2014.11.03. 19:25:51
Az Alves sztorit nem kell emlegetni. Annyiszor át lett tárgyalva, hogy már kopik a billentyűzet.
Tegyük azért hozzá, hogy Luchonak volt egy kiszemeltje és komoly kérése arra a posztra, csak Sandroék nem voltak képesek +5 milliót odarakni.
A meccsről. A játékkal nem igazán volt gond. Aki azt írja, hogy a Celta folyamatosan átrobogott a középpályán szerintem félálomban látta a meccset. Én a Malaga mérkőzést százszor gázosabbnak találtam és jobban elkeserített. Egyszerűen nem akart semmi összejönni. Ha mondjuk Reus jött volna és nem Suarez, akkor most 100%, hogy itt menne a szöveg, miért nem a vámpírt vettük meg mert ő ezeket beverte volna.
LE-ét lehet szidni, de ő legalább próbál változtatni és nem ugyanazt a sablont nyomatja mint szegény Tito, Roura vagy Martino. Neymar és a másik szélső "beljebb húzása" komoly javulást mutat a támadószekcióban. Ez a 4-3-1-2 támadásban egyértelműen ütőképesebb. Messi eddig is visszább volt vonva, de most ahhoz képest is változott a szerepköre. Neymar viszont látszik mennyivel feljavult, hogy nem klasszikus szélsőként kell a vonal mellett futkároznia.A helyzetkihasználás most egy másik téma, de ehhez hozzá lehet tenni, hogy amennyit Messié romlott, Neymar-é annyit javult, ha a szezont átfogóan nézzük. Suarez még természetesen kérdőjel, de én vele szemben bizakodó vagyok.
Az is érdekes, hogy 2-3 meccsel ezelőttig mindenki el volt ájulva mekkora húzás volt Rakitic, meg az utóbbi 10 év legjobb igazolása stb. Most meg miért nem maradt Fabregas, Xavi is jobb lenne nála... Komolyan kész vicc.
A letámadásunk viszont sokkal jobban működik, mint az utóbbi 2 évben, ami sokat számít. Még Messi is elkezdi elől, a horvátnak pedig a kontrák megakadályozásában hatalmas szerepe van. Nagyon kellett már egy ilyen típusú játékos. Xavival stabilabb a középpálya, habár inkább úgy fogalmaznék a labdatartás jobban működik, ennek az ára viszont, hogy sokkal könnyebben átjátszhatóak vagyunk egy-egy labdavesztés után. Emiatt van leginkább szükség Rakiticre. Nem kapcsolódik be olyan szinten a támadásokba, de mindenképpen kulcsembernek tartom. Arról nem beszélve, hogy ő azért elenged olykor egy-egy löketet.
A védelem tényleg gyengébb lábakon áll. Vermaelen-el pechünk van. Amikor idehoztuk 3-4 hétről beszéltek, aztán jöttek a rosszabb diagnózisok. Én azért még bízok benne.
Összességében vannak problémák, ez egyértelmű. Leginkább a védelem tengelyében, illetve Busquets szerepében. Viszont sok pozitívum is van tavalyhoz képest. Ha ugyanazt a szisztémát követné LE mint az utóbbi edzők biztos vagyok benne, hogy rosszabb lenne sz összkép. A Neymar-Messi két dudás egy csárdában kérdésre is választ kaptunk és mindenképp biztatót.
Azt meg most lehet mondani, hogy Reust kellett volna hozni vagy Kroost stb., mindegy, úgyis a másik kellene. Ráadásul az utóbbinak is volt már idén egy mélyrepülése, akkor meg megint más kellett volna.
Ha az elveszített meccseinket nézzük egy, a szezonjuk mérkőzését futó, amúgy is erős PSG-től kaptunk ki idegenben egy szoros meccsen, a bombaformában lévő Real ellen szintén idegenben (ez a meccs volt leginkább egyértelmű), illetve a Celta ellen, ahol gyakorlatilag lejátszottuk a pályáról a vigóiakat, de az utolsó mozzanatok nem sikerültek. Még a hazai kapu is az ellenfelet segítette. Ha ránézünk az eredményjelzőre tényleg elkeserítő, de a meccs összképét tekintve annyira nem kell szerintem elkeseredni. Minden csapatnak van ilyen meccse. A Psg is hasonlót játszott legutóbb a az Apoel ellen. Gyakorlatilag egy helyzetük volt, a ciprusiaknak pedig semmi sem sikerült.
Én inkább a Malaga mérkőzés után aggódtam.
Ismétlem vannak hibák, Alves vagy Busquets például, de kompletten szemlélve a dolgokat nem hiszem, hogy rossz irányba tartanánk.
Forca Barca!!!!