Kicsit én is belemegyek a jövő matekozásba
Tegnap megint borzasztóan gyengén toltuk, sehol nem volt az a komolyság, amivel a Milan visszavágón toltuk, de még a párizsi meccshez képest sem. Idén ez a legnagyobb problémánk, a kétarcúság. Továbbra is úgy gondolom, h mi lehetünk az egyetlen igazi ellenfelünk. Ha nem játszunk koncentráltan, lelkesen, pontosan, akkor csak nyöszörög a gépezet, viszont amikor össze vagyunk állva fejben és fizikálisan, nem kell félnünk senkitől. Az első verzió az, amikor úgy megy a játék, h ti-ki--ta-ka, míg utóbbinál a valódi tiki-taka.
Nos, én már a negyeddöntőre is a reált kértem, mivel igényelném a visszavágást most már és melegében visszaadhattuk volna a kupabuktát. Ez nem jött össze, de most az elődöntőben sem bánnám, ha ők jönnének. Igaz, h az utóbbi jó pár meccs mérlege elég gyenge ellenük, de sztem ezt kizárólag magunknak köszönhetjük, nem annak, h olyan hatalmasan jobbak lettek. Csak annyival kevesebbet tettünk le a pályára, h immáron elég volt nekik a győzelemhez, pontszerzéshez, továbbjutáshoz. Régen láthattuk a csapatot ellenük olyan szellemben játszani, ahogy a Milan visszavágón. Amikor még megvolt, lett is eredménye. Azóta megszenvedünk velük rendesen. És mivel ilyen kétarcú a produkciónk újabban, nem szívesen hagynám egy meccsre a döntést. Inkább egy visszavágós párharcban meccselnék velük, ahol van még esély javítani, ha a rosszabbik arcunkat mutatjuk, megint bennünk lenne az a görcs, ami mostanában jellemző sajnos. Én ezért szeretném őket első számú opcióként az elődöntőre.
Bayern.
Asszem a 4 csapatból ők a legjobb formában lévő gárda, bombaformában vannak, nem igazán lehet fogást találni rajtuk. Bitang keret, tele energiával, együtt vannak fejben és játékban, megállíthatatlanul menetelnek, ráadásul ott a plusz motiváció is, mivel tudható, h lelép az edző idény végén.
Viszont igazából annyiban sötét lovak, h nem mostanában játszottunk ellenük tétmeccset, így nem tudni mire mennénk egymással.
Ha nem kerülünk össze a blankókkal, akkor a németeket nekik kérném, jó kis rágós falat lenne nekik
És nagyon nem bánnám, ha kiejtenék a fehéreket, megnyugtatna, h jo5é nem húzza be az áhított 10. BL-t, ami után még nagyobb istenként mehetne a fővárosból
Dortmund.
Papíron a leggyengébb a 4ből, ugyanakkor ebben a szakaszban már nem lehet leírni senkit, gyakran borul a papírforma. Az ő megítélésüket kicsit furának érzem, mivel az előző kör előtt még mindenki áradozott róluk, h a Malagának sansza nem lesz, mert mennyire jó a Dortmund meg ilyenek. Én már akkor sem gondoltam, h annyira egyértelmű párharc lesz, mert nem éreztem olyan húdenagy potenciált a németekben. Amivel nem leírom őket, hanem inkább annyira nem tartottam nagyra a csapatot, mint a hírük. Mint ahogy a Malagát sem éreztem annyira esélytelen gárdának, h csak úgy szétszedjék őket. Most meg, h továbbjutott a Dortmund, már nem is olyan nagy kaland a csapatuk, pedig sztem itt már bárkinek bárki ellen lehet keresnivalója. Tehát kicsit túlzónak éreztem az előzetes hájpot, mint ahogy most ugyanígy túlzónak érzem ahogy le vannak nézve.
De ahogy kezdtem, ők a papíron leggyengébbek, így valóban ellenük lehet a legnagyobb esélyünk.
A lényeg, h ha most már tényleg komolyan vesszük a meccseket és top formában tolnánk, akkor tökmindegy kit kapunk, simán megoldhatjuk. Ha meg úgy nyomjuk, ahogy tegnap, akkor akár a legkisebb rossznak behatárolt Dortmund is alaposan feladhatja a leckét. Tehát rajtunk múlik az egész sztem, a sorsoláson kapott ellenfél igazából másodlagos. Mielőtt jönne, h nagyképű vagyok, tényleg csak azért írom így, mert egy 100%-ot megközelítő Blaugrana akárkit be tud darálni, viszont egy gyengélkedő BARCÁt akármelyik képes lehet megtréfálni.
Az én 3 kívánságom:
1. reál
2. Dortmund
3. Bayern