2023.01.11. 10:16:31
Én például megpróbálok majd erőt venni magamon, és nem megnézni a szuperkupa meccseket.
Több bajom is van vele, sajnos.
Egyrészt amilyen mélyrepülésben van a spanyol bajnokság, szerintem irtózatosan rossz döntés volt kétkörössé tenni. Van elég lemaradása és terhelése így is a kluboknak európa szinten.
Másrészt ez az utazgatás sem jó senkinek, kifejezetten nagyon káros hatással van a játékosok fizikai állapotára. Rontja az általános állapotukat, és a sérülés esélyét is növeli. Ez most a VB után 1-2 héttel különösen gáz egyébként, szerintem.
Harmadrészt a szaudi pénz teljesen kimeríti a blood money fogalmát, ha ezen múlna az, hogy a Barca soha többé nem nyer semmilyen címet, akkor sem térdelnék le/aszisztálnék ahhoz, hogy egy véreskezű rezsim vándorcirkuszt és globális sajtómegjelenést vásároljon magának.
Amíg van rá igény, addig viszont ez lesz nyilván. A szurkolók többsége nyilván bele se gondol, vagy egyáltalán nincs is képben, de ne legyenek kétségeink, hogy a liga és a klubok vezetőségei ezzel tisztában vannak. Az, hogy én nem nézem meg, önmagában semmit nem nyom a lattba, de mondjuk, hogy a magamét megtettem.
Nem beszélnék rá senkit arra, hogy velem együtt "bojkottálja", inkább max azt ajánlom, hogy egyszer a meccsek után majd olvasson utána annak, hogy mi hogy működik a szaudiaknál, meg miért is jó valójában az ilyen országoknak, hogy gigaklubokat (vagy a szervezeteik döntéshozóit) "kennek" meg, és világbajnokságokat rendeznek.
Őszintén remélem, hogy senki nem sérül meg, és egy könnyed meccsen kiesünk a Betis ellen, aztán jöhetnek haza pihenni és készülni. Szerintem a kupakényszert, az ezzel kapcsolatos nyomást kb 3 percig tudná levenni Xaviékról, egy hónap múlva és év végén is mindenkit csak az fog érdekelni, hogy bajnokságot vagy EL-t nyer(t)ünk-e.
Reménykednék, hogy a tartalékok játszanak majd, de valahogy azt gondolom, hogy erre megkötések szerepelnek a szerződésben.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila