Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Raphinha a mezőnymunkája miatt abszolút döntő faktor lenne és akkor ott vannak a kulcspasszai is, arról nem is beszélve, hogy bármelyik meccsen simán képes 2-3 gólpontot összehozni. Jelenleg egyik támadónk sem túl erős védekezésben/letámadásban, ami komolyan kihat a feltolt védelemre is.NewNagyatyesz írta: ↑2025.10.25. 13:32:34Sajnálom Raphinhat, de szerintem nem lett volna döntő faktor a sok kihagyás miatt. A kezdőnek kb 2 poszton kérdéses szerintem: ki legyen a középső védő Cubarsi mellett? Illetve ki legyen a jobbhátvéd ha Kounde nem tudja vállalni a játékot?
Kounde mostani formájában simán bukhatja nekünk a classicot. Én sérülés hiányában sem kezdetben, de Flick szerintem kezdőbe teszi, ha vállalja a játékot. Én helyette Araujot játszatnám, ő képes levenni Vinit, EG viszont lassú oda és könnyen ki tudják sárgázni. Én Cubarsi mellett jatszatnám EG-t.
Szóval az èn kezdőm ez lenne:
TEK-Araujo,EG,Cubarsi,Bajde-DeJong,Pedri,Fermin-Yamal,Ferran,Rashford
A padunk viszont siralmas lesz. Ha menni kell az eredmény után nem sok erőt tudunk behozni a támadó szekcióba...
Az eredmény barmi lehet. Azért a Reál sem acélos, mi sem. A gond Mbappe és a védelmünk formája, de hátha többet rúgunk
bence0330 írta: ↑2025.10.24. 22:54:50Na Olmót mondjuk pont nem venném ide, a hiányában határozottan javulnak az esélyeink, sajnos, Fermín finoman fogalmazva megoldja, nincs a focinak olyan pontja kb, amiben ne múlná felül a poszriválisát. Olmót inkább Dróval lehet most hasonlítgatni, szerintem a szint is hasonló jelenleg, meg az erények-gyengeségek is.
Ez a B terv kérdés azért összetettebb annál, amilyennek tűnik, mert itt van (lenne) óriási szerepe a teljes 24-25 fős keretet alkotó játékosok közötti képesség avagy minőség eltérésnek, különbségnek.
Szerintem is következmény. Viszont a "mágia" alatt nem csak az egyszeri nagy húzásokat értem, mint amilyen legutóbb az Araújo-mágia volt, amelyekre nyilvánvalóan nem lehet egy szezont alapozni. A mágia alatt ugyanúgy értem a B-terveket is, amelyek ugyanúgy sikeres válaszok az aktuális ellenfelek gyengepontjaira. De mivel szinte minden csapatot megverünk az A-tervvel, a klub abba az álomba ringathatja magát, hogy nincs is szükség B-tervekre, ami időről időre a tavaszi leolvadásokhoz vezet.Peter írta: ↑2025.10.21. 17:39:25
Amiről előtte írsz, azzal teljes mértékben egyetértek, de ez az én felfogásom szerint már következmény.
Mégpedig egyenes következménye az igazoláspolitikának, szerződéskötéseknek, hosszabbításoknak, fizetéseknek, szóval a teljes keret (24-25 fő nem tudom a pontos számot, de lényegtelen is) kialakításának.
Minden klub a saját értékrendje, lehetősége, szándéka alapján saját maga döntheti el, hogyan és miként teszi ezt meg.
A mágia éppen azért mágia, mert alkalmanként működik, működhet, de tartósan és folyamatosan erre építeni nem lehet.
Ez egyben rávilágít arra, amit Chinónak írtam. Itt a szándék hiányzott, különben biztos vagyok benne, hogy belefért volna még egy olcsó igazolás például Balde pozíciójára. Persze, ilyenkor jön, hogy nem fért volna bele, ahogy a regisztrációk kapcsán is mindig megy a pánikkeltés a nyáron, a vége meg mindig az, amit mondok, hogy úgyis regisztrálva lesz mindenki, akkor is, ha két nappal a szezonkezdet előtt még tizen nincsenek beregisztrálva.

A mágia éppen azért mágia, mert alkalmanként működik, működhet, de tartósan és folyamatosan erre építeni nem lehet.gránit írta: ↑2025.10.21. 04:55:01A hiányzók pedig még inkább az általam gyakran emlegetett B-tervet teszik szükségessé. Amikor komoly húzóerők hiányoznak, nem állhatunk ki ugyanolyan taktikával, mint velük, mert egyszerűen nem fogják tudni végrehajtani a pályán levők. Hiába mondják olyankor, hogy nem a taktika a hibás. Ha nem tudjuk végrehajtani, akkor nem azt a taktikát kell erőltetni.
Hasonló mágiát lenne jó látni a hétvégén is, .
Nyilván a jövőbe láttál, de ha nem veszünk balszélsőt, akkor állhatnánk ki Juan Hernandez Ferran/Barbera, Roony sorral elől, nem véletlenül nyilatkozta le Deco, hogy az a prioritás, ahogy Flick is oda szeretett volna leginkább embert. Szerintem inkább legyen Baldé helyett GM, mintsem egy ilyen trió elől. Rashford képes egy erős pótlásra, sőt ha a két alapember is egészséges elől, akkor is hasznos tud lenni.gránit írta: ↑2025.10.21. 04:55:01Hát igen, nem hiába mondtuk, hogy kéne oda egy olcsó igazolás, aki mégiscsak többet ad, mint Gerard Martin. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz oda igazolás, én már pontosan tudtam, hogy Balde le fog sérülni. Karma.
A hiányzók pedig még inkább az általam gyakran emlegetett B-tervet teszik szükségessé. Amikor komoly húzóerők hiányoznak, nem állhatunk ki ugyanolyan taktikával, mint velük, mert egyszerűen nem fogják tudni végrehajtani a pályán levők. Hiába mondják olyankor, hogy nem a taktika a hibás. Ha nem tudjuk végrehajtani, akkor nem azt a taktikát kell erőltetni.
Araújót csatárnak beállítani például egy ilyen húzás volt, és az ellenfeleknek nem mindig van válaszuk az ilyen váratlan változásokra, mint + 1 magas, erős, ráadásul gyors játékosra a támadósorban (egyszer a szélen is meghúzta). Hasonló mágiát lenne jó látni a hétvégén is, mert a hiányzók és főleg Martinez hiányában kissé kockázatosnak vélem a megszokott taktikánkat.
Hát igen, nem hiába mondtuk, hogy kéne oda egy olcsó igazolás, aki mégiscsak többet ad, mint Gerard Martin. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz oda igazolás, én már pontosan tudtam, hogy Balde le fog sérülni. Karma.
Tavaly ilyenkor a bajnokságban Rahinha játszott 751 percet, az idei évben 384 perce van.Peter írta: ↑2025.10.20. 01:43:10Tavaly 9 forduló után egyetlen góllal kaptunk kevesebbet (ha jól adtam össze gyorsan), mint most és csak néhánnyal szereztünk többet (volt egy 7-0 tavaly!), miközben a játék minősége, dinamikája, intenzitása messze magasabb szintű volt tavaly ezen időszak alatt.
Ennyit a gólok statjairól.
Kaptuk a gólokat, akkor is, de könnyed és látványos játékkal általában többet szereztünk.
Nekem nem Inigo hiányzik, hanem az intenzitás, dinamika és kreativitás a játék minden elemében, tehát ugyanúgy támadásban, mint védekezésben.
Éppen ezért szerintem jelenleg az úgynevezett saját játékunk is vérszegény (vagy olyan aludttej), az erő nem működött sem a PSG, sem a Sevilla ellen.
A fociban minden meccs más és van egy hétközi BL még, szóval a vérbőséget ne zárjuk ki azért...
Játékban szükséges javulni először ahhoz, hogy lehessen egyáltalán A vagy B tervről vagy bármilyen taktikáról is beszélni.
Tavaly 9 forduló után egyetlen góllal kaptunk kevesebbet (ha jól adtam össze gyorsan), mint most és csak néhánnyal szereztünk többet (volt egy 7-0 tavaly!), miközben a játék minősége, dinamikája, intenzitása messze magasabb szintű volt tavaly ezen időszak alatt.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ellenük is ezt fogjuk-e tolni. Tavaly Martinez volt a kulcsfigura, nélküle nem megy úgy a lestaktika. El sem engedtem volna, vagy csak nagyon magas áron. Ő például nagyon hiányzik.
Oleguer, bottal verte, sosem fogom elfelejteni.Zozzy 5 írta: ↑2025.10.19. 08:39:53egyetértek Bencével, szerintem sem a taktika az elsőszámú, döntő kérdés, hanem a játékosok elérhetősége, és leegyszerűsítve BL-t is az a csapat fog legnagyobb valószínűséggel nyerni, amelyik a legfontosabb meccseken folyamatosan szerepeltetni tudja a top-top játékosait. a top10ben sztem már inkább ez dönt.
Raphinhával és Baldéval (btw: tegnap azon gondolkodtam, hogy ez a GM Oleguer reinkarnációja), egy kipihent Lewával, Yamallal és Pedrivel, mellettük a padon elérhető Fermínnel és Ferrannal + az eddig top Garciával a kapuban ez körülbelül ugyanúgy fog kinézni/nézne ki, mint tavaly, csak több gólt kapnánk, mert jelenleg Inigo nélkül nincs aki vezére legyen, és akihez lehet igazodni ebben a lesreállítgatós rendszerben.
köhög nagyon a rendszer jelenleg, ezt biztos Flick is látja, mert egyértelmű, de még így is bőven megvannak a helyzeteink általában, vannak szép építkezések, csomót vagyunk boxon belül. ezek mellett felesleges várni, hogy majd markánsat változtat Flick, és szerintem egyelőre nincs is rá szükség. nekem is vannak néha ilyen gondolataim, hogy de csak egy kicsit jobban vissza kéne állni és kész, de azt nem tudjuk, hogy valójában az mivel járna, ha az egész rendszer alapját változtatnánk meg. a fizikális felkészítéssel, orvosi résszel és a játékosok testi állapotukhoz mért ideális játékperceinek a megtervezésével jelenleg égetőbb lenne kezdeni vmit. ez zalik is, ezért kezd Dro vagy a tegnapi Fernandez is egy bajnokin, hogy legalább addig is pihen a jobb játékos, aki majd a második félidőben felhoz minket. ebből főzünk jelenleg. eddig én is jobban hiányoltam, hogy miért nem pragmatikusabb Flick, de már beletörődtem, hogy úgysem lesz az, és az is igaz, hogy az eredmények és pontok terén eddig nincs nagy gond.
meg hát az valami iszonyat boost lenne, ha legalább nyomokban annyiért tudnánk igazolni, akár télen, mint azok a top csapatok, akik a fő riválisok a BLben, de ez utóbbi csak vágyálom, tudom.
A tavalyi A tervet sem találjuk egyelőre, versenyképes B tervet pedig én sajnos nem is látok a jelenlegi keretben.
Külön jó hogy ezt kiemelted.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.19. 09:34:55
Többször előjött mostanában a játékosok túljatszatása, én megdícsérném Flicket, hogy 60+ percben 1-1-nél lehozta Yamalt és Pedrit, annak ellenére, hogy nagyon kellett a 3 pont.
Hasonlóan látom. Nemrég láttam egy 2015-ös kezdőt, ahol az volt a kérdés, a jelenlegi csapatból ki férne be.
Persze, tudom, a tavalyi szezonjukat írtam le, mikor közük nem volt a BL-hez 3 "hiányzóval". Pedig Pep nem rossz edző, és a City nem rossz csapat.