Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Feast4
Director del Fútbol

2014.09.27. 16:06:33

visca el barca írta: előre látom azt is, hogy ma nyerünk 20-0-ra és megjön a szokásos brancs akik felteszik az "ezeknek egy mb3-as csapat is lőne ennyit", meg a "madrid ezeknek 21-et lőtt" lemezt.
Ne akadj ki ezen! Te is tudod, hogy van akiknek sosem jó semmi. abban meg teljesen egyet értek veled ne fikázzuk már a csapatot jó előre amikor nem láttunk semmit. Azért mert ez a csapat ebben jobb a másik meg abban jobb az közel sem jelenti azt, hogy nálunk sokal jobb lenne. Szerintem se müködik perpill minden jól, de és személy szerint nem is várom el. Új csapat új edző. Benne van ilyen leblokkolós meccs, vagy akár ennél rosszabb is. Pepnek is akadt kínos pillanata, csak az idő meg az eredmények azért megszépítik a dolgot.

És nézük másik szemontból. Madridban mit mondhattak a két fiaskó után? ( Oké meggyződésem az a két meccs lehet nekünk is elment volna, de még nem tartunk ott rendeteget alakulhat addig a játékunk) A legtöbb gólt kapták addig amíg meg nem szórták a Deport! Mi meg itt sírunk két pont meg 0 bekapott gól után. Jó szerencse kellett hozzá, de jó csapatnak szerencséje van ismerjük a mondást. Tavaly hány gólunk volt ekkora? 4-5?

Mindenki látja, hogy vannak gondok és most egy meccsen elég sok gyengénk ki is jött, de nem kell ezen túlmeditálni. Egyrészt nem a mi dolgunk. LE-nek kell látnia mik a hibák és neki is kell orvosolni. Igen kontrázhatnánk jobban ez tény, de nem sok csapat van aki olyan nagyon sokkal eredményebebb a hibátlan kontrajátékával mint mi. Tipikus példa a Dortmund. Meg merem kockáztatni, gogy a Realnál is jobb a konrtajátékuk, még sem nyertek semmit évek óta és a csodagenerációjuk lassan kikopik. És ez csak egy példa.

ÉS NEM GYŐZÖM HANGSÚLYOZNI: NE EGY ELSZÚRT MECCS MEG EGY NYÖGVENYELŐS FELFORGATOTT CSAPATTAL NEHEZEN KIGYÖTÖRT 1-0 ALAPJÁN MONDJUNK MÁR VÉLEMÉNYT!SZEPTEMBER VAN BAKKER! MA ÚJABB FORDULÓ UTÁNA MEGINT EGY KICSIT OKOSABBAK LESZÜNK, DE MÉG AKKOR SE LESZ OLYAN KÉPÜNK AMI ALAPJÁN A SZEZONT ELŐRE LEHETNE VETÍTENI!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.27. 15:38:09

csababarca írta:ma=utóbbi 1-2 szezon. (nálam)
Ezek a csapatok sorra fingattak meg minket, és mindannyiszor ugyanazt erőltettük ellenük,mindenféle változtatás nélkül. nem véletlen.
ugyanmár, ez az egész megint arra megy ki, hogy fikázd a saját csapatodat, a többit meg szokász szerint a mennybe emeld. mindig, mindenből ezt hozod ki, semmi mást. a madrid védelmétől is többnyire orgazmusod van, meg lehet nézni idén h nyomatják, raadasul ott 5 éve ua. a két ember játszik, nem az mint nálunk, hogy 2 meccsen nincs uo. hátvédsor. mi gólt sem kaptunk, de ez meg így nem jó, ugy nem jó, ez is béna az is béna, meg gyengékkel játszunk, meg bármi, csak mi legyünk a bénák, nyomorékok, akiken röhög a fél világ. az égvilágon semmi nem támasztja alá az "érveidet"

a cselzi meg a dortmund amugy is mit nyert az utóbbi egy-két évben h sokkal jobbak mint mi? semmit. a munchen 2x nagyon megfirkált minket, meg tavaly szenvedtünk az atletico ellen. és akkor mi van? ezért kell szarozni a csapatodat?

előre látom azt is, hogy ma nyerünk 20-0-ra és megjön a szokásos brancs akik felteszik az "ezeknek egy mb3-as csapat is lőne ennyit", meg a "madrid ezeknek 21-et lőtt" lemezt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2014.09.27. 15:35:54

S.Agüero írta:
Feast4 írta: Na már most mikor láttál egy kontrát a csapattól? Akárki alatt. Nagy véletlen 3-4 meccsenként egy-egy de az is csak véletlen, a játékunk stilusából nem jön a kontra.Nálunk van a labda mire kontrázzunk?
Tata és most LE alatt is sokkal többet kontrázunk, mint régen. Csomó olyan támadásunk van, hogy 2-3 passzal átjátsszuk a pályát, és ott a gólhelyzet. Pl. Neymar gólja a Bilbao ellen, de ott van Messi gólja tavaly a Sevilla otthonában.

A tavalyi gólokat én csupán ilyen helyzet hozta kontrának tudom be. Igazából szeritem Rakitic érkezése hozott kontra szerű játékot a csapatba.De ez még mindig messze van attól amit mondjuk egy Dortmund,( amit az Arsenál kapott a BLben az tanítani való volt legutóbb) egy Real vagy egy Chelsea csinál. (Szerintem Peppel a Bayern játékából is egyre inkább kopik a kontra.) Nálunk a csapat filizófiájába nem fér bele és, hogy baj e? Igen sokszor.Én nem is mondtam, hogy nem az. Sajna hosszú évekig senki nem volt hajlandó bálátni váltani kéne mert már nem csak a nagyok de egy egyszerű középcsapat is olvasta a játékot.

Épp ezért mondom azt, hogy LE számára is idő kell, öt Bajnoki egy BL. Nem elég idő ahhoz, hogy lássuk mi is az alapkoncepció. Főleg, hogy nagyon forgatja a csapatot. A ma esti kezdőben is szerintem lesz meglepetés.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.09.27. 15:20:01

Akik ma sikereket érnek el a fociban, azok mind a kontrákból élnek,vagy pontrúgásokból. (Real,Chelsea,AtMA, de a Bayern is rengeteg gólt ló kontrából, BVB, stb...)
Mi kontrázni nem akarunk, mert "nem a filozófiánk" (bullshit), pontrúgásokban meg bénák vagyunk.
És te örülnél annak, ha pontrúgásokra/kontrákra építenénk?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.09.27. 15:17:04

visca el barca írta:
csababarca írta:(Real,Chelsea,AtMA, de a Bayern is rengeteg gólt ló kontrából, BVB, stb...)
Mi kontrázni nem akarunk, mert "nem a filozófiánk" (bullshit), pontrúgásokban meg bénák vagyunk.
ezek a csapatok pont annyi sikert érnek el mint mi.
ma=utóbbi 1-2 szezon. (nálam)
Ezek a csapatok sorra fingattak meg minket, és mindannyiszor ugyanazt erőltettük ellenük,mindenféle változtatás nélkül. nem véletlen.
Kicsit kéne alkalmazkodni, mindenki megteszi,megtette. De ezt egyébként az edzőink is kimondják,csak nem tudják megoldani. Persze biztos nem is könnyű,nem ezt mondom, de kellene vészterv.
Mert a mi vésztervünk annyi,hogy Piquét előreküldjük ha ég a ház idétlenkedni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.09.27. 15:15:02

Az esti meccsen ilyen felirattal a mezükön lépnek pályára a csapat tagjai az FCB múzeum megalapításának harmincadik évfordulóját ünnepelve.
KÉP
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.09.27. 15:11:10

Feast4 írta: Na már most mikor láttál egy kontrát a csapattól? Akárki alatt. Nagy véletlen 3-4 meccsenként egy-egy de az is csak véletlen, a játékunk stilusából nem jön a kontra.Nálunk van a labda mire kontrázzunk?
Tata és most LE alatt is sokkal többet kontrázunk, mint régen. Csomó olyan támadásunk van, hogy 2-3 passzal átjátsszuk a pályát, és ott a gólhelyzet. Pl. Neymar gólja a Bilbao ellen, de ott van Messi gólja tavaly a Sevilla otthonában.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.27. 15:03:13

csababarca írta:(Real,Chelsea,AtMA, de a Bayern is rengeteg gólt ló kontrából, BVB, stb...)
ezek a csapatok pont annyi sikert érnek el mint mi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.09.27. 14:58:46

Mondjuk néha, ritkán,amikor megköveteli az alkalmazkodást a meccs képe, vissza lehetne állni.
Megnézném pl a madridot, mi lenne,ha azt mondanánk nekik,hogy tessék itt a labda, mi most beállunk védekezni 10 emberrel. Na ne félj,nem lenne olyan,hogy a középhátvédeinket megkerülik a félpályánál, és 1 vs 1-el mehetnek a kapusunkra 5 percenként.
NÉHA lehetne ilyet csinálni, mert tudnánk kontrázni, vannak gyors játékosaink (Neymar,Munir...), akiket meg tudna indítani egykét ember (Rakitic,Iniesta,Messi...).

Akik ma sikereket érnek el a fociban, azok mind a kontrákból élnek,vagy pontrúgásokból. (Real,Chelsea,AtMA, de a Bayern is rengeteg gólt ló kontrából, BVB, stb...)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Feast4
Director del Fútbol

2014.09.27. 14:45:44

Deptusac írta:Na ilyen hülyeségeket olvasni azért elég gáz!!!
Egy tömörülő csapattal szemben ugyanis vannak eszközök, amelyet minden profi csapatnak illene jól alkalmazni. Ilyen eszköz pl. a begyakorolt kontratámadás.
Na már most mikor láttál egy kontrát a csapattól? Akárki alatt. Nagy véletlen 3-4 meccsenként egy-egy de az is csak véletlen, a játékunk stilusából nem jön a kontra.Nálunk van a labda mire kontrázzunk?
Deptusac írta: De vannak más eszközök is egy "tömörülő csapattal" szemben. Pl. a sokmozgásos jelenlét. Nem akkor kell sokat mozogni, amikor az haszontalan, hanem akkor, amikor valamelyik játékostárs nem tudja kinek adni a labdát. Békésen ácsorogni az ellenfél hátvédjei mögött, az orrunkat piszkálva, esetleg keresni a szabad helyet a füvön, ahová még nem sikerült még a köpetünket elhelyezni ezt bármelyik rokkantnyugdíjas meccsenként 1000 ft-ért megtehetné.
Na erre mondott egy edzőm annak idején egy dolgot. Mindenki annyit játszik amit a másik megenged. Tök jó, hogy nem a védők mögé kéne állni, de ehhez kell egy olyan védő is aki megeszi a vonalból indulást és nem állít egyből lesre. Ezért van ellenfél a pályán és ezért foci nem fallabda. Ezért nincs még kész a csapat és a játékunk, mert a játékunk még ilyenkor megáll. De könyörgöm új edző egy raklap új játékos, ne várjuk már, hogy minden egyből gördülékenyen megy. Lessz ennél még rosszabb meccsünk is a szezonban nyugi! Had idézzek egy klasszikus mondást: „Üdv a klubnál! Fogsz még sírni többször is!”

Másrészt a pofon jobb ha hamar jön mint mondjuk egy egyenes kieséses szakaszban a BL-ben mint szegény Titonál annó. Egész szezonban nem volt egy igazi próba, aztán a Bayern bedöngölte az egész csapatot!
Deptusac írta:A bambán elnéző hozzászólásokat olvasni azonban kinek jó? Ugyanezt tettétek Tata ideje alatt is.
Ne ezt ha olyan lennék magamra veszem. Sose vagyok elnéző és itt sok fórumozó akik most nyugalomra intenek se azok, sőt ha veszed a fáradtságot akkor láthatod, hogy igen kritikus itt mindenki. De ne egy meccs alapján ítéljünk már! Majd ha 3-4 meccs egyhúzamba így lett akkor majd már lehet azt mondani, hogy bambán elnéző valaki aki még olyankor sem kritizál senkit és azton abajog jaj de jó ez így.

És hogy ne legyek off néztem a keretet:
A keret tagjai:Ter Stegen,C. Bravo,Montoya,Rakitic, Busquets, Xavi, Pedro, Iniesta,Messi, Neymar,Mascherano,Bartra, Sergi Roberto, Adriano, Dani Alves, Mathieu, Sandro,Munir.

Én szívem szerint etgy Ter Stegen-Montoya-Barta- Mathieau-Adriano-Iniesta-Mascherano-Rakitic-Neymar-Messi-Munri kezdőnek örülnék a legjobban.

Ahogy néztem a legtöbb sansz ilyesmi kezdőre lesz: Bravo-Alves(Montoya)-Mascherano-Mathieu-Adriano-Xavi(Iniesta)- Busquets-Rakitic-Neymar-Messi-Munri.

Vermaelen játszahatott volna egy húsz percet. Jó lett volna látni, hogy mozog a csapattal élesben. És neki se ártana. Elég nagy meccshiánya lehet. Az Arsenalban se sokat volt az utolsó korszakában pályán. A Granada pont jó lett volna hazai környezetben debütálásra.
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.09.27. 14:22:01

Én abban bízok ma a német fogja védeni a kapunkat, jó lenne ha több szerepet kapna.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
MOF
Barça B

2014.09.27. 11:48:30

Nincs két olyan forrás, amelyik ugyanazt a kezdőt jósolná a mai meccsre, a rac1 szerint például Roberto kezdeni fog :roll: Azért az eddigi években általában csak 1-2 kérdéses poszt volt, amin eltérés volt esetleg. Rendesen forgatja a lapokat Lucho, ami egyelőre jó, de remélem azért ki fog alakulni egy gálakezdő.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.27. 11:35:55

reménykedtem h a belga legalább egy fél órát játszik ma... :(
Kép
Deptusac
Barça C

2014.09.27. 10:56:42

"Az tény, hogy egy tömörülő csapattal akik ráfutnak a labdás emberre most sem bírunk el egykönnyen, de ilyen csapatokkal senki nem bír könnyen."
Na ilyen hülyeségeket olvasni azért elég gáz!!!
Egy tömörülő csapattal szemben ugyanis vannak eszközök, amelyet minden profi csapatnak illene jól alkalmazni. Ilyen eszköz pl. a begyakorolt kontratámadás. - Nem működik viszont a kontra, ha - mint legutóbb is, és máskor is - a megszerzett labdákat csigalassan visszük fel. Csinálunk előbb egy visszahúzós cselt, majd hátrapasszolunk, esetleg pörgünk vele búgócsigaként a saját tengelyünk körül, mint Ini a legtöbbször. - A következő momentum a csodálkozás. Elkezdünk azon csodálkozni, hogy a kontratámadásunk alatt az ellenfél valamennyi játékosa visszaért a saját kapuja elé. Az értetlen csodálkozásaink persze egyben el is veszik a kedvünket mindentől, ami a játékosságra emlékeztetne. A látvány olyan mintha egy színvonal nélküli ezredosztályú kézilabdameccsen lennénk. Nincs mit védeni a edzőn, ezek durva szakmai hibák!!! Csillagászati fizetést kapnak azért, hogy lássák és kijavítsák a hibákat.
De vannak más eszközök is egy "tömörülő csapattal" szemben. Pl. a sokmozgásos jelenlét. Nem akkor kell sokat mozogni, amikor az haszontalan, hanem akkor, amikor valamelyik játékostárs nem tudja kinek adni a labdát. Békésen ácsorogni az ellenfél hátvédjei mögött, az orrunkat piszkálva, esetleg keresni a szabad helyet a füvön, ahová még nem sikerült még a köpetünket elhelyezni ezt bármelyik rokkantnyugdíjas meccsenként 1000 ft-ért megtehetné.
Azután egy "tömörülő csapattal" szemben a kombinációk és a gondolkodás gyorsasága sem mindegy ....- és még bőven lehetne folytatni a sort .. A bambán elnéző hozzászólásokat olvasni azonban kinek jó? Ugyanezt tettétek Tata ideje alatt is.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.09.27. 10:44:44

Keret: Ter Stegen, Bravo, Alves, Montoya, Bartra, Mascherano, Mathieu, Adriano, Busquets, Rakitic, Xavi, Sergi Roberto, Iniesta, Pedro, Munir, Messi, Sandro, Neymar

kimaradt Douglas, Piqué, Alba és Vermaelen. Rafinha sérülés miatt nincs ott.
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2014.09.27. 09:55:15

P.G.D. írta: Egyébként em egy rossz meccsünk volt, csak a többit sikerült behúzni. vagy szerinted az Apoel elleni jó volt? :? :evil:
Azt azért nem sorolnám ide, mert egy felforgatott csapat volt. Várjuk ki a mai napot. Majd kiderül mi is a tényállás.
Kép
MOF
Barça B

2014.09.26. 22:28:22

Nem értem. Új edzővel és nem kevés új játékossal kezdtük a szezont. Komolyan azt hitte valaki, hogy egyből minden tökéletesen működni fog? Lucho is folyamatosan azt hangoztatja már az elejétől, hogy fejlődni kell, nincs még kész a csapat. Persze lehet azt mondani, hogy ez csak a szokásos sablon, de ettől még igaz.
Nekem az jött le egyelőre, hogy a védekezést akarta rendbe rakni a legelején, ami logikus is, mivel azzal volt a legnagyobb baj az elmúlt 2-3 szezonban. Most jöhet a támadójáték problémáinak kezelése. Mert annak ellenére, hogy szerintem azért jobb a helyzet, mint ahogy a többség gondolja, azért van mit javítani. Mondjuk egy tavalyi formájában játszó Suárez már csak magában hatalmas plusz, ez nem kérdés. Gólokban és előkészítésben is zseniális.
P.G.D.
Barça B

2014.09.26. 22:26:48

ja persze a világ legjobb játékosánál az a legjobb ötlet, ha elvisszük a kaputól 30 méterre. Teljesen logikus :mrgreen: Egyébként em egy rossz meccsünk volt, csak a többit sikerült behúzni. vagy szerinted az Apoel elleni jó volt? :? :evil:
Magamat nyugodt embernek tartom, félénk típus vagyok - Luis Suárez. :)
No Bajner,No Party!
Feast4
Director del Fútbol

2014.09.26. 22:19:52

Emberek nyugalom! Egy rossz meccsünk volt eddig! A középpályánkkal eddig nem volt gond, annyit hiányolok, hogy lehetne néha agresszívabb ezért lenne jobb sok esetben Masch Bussi helyett. Szerintem is elfért volna itt egy két játékos még, mert kevés a variációs lehetőségünk, de ez most már mindegy. A csapatvédekezés szerintem sokat emelt az eddig botrányos védelmünkön ami szerintem most se valami acélos, de a számok mást mutatnak szóval ezzel is meg vagyok még elégedve egyenlőre. Messi kivétele a húsdarálóból pedig abszulut nem hülyeség. Nem azért hoztunk 9-est, hogy mindent ő csináljon elől. Az tény, hogy egy tömörülő csapattal akik ráfutnak a labdás emberre most sem bírunk el egykönnyen, de ilyen csapatokkal senki nem bír könnyen. Majd kiderül. Hétvége után okosabbak leszünk. Valószínüleg a Granada is azt fogja csinálni mint a Malaga. Titkon bízom benne hogy megszórjuk, de nem hiszem. Nagy sorozatban vagyunk és még nincs bukott meccsünk. Várjuk ki mi lesz. LE. új játékot akar építeni, a tiki-taka rég változata nem működik, és látjuk, hogy meg akarja reformálni. Majd kiderül, hogy sikerül.
Kép
P.G.D.
Barça B

2014.09.26. 21:47:18

Nekem van pár problémám.Lehet most úgy fog tűnni hogy Le ellen vagyok, de valójában csak nem értek pár dolgot.
A kpsok visszajönnek egészen, és középre tömörülve védekeznek. Ez egy Elche,de még egy bilbao ellen is egész jól működik, de egy Bayern ellen nem fog. Ini teljesen idegen poszton, a szélen meg Alves szerencsétlenkedik :evil: :roll: . Amiatt, hogy a középpályások többet harcolnak,küzdenek de érezhetően hátrébb, Messinek is visszább kell jönnie. Itt Enrique 3 legyet akart ütni egy csapásra:-Erősíti a védelmet
- Messit kiveszi a húsdarálóból
-Mivel Xavi öreg, de nincs helyettese, ezért egyszerűen megszünteti a klasszikus irányító posztját,és Messit erőlteti itt(Sergio vagy Ini helyett mikor Busquetsnek meg meglenne a helyettese Mascherano révén). Mivel elől a sérülésből lábadozó,és egyébként is általában formában ingadozó Ney van Pedroval meg az ifikkel, így érthető a nehézkes támadójáték. A gond itt az, hogy a jelenlegi Barcában nincs ott Xavi, Messi és Ini pedig az eredeti posztjaiktól 15-20 méterre játszanak, és egyáltalán nincsenek meg a helyetteseik. A Barca 3 alappillére kb ki is eset. Ami még a kp-t illeti, Rakitictől nem kell elszálni. Egyáltalán nem irányít, dolgos játékos, a taktikába illik, a gond csak az hogy emellett a Barcának hosszabb távon nem ilyen játékosra van most szüksége, ráadásul vele szemben Ini csak keresi a helyét. Előre még jönni fog Luis, ami jó mert amikor Messinek kellett visszább jönni hamis kilencesként, akkor általában(az elmúlt években) Alexis mozgott előtte illetve nyitotta az üres területeket. Ez Suárezzel csak jobb lesz. Ez itt egész jó ötlet(jobb mint Messit kizavarni szélre).DE! Suárez egymaga még kevés lesz ahhoz hogy egy komolyabb csapat ellen ő legyen a Megváltó, és szinte egyedül kihúzza elől a gólképtelen támadójátékunkat a csávából.Nem is beszélve arról, hogy mi lesz ha esetleg lesérül :? . Kroos beférne ide, ő valamelyest pótolhatná Xavit(vagy James,gáz hogy a fehér balett játékosait írom de ez az igazság :x )
na de mindegy Le(elvileg) tudja mit csinál, viszont úgy érzem hogy ebből csúnyán nagy bukás lesz. Remélem nem lesz igazam [-o< :? . Az pedig hogy a világ legjobb befejezője legyen az irányító, hát komolyan mondom... :lol: #-o
Magamat nyugodt embernek tartom, félénk típus vagyok - Luis Suárez. :)
No Bajner,No Party!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.09.26. 21:35:50

Azt írod, hogy kevés a kaput támadni képes emberünk. De hát hova lettek? Szerintem nem az emberek tűntek el, hanem a foci változott meg. Gyors, támadó, agresszív középpálya kell, ami nincs a Barcelonának. Lassú, tologató foci zajlik, változni képtelen emberekkel. Nincs lendület, minden passz kiszámítható. Amíg Xavi mesterfokon játszott, ez nem volt így. De a jelenlegi helyzet siralmas. Busquets csak a mezszámot örökölte, de Puyol semelyik erénye nincs benne. Iniesta magára maradt, rátekeredik a labdára, és góliszonyban szenved. Rakitic új ember. A legszomorúbb, hogy mögöttük a néma csend. Sergi Goberto, Rafinha? Ki látja ezekben az emberekben a Barcelona új vezéregyéniségét?
Megnézném Pedrót, Neymart egy Chelsea vagy Manchester City középpályájának támogatásával. Messiről nem is beszélve, aki gyakorlatilag kénytelen meccseket végigjátszani a középpályára visszahúzódva.
mess2009
Director del Fútbol

2014.09.26. 20:42:24

5-6 meccsből valóban nem lehet sok mindent ELŐRE LÁTNI. de van néhány olyan jellegzetessége a csapatnak amiből bizony KÖVETKEZTETNI lehet a hiányosságokra, meccsektől függetlenül. példák:
- lassú a támadásépítésünk és kevés a kaput támadni képes emberünk mert: Messit hátrébb vonták, Neymart (szerintem!) nem hatékonyan használják, ha nincs területe, nem képes lendületesen támadni, kevésbé hatékony és passzolgatni kezd (próbál?!) a befejezés helyett. Iniesta is veszített a lendületességéből ezt nem látom tisztán, hogy taktikai okból, vagy csak nincs még top formában. Pedro pedig kifejezetten "elveszítette" a kapura veszélyességét, vagy a rossz döntései, vagy a pontatlansága okán.
ha pedig ez így van, akkor mi volt előbb ?! a tyúk, vagy a tojás..... egy lassú, a hatékonyságban gyenge támadófoci ellen könnyebb "lehúzni a rolót, be tolni a buszt..."
- gyenge a fej játékunk mert nincs fejelni tudó emberünk....ezért (is)
-az állított helyzetek kihasználása nem elég hatásos, különösen igaz ez a szögletekre
-gondolom mindenki látja: a szélek kihasználtsága sem tökéletes, a jobb oldal valójában béna, bal oldalon az Iniesta-Neymar-Alba hármas pedig szerintem nincs kellően össze szoktatva, totálisan ötletszerüen vagy inkább ötlettelenül mozognak ez különösen fájó, mert ha összejön egy egy akciójuk az szemet gyönyörködtető és többnyire eredményes.
gondolom lesznek majd akik mindennek bizonyítják az ellenkezőjét.....(kivételek persze akadnak...) de én a felsorolt néhány hiányosságot bizony elég régen ismétlődőnek látom ami hol döntöen hol kevésbé jelentősen de szűkíti a lehetőségeinket.
gránit
Director del Fútbol

2014.09.26. 20:32:30

Nem is mondtam, hogy nagy változásokat kell elvárni ilyen rövid időtávon. Mindenesetre amíg ilyen magas százalékban birtokoljuk a labdát, úgy a gyengébb meccseket is be tudjuk húzni, amire idén már volt is példa.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
diagonal
Jugador d'estrella

2014.09.26. 20:17:57

Bob_Marley írta:
S.Agüero írta: Komolyan jobban tetszik a mostani játékunk, mint mondjuk 08/09-ben?
Az egy tökéletes év volt, minden működött elől-hátul nem is ahhoz hasonlítottam össze. Ez a csapat szintén elérhet olyan magasságokban, mert szintén nagyon együtt van. Mindenki xy meccsre emlékszik, hogy jaj ezt így vertük meg, meg az a gól stb...Mikor bőven voltak szétesős meccseink, most viszont úgy érzem megint kemények vagyunk. Erre írtam jobban tetszik ez a csapat mint mondjuk egy 4-5 évvel ezelőtti.
Őszintén szólva, szerintem fölösleges ahhoz a csapathoz hasonlítani ezt a mostanit. Még csak azt sem gondolom, hogy elérhet a mostani olyan magasságokba, bár ne legyen igazam. Mindenki tudja, hogy az egy kivételes csapat volt, lehet 50 évente jön össze egy olyan valahol és még a csillagoknak is úgy kell állni hozzá pluszban. Azért egy Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Henry, Eto'o, Yaya Touré, ráadásul mindegyik fénykorában egyszerre egy csapatnál...hát, nem biztos, hogy ez túl gyakran összejön. Nem negatív vagyok mikor ezt írom, csak realista.
Ettől teljesen függetlenül, nekem eddig tetszik a szezon, reálisan többet aligha lehetett várni egy újjáalakult csapattól új edzővel. Vannak pozitívumok, a védelem egyelőre jól szuperál eléggé, Rakitic játéka szintén pozitívum, a fiatalok rendszeres bekerülése a csapatba szintén még akkor is ha komoly ellenfél ellen még kevesek, de lesz majd máshogy is.
Igazából szerintem most még ebből a pár fodulóból azon túl, hogy a csapat jól indult és vannak biztató jelek, túl sok következtetést levonni nem lehet sem pro sem kontra.
Az első igazi teszt ennek a csapatnak a PSG lesz.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.26. 20:15:50

gránit írta:De hat lejátszott meccs után nem nyer semmi értelmet.
gránit írta:Túl sok lényegi változást nem látok
ha hat meccs alapján nem lehet megítélni semmit, akkor hol várod a változást?
Kép
Válasz küldése