S.Agüero írta:Akik láttak ebben az évben sok City-meccset, azok mit gondolnak a párharcról? Ki az esélyesebb?
GT, Game, többi PL-es?
Tourét kell valahogy kivenni a játékból, mert ő a legjobb, ő az, aki azzá teszi a City-t, ami (Schmitt Pál copyright

). Összeköti a védelmet a középpályával, a középpályát a támadósorral, szerel, ütközik, csúszik-mászik, labdát szerez, megindul, irányít, osztogat, cselez, kiugrat, indít, kapu elé érkezik, gólokat rúg, gólpasszokat ad, fizikai képességei egyedülállóak, munkabírása kiemelkedő, játékintelligenciája, lövőereje szintúgy, elképesztően univerzális játékos, jelenleg a legjobb középpályások egyike nálam. Szóval ha őt hatástalanítjuk, vagy legalábbis meg tudjuk oldani, hogy ne ficánkoljon, akkor jó lesz.
Én Fernandinhót is sokra tartom most már, kezdetben nem így volt, de ősz óta engem meggyőzött, gyors, védekezésben ragyogó, jól passzol, nem lehet rá panasza a Citynek. Szerencsére néha a racionális énjén felülkerekedik a brazil vér, és elkezd könnyelműen szólózgatni, cselezgetni. Mindenesetre remélem, Javi García fog kezdeni helyette.
Zabaleta baromi jó, én Clichy-t is kiváló játékosnak tartom, középen Nastasic még, Demichelis már nem klasszis (de lehet, hogy utóbbi soha nem is volt az

), Kompany meg olyan, mint Piqué: alapesetben a világ egyik legjobb középhátvédje, de néha olyan bődületes marhaságokat csinál, hogy az embernek kedve lenne halántékon vágni egy ásóval. Szóval inkább középen lehet megfogni őket.
Silváról sokat nem kell mondani, a szűk elitbe tartozik egyértelműen, ezt már rengetegszer bizonyította. Örülnék, ha egyszer Barcelonába kerülne, csak hát már-már bale-i összegeket kellene perkálni érte.
Nasri elég gyenge volt jó ideig Manchesterben, az utóbbi időszakban viszont sokat fejlődött ő is, veszélyes játékos, vigyázni kell vele is, lőni, passzolni kiválóan tud.
Elöl Dzekótól én speciel sosem voltam elájulva, Negredótól szintén nem, ellenben amit a spanyol ebben a szezonban letett az asztalra, az fenomenális, egyik pillanatról a másikra a topcsatárok közé emelkedett (nyilván még egyáltalán nem Suárez-, Agüero- vagy Ibrahimovic-szint, de értitek, mire gondolok). Fejjel, lábbal egyaránt kíméletlen, játékban sem ügyetlen, szorosan kell majd fogni, mert elég neki egy helyzet is, hogy bevegye Valdés kapuját.
Viszont szerintem ha motiváltan, megfelelő taktikával megyünk ki a pályára, akkor bőven lehet keresnivalónk ellenük. Messi azért Messi, ő teremti meg a különbséget, ha jó napot fog ki, nem lehet kérdéses a győzelem (hacsak Piquéék nem szerencsétlenkednek hátul még a szokásosnál is gyakrabban). Ha nem, akkor is meg lehet fogni őket, egy jó Fabregas-Iniesta páros, Messi, esetleg Sánchez és/vagy Neymar okozhat gondokat nekik hátul. Viszont nem valószínű, hogy sok helyzetet tudunk majd kialakítani ellenük, ezért elmondhatatlanul fontos lesz a jó helyzetkihasználás, nem szabad elbohóckodni a ziccereket (ha lesznek), mert Negredóék büntetnek. A kontrákra értelemszerűen igencsak figyelni kell, labdavesztés után azonnal menjen a letámadás, a presszing, még ha benne is van, hogy gyorsan kipasszolgatják Iniestáékat, aztán vihetik tovább a támadást. Illetve, ahogy már írtam, Tourét meg kell próbálni semlegesíteni, mert ha úgy játszik, ahogy szokott általában, az könnyen City-győzelmet jelenthet.
Összességében, a párharcot tekintve magunkat még mindig esélyesebbnek látom egy paraszthajszállal, a holnapi mérkőzésen azonban tökéletesen meg lennék elégedve egy döntetlennel is.
connor írta:Pellegrini vs. Barca
Villarealnál: 4 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség (1 döntetlen és 1 vereség a kupában).
Real Madridnál: 2 vereség
Málaga-nál: 1 döntetlen és 7 vereség.
A 4 győzelem 6 döntetlen és 12 vereség elég soványka Pellegrini-nek.

Picit jobb ez a City, mint a Pellegrini-féle Villarreal vagy Málaga.