ő részét megteszi/tenné, csak hát a csapat ezt eléggé lehúzza. Ha Christensen és Araujo is visszatér, lehet látunk majd ilyen Pedri-Chris duplapivotot, ami sokkal stabilabb lesz. Ha csak egyikük, akkor tuti kh-ként játszanak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
andras953
Jugador del Barça

2024.10.03. 18:59:11

Pedri a védekezésben annyit ér, mintha a pályán sem lenne. (Jól írta valaki: nettó emberhátrány) Azt mondjátok - támadásban viszont zseni. Biztosan? Pedrit támadásnál annak a jó szemű, jó lábú játékosnak látjátok, aki kocogó sebességével faképen hagyja ellenfeleit miközben 50 kilójával sportszeűen lepattintja magáról a rárohanókat? Mert én nem. (Ha ilyen lenne, ki nem tenném a csapatból, még ha nem is tud védekezni!) Néháhy tényleg kiemelkedő erénye nem pótolja a súlyos hiányosságait.Vagy ha mégis, akkor vissza kell hozni Puigot is.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.30. 20:46:49

Általában az előrejáték alapján ítéljük meg. A legnagyobb probléma szerintem ott van vele, hogy átmennek rajta, mint szellem a falon. Amikor a legerősebb kezdőnk van fent, a legtöbb csapatot kényelmesen meg tudjuk verni. A gond akkor van, ha nem mi vagyunk az erősebb csapat, és ha nincs nálunk a labda, akkor semmilyen forgtókönyvünk nincs, és még úgy is simán ki tudunk kapni, ha az ellenfél csak 25%-ban birtokolja a labdát, de ezt jól használja ki. Még mindig nincs labda nélküli játékunk. Meg lehet nézni, hogy a 2. és 4. bekapott gólnál mennyire súlytalan volt a középpályás védekezésünk, a második bekapott gól előtt Pedri személyes súlytalanságát emelném ki.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.30. 20:33:50

bence0330 írta:
2024.09.30. 17:03:33
Peter írta:
2024.09.30. 14:15:32
Klassz volt, győzött Pedri, de a csapat kikapott, mert rajta kívül mindenki használhatatlan volt.
Ilyet senki nem írt.
Idén eddig ő egyszer nem volt jó, a Monaco ellen. De akkor extrém módon nem, minden erénye lenullázódott azon a meccsen.
Szó szerint nem, de mi mást jelent az, ha Pedri volt a legjobb és "senki nem nőtt föl mellé" avagy "ha van mellette 10 megfelelő társ"....? :D

Van még tizenpár éve a srácnak, nem kell miatta izgulni.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.30. 17:09:36

Peter írta:
Pedri : "egyetlen helyetet sem alakított ki és ő maga sem próbálkozott lövéssel"

Klassz volt, győzött Pedri, de a csapat kikapott, mert rajta kívül mindenki használhatatlan volt.

Kiszálltam.... :D
Nézd meg ezt a videot, szerintem sokkal többet mutat, mint egy stat.

Rendre a kezdőkörben vagy saját térfelén vette át a labdát és ha feljebb is vitte hányszor volt társ, akinek előrefelé lehetett volna játszani. Sőt szinte semmi mozgás nem volt. Nem egyszer egymagában kellett 2-3-4 védő között megtartani, kihozni a labdát. Ahányszor esély volt, mindig az offenzív játékot kereste, védők mögé betenni 30 méterről a labdát csak erre minimális lehetősége volt. Ne hasonlítsuk már Olmohoz. Ha lett volna mögötte valaki és olyan kötetlenül játszhat mint Olmo egész másfelé dőltek volna a statok. Nem véletlen, hogy hány labdaszerzése, szerelése stb. volt
Ha ugyanabban a szerepkörben játszanának, akkor igen, valóban össze lehetne hasonlítani őket, de amíg egyik pivotot a másik irányítót, majdhogynem ss-t játszik semmi értelme.
Ennyi erővel tavaly mennyivel rosszabb volt Gündogan, mint Lewandowski, mert negyedannyi gólt és közel ugyanannyi assistot jegyzett több játékperc alatt. Releváns az összehasonlítás? Nem. De ha azt nézzük, mondjuk a németnek és a lengyelnek hány labdaszerzése volt nyilván előbbii felé dől a mérleg nyelve.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.30. 17:03:33

Peter írta:
Ilyet senki nem írt.
Amúgy meg tényleg ha csak az egyik ilyen labdát Torres átveszi és belövi, azt mondanánk, hogy ő volt a mérleg nyelve. Van olyan, hogy egy játékos ad akár 3-4 olyan labdát is egy meccsen, amiből az egyiken még helyzet sem lesz, a másikon meg 3 gól. Néha mostoha dolog ez a szerepkör. Ő többet ennél nem tehet. Iniesta sem tehetett volna ennél többet. Neymar, Messi, kb ez a két játékos volt az elmúlt másfél évtizedben, akik egy ennyire gyenge keretben (és még azon belül is rossz formát kifogó játékosokkal) segítség nélkül egyedül eldöntenének egy meccset. Talán majd hamarosan Yamal meg Wirtz csatlakozik hozzájuk, esetleg egy Musiala. Pedritől ez nem elvárható. A dolgát ő megtette kb, jobban, mint a társai.

Idén eddig ő egyszer nem volt jó, a Monaco ellen. De akkor extrém módon nem, minden erénye lenullázódott azon a meccsen.
Peter
Director del Fútbol

Pedri : "egyetlen helyetet sem alakított ki és ő maga sem próbálkozott lövéssel"

Kiszálltam.... :D
18Barca99
Capitá del Barça

2024.09.30. 13:56:34

Peter írta:
2024.09.30. 13:43:23
Aki pedig tehetséges, ügyesebb az akkor ér valamit, ha ezt képes megmutatni, kihasználni és csapata javát szolgálni ezzel.
Anno még a Rijkard érában, mikor már nem ment jól a csapatnak, Xavit és Iniestát el akarták küldeni a csapattól, mert egyszerűen nem játszottak jól abban a felállásban és felfogásban, pedig nem 21 évesek volt egyikük sem, Pep idején Xavi már 30 volt.

Azt akarom csak mondani ezzel, hogy attól még Pedri tehetséges és ügyes, és szerintem ezt a meccsen rengetegszer megmutatta, folyamatosan megtartotta, megjátszotta a nehéz szituációkat. De ez társak nélkül nehéz. Már pedig Pamplónában senki nem nőtt fel mellé.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Peter
Director del Fútbol

2024.09.30. 13:43:23

bence0330 írta:
2024.09.30. 13:00:04
Egy szezon alatt mérvadó ez, de egy meccsen semennyire kb.
Értem és az tiszta nekem, hogy adott meccsen egy jó labda is lehet a mérleg a nyelve.
Ugyanakkor a fórumtárs azt is írta, hogy Pedri tehetsége 10 megfelelő társsal jobban kijönne. Itt jöhet a képbe, ha Torres jól átveszi vagy bárki más a meccs folyamán helyzetbe hozza magát és Pedri látja, odavarázsolja stb stb.....

De most nincs és nem is lesz 10 megfelelő társ. Nyilván Pedri amiatt van fókuszban, mert ilyen meccsen ki, ha nem ő jelenthetné a különbséget. Ezért keresik a társak őt többször, mint mondjuk Torrét, de ezért is van nagyobb felelősség Pedrin. Aki pedig tehetséges, ügyesebb az akkor ér valamit, ha ezt képes megmutatni, kihasználni és csapata javát szolgálni ezzel.

Nem hegyezek én ki semmit Pedrire, de a sok fiatal között, ha ő a legtehetségesebb, akkor azt mikor, ha nem ilyen meccseken bizonyíthatná be?
Torre fiatalabb is Pedrinél, rutintalanabb, nyilván nem tőle várja a fiatal csapat az elsőszámú segítséget, hanem Pedritől.

Amikor 10 ember jól játszik, mindenkinek könnyebb, de amikor nem megy, sokszor elég lehet egy jó villanás és változhat a meccs képe, beindulhat a másik 10 ettől.
Ez hiányzik Pedritől, hogy begyújtsa a motort akkor, amikor arra van szükség.

És akkor itt jön képbe Olmo, hogy vajon miért is kellhet ő ide? Hát talán éppen a fentiek miatt, mert talán be tudja lökni azt a motort....amikor kell
bence0330

2024.09.30. 13:00:04

Peter írta:
2024.09.30. 12:54:13
Torre : " nem mutatott semmit, 0 lövési kísérlet, 0 kidolgozott helyzet"

Mi a különbség?
Azért a kialakított helyzet stat, akármennyire jó is egy hosszabb mintára, itt teljesen értelmetlen. Nem csak azért, mert egy B csapatban volt, mert nyilván Torre is abban volt. De pl. azért nem alakított ki helyzetet, mert Torres egyszer biztos az elején, de asszem később is egyszer nem tudta átvenni a parádés labdáját. Ez ugye nem lett helyzet, ergo nem kerül be a statisztikába. Egy szezon alatt mérvadó ez, de egy meccsen semennyire kb.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.30. 12:54:13

Faramuci69 írta:
2024.09.30. 09:14:42
Adott ő jó lasztit, kérte a labdát, de levédekeztek. Mellette Torre nagyon gyenge volt.
10 megfelelő társ mellett már sokkal jobban kijonne a tehetsége.
Levédekezték. Torrét nem védekezték le? Ha őt is és Pedrit is levédekezték, akkor miért volt Pedri jobb?

Torre : " nem mutatott semmit, 0 lövési kísérlet, 0 kidolgozott helyzet"

Mi a különbség?

Levédekezték? Éppen erről szól a labdarúgás, hogy ki az ügyesebb, akit levédekeznek vagy az akit kevésbé.

Ha a tehetséges játékossal nem megy igazán egy csapatnak, akkor az azért van, mert a másik 10 nem megfelelő?

10 megfelelő társ mellett bárkinek könnyebben kijön a tehetsége, ha ez éppen Torre, akkor egészen biztosan neki is.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.09.30. 11:33:13

Szerintem egy 4:2-es vereség után eleve nem adhat az értékelő 9-es osztályzatot senkinek. Én egyetértek Koundé négyesével, mert nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz, főleg támadások tekintetében. Ha nincs az oldalán Yamal, akkor ütközik ki igazán mennyire nincs benne átütőerő és kombinatív készség. Sajnos ez igaz mindkét oldali védőnkre, Baldé sem érzi az összjátékot, elhalnak rajta a dolgok.
Pedri értékelése reális, a csapat legjobbja volt az Osasuna ellen. Jó lenne, ha tartani tudná ezt a formáját akkorra is mikorra Olmo visszatér.
Ericnek azt hiszem használt az egy év gironai kölcsön. Egész jól teszi a dolgát, kicsit szürkén, de nincsenek már olyan hajmeresztő megoldásai mint régen.
gy
Jugador del Barça

2024.09.30. 11:23:44

Bob_Marley írta:
2024.09.29. 23:53:31
Pihentetni lehetett volna előző meccseken,mikor már mindegy volt. Csak le kellett volna gurigazni,de ment a full értelmetlen hajtás. Vagy lehetne a Young Boys ellen. Ez időzítés szempontból nem volt ideális,hogy Osasuna ellen történt meg.

Nem tragédia,de amit írsz,pont hogy óriási nyomást rakhattunk volna a két madridi csapatra,látszódott is rajtuk,hogy igazából így hogy kikaptunk az iksz nem rossz egyiknek sem.

....

És még egyszer ki lehet kapni Pamplonaban,más is szenved ott,de nekünk ezt a meccset nagyon komolyan kellett volna venni,mert a két üldöző egymás ellen játszott.
Nagyon adom az egész hozzászólásod. Annyi csak hozzá, hogy szerintem ott csúszott ez meg, hogy kikaptunk Monacoban. Most így a Young Boys ellenit nem lehet elbliccelni, egyszerűen muszáj lenne a három pont. Így meg maradt az, hogy most előtte a hétvégi meccsen pihentettünk.

Véleményem szerint ha csak akár döntetlen megvan Monacoban, akkor más lett volna. Amúgy szerintem ott kellett volna feladni és cserékkel belerotálni, amikor a meccs elején emberhátrányba kerültünk... Persze a gólkülönbség is fontos meg amúgy egy X simán ki is jöhetett volna, szóval nem hibáztatom a vezetést, de így pont rosszul jött ki, kihajtottuk magunkat, nem lett pont belőle, és most kénytelen voltunk pihentetni is az Osasuna ellen ...

#-o
Faramuci69
Jugador del Barça

2024.09.30. 09:14:42

Peter írta:
2024.09.29. 13:06:07
Faramuci69 írta:
2024.09.29. 12:29:55
Pedri? Most komolyan? 21 éves. Végig szoros fogták, rengeteget szabálytalankodtak vele. Ez nem rajta múlt. 1 gól Kounde/Cubarsi, 2 gól bíró spori. 3 gól Balde és a középső védő, 4. Yamal.
Azt írtam, hogy netto emberhátrány volt a srác, tehát szerintem sem rajta múlt..... :D
Szorosan fogták? Az Osasuna góllövői valahogy ki bírtak kecmeregni a szorosan fogták-ból, de Pedri nem?
Vajon, hogy jutott el a labda az ellenfél térfelétől a kapunkig?
Valahogy csak át jutott a középpályán néhányszor a fránya laszti....persze át is repülhet, igen.
Azt hiszem nagyon messze vagx a realitás talajatól. Pedri nagyon nagyon jó játékos, de csak 21 eves. Egy ilyen szárnya szegett csapatban ne tőle várd a csodát. Adott ő jó lasztit, kérte a labdát, de levédekeztek. Mellette Torre nagyon gyenge volt. A védők sokat hibáztak, és a csatárok sem úgy mozogtak, ahogy Yamal és Raphinha tudnak focizni. A cserék már későn jöttek. Egyik gól sem múlt rajta. Ő nem Messi, hogy a felezőtől végig cselezve rugjon gólt. 10 megfelelő társ mellett már sokkal jobban kijonne a tehetsége. Iniesta 21 évesen még csak csere volt, ha jól emlékszem. Persze a csapat is más volt. Már most is sokat erősödött, nagyon céltudatosan dolgozik magán. Ebben a Barcaban Yamal után őt a legnagyobb élmény nézni. Tapad hozzá a labda, jók a meglátásai. Nem befejező ember. Nem is ütköző. Ez van.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.30. 00:23:27

Lehet, hogy szigorú vagyok, de a mínusz 1 pont nem ugyanaz, mint a plussz 2 a madridi x után.

Csak abból indulok ki, amit eddig láttunk ebben a szezonban. Flick féle fejlődés ide vagy oda, ismerjük a lehetőségeinket, a keretünket. Láttuk a monacoi és az osasunai kirándulás kimenetelét, ami azért rámutat arra, hogy nem kell a legizmosabb ellenfélnek lenni ahhoz, hogy beszedjünk előre nem várható pofonokat.

Mondja mindezt egy olyan szurkoló, aki már annak is örül, amit Flick eddig megmutatott és úgy gondolja, hogy legalább a remény benézett a csapathoz és értelmet nyert a korábbiakkal szemben a szebb barcelonai jövőben reménykedni.
Szóval én címekben egyáltalán nem gondolkozom, a képzeletbeli dobogós helyezésekben sem, hanem a látható és következetes fejlődés érdekel lépésről lépésre, ami nem feltétlen ugyanaz, mint meccsről meccsre fejlődni. Amit ez hozni fog majd a szezon végén, akkor azt összetettebben lehet majd értékelni. Kiderül, hol a helyünk a Ligában és ebben az új kiírású BL-ben.

Mindezek fényében azért semmilyen vereséget nem veszek félválról. Amennyiben van előnyünk és növelhetnénk, mert lehetőség is lenne rá, akkor azt könyörtelenül használjuk is ki, mert sajnos egyáltalán nincsenek kikódolva a váratlanul beeső akár többpontos veszteségek.

Mindíg az a legerősebb csapat, amelyik a pályán van, teljesen mindegy, hogy a Barcáról vagy ellenfeléről van szó.
Bizonyítványt pedig ne magyarázzunk, mert a pálya osztályoz és az sosem hazudik, azt el kell fogadni és pont.

Véleményezni muszáj, ezért vagyunk itt a fórumon.... :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.09.29. 23:53:31

LG írta:
2024.09.29. 23:24:27
Utólag nyilván mindenki okos, de én már eddig is azt mondtam, hogy nem volt annyira buta ötlet a tegnapi rotálás. Nekünk a legerősebb kezdővel is necces lett volna, a madridi rangadón pedig legalább egy rivális biztos volt, hogy bukik. Így, hogy x lett, még jobb. 1 pontot hoztak rajtunk, de kicsit tudtunk pihentetni, és ebben a hosszú, nehéz szezonban, a mi vékony keretünkkel ennek még lehet jelentősége.
Nem értek egyet,mert a Young Boys és Alaves következik. Egyik sem verhetetlen,Osasuna sem,de otthon mindig is erősek, és nem hiába csak egy iksz többi győzelem náluk az El Sadarban. Pihentetni lehetett volna előző meccseken,mikor már mindegy volt. Csak le kellett volna gurigazni,de ment a full értelmetlen hajtás. Vagy lehetne a Young Boys ellen. Ez időzítés szempontból nem volt ideális,hogy Osasuna ellen történt meg.

Nem tragédia,de amit írsz,pont hogy óriási nyomást rakhattunk volna a két madridi csapatra,látszódott is rajtuk,hogy igazából így hogy kikaptunk az iksz nem rossz egyiknek sem.

Egy ikszet hozunk mi is,egyáltalán nem lettem volna elégedetlen. Nehéz pálya,vannak sérültek,sorban meccsek,érthető. De olyan volt mintha fel is adtuk volna előre,ami viszont probléma. Nyilván csak látszat, és nem megyek bele bővebben. De a bajnokik mindig a legfontosabbak,és nem éreztem elég komolyan állunk hozzá,ez azért fájó. És még egyszer ki lehet kapni Pamplonaban,más is szenved ott,de nekünk ezt a meccset nagyon komolyan kellett volna venni,mert a két üldöző egymás ellen játszott.

Szerk: szezon előtt is úgy éreztem és írtam is,hogy idén akkor van sanszunk,ha az elejétől kezdve nyomást teszünk a Rm-ra. Több játékosuk van,össze fognak állni,de amíg csikorog a gépezet,lehet előnyre szert tenni. Kicsit olyan mint a bicikli versenyeken a szökevények,bízni kell benne kitart a végéig a szökés,ha nem akkor a végére minden erő oda és ki tudja hova érsz be. Bekezdtunk parádésan,amíg forro,addig kell ütni a vasat véleményem szerint.

Idén a Kupára láttam a legnagyobb sanszot és mellette ha jól kezdünk a bajnokságban. Előbbi nem kezdődött el, de vér komolyan vennem. Utóbbi egy hosszú sorozat és semmi nem történt eddig tulajdonképpen,de tudtunk nyomást helyezni a fovarosiakra és ez jó,tegnapi botlás volt,elfogadom. De figyelni kell nagyon,mert Osasunak,Sevillak,Bilbaok a mérleg nyelve,hogy ki ér oda a fuleshez a végén.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.29. 23:24:27

Utólag nyilván mindenki okos, de én már eddig is azt mondtam, hogy nem volt annyira buta ötlet a tegnapi rotálás. Nekünk a legerősebb kezdővel is necces lett volna, a madridi rangadón pedig legalább egy rivális biztos volt, hogy bukik. Így, hogy x lett, még jobb. 1 pontot hoztak rajtunk, de kicsit tudtunk pihentetni, és ebben a hosszú, nehéz szezonban, a mi vékony keretünkkel ennek még lehet jelentősége.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.29. 20:18:06

brazilfan írta:
2024.09.29. 19:31:31
A tegnap este összeállított csapat nem sokat profitált ebből.
Nem, de nem is erről volt szó, hanem a leigazolásáról.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.29. 19:31:31

Peter írta:
2024.09.29. 18:47:45
amikor eddig Olmo nálunk a pályán lehetett, mutatott is abból valamit, így elkezdte megadni arra a választ, hogy volt rá pénz.
A tegnap este összeállított csapat nem sokat profitált ebből. De ez nem elsősorban a fiataljaink hibája, őket kevésbé hibáztatom amiatt, hogy minimális rutinnal, felnőtt csapat-beli tapasztalattal be vannak dobva a mélyvízbe, hogy oldjátok meg, fiúk.
Válasz küldése