így van. Messi posztja egyértelműen a a jobboldal, ahonnan cselezni is tud, mert nincs tömörülés, van egy kis ideje, és a bal lába lövésre áll, ami egy Messi-rúgótechnikájú játékosnak nagyon nem mindegy - ő 100%-ban belsővel teker, az középről nagyon nem az igazi. Egy Suarez pl egész más, neki mindegy milyen lába, rúg spiccel, akár külsővel is, meg teli rüszttel. Mert ő klasszikus csatár. Ezt többször leírtam itt én is, és azt írják, hogy a szélen nagyobb gáz, ha nem jön vissza. Egyrészt ha így lenne, oda kéne tolódni, az egyik vkp-nak odazárni. Megoldható, cserében a sok gólért amit rúgna. De szerintem irányítóként amúgy is problémásabb a dolog. Puig már a szűrők előtt szűrne ellentámadásoknál, kisebb lendülettel mehetne nekünk az ellenfél, jobb lenne a csapatvédekezés összességében.gránit írta: ↑2020.10.26. 17:14:12Az olyan aranyos, amikor hivatalosan kiírják, hogy 4-2-3-1-et játszunk, elől Messivel.Miközben gyakran a védők vonaláig jön vissza labdáért. Kitenném jobbra, ahonnan eredetileg indult annak idején (baloldalon Fati, középen Coutinho), és Puig-nak adnám át az irányító szerepet. Ha Messinek nem kell visszajönnie labdákért, a támadóharmadban játszva még mindig sok gólt tudna szerezni. Most is ő tudott helyzeteket kialakítani, de a meccsek jelentős részében túl távol van a kaputól. A játékszervezést Puig-nak adnám át, így Messi több és közvetlenebb veszélyt jelenthetne az ellenfél kapujára.
Nem mintha Messi dolga lenne a védekezés, de ha már ez az indok, akkor is nálam a jobbszél a helye.