Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MatyiG
Adminisztrátor

2013.10.21. 23:36:41

Possible line-up (vs Milan): Valdes - Alves Pique Mascherano Adriano - Xavi Busquets Cesc - Alexis Messi Neymar #fcblive [rac1]
Tobias88
Entrenador del Barça

2013.10.21. 19:23:38

Én remélem hogy Bartra kezd Milánóban, mert megérdemelne egy esélyt azok után, ahogy mostanában lehozta a meccseket.
94:39 6 - 1
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.10.21. 19:10:56

Ezt olvastátok már?
http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_lig ... at-2289281" target="_blank
Remélem ezen a meccsen nem fog ilyeneket bénázni.
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.18. 17:15:44

Gareth Tello írta:A Celtic-meccsen kiállított Brown három mérkőzésre szóló eltiltást kapott: KATT
Ezt nem is értem. Hiszenák a madridisták is megmondták, hogy semmi rúgómozdulat nem volt és hozzá sem ért.
:D
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.17. 20:56:35

A Celtic-meccsen kiállított Brown három mérkőzésre szóló eltiltást kapott: KATT
ab1daL írta:Balotelli a Milan legutóbbi három bajnokiját kihagyta eltiltása miatt, és újabb két mérkőzésről (az Udinese elleni bajnokiról és a Barcelona elleni BL-csoportmeccsről) maradhat le.
A klub közlése szerint a válogatott csatár jobb combjában panaszkodik izomfájdalomra, holnap pedig újabb vizsgálatok várnak rá, hogy kiderüljön, mikor léphet újra pályára.
Nagy szerencse lenne, ha kihagyná a meccset, Piquééknek biztos meggyűlne a bajuk vele.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.10.17. 19:34:06

Balotelli a Milan legutóbbi három bajnokiját kihagyta eltiltása miatt, és újabb két mérkőzésről (az Udinese elleni bajnokiról és a Barcelona elleni BL-csoportmeccsről) maradhat le.
A klub közlése szerint a válogatott csatár jobb combjában panaszkodik izomfájdalomra, holnap pedig újabb vizsgálatok várnak rá, hogy kiderüljön, mikor léphet újra pályára.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
gulyasadam
Barça C

2013.10.16. 11:26:29

Sziasztok!

A segítségeteket kérném!
Lenne két jegyem a nov. 6-i Barca-Milan meccsre, de egyéb okok miatt nem tudok rá menni.
101-es szektor.
http://www.dynamicevents.hu/images/stor ... ctores.png" target="_blank
Nekem 115e forintba került, ennyiért is válnék meg tőle. Ha van ötlet ki lehetne a boldog tulajdonosa, kérem keressen:
gulyas.adam@freemail.hu

Köszi előre is.
r3dligh7
Barça C

2013.10.10. 15:27:33

hello sracok! amikor kihuztak az idei bl csoportokat, szinte azonnal vettem 2 jegyet a november 26.ai ajax-barcelonara.
Egeszen a mai napig azt hittem, hogy minden rendben lesz, inteztem szallast, kompjegyet, miegymast. Ma reggel irtam egy emailt ajaxeknak, hogy hogyan is lesz ez a jegyatvetel, lehet e parkolni valahol az ArenA kozeleben a meccs alatt, stb. Nem telt el 5 perc, kaptam egy valaszemailt, miszerint a ceg aki a jegyeladasaikat intezte eddig tonkrement es hogy varjak egy emailre az ajaxtol, hogy mi fog tortenni...
Hat, gondoltam nem eszik olyan forron a kasat, felhivtam az ajax "ugyfelszolgalatat" ahol nagyon kedvesen kozoltek, hogy sajnos meg nincs dontes, hogy az eddig eladott jegyekkel mi is tortenjen, 1-2 het mulva varhato dontes, uljek szepen vissza ahova szeretenek es varjak a dontesre, emailben fognak ertesiteni.. Jart innen valaki hasonlo "sikerrel" ? Hallottatok errol ?
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.05. 18:37:28

Mindenki rosszabbul teljest idegenben, ha tetszik, ha nem.
Miért én nem ezt mondtam? Rosszabbak vagyunk idegenben és most te is ezt mondod. Vagyis a vitának semmi értelme. http://www.youtube.com/watch?v=ygmGIFz_EP0" target="_blank Ennyit Busquets-ről.
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.05. 18:08:23

barca99 írta: Ezt meg érdemes megnézni, leginkább a Celtic meccset elemzi. Valamivel többet mond az "ugyanolyan szrok vagyunk mint eddig"-nél.
http://www.dailymotion.com/video/x15kcw" target="_blank ... ysis_sport
Érdekes, nem tűnt fel, hogy ennyire feladták a területet, valószínűleg azért, mert azért ezt a huszonakárhány százalékot túlzás "posession game"-nek nevezni. Kíváncsi leszek azért még erre egy épkézláb csapat ellen, mert ilyen favágók ellen szép és jó, hogy nem jönnek át egyszer sem és megvárjuk a 75. percet, de azért ez technikásabb támadókkal már nem igazán fog működni. (Beszédes az a képsor, amikor a skót jobbhátvédje egyszerűen eltöri a labdát beadás helyett.)

Akárhogy is nézem, akármennyire is pozitív a változás, nekem ez a "kivéreztetés" még mindig nem tűnik biztosabb taktikának, mint amit idáig játszott a csapat. Egy Celtic ellen tökéletes, de komolyabb csapat ellen még mindig nem nyújt semmilyen garanciát.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.05. 17:42:53

Don Blaugrana 2005 írta: 2.Mondanám, hogy a vulkánon és a hosszú utazáson múlt, de ezt inkább hagyjuk. Egyébként még jó, hogy mi nem vagyunk Mou szintjén és nem szokásunk leszólni a bírót. :) A visszavágón Busi meg a bíró am is visszahozta a párharcot nekünk. :)
4.Bilbao ellen az utolsó percben egyenlítettünk, a Valencia ellen egy félidő alatt simán kaphattunk volna akár 5 gólt is. Egyébként itt a bajnokság am tényleg a bírón ment el ezt csak úgy halkan megjegyzem, bár speciel Granadán is csak egy szabadrúgással nyertünk.
6.Rossz passzban volt a csapat, ez lenne kifogás arra, hogy idegenben rosszak vagyunk?Remek.Én eddig azt hittem, hogy ezeken a meccseken a jobb arcunkat mutattuk. Egyébként meg a felsorolásba nem vettem bele olyan meccseket, mint a Milan elleni 2-0 vagy a Bayern elleni 4-0(mondjuk itt tényleg Kassai szúrta el nekünk). És lehet mondani, hogy természetes, hogy jön a vereség, de ha jobban megnézzük az elmúlt 5-6 évben kb 2 kupát vesztettünk el itthon a többi mind idegenben ment el. Már az a kevés amit nem nyertünk meg. :wink: Csak halkan megjegyzem, hogy a Pep-team első idegenbeli Bl-egyenes kieséses szakaszban lejátszott győzelme a 10-11-es szezonban volt. Addig a többin mit csináltunk(pl Arsenal-Barca 2-1)?
2. Szálljunk már le erről a Busi-ügyről. [-o<
http://www.youtube.com/watch?v=PIN7m_txh3M" target="_blank
Megütötte, jogosan kapta érte a lapot. Sergio eljátszotta a nagyhalált, de attól még megütötte.
4. Most komolyan minden meccset meg kéne nyernünk? Azért azt a Valencia meccset nézd meg újra, főleg amit Rami és a játékvezető művelt a meccs elején és a végén. :wink:
6. Abban egyetérthetünk, hogy ezekhez a csapatokhoz nem nyerni szoktak járni az ellenfelek. Sajnos sok meccset nem húztunk be, amit be kellett volna a játék képe alapján, de ez a rész, amit itt kiemeltél az bármelyik csapat fórumán kint lehetne. Ismételjék meg azt a csapatok, amit ezek a fiúk az elmúlt 5 (és a jövő x) szezonban mutattak és, ha sikerül, akkor sincs érdemes kiakadni. Mindenki rosszabbul teljest idegenben, ha tetszik, ha nem.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.05. 17:25:07

Barcaman1993 írta: Azta mindenit, ezt jól megmondtad. Akkor egyesével rendbe teszem itt a felsorolt meccseidet:
1. Sevilla. Hazai pályán elment Csigán az egész. Ez egyértelmű.
2. Inter. 2 megadott szabálytalan gól az ellenfélnek, egy meg nem adott szabályos nekünk. Min múlt a továbbjutás?
3. Chelsea. Fortuna, erre nincs más magyarázat.
4. 11-12-es szezon botlásai? Nem fogok utána keresni, de a bajnokság felénél volt olyan videó fent, ami csak a játékvezetők által elcsalt meccseinkkel volt tele. Lehet még most is fönt van.
5. SZK visszavágót fölösleges felhozni. Az első meccs Messi és Valdes lábában a maradt. Ha az nincs, akkor a második meccs sincs. Amihez hozzátenném, hogy azon a meccsen a védelmünk az öltözőben maradt kivétel nélkül.
6. Ez a Castilla elleni vereség meg teljesen érthetetlen volt. Nagyon rossz passzban volt a csapat, ezzel magyarázható egyedül. Bár hozzátenném, hogy a játékvezető ismét egy egyértelmű tizitől fosztott meg minket.
1. Csiga hiba. Jó rendben van ez okés.
2.Mondanám, hogy a vulkánon és a hosszú utazáson múlt, de ezt inkább hagyjuk. Egyébként még jó, hogy mi nem vagyunk Mou szintjén és nem szokásunk leszólni a bírót. :) A visszavágón Busi meg a bíró am is visszahozta a párharcot nekünk. :)
3. De van, az, hogy rosszul volt összeállítva a védelem, de ebbe most ne menjünk bele. Elbuktunk idegenben és ez itt a lényeg.
4.Bilbao ellen az utolsó percben egyenlítettünk, a Valencia ellen egy félidő alatt simán kaphattunk volna akár 5 gólt is. Egyébként itt a bajnokság am tényleg a bírón ment el ezt csak úgy halkan megjegyzem, bár speciel Granadán is csak egy szabadrúgással nyertünk.
5.A védelem hibái, azok a csapat hibái ami tovább erősiti azt a tényt, hogy idegenben nem megy.
6.Rossz passzban volt a csapat, ez lenne kifogás arra, hogy idegenben rosszak vagyunk?Remek.Én eddig azt hittem, hogy ezeken a meccseken a jobb arcunkat mutattuk. Egyébként meg a felsorolásba nem vettem bele olyan meccseket, mint a Milan elleni 2-0 vagy a Bayern elleni 4-0(mondjuk itt tényleg Kassai szúrta el nekünk). És lehet mondani, hogy természetes, hogy jön a vereség, de ha jobban megnézzük az elmúlt 5-6 évben kb 2 kupát vesztettünk el itthon a többi mind idegenben ment el. Már az a kevés amit nem nyertünk meg. :wink: Csak halkan megjegyzem, hogy a Pep-team első idegenbeli Bl-egyenes kieséses szakaszban lejátszott győzelme a 10-11-es szezonban volt. Addig a többin mit csináltunk(pl Arsenal-Barca 2-1)?
barca99
Llegenda del Barça

2013.10.05. 16:36:08

sjd írta:...
Nem, igazából azt írtam, hogy az ívelgetés sem az a csodataktika, ami a megoldás lenne a bunker ellen. Beválhat. Meg beválhat a mi módszerünk is. Legalábbis így rémlik. :)

Ezt meg érdemes megnézni, leginkább a Celtic meccset elemzi. Valamivel többet mond az "ugyanolyan szrok vagyunk mint eddig"-nél.
http://www.dailymotion.com/video/x15kcw ... ysis_sport" target="_blank
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.05. 16:29:58

Don Blaugrana 2005 írta:
Igen képzeld láttam az idegenbeli meccseinket és nagy részén ugyanígy szenvedtünk. De ettől még nem értem miért kell nekem ugrani, ha leírom, hogy ez a játék kevés. Egyébként meg elég sok ment el a Pep-érában is az idegenbeli találkozókon, gondoljunk csak a sevillai vereségre(09/10), a milánóira(09/10), a londonira(11/12) és a folyamatos bajnoki botlásokra(főleg 11/12). Am tájékoztatlak, hogy a Real meccseit is láttam és hót gyengék. Ahogy tavaly is azok voltak. És emlékezhetünk a tavalyi rossz Szuperkupa visszavágóra, a kupa visszavágóra, ahol egy fikarcnyi esélyünk sem volt, és arra, hogy a Real B csapattal vert el minket a Bernabeu-ban. Pedig tavaly sem ment nekik igazán. Na persze ebbe bele kell számítani Tito betegségét is, de azt is, hogy Mourinho jobban tudta, hogy pl Ini-nek mit kell(ene) tennie a pályán, mint maga Ini.
Azta mindenit, ezt jól megmondtad. Akkor egyesével rendbe teszem itt a felsorolt meccseidet:
1. Sevilla. Hazai pályán elment Csigán az egész. Ez egyértelmű.
2. Inter. 2 megadott szabálytalan gól az ellenfélnek, egy meg nem adott szabályos nekünk. Min múlt a továbbjutás?
3. Chelsea. Fortuna, erre nincs más magyarázat.
4. 11-12-es szezon botlásai? Nem fogok utána keresni, de a bajnokság felénél volt olyan videó fent, ami csak a játékvezetők által elcsalt meccseinkkel volt tele. Lehet még most is fönt van.
5. SZK visszavágót fölösleges felhozni. Az első meccs Messi és Valdes lábában a maradt. Ha az nincs, akkor a második meccs sincs. Amihez hozzátenném, hogy azon a meccsen a védelmünk az öltözőben maradt kivétel nélkül.
6. Ez a Castilla elleni vereség meg teljesen érthetetlen volt. Nagyon rossz passzban volt a csapat, ezzel magyarázható egyedül. Bár hozzátenném, hogy a játékvezető ismét egy egyértelmű tizitől fosztott meg minket.

Csak sikerült mindent kimagyaráznom. :D De azért azt se felejtsük el, hogy ez foci :!: Minden meccset, minden kupát mi sem húzhatunk be. Az meg, hogy van néhány ilyen meccs ennyi év után az csak szimplán természetesnek kéne lennie.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.04. 17:06:19

recrea írta:]Láttad az elmúlt években a Barca idegenbeli BL-meccseit?
Láttad ez elmúlt hetekben a Real meccseit?

Ha nem, akkor csak puffogtatsz, ha igen, akkor viszont nagyobb a baj.
Igen képzeld láttam az idegenbeli meccseinket és nagy részén ugyanígy szenvedtünk. De ettől még nem értem miért kell nekem ugrani, ha leírom, hogy ez a játék kevés. Egyébként meg elég sok ment el a Pep-érában is az idegenbeli találkozókon, gondoljunk csak a sevillai vereségre(09/10), a milánóira(09/10), a londonira(11/12) és a folyamatos bajnoki botlásokra(főleg 11/12). Am tájékoztatlak, hogy a Real meccseit is láttam és hót gyengék. Ahogy tavaly is azok voltak. És emlékezhetünk a tavalyi rossz Szuperkupa visszavágóra, a kupa visszavágóra, ahol egy fikarcnyi esélyünk sem volt, és arra, hogy a Real B csapattal vert el minket a Bernabeu-ban. Pedig tavaly sem ment nekik igazán. Na persze ebbe bele kell számítani Tito betegségét is, de azt is, hogy Mourinho jobban tudta, hogy pl Ini-nek mit kell(ene) tennie a pályán, mint maga Ini.
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.04. 15:33:54

Castiel írta:Iszonyat gyengék vagyunk az idén. Ilyen teljesitménnyel a legjobb 8 is csoda lesz! Pedro mondjuk nem tudom miért futott ki a 2. félidőre mikor teljesitménye a 0-át ütötte alulról.
Szépek ezek a 4+ gólos meccsek csak ez a játékunk alapján nem megérdemelt! A nagyarányú győzelmek egyéni megoldások után születtek többnyire. nem tudom mi lesz igy, mit várhatunk. Remélem javulni fog a játék!
Pep utolsó évéhez és a tavalyi szezonhoz képest most játszunk a legjobban. Tata jól alkalmazza azt ami a Pep korszakot naggyá tette és új elemeket is épít a játékba, amivel sokkal direktebb a játékunk. Az ellenfelek is sokkal ritkábban jutnak el a kapuig, nem véletlen hogy 11 tétmeccs alatt összesen 6(!) gólt kaptunk. Ehhez persze kell VV jó teljesítménye, de nem csak ezen múlik. Neymart is jól építi be, ami külön pozitívum, hogy idén sokkal jobban eloszlanak a gólok, mint tavaly. A Celtic ellen is egy olyan meccset hoztunk le, ami számunkra teljesen idegen és nehéz játékstílust követelt, ráadásul Messi nélkül.
Miért lenne a legjobb 8 csoda? Ki előz be? A Mu, akit minden fronton szívatnak a kiscsapatok, a Juve, aki örülhet ha a 3. helyet megszerzi a Bl-ben, a PSG, a Real, aki szintén szenved? Ne viccelj már. Bőven top 3 csapat vagyunk Európában, ráadásul a bajnokságnak és a BL-nek még az elején vagyunk, a kupa el se kezdődött.
Ha tudsz normális érveket, hogy miért vagyunk sz@rok, akkor mond.
Forca Barca!!!!
Castiel
Capitá del Barça

2013.10.04. 12:17:31

Iszonyat gyengék vagyunk az idén. Ilyen teljesitménnyel a legjobb 8 is csoda lesz! Pedro mondjuk nem tudom miért futott ki a 2. félidőre mikor teljesitménye a 0-át ütötte alulról.
Szépek ezek a 4+ gólos meccsek csak ez a játékunk alapján nem megérdemelt! A nagyarányú győzelmek egyéni megoldások után születtek többnyire. nem tudom mi lesz igy, mit várhatunk. Remélem javulni fog a játék!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.04. 07:25:59

Don Blaugrana 2005 írta:Pont ez az a Bayern és a Real ettől jobban fog játszani. És persze nem ez lesz a meccsképe, de ettől még lehet azt mondani, hogy a Celtic elleni játék pocsék volt, mert az volt. Egyszerűen le kell vonni a következtetéseket és kész. Az meg hogy nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az mostanában a United drukkerek mottója. :)
Láttad az elmúlt években a Barca idegenbeli BL-meccseit?
Láttad ez elmúlt hetekben a Real meccseit?

Ha nem, akkor csak puffogtatsz, ha igen, akkor viszont nagyobb a baj.

El kell fogadni, h három edző és a jelenlegi játékoskeret sem tudja a hasonló csapatok ellenszerét. Ehhez és a múltbeli eseményekhez képest kifejezetten jó meccset hozott le a csapat, és ennél csak rosszabb lesz mikor Iniesta vagy Messi megindul kifelé...
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.03. 20:45:32

[quote] dehát azt nem érted, hogy nem tudunk így játszani mondjuk a bayern ellen, mert ők nem így fognak játszani, mint a celtic. és a real sem.[quote]
Pont ez az a Bayern és a Real ettől jobban fog játszani. És persze nem ez lesz a meccsképe, de ettől még lehet azt mondani, hogy a Celtic elleni játék pocsék volt, mert az volt. Egyszerűen le kell vonni a következtetéseket és kész. Az meg hogy nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az mostanában a United drukkerek mottója. :)
kristop
Entrenador del Barça

2013.10.03. 20:33:10

Don Blaugrana 2005 írta:én csak azt mondtam, hogy ha így játszunk akkor lesznek bajok.
dehát azt nem érted, hogy nem tudunk így játszani mondjuk a bayern ellen, mert ők nem így fognak játszani, mint a celtic. és a real sem. innentől kezdve nem ez lesz a meccs képe. ettől függetlenül még megverhetnek minket persze, már nem vagyunk kiemelkedően top egy csapat, de az nem azért lesz, mert a celtic ellen nem gáláztunk.

"a bayern ellen ez kevés lenne" meg már körülbelül annyira idegesít, mint amikor a szezon elején minden focis fórumon az megy, hogy "még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni". ha még egyszer bármelyiket el kell olvasnom esküszöm agyhugykövet kapok :D
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.03. 19:30:07

[quote="Chino"]Azt viszont vedd figyelembe, hogy a Celtic azt a stílust játszotta, ami nekünk legkevésbé fekszik, ehhez pedig tökéletes embereik voltak, egy bayern vagy Real nem tudná ezt így alkalmazni. Ha a Celtic játszani akart volna 2-3 ggól lett volna közte."

Tényleg nem akarok kötekedni, de azért azt vegyük figyelembe, hogy a Bayern és a Real(bár ki tudja Ancelottival mi lesz) ettől egy sokkal jobb taktikát tudd ellenünk. És nem csak, hogy tudják, de meg is valósítják. Ráadásul most ott van Guardiola, aki még azt is tudja, hogy Messi hány percenként jár wc-re, Xavi hányszor zselézi be a haját egy nap, és ,hogy Iniesta milyen hajbalzsamot használ :D Am meg ellenünk egy-két csapatot leszámítva senki nem akar játszani, úgyhogy ennek, hogy ha játszani akarnak akkor simábban nyerünk szövegnek semmi értelme. Egyébként meg nem azt mondom, hogy a Real megfog verni minket, mert mi is tud(hat)unk valami újat húzni, én csak azt mondtam, hogy ha így játszunk akkor lesznek bajok. Ha jól játszunk, van egy megfelelő taktikánk, egy kis szerencsénk illetve Messi-nek jó napja van akkor simán partiban vagyunk. :wink:
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.03. 17:44:14

Azt viszont vedd figyelembe, hogy a Celtic azt a stílust játszotta, ami nekünk legkevésbé fekszik, ehhez pedig tökéletes embereik voltak, egy bayern vagy Real nem tudná ezt így alkalmazni. Ha a Celtic játszani akart volna 2-3 ggól lett volna közte. Bármilyen furcsa ezt kimondani egy Arsenal vagy Dortmund stb. ellen könnyebb dolgunk lett volna. Akármilyen szenvedős is volt a meccs végig kézben tartottuk. Attól hogy volt két helyzetük, amiből az egyik pontrúgás (ezt tudjuk mit jelent) 90 perc alatt, tulajdonképpen 2 passzt nem engedélyeztünk nekik. Ez ellen a csapat ellen a Bayern vagy a Real ugyanígy megszenvedett volna. Akkor pedig ők mondhatnák, hogy egy Barca ellen kevés lesz. Ráadásul a világ legjobb játékosát sem tudhattuk a sorainkban és akkor még arról a stadionról nem is beszéltünk, ami +1 ember volt nekik.
Lehet, hogy egyedül vagyok, de én pontosan ilyen szenvedős meccset vártam és egy X-en sem lepődtem volna meg. Én ettől a meccstől tartottam legjobban a csoportban.
Külön pozitívum volt Bartra magabiztos teljesítménye és hogy Neymar a hátára tudta venni a csapatot, amiben őszintén megvallva kételkedtem.

Félreértés ne essék, nem vagyok elájulva a teljesítményünktől, de nem is látom olyan sötéten a dolgokat, mint egyesek, ezen a "real ellen kevés lesz" dumán már csak mosolyogni tudok.
Forca Barca!!!!
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.03. 16:44:52

barca99 írta: Igen, az ellenfelek nagy százalékban győzik le őket. Pontosan úgy, ahogy mi. Itt még mindig a nehézségről van szó, nem a legyőzöm/nem győzömről.
Nekem nem a győzelem minőségével van a problémám (ezt már korábban is kifejtettem), hanem a kontextusával, nevezetesen, hogy ilyen játékkal még mindig stabilan meg lehet izzasztani a Barcát.
barca99 írta: Az ívelgetésnek meg azért nincs értelme, mert nincs kire.
Persze, NEKÜNK nincs értelme, de azt írtad, hogy gyakorlatilag senki másnak sincs értelme, amit azért egy kicsit túlzásnak tartok, erre hoztam a Bayernes példát.
barca99 írta:A tavalyi évről leírtam, miért nem szeretem, persze valamelyest értem az aggodalmad. Ez a "ha a Celtic-kel szenvedünk, mi lesz a Real/Bayern ellen" meg számomra azért nem jó, mert ennél összetettebb a dolog, ez így olyan Fifás, hogy ha egy három csillagos ellen szenvedünk, akkor az ötcsillagosok ellen mi lesz. Például egy időben elég szépen vertük el sorban a Realt, bármit próbáltak (bunker/letámadás), közben mások ellen ugyanúgy voltak szenvedős meccseink.
Most pont arról a Realról beszélünk, akiket már egy éve nem vertünk meg, és arról a Bayernről, akik májusban egy 7est gurítottak. Szóval azért ez annyira nem fifás analógia, direkt nem a Dortmundot vagy a Milant írtam. Írhattam volna akár a Rubin Kazan-t is, akkor sem lennék nyugodt, ha velük kéne összefutni egyenes kieséses rendszerben, vagy akár a Celtic-kel újra.

Bár azért azt el kell ismerned, hogy Bartra nem fogja úgy lesimázni Riberyt vagy CRt, mint azt tette most Samaras-szal, szóval ilyen szempontból igenis van ok az aggodalomra egy komoly csapat ellen. (Főleg abba belegondolva, hogy idén ha valamelyik spanyol csapat pályára tudott küldeni egy kicsit is technikás gyereket, Piquéék már csak nyomozták a labdát.)
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.03. 13:10:34

Cseri:
"Nem kell se futballelméleti szakembernek, se matematikusnak lenni ahhoz, hogy helyesen feleljünk az alábbi kérdésre: ha egy csapat tíz emberrel védekezik, akkor mi lesz a különbség aközött, hogy tízen, vagy tizenegyen vannak a pályán? Segítek: semmi!"
Elég ennyit kivenni a cikkből, hogy lássuk, hogy az író nem nagyon tudta felfogni a keddi meccset. Ilyen nincs a fociban, hogy kiállítanak egy embert és akkor nem változik semmi. Ugyanis mezőnybe eggyel kevesebben voltak ezért Samarasnak kellett visszajönni, ezzel feladták a támadásépítést. Így a Barca védekezőbb emberei is előrébb tudtak menni, így a Celtic még jobban beszorult, ráadásul kezdtek belefáradni a meccsbe. Így a védekező embert ugyan pótolták, de mi meg plusz embert, embereket tudtunk feljebb tolni egyes szitukban, egyes poziciókba, miután meg kitámadtak összedőlt az egész Celtic,mint egy kártyavár. Nem beszélve arról, hogy az új emberek is felrázták a Barcát.
barca99
Llegenda del Barça

2013.10.03. 10:30:34

sjd írta:...
Igen, az ellenfelek nagy százalékban győzik le őket. Pontosan úgy, ahogy mi. Itt még mindig a nehézségről van szó, nem a legyőzöm/nem győzömről.

Pontrúgásokra játszani egy olyan ellenfél ellen, ahol mindenki tíz cenitvel magasabb és tíz kilóval nehezebb a párjánál, nem plusz kockázat, hanem hülyeség. Valószínűleg pont ebből kifolyólag mondta a meccs előtt Martino, hogy minél kevesebb legyen ebből, Lennon meg, hogy minél több.

Az ívelgetésnek meg azért nincs értelme, mert nincs kire. Viszont nem mondtam, hogy teljesen elvetendő, kifejezetten örültem volna egy Drogbának vagy Klosének a keretbe, aki talán megelégszik pár meccsel is. De azt tartom, hogy ez sem az ultimate megoldás, hogy ha van egy jól fejelő centerünk, azzal meg is van oldva a dolog. Beválhat, mint ahogy beválhat ez a fárasztós, passzolgatós türelemjáték.

A tavalyi évről leírtam, miért nem szeretem, persze valamelyest értem az aggodalmad. Ez a "ha a Celtic-kel szenvedünk, mi lesz a Real/Bayern ellen" meg számomra azért nem jó, mert ennél összetettebb a dolog, ez így olyan Fifás, hogy ha egy három csillagos ellen szenvedünk, akkor az ötcsillagosok ellen mi lesz. Például egy időben elég szépen vertük el sorban a Realt, bármit próbáltak (bunker/letámadás), közben mások ellen ugyanúgy voltak szenvedős meccseink.
Válasz küldése