Nahát.
Tudom hogy kiábrándító, de nem ezt vártam sajnos a mérkőzés előtt.
Bármennyire is kiábrándító volt a Barcelona formája az utóbbi bajnokikon, mégicsak reménykedtem valahol hogy a csapat erre a meccsre talán felpörög. Fontos meccsekre való fellángolásai voltak talán a Barcának az idényben(pl.:Celtic-idegenben), és bíztam benne hogy ez is azok közé fog tartozni.Nagyon sajnálatos hogy a 70. percben kezdett el dinamikusan együtt mozogni az egész csapat, és akkor pörögtek fel.Kár hogy nem így játszottunk a mérkőzés első percétől.
Ennek az okát abszolút a motiválatlanságban látom, és már sokadjára, a sokadik elvesztett meccs után sem tudom felfogni mit keres a padon ez az edző.Azért Laporta sem lehet ennyire naiv-gyerek
És tény.Ez tényleg csak motiváció kérdése lenne, mert meggyőződésem hogy a világ legeslegjobb kerete a miénk, és az egyéni képességek(mondjuk nem ma) viszik előre meccsről meccsre a csapatot és a góljaink csupán ezeknek a csillagoknak a megvillanásaiból származnak, pedig ha egy ici-picit összefogottabb, egységesebb alakulat lennénk, gyorsabb, és élénkebb játékkal biztos hogy csodára lennénk képesek.
Ennek első, és legfontosabb lépése pedig az azonnali új edző ehelyett a töketlen favágó helyett, mert most már két éve folyamatosan bizonyítja hogy képtelen bármit is újítani, változtatni a csapaton.
Henry és Eto'o kettősére akár egy új játékrendszert is alapozhatna, de ehelyett azt látom hogy elképzelés nélkül vannak a pályán középpályások és támadók, akiknek különösebb taktikai elemek nem igazán vannak kiadva.
Sajnálom hogy így ért véget az este, de remélem hogy ez a kudarc talán ha nem is vezet edzőváltáshoz, de muszáj hogy Laportában felébresszen valamit, ami arra sarkallja hogy Frankyt lecserélje végre így a szezon 70. perce környékén és talán egy a mai mérkőzéshez hasonló feltámadást produkálhatnánk a "meccs" hátralévő részében, ami lehet hogy a végső sikerhez kevés lenne, de némi bizakodásra adna okot.