Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Tegnap nyilatkozott Pique a bírókról. Abban teljesen egyetértek, hogy nagyon nem Mind1 a kis ítéletek részrehajlása sem.bence0330 írta: ↑2025.10.18. 18:13:42Hát, Flick elvesztette a fonalat kicsit, voltak hibái megint, és nem nagyon tudta megoldani a hiányzók okozta gondot, de az az Ara csere meg volt annyira nagy, hogy kiegyensúlyozta a hibákat.
Lassan majd visszatér mindenki, Rapha, Yamal, Ferrán, addig túl kell élni minél kevesebb pontvesztéssel, ma ez megtörtént.
Frenkie perdöntő volt megint előrefelé, tavaly ilyet kb sosem láttunk, idén meg már többedszer.

Talán Pedrit az Olmipiakos ellen lenne jó pihentetni, a Classico háromesélyes és már most ponthátrányban vagyunk, próbáljunk nem leszakadni a bajnokságban.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.18. 09:28:00
Én is így állnék fel, max Pedri helyett Casado. Nem tudom, hogy milyen állapotban van Pedri, ha jó formában, akkor Dro helyére Pedri, Casado pedig De Jong mellé. Jó lenne hozni a meccset, mert a Clasico nagyon nehéz lesz ennyi sérülttel. Pedrinek viszont pihennie kell, mert 2 fontos meccs következik.
Más: az Oviedo-Espanol meccsen nemtetszésüket fejezték ki a játékosok a Miami meccs miatt, a La Liga cenzúrázta, és kihagyta a közvetítésből
Csak a szokásos![]()
Én is így állnék fel, max Pedri helyett Casado. Nem tudom, hogy milyen állapotban van Pedri, ha jó formában, akkor Dro helyére Pedri, Casado pedig De Jong mellé. Jó lenne hozni a meccset, mert a Clasico nagyon nehéz lesz ennyi sérülttel. Pedrinek viszont pihennie kell, mert 2 fontos meccs következik.Troym írta: ↑2025.10.18. 09:16:16Hansi Flick tried Alejandro Balde as a left-winger in training today.
la_ser
Nekem is ez lenne ma a leginkább logikus megoldás, Balde megy balszélsőnek, Roony jobboldalon, Rashford középcsatár, mögötte Dro és szünetben jöhet Yamal.
Én kb ezt a kezdőt dobnám fel:
Tek, GM, Araujo, Cubarsi, EG, FdJ, Pedri, Balde, Dro, Roony, Rashford
Cubarsi és Araujo nem játszottak a héten, GM, Balde és EG nem válogatott, Pedri helyett meg a szünetben jöhet Casado szükség eseén Kounde és Yamal
Na ez az, amiben nem értünk egyet. Alapesetben persze, de egy hulla Pedri helyett egy Casadó szinte biztos, hogy jobb lesz, mint a gálakezdőnk. Ezért mondom, hogy ez nem feltett kéz, hanem konkrétan abban a pillanatban a jobbik csapatott küldenénk ki amellett, hogy hosszútávon is jó, tehát egy vereség esetén is lesz előnye a dolognak. A játékunk szerintem sokkal nagyobb részben függ az intenzitásunktól, mint Pedritől, kb az egész erre épül, hiába értek egyet egyénileg azzal, amit írsz, 1:1-ben tényleg nem lehet annyira pótolni. De a csapatunk ettől még simán lehet jobb nélküle, ha ő nincs jó állapotban. A Seville ellen sose szabadott volna kezdetni, és tudod, hogy nem utólagosan mondom az eredmény miatt.Troym írta: ↑2025.10.14. 11:40:54A gálakezdő <> győzelem, de nagyságrendekkel nagyobb esélyünk van rá.
1-1 embert tudunk pihentetni egy meccsen, de ne dugjuk már homokba a fejünket, hogy 4-5 alapember lecserélése nem a meccs valószínűsíthető elbukásával egyenértékű.
Pedri szerepe és pótlása nehezebb téma még Yamalénál is, szerintem őt fogja tudni tehermentesíteni Roony, de Pedrinél nincs olyan megoldás (egyelőre), hogy ne omoljon össze a középpálya, akár előre játékban, akár védekezésben.
Én mondjuk ezt nem hiszem, hogy 100 pont fog kelleni, de mindegy is. A PSG ellen látszott, hogy vége van a csapatnak, kiváltképp a két középpályásunknak. A Sevilla ellen mindkét élőhalott kezdett. Nem buktunk tán pontot? Miért volt az jó nekünk úgy? Nem pont azért, mert nem volt intenzitás, és sorra buktuk az egyéni párharcokat? Pedri hiába a világ egyik legjobb középpályása (védekezésben is), ha túl van járatva, akkor gyenge lesz, hiába ő az alapkezdő és az egyik legkihagyhatatlanabb játékosunk. De más játékosnál is igaz, hiába Yamal a világ egyik legjobb játékosa, ha 30 perces állapotban van, akkor bárki hasznosabb helyette a maradék hatvanban, amikor alig áll már a lábán.Troym írta: ↑2025.10.14. 10:59:49Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.bence0330 írta: ↑2025.10.14. 10:36:56Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
Minden meccsen nyerni kell, úgy kell kiállni. Vagy kezdjen Pedri, vagy legyen olyan megoldás, hogy tudunk nyerni nélküle.
Sonoma írta: ↑2025.10.09. 20:55:36
Nem írta senki, hogy adjuk fel az eddigi stílust, de tudni kell váltani (akár meccs közben), ha nem működik a taktika. Az egysíkú taktika se jó, mert ha az ellenfél kitalál ellene egy jól működő ellenszert (ld. Inter), megver minket, mert nem tudunk reagálni rá a rugalmatlanságunk miatt.
Nem írta senki, hogy adjuk fel az eddigi stílust, de tudni kell váltani (akár meccs közben), ha nem működik a taktika. Az egysíkú taktika se jó, mert ha az ellenfél kitalál ellene egy jól működő ellenszert (ld. Inter), megver minket, mert nem tudunk reagálni rá a rugalmatlanságunk miatt.PR42 írta: ↑2025.10.08. 18:06:59Jön pár rossz eredmény és már azt kell olvasni hogy váltsunk stílust, dobjuk ki ami eddig működött stb.. ez nagyon fárasztó és lehangoló.
Nincs mit tenni szerintem, ez a focink, többször működik mint nem, ha sok a sérült és fáradt a csapat akkor nem megy jól, kész, ennyi.
Aki néz egy ideje focit az tudja milyen ez.
Senki sem mondja azt, hogy ami működik, azt le kell váltani. Egyszerűen képesnek kell lenni arra, hogy a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni kell tudni. Váltani kell tudni. Olyan nem lehet, hogy egy csapat csak egyféleképp tud játszani. Az ellenfelet pedig nem lehet állandó nyomás alatt tartani. Ilyen nincs. Mindenképp becsúszik labdavesztés, elpasszolás, egy be nem fújt erősebb kontakt, és akkor máris óriási a gáz, mivel labdaszerző középpályásunk nincs, védelem 50 méteren. Ezen kell javítani, és ez szerintem teljesen nyilvánvaló.PR42 írta: ↑2025.10.08. 18:06:59Na egy jó észrevételed volt, miszerint nem játszottak a kezdő szélsőink.drobika írta: ↑2025.10.08. 07:15:29PR42 kolléga nagyon szép képet linkelt.
Mindenkinek tetszik nagyon biztosan!
Csak a kép abból a szempontból csalóka, hogy a hétvégén nem voltak pályán ezek a játékosok, így sanszunk sem volt arra, hogy meglőjük a 3-mas meccsenkénti átlagot, és most még az is kevés lett volna. És azt is be kell ismerni, ha nem ilyen balfékek a Sevilla emberei, akkor ennek nem 4 kapott gól a vége. Tudom, nem minden ziccer gól, de azért ezt érdemes nem elfelejteni. Továbbra is azt mondom, ha nem sikerül a védekezést a középpályán megerősíteni ( márpedig emberünket jelenleg nem látom erre), akkor továbbra is nagyon nagy a kockázat hátul a saját kapunktól 50 méteres félpályás üres területen. Persze nem biztos, hogy egy adott spanyol ,, kis ,, csapat ebből profitál, de még ez sincs kizárva, de a BL...ott azért vannak akikkel szemben ezt felvállalni...
A következő hogy vond le a következtetést, hogy az ellenfél miért volt képes letámadni minket és miért nem lettek kitömve mint az összes többi csapat aki tavaly letámadott minket.
Nem a védelemmel van baj, hanem azzal hogy az ellenfél nem áll nyomás alatt és nincs lekontrázva általunk.
Raphinha és Yamal jelenlétével de ugyanezzel a "védelemmel" ezt a Sevillát elverjük 1-5-re vagy valami 2-3-ra.
Mit tudunk tenni ha nem állnak rendelkezésre? Találjon ki egy teljesen másik alternatív taktikát a mester és edzesse le a csapatnak úgy hogy 3 naponta játszunk és 21 nap alatt volt 7 meccsünk, tehát edzeni eleve nincs idő, legjobb esetben regenerációs munkát tudtak végezni a fiúk az utóbbi pár hétben és ennyi. Ezt kéred te.
Jön pár rossz eredmény és már azt kell olvasni hogy váltsunk stílust, dobjuk ki ami eddig működött stb.. ez nagyon fárasztó és lehangoló.
Nincs mit tenni szerintem, ez a focink, többször működik mint nem, ha sok a sérült és fáradt a csapat akkor nem megy jól, kész, ennyi.
Aki néz egy ideje focit az tudja milyen ez.
Na egy jó észrevételed volt, miszerint nem játszottak a kezdő szélsőink.drobika írta: ↑2025.10.08. 07:15:29PR42 kolléga nagyon szép képet linkelt.
Mindenkinek tetszik nagyon biztosan!
Csak a kép abból a szempontból csalóka, hogy a hétvégén nem voltak pályán ezek a játékosok, így sanszunk sem volt arra, hogy meglőjük a 3-mas meccsenkénti átlagot, és most még az is kevés lett volna. És azt is be kell ismerni, ha nem ilyen balfékek a Sevilla emberei, akkor ennek nem 4 kapott gól a vége. Tudom, nem minden ziccer gól, de azért ezt érdemes nem elfelejteni. Továbbra is azt mondom, ha nem sikerül a védekezést a középpályán megerősíteni ( márpedig emberünket jelenleg nem látom erre), akkor továbbra is nagyon nagy a kockázat hátul a saját kapunktól 50 méteres félpályás üres területen. Persze nem biztos, hogy egy adott spanyol ,, kis ,, csapat ebből profitál, de még ez sincs kizárva, de a BL...ott azért vannak akikkel szemben ezt felvállalni...
Oké, hogy a támadó focit preferáljuk és ehhez kell a feltolt védekezés, de ha a presszing nem működik, akkor magunk ellen fordul ez a taktika, mert ha sikerül az ellenfélnek kihozni hátulról a labdát, 1-2 átadásból átpasszolják középpályát és a védőknek 1-1 elleni párharcokat kell vívni az ellenfél támadóival, úgy hogy mögöttük 40-50 méteres üres tér van. A másik gond ebből adódik (üres tér), a hátvédeink nem egy futóbajnokok, így állandóan kötéltáncot járnak egy gyors labdakihozatal (az ellenfél által) után.
Én az egyik legkomolyabb gondot ott láttam, hogy Ferrant és Lewyt egyszerre rakta fel a kezdőbe, meccs közben változtatásképp működőképes. Már az elején is szívtam egy kicsit a fogam, főleg, hogy mögöttük még ott volt Olmo. Ez védekezésben és támadásban is hatalmas mínusz volt. Gyakorlatilag Koundénak kellett tartania a jobb oldalt elől is, amit nem bírt el, és mindkét szélen megvertek minket. Ferran is csak ténfergett, játékból nem is nagyon tudta kivenni a részét, a nyakán pedig ott volt Lewy. Roony beállása hozott egy kis életet előre, de szinte az egész meccsen Rashford volt egyszemélyben a támadóalakulat. Ilyenkor van szükség egy Yamalra, aki tud folyamatosan villanni, elég egyszer-egyszer elmennie szélen. A Sevillának a bal oldallal nem kellett foglalkoznia, onnan elég volt csak a támadásaikra koncentrálni. De összességében amióta Flick itt van minden sorozatot figyelembe véve, az előszezonnal együtt ez volt a legborzalmasabb félidő amit láttam. Azzal a támadótrióval plusz Olmoval nem lehet hatékonyan pressingelni, egy közepesebb csapat is át tudja játszani, cserébe a támadádsok sem működnek úgy, nem tudnak úgy üresbe mozogni és várni a kulcspasszokat.bence0330 írta: ↑2025.10.07. 14:06:52Szerintem elég megnézni az első percet, mert onnantól kezdve kb minden más lényegtelen. Az elemzés szerint is ugyanaz volt a nagy hiba, ami szerintem is, Flick felrakta ugyanazt a kezdőt, amelyik pár nappal ezelőtt vért izzadva küzdött meg a világ legjobb csapatával (és akik között volt 2 amúgy is rémisztően rossz formában lévő játékos), és még ki is kapott a legvégén, hogy mentálisan is kicsit hazavágja őket, hiszen nem voltunk messze a döntetlentől. Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.vidra írta: ↑2025.10.07. 13:26:08https://www.youtube.com/watch?v=2Uc8qIrY6DY
Rövid, lényegre törő elemzés a problémáról, angolul. Javaslom megnézni.
Azért nem végig volt olyan katasztrófa a helyzet, a második félidőben a friss, vért ivott ellenfélnél szaporodtak a gondok, még a kommentátor is éppen megjegyezte, hogy érik a Barcelona második gólja.bence0330 írta: ↑2025.10.07. 14:06:52
Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.
https://x.com/topskillsportuk/status/19 ... 1063815220drobika írta: ↑2025.10.07. 14:31:01,, Ha hatrahozzuk, oda lesz a fo fegyverunk, nem lesz tamado a focink...,,
Szerintem nem lesz oda. Stabilabb, nehezebben lekontrázható lesz a védelem. Előre játékban ez nem jelentene semmi hátrányt. Elég lenne 35-40 m-en védekezni , és nem 50-60 on.
Védekezni, labdát szerezni nem tudó középpálya, feltolva közvetlenül a védelem.
Egyből minkét csapatrész átjátszva. Csak az a kérdés, mennyit rúgnak be a kontrákból, illetve mi mennyit tudunk rúgni elöl kompenzálva az eredményt. Mondom, ne legyen igazam, de majd visszatérünk a 3.4. ilyen után...
Szerintem elég megnézni az első percet, mert onnantól kezdve kb minden más lényegtelen. Az elemzés szerint is ugyanaz volt a nagy hiba, ami szerintem is, Flick felrakta ugyanazt a kezdőt, amelyik pár nappal ezelőtt vért izzadva küzdött meg a világ legjobb csapatával (és akik között volt 2 amúgy is rémisztően rossz formában lévő játékos), és még ki is kapott a legvégén, hogy mentálisan is kicsit hazavágja őket, hiszen nem voltunk messze a döntetlentől. Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.vidra írta: ↑2025.10.07. 13:26:08https://www.youtube.com/watch?v=2Uc8qIrY6DY
Rövid, lényegre törő elemzés a problémáról, angolul. Javaslom megnézni.