herlius írta:
Itt nagyon sokan hajlamosak megfeledkezni egy alapvető dologról. Mégpedig arról, hogy rajtunk kívül egy ellenfél is van a pályán. Pep idejében kialakult egyfajta téveszme a csapattal kapcsolatban, ami úgy szólt, hogy a Barca akkor és azt vert meg, akit csak akart, de ha olyan kedvük van akkor jó az X is. Ez egyébként is egy hatalmas marhaság, de az idén különösen az. Tudomásul kéne már venni, hogy a meccs eredményét nem csak a mi srácaink döntik el a fejükben, de az ellenféltől is nagyban függ. Ha ikszelünk vagy kikapunk az nem azért van, mert ma belefért ez is, hanem mert az adott napon ennyi volt a maximum a csapatban és az ellenfél valamit jobban csinált. Az idén már sokadjára csinál valamit jobban az adott ellenfelünk, mi pedig folyamatosan követjük el ugyanazokat a hibákat, amiket természetesen ki is használnak ellenünk. Nincs ebben semmiféle rejtett lazaság vagy taktikázás a csapat részéről. Ebben a gárdában most ennyi a maximum és lehet, hogy néhány éven belül még ennek a szintnek is nagyon örülnénk.
Ezzel értek egyet leginkább, lehetne órákig elemezni a meccset, meg természetesen gratulálok a Bayernnek megérdemeltek nyertek, s ami a legfontosabb taktikailag zúztak minket rommá.
Középpályán megint nem tudtunk áthaladni, szétestek a csapatrészek, megint holttérben mozogtunk olykor amit kihasználtak kegyetlenül.
Ami még számomra iszonyat furcsa volt hogy az a frissesség az a győzni akarás ami megvolt a szezon elején mára totálisan kiveszett, emlékezzünk csak vissza hányszor fordítottunk, Tito formációkat váltott, cseréltünk szünetben , mentünk előre hajtottunk, most egy belefásult csapatot láttam aki ment előre de a tűz nem volt meg, vagy legalábbis csak pislákolt.
Nem azért kaptunk ki mert ha nem játszunk 100%on akkor van csak esély hogy ne nyerjünk és egyéb szép magasztos csak rohadtul nem igaz mondatok, hanem mert volt 2 csapat amelyik egyik akart nyerni a másik szeretett volna, s aki akart minden idegszálával erre koncentrált, s megérdemelt nyert is.
Barcaman1993 írta már többször én is pedzegettem a szezon közben is párszor, hogy egy Song-Busi páros lehetne megoldás talán arra, hogy ne legyünk ennyire kiszolgáltatva hátul, s amilyen kis apró húzásokat Pep meghúzott de még Tito is a szezon elején azok is eltűntek, emlékezzünk Pep is rendre betolta Keitát s nem azért mert szerelmes volt belé.
A szezont egyáltalán nem értékelném kudarcnak, a legfontosabb címet innen már csak nem rontjuk el, még pontrekord is lehet, kupa-BL elég sokáig meneteltünk nyerni valóban nem lehet mindig, viszont az is biztos elfáradt a csapat, fizikálisan, fejben mindenhogy.Jövőkép milyen ezt nehéz megmondani, nyilván most mindenki csalódott, szerencsére itt nincs annyi öreg mint én

ha Athént túléltük anno, ezt is valahogy túléljük ha a kiesőzónában tanyázást túléltük anno, ezt is valahogy kifogjuk, ha a sorfalat túléltük anno ezt is valahogy kifogjuk.
Én neveket nem írok hogy ezt meg ezt igazoljuk ez abszolút a szakmai stábra tartozik, de nálam Neymar továbbra sem játszik, pont amiatt mert ha vérfrissítés kellene végrehajtani, olyan emberek kellenek akik "hajtósak" "munkások" akikben benne van a tűz a sikerre, a munkára, ezt én Neymarban nem látom s látható 1 sétáló embert sem bírunk el.
De fel a fejjel a világ nem dőlt össze, valahogy túléljük ezt a 4:0t is