Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
diagonal
Jugador d'estrella

2015.05.05. 23:19:47

MessiNeymarSuarez írta:Amúgy azon gondolkoztam hogy vajon melyik lenne a jobb? Most kiesni, vagy pedig bejutni a döntőbe, és esetleg a Real ellen esni ki úgy hogy a BL történetében ellenünk fognak először címet védeni?

Persze a legcsodálatosabb az lenne ha továbbmennénk és megnyernénk a trófeát, de mivan ha.... (Pl sajnos bírókban nem nagyon bízok..)
Jelen állás szerint lehet, hogy a Juve ellen kell majd "kiesni" a döntőben :) Nem is annyira a ma esti 2-1 mint inkább a Real mutatott játéka miatt gondolom, aztán majd meglátjuk, hogy tudnak -e még egyszer ilyen pocsékul játszani mint ma este.
A Bayernnél remélem igaz, hogy Alaba és Robben ( főleg utóbbi ) nem lesz mert nem kis "segítség" lenne.
kristop
Entrenador del Barça

2015.05.05. 19:38:05

Victor_Valdes írta:Nagyban koszonheto az ev eleji tulzasba vitt rotalasnak, hogy elkerulnek a serulesek. A rotalas messze all a madridtol es a psgtol is, nem csak szerencse kerdese. :)
pontosan, az egyik szimplán csak szerencse kérdése (sorsolás), ami nekünk nem túlságosan volt, a másik meg szerencse + még rengeteg más tényezőjé is. felkészülés, orvosi stáb, rotáció, a felépülés sürgetése. például azt nehéz csak a szerencse számlájára írni, hogy modric minden meccs minden percét a pályán töltötte mégha negyven nullra is vezettek (rakiticet meg iniestát mi mindig kapkodjuk le a hatvanadik környékén), aztán ahogy elkezdett a sérülése után újra edzeni már kezdett is a schalke ellen és utána megint minden meccsen, amíg újra le nem sérült.

azt is mondhatnánk, hogy még szerencséjük van, hogy kroos nem a betegszobában van.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
roby122
Entrenador del Barça

2015.05.05. 19:32:06

Victor_Valdes írta:Nagyban koszonheto az ev eleji tulzasba vitt rotalasnak, hogy elkerulnek a serulesek. A rotalas messze all a madridtol es a psgtol is, nem csak szerencse kerdese. :)
Igen. Lehet néha túlzásokba esett Lucho a rotálással , meg lehet ráment pár meccs arra , hogy Xavit nyomatta sokszor , de ez kellett ahhoz , hogy most ott tartsunk , ahol. Rakitic így is jóformán 60-70. percet bír egy meccsen , kitudja vele is mi lenne , ha nem jegelte volna ennyit LE.
Sérülések is elég jól elkerülték a csapatot , ez egy hatalmas + Luchonak.
Real meg lehet , hogy bombaformában volt ősszel , de tavaszra kipukkadt szinte az összes játékos. És ezt még annyira a padra sem lehet fogni.

De , hogy ne csak off legyek , minimum 2 gól szerintem is kelleni fog. Az Allianz arénában érhetnek még kellemetlen meglepetések , jobb lenne nyugodtan , előnnyel odautazni.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.05.05. 19:14:51

Nagyban koszonheto az ev eleji tulzasba vitt rotalasnak, hogy elkerulnek a serulesek. A rotalas messze all a madridtol es a psgtol is, nem csak szerencse kerdese. :)
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.05. 18:51:29

visca el barca írta:
LG írta:Sajnálom, hogy a Bayern nem tud a legerősebb csapatával kiállni, úgy lett volna az igazi.
én valahogy nem tudom sajnálni. tök igazságtalannak tartom h ők is meg a real is ilyen-olyan töltelék ellenfeleken keresztül jutott el idáig, nekünk meg mindig belehúztak...
Azért a Realnak ott volt az Atletico, amely stílusából adódóan jóval kellemetlenebb ellenfél, mint a City, vagy Real.
Ha meg azt mondjuk, ő szerencsések voltak a sorsolással, mi pedig szerencsések voltunk a sérülésekkel. A kulcsembereink közül senki sem dőlt ki hosszabb időre, általában a legerősebb csapatunkkal tudtunk kiállni. Ellenben pl. a PSG-nek a legfontosabb emberei hiányoztak az odavágóról, és most ez igaz a Bayernre is. A Realnak is volt a szezonban elég baja a sérülésekkel.
Feast4
Director del Fútbol

2015.05.05. 18:45:44

Akárhogy is taglalgatjuk legalább két góllal nyernünk kell és egyet se kapni ha tovabb akarunk menni.Az Allianzban pokoli erőssek és szinte biztos be tudják húzni a hazai meccset még a sok sérült ellenére is.Egy 2:0 még nem is biztos hogy elég megnyugtató előny.Ha meg gólt kapunk akkor tormás a palacsinta.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.05. 18:40:24

A 6.-nál azt kérdezik, mennyi volt a 4:0-s vereség után a Barca labdabirtoklása... #-o :lol:

Hogy valami hasznosról is írjak:
Alaba, Robben és Rode biztosan hiányozni fog, Ribéry is kérdéses. Veszélyeztetett/eltiltott egyik csapatnál sincs.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.05. 18:39:37

Amúgy azon gondolkoztam hogy vajon melyik lenne a jobb? Most kiesni, vagy pedig bejutni a döntőbe, és esetleg a Real ellen esni ki úgy hogy a BL történetében ellenünk fognak először címet védeni?

Persze a legcsodálatosabb az lenne ha továbbmennénk és megnyernénk a trófeát, de mivan ha.... (Pl sajnos bírókban nem nagyon bízok..)
MatyiG
Adminisztrátor

2015.05.05. 18:05:48

Miért, a másik esetben nem? :)

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... ch-edition" target="_blank
Megint csak a fele lett jó... :( :D
Normandia
Director del Fútbol

2015.05.05. 18:03:21

S.Agüero írta:
Szerintem egy 3:2-nek jobban örülnének, mint egy gólnélküli döntetlennek.
Miért?
Előbbi rosszabb, mint az utóbbi nekik.
Gondolom az idegenben lőtt gólokra gondolhatott, mert ìgy elég 1:0 ra nyerniük, vagy 2:1 re.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
bingyo24
Barça B

2015.05.05. 17:54:21

Szerintem szoros lesz de kifogunk kapni !
MatyiG
Adminisztrátor

2015.05.05. 17:25:45

Szerintem egy 3:2-nek jobban örülnének, mint egy gólnélküli döntetlennek.
Miért?
Előbbi rosszabb, mint az utóbbi nekik.
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.05. 17:23:24

Castiel írta:Kicsit körülnéztem a site-okon! Sokan azt gondolják (Bajor pártiak) hogy az alap felállásuk az egy 3 védős alakzatra épül majd amit Benatia-JM-Boateng alkot majd, két szélen a Bernat-Lahm amolyan szélső futó/bekk (mikor mire lesz szükség) pozícióban, Schweini a védelem elött tisztogatóban, mellette-elötte Thiago, és elöttük a Müller-Götze-Lewa támadhat!
Valahogy így nézhet ki:
---------------------Neuer----------------------

------Benatia------Javi M------Boateng------

Lahm-------------Schweini-------------Bernat

---------------------------Thiago---------------

Götze------------------------------------Müller

-------------------Lewandovski----------------
Ez a legvalószínűbb és talán a legerősebb felállásuk. Így van a legnagyobb esélyük, hogy az MSN-t megállítsák és a kp-nkat megfogják. mathieu kiesésével garantálható a Masch-Piqé duó hátul, Busi pedig a középpályán. Bartrat nem fogja betenni, hogy feltolja Masch-ot vkp-ba.
Az valószínűsíthető volt, hogy nem fognak túl defenzíven kiállni. Nagyon kell nekik az idegenben lőtt gól. Szerintem egy 3:2-nek jobban örülnének, mint egy gólnélküli döntetlennek.
Igazából a jobb szél az ahol leginkább meg lehet fogni őket, ehhez talán a kulcs a Suarez-Messi páros helyváltoztatása. Boateng és Bernat kevés ahhoz, hogy megfogják Messit, Schweinsteiger szerintem tuti rá lesz állítva, akkor pedig Suarez szabadabban mozoghat, ha pedig kihúzódik leveheti a Bolháról az embereket.
Neymarnak nem lesz egyszerű dolga. Elkelne egy jó Iniesta, különben megeszik Lahm-ék már labdaátvételkor. Ellenben, ha gyorsan támadunk, járatjuk a labdát nem lehet gond.

Lehet, hogy nagyon sablonos, de tényleg a pillanatnyi forma fog dönteni. Götze hiába egy duplanulla volt eddig, ha most beindul gondban lehetünk, de egy Müller is simán dönthet.
Lewandovskit nem tudom mennyire zavarta meg a sérülése, talán nem tud 100%-ot nyújtani.
Ha az MSN-ből legalább kettőnek menni fog szinte biztos a győzelem.

Viszont egyáltalán nem tartok kizártnak egy 100%-on pörgő, ütőképes Bayernt, amit nem biztos, hogy le tudunk reagálni.

A másik ágon lehet beszélni itt olasz fociról stb., de biztos vagyok benne, hogy már ma eldől a továbbjutás. A Juve-nak max. egy talált gólra van esélye, esetleg Pirlo-szabadrúgásra. Ráadásul Pogba kiesése legalább olyan fájó mint a Bayernnek Robben és Ríbery együtt. Egy-két távoli bombával meg tudná kínálni Casillast.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2015.05.05. 17:30:26-kor.
Forca Barca!!!!
Leon
Director del Fútbol

2015.05.05. 16:31:34

Amilyen simán elkalapálta tavaly a Real az asszem fullos Bayernt,mi is épp úgy megcsaphatjuk őket,nyilván nem egy kiütéses győzelemre gondolok de úgy vélem jelenleg a Barca a BL fő esélyese. 8)
Lehet hülyén hangzik de én azt a Bayernt sokkal erősebbnek láttam aki minket legyalázva lett BL győztes mint most a Pep félét.
A Real pedig simán bedarálja a Juvét,szemernyi esélyt sem adok az olaszoknak.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
kisadrian24
Barça B

2015.05.05. 15:32:34

Cseri írta:Mathieu Achilles-ín problémák miatt kidőlt.
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... ayern-game
Hát akkor sok meglepi nemlesz a kezdőcsapatban.
noname
Llegenda del Barça

2015.05.05. 15:00:38

mess2009 írta:" szurkoljunk együtt a Juventusnak"
Meglesz. :lol:
A Fifa egy szégyen
roby122
Entrenador del Barça

2015.05.05. 14:45:58

Castiel írta:...
Ha van egy kis esze Guardiolának , akkor nem Rafinha fog kezdeni a jobboson. Neymar úgy megenné , ahogy csak szeretné. Nem azt mondom , hogy Douglas szintű a brazil , de kb. Montoyaval kezet foghatna. Lahm-al már más a helyzet. Neymar szenvedni fog rendesen , ha ő lesz hátul.
Középpályára szerintem 2 vkp fog betenni ; Xabi/Schweinsteiger vagy Martinez. + Thiago
Előre gondolom Müller , Lewa , Götze.

Robennel és Alabaval szerintem győzne a Bayern. Így azért jobbak az esélyeink , de nagyon nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon bízom a Barcában , élet halál kérdése lenne a győzelem. Münchenben még nehezebb dolga lesz majd a csapatnak.

Este sok esélyt nem látok Juve győzelemre (talán X) , szerintem a Real megpakolja őket 2-3 góllal.
mess2009
Director del Fútbol

2015.05.05. 14:35:06

" szurkoljunk együtt a Juventusnak"
Lego
Jugador del Barça

2015.05.05. 14:24:48

visca el barca írta:
LG írta:Sajnálom, hogy a Bayern nem tud a legerősebb csapatával kiállni, úgy lett volna az igazi.
én valahogy nem tudom sajnálni. tök igazságtalannak tartom h ők is meg a real is ilyen-olyan töltelék ellenfeleken keresztül jutott el idáig, nekünk meg mindig belehúztak...
És mégis mi jutottunk el a legsimábban idáig (gondolok itt a két meccses párharcokra).
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Cseri
Entrenador del Barça

2015.05.05. 13:25:16

Mathieu Achilles-ín problémák miatt kidőlt.
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... ayern-game
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Poszi
Jugador del Barça

2015.05.05. 13:07:46

Azért Batman ellen nehéz lesz. :S

https://pbs.twimg.com/media/CEO-IXXVAAAf8O2.jpg" target="_blank
Editke
Barça B

2015.05.05. 09:21:35

Olvastatok valami hivatalos hírt Jordi Alba állapotáról? Játszik- e holnap?
Castiel
Capitá del Barça

2015.05.05. 09:18:10

Kicsit körülnéztem a site-okon! Sokan azt gondolják (Bajor pártiak) hogy az alap felállásuk az egy 3 védős alakzatra épül majd amit Benatia-JM-Boateng alkot majd, két szélen a Bernat-Lahm amolyan szélső futó/bekk (mikor mire lesz szükség) pozícióban, Schweini a védelem elött tisztogatóban, mellette-elötte Thiago, és elöttük a Müller-Götze-Lewa támadhat!
Valahogy így nézhet ki:
---------------------Neuer----------------------

------Benatia------Javi M------Boateng------

Lahm-------------Schweini-------------Bernat

---------------------------Thiago---------------

Götze------------------------------------Müller

-------------------Lewandovski----------------

Ha a München valóban ezt fogja játszani, akkor ez azt is jelenti, hogy támadni szeretnének, mert kell nekik az idegenben szerzett gól! Pep-et ismerve ez nem meglepetés!

Mi szerintem a szokásos 4-3-3-at játszuk... Masch kp-n való szerepeltetése ugyan stabilabbá tenné a középpályát, viszont a kombinatív játékban, a támadások segítésében kevésbé hatékony, mint mondjuk Sergio. Matthieu hátul jobb választás ha a fejjátékról van szó, ugyanakkor tudjuk hogy benne van a gól. De mégis ez tűnik a jobb megoldásnak. Nagyom jól szűrő kp kell! Ott fog eldőlni a meccs, sőt szerintem a párharc is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castiel 2015.05.05. 09:22:24-kor.
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.05. 08:58:14

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2015.05.05. 09:57:44-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.04. 20:41:46

zola8787 írta:Én legjobban annak örülök, hogy Alaba nem lesz, sokra tartom az a palit.

Viszont Busquets egyértelműen kezdő lesz, még törött lábbal is játszana.
Fontos hiányzó ő is, de a legnagyobb szerepe Robbennek volt a két évvel ezelőtti mészárlásban, és a VB-n is megszomorította a csapat jó néhány tagját.
Sajnálom, hogy a Bayern nem tud a legerősebb csapatával kiállni, úgy lett volna az igazi. Így is erősek, de pont a gyors, technikás szélsőik okozhatták volna a legtöbb bajt nekünk.

A támadóink jobbak, a védelmünk is stabilabbnak tűnik, a középpályán viszont piszok nehéz lesz őket megverni.

Ami a szerdai meccset illeti: szerintem nem esnek majd egymásnak a csapatok, a vártnál unalmasabb, taktikusabb csata lesz. Az első gól nagyon fontos lesz, sőt, úgy érzem, aki az elsőt rúgja, tovább is fog jutni.
Válasz küldése