Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.09. 14:37:16

visca el barca írta:
Rivaldo11 írta:Az RÖHEJ, hogy ez esetben Pedrot meg Munirt tudunk felmutatni.
és mégis ki fog szerinted ide jönni padozni? mindenki leírja h röhej, hogy ők a tartalékok, de mégis kinek kellene lennie? még egy közepes mandzukic kaliber se jönne ide, mikor tudja jól, hogy ha mind3 egészséges lesz, az életben nem lesz kezdő.
Versenyhelyzet kell. 3 posztra igenis elfér 4 klasszis, aki közül mondjuk kettő több poszton is bevethető. Megoldható lenne simán.
Olyan nincs, hogy padra igazolunk, max ha Klose féle centert vennénk. Olyan ember kell, aki versenyhelyzetet teremt.
MQuCsabi írta:
és mégis ki fog szerinted ide jönni padozni?
Ráadásul, ha nem játszatják Rafit és Rakiticet, akkor mikor közelítik meg Xaviékat? Egyébként sem hozzájuk kell őket hasonlítani.
Soha, mert ha játszanak, ha nem, a képességek nem adottak. Mint írtam, itt az hibázott, aki idehozta őket. Hibázott amikor felmérte szintjüket. Így most nem játszanak. Ilyen egyszerű.
Nem Rakitic és Rafinha lesznek a kp megújítói-sajnos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2015.01.09. 14:41:00-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
messideco
Presidente del Barça

2015.01.09. 13:29:51

visca el barca írta:kíváncsiságból megnéztem, h milyen oddsok vannak az atma elleni meccsre, elvégre az elmúlt 6 meccsen 1 bukta, 5 X

1.5, 4.3, 5.5..... :lol: realisan vhol 2.2 2.7 3.3 körül lenne
Simán verjük őket 3-1-re, Messi, Suarez és Pedro góljaival. Ők a gólt tizenegyesből lövik, szimulálás miatt.
Kép
"And my heart will leave you never."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.09. 12:58:32

Tudom, tudom, csak azért idéztem a tiédet, mert az oldal azonos, Rivaldo felvetésére reflektáltunk. Furfangos észjárásom... :roll: :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.09. 12:56:45

MQuCsabi írta:
Ráadásul, ha nem játszatják Rafit és Rakiticet, akkor mikor közelítik meg Xaviékat? Egyébként sem hozzájuk kell őket hasonlítani.
én a támadó posztra gondoltam. itt sokan abbana tévhitben élnek, hogy majd reus meg agüero idejön padozni. saj nos vagy nem, pedronál jobb embert nehéz lesz találni aki képes nonstop padozni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.09. 12:55:44

Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.09. 12:52:13

Rivaldo11 írta:Az RÖHEJ, hogy ez esetben Pedrot meg Munirt tudunk felmutatni.
és mégis ki fog szerinted ide jönni padozni? mindenki leírja h röhej, hogy ők a tartalékok, de mégis kinek kellene lennie? még egy közepes mandzukic kaliber se jönne ide, mikor tudja jól, hogy ha mind3 egészséges lesz, az életben nem lesz kezdő.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.09. 12:24:00

Úgy gondolom, ez nem erőltetés kérdése náluk. Nincs meg a kellő szint, ennyi. Bármekkora mester is Xavi, egy, a legmagasabb célokért küzdő csapatot már nem neki kéne elmozgatnia...Ennek ellenére az van, hogy még mindig leginkább ő tud ritmust szabni a játéknak-de már csak a jobb napjain. Olyan emberkét kellett volna venni, aki egyértelműen a padra rakja Xavit. Lové lett volna rá, így a felelős egyértelműen az az ember, aki úgy ítélte meg, hogy Rakitic jobb, mint a mostani Xavi, Rafinha meg képes pótolni mondjuk Init.
Rossz döntés volt. Ilyen egyszerű, de ennek a levét meg kell most inni.
Ha már itt tartunk, nálam a támadósor is korrigálásra szorulna, ugyanis rövid. Nem csak akkor kell másnak játszania a "csodatrió" helyett, ha már 3:0 van ide. Hanem mondjuk ha valaki megsérül/pihen/eltiltják, stb.
Az RÖHEJ, hogy ez esetben Pedrot meg Munirt tudunk felmutatni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.09. 12:12:34

Nem is sokat erőltetik őket. Neadj' Isten egyszerre a kezdőben! ÍGy vajmi kevés esélye van annak, hogy jól muzsikáljanak. Ha már Ini sérült volt, lehetett volna a helyén játszatni RAfinhát, de még ez sem történt meg, nemhogy esetleg egy Busi, Rakitic, Rafi hármas menjen fel. Azt már szintén cska nagyon halkan jegyzem meg, hog yBusi helyett Masch, mert Matyi megütlegel érte :mrgreen:
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.09. 12:08:51

Érdekes kérdés ez a középpálya...
Egyértelmű, hogy itt frissíteni kellene,de kivel? Most őszintén...Egyszerűen Rafinha és Rakitic-akik itt még bevethetőek, de ki kell mondani, hogy egyelőre súlytalanok-dacára a horvát jó kezdésének-és igen, sajnos jelenleg marad a megszokott trió-legalábbis a rangadókon.
Megvolt a lehetőségünk nyáron a középpálya megújítására, nem éltünk vele. Rafinhában van tehetség, Rakitic hasznos és sokat dolgozik, de összességében a két srác soha az életben nem fogja azt a szintet hozni, amivel a Xavi-Ini kettős elé kerülhetnek.
Minőség, minőség, és megint csak minőség. Ez kellett volna nyáron, nem a tucat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.09. 11:48:33

kíváncsiságból megnéztem, h milyen oddsok vannak az atma elleni meccsre, elvégre az elmúlt 6 meccsen 1 bukta, 5 X

1.5, 4.3, 5.5..... :lol: realisan vhol 2.2 2.7 3.3 körül lenne
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.01.09. 00:04:24

palesz77 írta:Na mivel az élő közvetítések topic bezárt, de írom. De szerintetek komolyan nem a jó öreg Xavi-Busi-Ini trió kezd majd hétvégén? Az utóbbi időben akárhány rangadónk volt őket kezdette Lucho, kétlem, hogy pont most változtatna..
Egyelőre kérdéses a játéka. De LE kedvéért gondolom összefoltozzák ha kell. Keretben tuti ott lesz. LE-ból kiindulva bármi lehet, én már Mathieu-n se lepődnék meg... De Rakitic sincs játékban, ha ő kezd akkor is tuti lecseréli a második félidőben. Itt van LE kiszámithatatlanságának az előnye, se Rafi, se Ivan nincs játékban.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.08. 23:55:11

Na mivel az élő közvetítések topic bezárt, de írom. De szerintetek komolyan nem a jó öreg Xavi-Busi-Ini trió kezd majd hétvégén? Az utóbbi időben akárhány rangadónk volt őket kezdette Lucho, kétlem, hogy pont most változtatna..
bzozo
Jugador d'estrella

2015.01.08. 23:33:15

hank1ee írta:
Barcaforever írta:De néha ahhoz, hogy valami újat építsünk le kell rombolni mindent. :|
Ez a kulcsa mindennek.
rombolni mindent talán nem de egyes elemeket igen! újjá kell szerveződni.. :shock:
VISCA EL BARCA
Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.08. 23:11:57

Ha vmit kezdeni akarunk még a szezon 2. felében sztem az Iniesta-Rakitic-Mascherano, Alves-Piqué-Bartra-Alba vonallal kellene játszani huzamosabb ideig.

Kevés szó esik erről, de a játékunk lassusága nagy mértékben Busquetstől is függ. Pep idején kiváló volt, mert a 3szögelésekben ő volt az élő fal, aki pontosan adta a labdákat vissza, miközben a srácok röhögve körbepasszolgatták az ellenfelet. De ez már nem jó, megváltozott a taktika a csapat, minden.

Sztem ez egyértelmű, hogy egy sokkal defenzívebb, direktebb emberre van szükség a posztján. De úgy se merik pont most, pont őt leültetni a padra. :evil:
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.07. 21:19:03

Barcaforever írta:De néha ahhoz, hogy valami újat építsünk le kell rombolni mindent. :|
Ez a kulcsa mindennek.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.07. 20:45:21

corol írta: Messit ismerve teljesen bizonyos vagyok abban, hogy játszani akart. Abban a hangulatban meg elhiszem - magam is így lettem volna - hogy ő sem és Neymar sem tette oda magát igazán, amikor becserélte őket Lucho.
Azért álljon már meg a menet. Ha egy profi focista, aki 20+ millió eurokat keres évente, a klub ikonja nehogy megengedje már azt magának, hogy nem teszi oda magát, mert csak félidőben állítják be. És most tök mindegy hogy Messi az vagy sem. Ha így fogja fel, hogy ha úgy tartja úri kedvem hajtok, ha nem akkor direkt lézengek vagy megsértődök, akkor mehet amerre lát.
Amúgy Neymaron nem úgy vettem észre, hogy ne próbálná odatenni magát.

Azt pedig nem írtam, hogy LE nem hibás, sőt, de azzal a kezdővel is kötelező lett volna csapni a baszkokat, főleg, hogy a második félidőre már Messi is beállt, ami közel 50 perc, nem 6-8 perc a meccs legvégén veszett fejsze nyeleként. Később pedig Neymar is beszállt.
Ráadásul a Sociedad nem is fogott ki ihletett formát. A Madrid ellen például sokkal jobban játszottak.
Forca Barca!!!!
diagonal
Jugador d'estrella

2015.01.07. 13:48:42

Ez ( sajnos ) nagyon igaz a futballban, mindig is az volt. Ugye semmi nem tart örökké és azt hiszem a jelenlegi, már lassan két éve tartó válság fő oka pont az, hogy ezt egyszerűen nem veszi tudomásul a vezetőség.
Impotens vezetőség+rossz igazolások ( pontosabban nem rossz játékosok csak nem megfelelő posztra igazolt játékosok )+jóllakott, leszálló ágban lévő sztárok+nem megfelelő edző(k) = jelenlegi helyzet.
Leegyszerűsítettem persze, de nagyjából ez van.
corol
Entrenador del Barça

2015.01.07. 12:58:47

Chino írta:
Leon írta:Így nézett ki a kispad (név + érték) a Real Sociedad ellen!

Ter Stegen 15 millió Euró
Alves 12 millió Euró
Piqué 35 millió Euró
Rakitic 30 millió Euró
Rafinha 12 millió Euró
Neymar 70 millió Euró
Messi 120 millió Euró

Összesen 294 millió Euró - ez forintban 93,8 milliárd!

Gratulálok a nagytudású mesternek a történelem legdrágább kispadjához! =D>
Bocsáss meg, de ez amit írtál, hogy is mondjam szépen, semmi értelme sincs. Azok a transfermarkt-os adatok (gondolom onnan van) nem tükrözik rendesen a dolgokat. Piqué 35 millió, mascherano 15. Melyiket játszatnád? Ha Busquets-et ültetnéd padra, ő 40 millió a trfm szerint. Így nem lehet lemérni, hogy jó-e a kezdő vagy sem. Arról nem beszélve, hogy Messi kiteszi majd' a felét. Elég szomorú lenne, ha így kéne összeállítani egy kezdőt.

Amúgy meg tényleg hibázott LE az összeállításban, de azért azzal a kezdővel is simán ütni kellett volna és lehetett is volna a baszkokat. És ne felejtsük, hogy alig értek haza a játékosok, Neymar is lejátszott egy rakat haknimeccset 22000 km-t utazott, hétvégén meg ott van az Atletico. Lehetett volna nyilván mondjuk Xavi helyett Rakiticet/Rafinhat vagy Mathieu helyett Piquét, de nem ezen múlt. Félidőbe így is bejött Messi, volt a Messi-Suarez-Pedro triónak 48 perce, hogy akár csak egy árva gólt rúgjanak. Legalábbis az ellenfél kapujába.
Ezzel csak azt akarom mondani, nem kellene az egészet Lucho nyakába varrni (ezt szigorúan a hétvégi mérkőzésre értem). pedig mindenki ezt teszi. Nem védeni akarom, én is ideges lettem a kezdő láttán, de nem azon ment el a meccs.
Az utolsó mondatod miatt írok.
De igenis azon ment el a meccs. A Real bakija után egy órával nem ezt a kezdőt kellett volna bevetni.Majdnem rosszul lettem mikor megláttam a "világválogatott" kispadunkat. Ez igenis súlyos edzői hiba volt, ráadásul gondolom nem a kispadon ülők kérték, hogy akkor ők inkább pihennének. Messit ismerve teljesen bizonyos vagyok abban, hogy játszani akart. Abban a hangulatban meg elhiszem - magam is így lettem volna - hogy ő sem és Neymar sem tette oda magát igazán, amikor becserélte őket Lucho.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.01.07. 11:15:37

Barcaforever írta:
De néha ahhoz, hogy valami újat építsünk le kell rombolni mindent. :|
Itt az a baj, hogy nem rombolás van, hanem a régi dolgok kozmetikázása, eröltetése.
Egyébként lehet, hogy az a baj Messi és LE között, hogy Messi meg meri mondani neki, h egy dilettáns, taktika nélkül nem ér a csapat semmit?
Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.06. 19:23:04

Jajhaj, hány hsz-t kereshetnék, mikor az volt a baja a fórumozók 60%-nak 2009-2011 között, hogy unalmas a játékunk mindig nyerünk, passzok és nyerünk.

És, hogy mondtuk, h fiúk inkább örüljünk, mert lesz ez még így se, de őszintén szólva meg se fordult a fejemben, hogy így el lehet rontani egy világverő csapatot.

De néha ahhoz, hogy valami újat építsünk le kell rombolni mindent. :|
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.06. 15:47:45

Najó, rajtam is látszana az akarás, érted, de valószínűleg mindig megfutnának a védők, félidőben le kellene cserélni, mert halálomon lennék, s lehet én sem lőném be a helyzeteimet.

Kicsit elkanyarodva, itthon ez a fő probléma. Állandóan azzal nyúzzák szegény válogatottjainkat, hogy nem látszott az akarás, nem futottak eleget, ezzel hajszolják bele őket olyan eszetlen rohanásba, hogy persze, hogy meghalnak 60 perc után. Szóval nem az akarást kell látni, meg sokat futni, hanem JÓ HELYRE futni, aztán pedig pontosan játszani, értékesíteni.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.06. 15:47:19

MQuCsabi írta:A Huesca példa fals szerintem.
Főleg azért is, mert az első meccsen a MAtS; Douglas-Bartra-Matyi-Adriano; Rakitic-Samper-Ini; Rafinha-Munir-Pedro csapattal álltunk fel, a visszavágón meg a Masip; Montoya-Bartra-Masch-Adriano; SR-Samper-Ini; Rafinha-Munir-Pedro kezdővel. Rakitic az egyetlen érdemi különbség - támadások szempontjából - a két kezdő között, őróla meg aztán nem lehet elmondani, hogy nem hajt.. :D

De amúgy én is egyetértek azzal, hogy a vezetőségnek mennie kell, és azoknak is, akik nem képesek arra, hogy részt vegyenek hasznos csapattagként egy komoly megújulásban.
AudiQ3
Barça B

2015.01.06. 15:43:49

MQuCsabi írta:AudiQ3!

Részben egyetértek, de:

A Huesca példa fals szerintem. Azért az már tök mindegy, hogy 4-0 vagy 8-1. Ráadásul a 4-0 volt idegenben, ha jól tévedek. :oops: A védelem és kp 0 kijelentésbe pedig belekötnék, mert a csatársor sem mondhatjuk, hogy remekelne. Lehet, hogy kevés a helyzetük, de azokat meg eltöketlenkedik, szóval...

igazad van: viszont a Pedrón ill. a Suarezen látszik az akarás....
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.06. 15:36:58

AudiQ3!

Részben egyetértek, de:

A Huesca példa fals szerintem. Azért az már tök mindegy, hogy 4-0 vagy 8-1. Ráadásul a 4-0 volt idegenben, ha jól tévedek. :oops: A védelem és kp 0 kijelentésbe pedig belekötnék, mert a csatársor sem mondhatjuk, hogy remekelne. Lehet, hogy kevés a helyzetük, de azokat meg eltöketlenkedik, szóval...
Kép
AudiQ3
Barça B

2015.01.06. 15:32:09

Sziasztok, nem nagyon szoktam hozzászólni, de....

én most azonnal leváltanám a felső vezetést és ultimátumot adnék minden egyes játékosnak:

vagy odateszik magukat minden meccsen, vagy mehetnek azonnal ahová akarnak!!!!

érdekes amikor a sztárok a kupameccs visszavágóján/Huesca/ nem játszottak, akkor 8:1 lett a végeredmény, az odavágón meg a sztárok csak 4:0 győztek....

Azonnal lecserélni minden poszton a "sztárokat" és a fiataloknak adnék lehetőséget/ az idei jó helyezések már mind elúsztak, hiába is írnak mást....

hónapok óta nincs elképzelés, vicc a védelem és vicc a középpálya is, számomra elfogadhatatlan, hogy 90 perc alatt nincs egy helyzetünk sem/ sok-sok mérkőzésen/
Válasz küldése