2015.04.21. 23:23:05
Nagyon látszódik a csapaton a totális Pep féle stílustól való megszabadulni akarás. Sokkal direktebb futballt játszunk, és néha az az érzésem, hogy a Peptől tanult dolgokat is alkalmazni tudják a srácok bizonyos szitációkban, pl. a nyomás enyhítésére, labdatartásra, labdakihozatalra előszedjük a "tiki-takát" is, viszont hál' istennek nem az a stílus alkotja a játékunk minden aspektusát, csak szükség esetén szedjük elő a tarsolyból. Ezen kívül borzasztóan örülök, hogy VÉGRE nem (szinte) minden támadás Messiről szól, mert VÉGRE van két igazán éhes, technikás, világklasszis támadónk Messi mellett, vagy inkább azt is mondhatnám, hogy mellettük egy Messivel, akinek ha rossz napja van, az nem megy feltétlenül a támadásaink rovására, mert VAN minőségi alternatíva! Ha éppen nagyon ki tudják kapcsolni Leot, akkor még mindig kulcsfontosságú lehet számunkra a támadás építésében, mert elképesztő a passzjátéka is, és szinte a semmiből villantani tud egy gólpasszt, amihez természetesen ott vannak a minőségi befelyező játékosaink, ala Suárez és Neymar.
Pedro fénykorában sokat hozzátett a játékunkhoz, viszont ő a totális Pep féle stílusban tudott leginkább érvényesülni. Abban a korszakban úgy forgatták Xaviék a labdát, hogy néha nem is tudta az ember megérteni, hogy hogy jutnak el pl. Pedrohoz azok a bizonyos lehetetlen passzok. Változik a stílus (fejlődik), és definitív, hogy ennek Pedro már nem részese.
Alexis soha nem tudta teljesen belopni magát a szívembe. Köszönhetünk neki is szép pillanatokat, de sosem tartottam elég magas szintű játékosnak. (legalább is igazi Barcelona szintet nem tudott, és nem is tudna szerintem soha elérni)
Az az igazság, hogy a stílusunk csak most lépett a fejlődés szakaszába. Szegény Tito egyértelműen Pep munkásságát próbálta folytatni. Martinonak pedig szerintem teljesen meg voltak kötve a kezei, hála a fantasztikus vezetőségünknek, ami szerencsére hamarosan minden bizonnyal darabokra fog hullani, viszont ő is a passzolgatós játékunkat próbálta alapul venni, és különbözőképpen fűszerezni bizonyos elemekkel, amik egy kiöregedőben lévő történelmi középpályával már nem működött úgy, ahogy azt elképzelte. Ez egy elég tragikus 2014-es szezonhoz vezetett.
Láthatóan Lucho sokkal kissebb vezetőségi nyomással dolgozik, de szerintem nem is nagyon foglalkozik velük, és szerencsére a játékosok sem.
Szép párharc volt! Gratulálok! Visca el Barça!
u.i.: Ne a Bayernt kapjuk! Még ne! Nem tudom mennyire heverték ki a srácok azt a csúnya zakót, az Allianz Arena pedig maga a pokol.
Força Barça!