Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
geridoss
Director del Fútbol

2013.03.17. 13:34:26

Mezner2 írta:EGÉSZ EGYSZERŰEN NEVETSÉGES,hogy egy ilyen adónak BL meccseket adnak,undorodom és hányingerem is van tőle!
De igen,a Digi adja a másik meccset..
Erről annyit, hogy én Eger mellett lakok egy kisebb faluban, Digink van (más nem nagyon lehet :D ), de mikor szeptemberben felkerültem Pestre egyetem miatt, Zuglóban lakunk albiban egy igen jó helyen, de persze ott sincs digi lefedettség még a közelben se m:)

/OFF: Esélyek

Malaga - Dortmund : Jóval esélyesebbnek tartom a németeket, de nagyon bízom a Malagaban, nem kis teljesítmény már tőlük az sem, hogy itt vannak a legjobb nyolcban. Elvileg a Dortmundnak nem lehet nagy akadály. 35% - 65%

Real Madrid - Galatasaray : Talán a legegyértelműbb párosítás ha a Real itt kiesik, egy évig ezen fogok röhögni. Török pokol ide, török pokol oda, óriási különbség van a két együttes között, ami két meccsen ki is fog jönni, ahogy nekünk is kijött a Milan ellen.. Több gólos madridi sikert várok. 90%-10%

PSG - Barcelona : Nagyon jó meccsre számítok, egyik csapat sem a védekezéséről híres, hiába a nagy nevek a hátsó sorban. Annyi előnyünk lehet, hogy a PSG nem az a bunkercsapat, szóval még ha óvatosan is, de támadóbban fog játszani, amit kihasználhatunk, ha okosan játszunk. Ibra a második meccsen mindenképpen bizonyítani akar majd, a Camp Nouban főleg. De az sem lesz elég. Párizsban szoros meccsre, akár még döntetlenre is voksolnék, de otthon lerendezzük őket.
30% - 70%

Bayern München - Juventus - Na ez a negyeddöntő csúcsa, hatalmas csata lesz, két, a végső győzelemre is esélyes csapattal. Itt a legnehezebb megtippelni, az apróságokon fog múlni az egész, lélektanon és a fejben. Mindkét csapat vezeti hazája bajnokságát, nem véletlenül. Ez a Juventus tényleg jó, nem csak az olasz bajnoksághoz képest.
"A futball olyan játék, amikor két csapat kergeti a labdát, és a végén a németek nyernek”
Egy leheletnyivel, de jobbak a németek. Tovább is mennek.
55% - 45%
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.17. 12:45:26

Alcantara írta:Nagy valószínűséggel nem mi leszünk képernyőn a Sport 1-en. :?

Szeretném kérdezni azt, aki tud rá normális választ adni: A szavazásban "alulmaradt" meccset a Digi tv adhatja élőben? Van ezzel kapcsolatosan valamilyen opció a Sport1 javára ebben a körben. A nyolcaddöntőket adta a Digi sport, ezért gondolom, hogy esetleg akkor a szavazásban "vesztes" meccs közvetítésének szintén nincs akadálya. A választ előre is köszönöm.
Én azzal sem sokra mennék,de igen,a Sport1-nek választási joga van minden Kedden,és a fennmaradó meccsekből választhat ez az ótvar szutyok digi,ami teljesen nevetséges módon fél BP.-en nem rendelkezik lefedettséggel,legalábbis a mi utcánkba nem vállalnak bekötést,mindezt nem vmi belvárosi nyomor negyedbe,hanem Pest legfelkapottabb környékén EGÉSZ EGYSZERŰEN NEVETSÉGES,hogy egy ilyen adónak BL meccseket adnak,undorodom és hányingerem is van tőle!
De igen,a Digi adja a másik meccset..
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.17. 12:43:03

most ez is olyan, hogy én meg a bayern meccsre nyomtam, mivel nekem nincs sport1-em, csak digim, így gondolom ha a bayern meccsét adja a sport tv, akkor a digin követhetem a psg-barcát.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.03.17. 12:41:10

Nagy valószínűséggel nem mi leszünk képernyőn a Sport 1-en. :?

Szeretném kérdezni azt, aki tud rá normális választ adni: A szavazásban "alulmaradt" meccset a Digi tv adhatja élőben? Van ezzel kapcsolatosan valamilyen opció a Sport1 javára ebben a körben. A nyolcaddöntőket adta a Digi sport, ezért gondolom, hogy esetleg akkor a szavazásban "vesztes" meccs közvetítésének szintén nincs akadálya. A választ előre is köszönöm.
Barcaádám
Capitá del Barça

2013.03.17. 12:30:07

Bizonyára sokan láttátok a Sport TV hirdetését facebookon, de aki esetleg nem azoknak belinkelem.
https://www.facebook.com/questions/10151497733992351/
Lehet szavazni hogy melyik meccset adják majd április 2.-án.
Szavazzatok a PSG-Barcelonára :)
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.03.17. 04:11:19

conorral értek egyet meg még lejjebb sjd-vel. :D
Lehet innen is meg onnan is megközelíteni ezt a filozofikus dolgot, hogy ki verhetetlen meg ki nem, alapból senki nem verhetetlen. :D

A "B csapatos" kezdők meg nevetségesek (apropó, fantasykat nem törlik a modik??Mert rém unalmas ezeket olvasgatni, legalábbis szerintem)
Kép
Kép
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.16. 21:32:32

Közeledik az álláspontunk egyre inkább :D
De valahol ez a kijelentés,hogy ha jól játszunk verhetetlenek vagyunk,és az,hogy az ellenféltől függ,hogy jól játszunk-e ez egy igen nagy paradoxon!
Amikor a csapat 100%-os formában van (nevezzük így a legjobb teljesítményt),akkor nincs az a bunker,ami hatásos lehet (ezt sokszor láttuk már),tehát ahhoz,hogy minket elverjen valaki,két összetevőből tevődik össze,nekünk elég mélyen magunk alatt kell játszani,míg az ellenfélnek 100%-osan élnie kell a lehetőségeivel,és kiemelkedőt kell nyújtania .
Ezért tartom magunkat a legjobb csapatnak többek között,mert ha az ellenfelünk nem hozza ki a helyzeteiből a maximumot (mostanában ebben segít nekik a védelem :lol: ),akkor még rossz játékkal is bárki ellen pariban lehetünk,és győzelmi esélyeink lehetnek! (és itt nem a spanyol kiscsapatok elleni meccsekről van szó,mert azok ellen sok csapat van így,hanem európa élcsapataival szemben is elég nekünk sokszor a magunkhoz képest gyenge teljesítmény !)
Az utolsó hsz.edből nekem az jön le,hogy te is mégis a legjobb csapatnak a Barcát tartod :D
connor
Jugador d'estrella

2013.03.16. 21:05:38

Mezner2 írta: ...
Alapvetően igaz, amit leírtál és mások is írtak: ha a csapat azt hozza, amit tud, akkor verhetetlen. Annyiban különbözik a véleményünk, hogy szerintem abban, hogy mondjuk egy-egy meccsen nem tudjuk "azt játszani amit tudunk" az ellenfélnek is van némi köze. Én nem nevezném szerencse kategóriának pl. a Madrid elleni kupameccset vagy a Milan elleni odavágót. Ott és akkor képes volt az ellenfél olyan teljesítményre, amivel meg tudott minket fogni. Van Európában 1-2 olyan jó játékoskerettel rendelkező csapat, akik ha jól játszanak -"azt játsszák, amit tudnak"- akkor képesek minket megszorítani vagy megverni. A jó játék megmutatkozhat betonkemény védekezésben és villámgyors kontrákban is. Más kérdés, hogy a mi stílusunk hozzám (is) közelebb áll, de elismerem a másikat is - ha jól kivitelezik.
Én például nem ítéltem el a Manchester United-et azért, mert "feladták a játékukat" a Madrid ellen. Ott és abban a párharcban az kellett a továbbjutáshoz, tökéletesen is csinálták, ameddig nem szólt közbe a "török tolvaj". Tehát én nem nézek le azért egy csapatot sem, mert megpróbálja azt a taktikát alkalmazni, ami ellenünk a legsikeresebb. Ha azt szépen, pontosan teszik, lehet jó. :wink:
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.16. 19:12:39

connor írta:
Mezner2 írta:...
A véleményed elfogadom és tiszteletben tartom, ahogy másét is.
Annyira kérlek, hogy mielőtt ellenvéleményt fogalmazol meg, nézz utána annak amit leírsz. A szuperkupa meccsen az Adriano-Pique,Mascherano-Alba védősor állt ki. Montoya kapufája a bajnoki 2-2-es meccsen volt. Számomra ez a vicces.
http://www.worldfootball.net/spielberic ... barcelona/

A Real Madrid játéka -már nem csak ellenünk- nem a presszión alapszik. Tipikus kontracsapat. Nem is várható el tőlük az a stílus amit mi játszunk, mert nem ezt gyakorolják, nem ehhez alakították ki a játékoskeretüket. Ennek megfelelően azt játszották, amit az edzőjük elvárt tőlük és a saját stílusukkal győzték le -nem is kicsit- a mi stílusunkat. A visszavettek pedig nem azt jelenti jelen esetben, hogy kevesebbet volt náluk a labda vagy nem nyomtak be minket a kapunk elé. Egy kontracsapat amúgy sem csinál ilyet, legfőképp, ha előnyben van. A visszavettek alatt azt kell érteni, hogy a kontráknál kevesebben jöttek előre, többen maradtak hátul.

Nekem nem tetszik, ahogy sokan ezt a sikeres időszakot kezelik. A mi csapatunk is emberekből áll, akik közel sem hibátlanok. És vannak még rajtunk kívül is jó csapatok. Nagy szurkolói nagyképűségre, felsőbbrendűség érzésre vall, ahogy itt sokan fogalmaznak. Ez pedig nem jó dolog. Azok, akik régebb óta szurkolók (nem csak pl. a Pep-éra óta) tudják, hogy miről beszélek.
Először is valóban összekevertem,nem néztem utána,valahonnan ez rémlett elnézést,ettől még a mondandóm többi részét tartom.
A Real nem presszionál már senki ellen ezt szintén adom,viszont kiegészíteném,illetve árnyalnám,hogy Jo5é MIATTUNK szakított a tradicíókkal,és miattunk alakította/formálta a Realt kontracsapattá,mivel ez az egyetlen esély ellenünk (anno pl. a Chelseavel gyakran játszott 4-3-3-at Mou,ami szerintem a Realnal is lehetőség lett volna) !
De ezt a "senki nem győzött le minket a saját játékukkal" bekezdést általánosságban,minden európai csapatra értette,nem a Realra volt kihegyezve!
Nem hibátlanok,senki nem is mondta,VISZONT,amennyiben hozzák amit tudnak,akkor verhetetlenek (meg lehet minket verni,ha rossz napot fogunk ki,nem nagyon emlékszem olyanra,hogy magunkhoz képest jól játszva szenvedtünk volna vereséget)!
EZ A REALITÁS!
Ők tették magasra a lécet (mmint a srácok) így tőlük ez az elvárás ,hogy nyerjenek,az R10 féle Barcával szemben RÉSZEMRŐL nem volt elvárás,hogy mindenhol nyerjünk ahol elindulunk,mert nem emelkedtünk ki akkoriban olyan szinten a mezőnyből mint most,hiába volt egyébként maga a játék szorakoztatóbb,mint amit a Pep féle Barca játszott! Viszont a mostani csapat játékosainak akkora fölénye van a többiekkel szemben,hogy igenis minden évben az kell,hogy legyen a cél,hogy triplázzunk,másként ezt nem is lehetne csinálni...

Egyébként az elvárásaimba nyilván belejátszik az is,hogy alapvetően optimista természetű vagyok,valamint fél életem az élsport jegyében telt,így mindenhez ilyen a hozzáállásom,csak a győzelem az elfogadható,és a szurkolói mentalitásom is eszerint működik,ettől függetlenül reálisnak tartom,amit leírtam !
Xavi001
Jugador d'estrella

2013.03.16. 18:54:30

Kép
connor
Jugador d'estrella

2013.03.16. 18:33:39

Mezner2 írta:...
A véleményed elfogadom és tiszteletben tartom, ahogy másét is.
Annyira kérlek, hogy mielőtt ellenvéleményt fogalmazol meg, nézz utána annak amit leírsz. A szuperkupa meccsen az Adriano-Pique,Mascherano-Alba védősor állt ki. Montoya kapufája a bajnoki 2-2-es meccsen volt. Számomra ez a vicces.
http://www.worldfootball.net/spielberic ... barcelona/

A Real Madrid játéka -már nem csak ellenünk- nem a presszión alapszik. Tipikus kontracsapat. Nem is várható el tőlük az a stílus amit mi játszunk, mert nem ezt gyakorolják, nem ehhez alakították ki a játékoskeretüket. Ennek megfelelően azt játszották, amit az edzőjük elvárt tőlük és a saját stílusukkal győzték le -nem is kicsit- a mi stílusunkat. A visszavettek pedig nem azt jelenti jelen esetben, hogy kevesebbet volt náluk a labda vagy nem nyomtak be minket a kapunk elé. Egy kontracsapat amúgy sem csinál ilyet, legfőképp, ha előnyben van. A visszavettek alatt azt kell érteni, hogy a kontráknál kevesebben jöttek előre, többen maradtak hátul.

Alcantara: ha elolvastad (és értetted) amit írtam, a mondandóm lényege annyi volt, hogy attól, hogy szurkolsz valakinek értékelheted objektíven is. Nem arról volt szó, hogy a két csapat teljesítménye között vontam párhuzamot. :roll:
Egyébként nem véletlenül nem jutott még soha tovább egy csapat ilyen helyzetből, mint most mi a Milan ellen. És igen, a Barca győzelem nem meglepetés - de ezt is leírtam, csak nem olvastad. A továbbjutás volt számomra a meglepetés. A statisztikák és az utóbbi hónapok teljesítménye alapján nem a mi továbbjutásunk volt a papírforma. És azért arról sem feledkezhetünk meg, hogy nem egy APOEL Nicosia, BATE Borisov vagy hasonló kiscsapat volt az ellenfél.
És igen, nem sikerült meggyőznöd, mivel konkrétan nem cáfoltál meg semmit abból, amit írtam, csak ez közhelyes kritikát fogalmaztál meg, amiben semmi építő jellegű nincs.

Chino: Nekem is meglepetés volt a 2-0-ás vereség. A 4-0 az első meccsen mutatott teljesítmény, az eredmény és a két meccs között mutatott teljesítmény alapján volt meglepetés. A madridos részre válaszoltam fentebb. Egyébkén ta többiben egyetértünk.

Nekem nem tetszik, ahogy sokan ezt a sikeres időszakot kezelik. A mi csapatunk is emberekből áll, akik közel sem hibátlanok. És vannak még rajtunk kívül is jó csapatok. Nagy szurkolói nagyképűségre, felsőbbrendűség érzésre vall, ahogy itt sokan fogalmaznak. Ez pedig nem jó dolog. Azok, akik régebb óta szurkolók (nem csak pl. a Pep-éra óta) tudják, hogy miről beszélek.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.03.16. 18:33:00

Mezner2 írta:
Egészen addig magunkat tartom a világ legjobb csapatának,ameddig minden csapatnak aki minket legyőz, fel kell adnia a saját futballját,és annyi momentuma van a meccsen,hogy 90perc alatt sündisznóból végigvezet 3támadást,azt vagy bejön,vagy nem.
Igazat adok mindenben, csak megjegyzem,hogy a realnak mindenki ellen ez a taktikája,hogy rombolnak,aztán kontráznak. Csak nem minden csapat ellen megy. Van aki kicsit behátrál,nem akar támadni, akkor felállt védelem ellen meghalnak. 1-1 távoli átlövésben bízhatnak olyankor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
tossademar
Barça B

2013.03.16. 18:10:39

A Barca szokásos évi gyenge időszakát láthattuk az elmúlt hetekben, egészen 2013.03.12. este 20.45 óráig.
A PSG nagyon jó kis ellenfél a negyeddöntőre. Akitől én tartottam az a Juventus és a Dortmund. A Real-t sem szerettem volna, de csak azért mert elegem van egyelőre a Classicokból.
Nem értek egyet a pesszimistákkal (mint ahogyan eddig sem), de természetesen nem is vagyok túlzottan biztos. Szerintem egyszerűen az van, hogy amennyiben a Barca tudja tartani a legutóbb látott formát, nem lehet ellenfél egy PSG, de nem lehetett volna ellenfél bármelyik másik 7 csapat sem. Beleolvastam a Real honlap fórumjába, egészen komolyan azt éreztem, hogy a Barca oldalon vagyok. Semmi másról nem csevegnek az ellenlábal kollegák mint a Barca és a PSG meccsekről. Nem is értem. SŐT! Még azt is elképzelhetően tartják, hogy a bajnokság is meg lesz. Nevetséges, ennyire nem amatőr a Barca, illetve az Atletico sem (még a 2. hely is kérdés)

Április 3-ig még látjuk párszor a Barcát játszani, meglátjuk mit sikerül megtartani a kirobbanó formából. Legjobb tudomásom szerint Villanova mester jön vissza 03.25-én, szerintem ez ad egy pluszt a csapatnak.

Tényleg azt gondoljátok itt sokan, hogy a Real annyira jól játszott ellenünk. Akkor vagy én nem értek a focihoz, vagy nagyon elfogult voltam azokon a meccseken. Mi gyengék voltunk, de a Real sem volt lehengerlő.
Ha a legjobb formánkat nyújtó játékunkkal együtt vernek meg, akkor megelem a kalapom (talán), de így azt gondolom, hogy egy lélektelen, mentálisan gyenge Barcát megverni 2 héten belül nem nagy dicsőség. Ettől csak Ők vannak elájulva.

HAJRÁ!!!
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.16. 17:49:37

Connor : A szuperkupa meccsre emlékezz vissza,hogy miért alakult úgy,ahogy! A kezdő védőink közül 3-an!! bajlódtak sérüléssel,Montoya,Bartra,Masch alkotta azon a meccsen a védelmünket,szerintem ott és akkor a Villareal is hülyét csinált volna belőlünk,ennek ellenére ott a meccs végén a Madrid igencsak megköszönhette Fortunának,hogy nem lett 2-2 Alba helyzeténél,vagy éppen Montoya kapufájánál !

De a legviccesebb számomra az,amikor leírtad,hogy a kupa elődöntőben 2-0 után visszavettek :D mintha addig egy minimális pressziót is gyakoroltak volna ránk,volt 3-4 végig vitt kontrájuk,az egyikből tizi,a másikból egy kapusról kipattanós gólt lőttek,ezt beálítani lemosásnak,hát,hogy is mondjam,ráadásul nem 2-0-nál vettek vissza,hanem akkor tudtak sebességet váltani kicsit,mert a srácoknak elment a hitük.

Egészen addig magunkat tartom a világ legjobb csapatának,ameddig minden csapatnak aki minket legyőz, fel kell adnia a saját futballját,és annyi momentuma van a meccsen,hogy 90perc alatt sündisznóból végigvezet 3támadást,azt vagy bejön,vagy nem. Lefocizni senki nem focizott le minket az elmúlt 5évben.A saját játékával senki nem győzött le minket az elmúlt 5 évben. A meccsek kimenetel csakis rajtunk múlik,ha jó napunk van,és megy a letámadás,a presszió már az ellenfél térfelén,akkor még csak egyenrangú ellenfelünk sincs széles e világon!
A középpályán olyan játékosaink vannak,akiknek akkora a technikai fölényük akárkivel szemben,hogy az már-már megszégyenítő az ellenfelekre nézve.

Ez az én véleményem a dolgokról,aztán könnyen lehet,hogy rohadtul nincs igazam,attól még így látom :)
Chino
Llegenda del Barça

2013.03.16. 17:21:04

connor írta:
Most ezt vetítsük át a Barcelona-ra. Azért mert szurkolók vagyunk nem feltétlen kell beképzelten, önelégülten, elvakultan látni a csapatunkat.
Kellemes meglepetés volt a Milan elleni 4-0. A kulcsszó a meglepetés. Azért ha őszintén belegondolunk és szívünkre tesszük a kezünket egy első meccsen elszenvedett 2-0-ás idegenbeli vereség után inkább ez az eredmény a meglepetés kategória ahhoz képest, mintha 2-1-es vagy 3-1-es győzelemmel kiesünk.

A Real Madrid nem mosott le a pályáról? A szuperkupában fél óra alatt vertek kettőt, kiharcoltak egy kiállítást, amivel tulajdonképpen el is döntötték a meccset, a kupát. Utána visszavettek a biztos előny tudatában. Aki látta a meccset az tudja, hogy ott erről volt szó. 19 perc után már 2-0 volt az állás, úgy, hogy lehetett volna az 3-0 is; nekünk helyzetünk sem volt addig és utána is csak a pontrúgásaink voltak veszélyesek. Az, hogy nálunk többet volt a labda az semmit sem jelent.
A másik ilyen meccs a kupaelődöntő volt. 2-0-ás állásnál, a biztos előny tudatában vettek itt is vissza.
Mindkét meccsen azt csináltak a védőinkkel, amit akartak, szinte akkor alakítottak ki helyzetet, amikor akartak; a csatáraink pedig szinte a kapu közelébe sem kerültek. Jó, az eredmény nem 5-0, vagy 6-2 lett, de nem rajtunk múlt. Az első, számukra kedvezőtlenebb eredményt hozó meccs után is ők irányították a továbbjutás/kupa sorsát, az események alakulását.
Ha a szezon egészét nézzük, 1 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség az egymás elleni mérleg. Ne mondja nekem senki, pláne a tavalyi bajnoki vereség után, hogy most mi vagyunk a jobbak.

Egyébként is hogy lennénk mi Európa legjobb csapata? 2012-ben egy spanyol kupát sikerült összehoznunk, a két legfontosabb címről lemaradt a csapat és elveszítette a spanyol szuperkupát is. A bajnokságban a Real a mi rekordjainkat megdöntve lett bajnok. Egyedül Messi gólrekordja jutott nekünk. 2013-ban eddig 3 meccs, 2 vereség és 1 döntetlen a Real Madrid, a legfőbb rivális ellen, elütöttek minket a kupadöntőtől. Eddig idén sem nekünk áll a zászló. Más kérdés, hogy a Real Madrid nem játszik szépen, szenved, ha neki kell kezdeményezni, felállt védelmekkel szemben ötlettelenek. Ezt a MU ellen láthattuk. De ez nem változtat azon, hogy minket mostanában akkor vernek meg amikor akarnak.

Pozitív dolog számomra fentieken kívül, hogy kezdünk visszatérni a 2011-es csapathoz. Villa-val, Xavi-Iniesta középpályával és a féloldalas - de magabiztosabb védelemmel.

Puyol pótlását a nyáron meg kell oldani, mert szinte 2 havonta sérül meg és ez meglátszik a játékán is. Ha pedig ehhez hozzávesszük az életkorával járó természetes (játék)minőségbeli romlást, akkor oda jutunk, hogy ezt "szívvel" már nem tudja ellensúlyozni. A bajnokságban elfér a pályán, de lassan eljár felette az idő.
A hsz-ed első felére reagálva. Azt írod objektív vagy, mégis azt veszed meglepetésnek, hogy 4:0-ra megvertük a Milant. Úgy érzem én is a realitás talaján járok, mégis a milánói vereséget tartom inkább meglepetésnek mint a visszavágót. Persze az azt megelőző néhány meccses szériát figyelembe véve lehettek kétségek. Az pedig, hogy egy csapatnak van egy, évek óta jelenlévő rossz periódusa az év ezen tájékán nem jelenti hogy rosszabb csapat lenne.

Azzal pedig amit a Real-lal kapcsolatban írtál szvsz minden objektivitást nélkülöz. Amit Tőled olvastam az kb. a Milan elleni visszavágóra lenne igaz, ott volt ez a képlet, de a javunkra. Szerintem itt a nagy többség elismeri, hogy jobbak voltak nálunk, viszont az ilyen megjegyzések, mint "ha nem állnak vissza kapunk minimum 5-öt" stb. nem csak hogy nem helytálló, de kissé nevetséges is. Az olaszok ellen is nagyrészt azon múlt a sikerünk, hogy a játékosok elkezdtek végre igazán hajtani, felszívták magukat, futottak, nem ismertek eladott labdát. Erre pedig főleg a Madrid ellen is képesek (bár most nem ezt bizonyították). Ez a két meccs ilyen volt. Kiestünk már az Inter ellen, Chealse ellen is, de mégsem mondanám jobbnak őket.
Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy a PSG-t nem szabad leírni. Biztos vagyok benne, hogy megszenvedünk velük mindkét meccsen és nem lesz itt B-csapat. Egy minimális előny sem lenne rossz eredmény a visszavágóra. Persze Xavi helyett lehet Cesc-t/Thiago-t játszatni, Villa helyett hamarabb beküldeni Tello-t, Alba helyett Adriano-t, de nem fognak Titoék semmit a véletlenre bízni.

Számomra minden az elkövetkező 2-3 meccs fog eldönteni. Kiderül, hogy csak egy meccsre tudtuk-e felszívni magunkat vagy végre tényleg kimásztunk a gödörből.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2013.03.16. 17:02:41

[quote="connor"]Igyekszem most mindenkinek válaszolni.
Egyáltalán nem érzem magam negatívnak, inkább próbálok a realitás talaján maradni. Attól, hogy szurkolunk valakinek még nézhetjük objektíven az esélyeit. Elviekben itt a többség nyilván szurkol a magyar válogatottnak is már régóta. De ettől még beláthatjuk, hogy inkább lenne meglepetés kategória, ha már a pótselejtezőt elérné a csapat, nemhogy a kijutást.

Most ezt vetítsük át a Barcelona-ra. Azért mert szurkolók vagyunk nem feltétlen kell beképzelten, önelégülten, elvakultan látni a csapatunkat.
Kellemes meglepetés volt a Milan elleni 4-0. A kulcsszó a meglepetés. /quote]

Sajnálom, ha nem jut el több ember kommentje számodra. Attól, hogy neked van egy véleményed, (ami valljuk be nem jött be kedden egyáltalán) másnak egy más, jelen esetben a csapat irányába pozitív, nem biztos, hogy mi vagyunk az önelégültek, beképzeltek, ahogyan te fogalmazol!! Kicsit úgy érzem, hogy, aki másként gondolkodik a csapatról, mint te annak igaza sosem lehet előtted. Attól, hogy kihangsúlyozod a "kulcsszó, a meglepetés" szöveget, nem lesz elfogadhatóbb, hitelesebb mert az csak számodra volt az.
Kicsit demagógia amit írsz, egyszerűbb lelkek ezt biztosan "beveszik".

A magyar válogatott és a Barcelona között párhuzamot vonni szerintem enyhén szólva is vicces dolog.
Egyrészt, ha jól emlékszem a magyar válogatott helyzete jóval szerényebb, tekintettel arra, hogy az utóbbi években/évtizedekben nem sok világversenyt nyertünk (konkrétan ki sem jutottunk!!) , ahol elindultunk esélyesként nem neveztek bennünket.
A világeseményekre való kijutáshoz valóban erős optimizmus, elfogultság kell.
Már megbocsáss, de a Barca győzelméhez az utóbbi évek alapján ez nem szükséges, inkább ezt úgy hívják papírforma.

Tudom nem fog sikerülni meggyőzni arról, hogy jelentős tévedésben vagy, téma részemről lezárva.
Firefox
Capitá del Barça

2013.03.16. 16:57:47

https://www.facebook.com/questions/10151497733992351/

SZAVAZZUNK KÖNYÖRGÖM! OSSZÁTOK ISMERŐSÖK KÖRÉBEN VAGY AHOL TUDJÁTOK! Fészen is több ezres Barca oldalakból nem igaz, hogy nem jön össze 2ezer voks. Hajrá!
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
connor
Jugador d'estrella

2013.03.16. 16:23:30

Igyekszem most mindenkinek válaszolni.
Egyáltalán nem érzem magam negatívnak, inkább próbálok a realitás talaján maradni. Attól, hogy szurkolunk valakinek még nézhetjük objektíven az esélyeit. Elviekben itt a többség nyilván szurkol a magyar válogatottnak is már régóta. De ettől még beláthatjuk, hogy inkább lenne meglepetés kategória, ha már a pótselejtezőt elérné a csapat, nemhogy a kijutást.

Kellemes meglepetés volt a Milan elleni 4-0. A kulcsszó a meglepetés. Azért ha őszintén belegondolunk és szívünkre tesszük a kezünket egy első meccsen elszenvedett 2-0-ás idegenbeli vereség után inkább ez az eredmény a meglepetés kategória ahhoz képest, mintha 2-1-es vagy 3-1-es győzelemmel kiesünk.

A Real Madrid nem mosott le a pályáról? A szuperkupában fél óra alatt vertek kettőt, kiharcoltak egy kiállítást, amivel tulajdonképpen el is döntötték a meccset, a kupát. Utána visszavettek a biztos előny tudatában. Aki látta a meccset az tudja, hogy ott erről volt szó. 19 perc után már 2-0 volt az állás, úgy, hogy lehetett volna az 3-0 is; nekünk helyzetünk sem volt addig és utána is csak a pontrúgásaink voltak veszélyesek. Az, hogy nálunk többet volt a labda az semmit sem jelent.
A másik ilyen meccs a kupaelődöntő volt. 2-0-ás állásnál, a biztos előny tudatában vettek itt is vissza.
Mindkét meccsen azt csináltak a védőinkkel, amit akartak, szinte akkor alakítottak ki helyzetet, amikor akartak; a csatáraink pedig szinte a kapu közelébe sem kerültek. Jó, az eredmény nem 5-0, vagy 6-2 lett, de nem rajtunk múlt. Az első, számukra kedvezőtlenebb eredményt hozó meccs után is ők irányították a továbbjutás/kupa sorsát, az események alakulását.
Ha a szezon egészét nézzük, 1 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség az egymás elleni mérleg. Ne mondja nekem senki, pláne a tavalyi bajnoki vereség után, hogy most mi vagyunk a jobbak.

Egyébként is hogy lennénk mi Európa legjobb csapata? 2012-ben egy spanyol kupát sikerült összehoznunk, a két legfontosabb címről lemaradt a csapat és elveszítette a spanyol szuperkupát is. A bajnokságban a Real a mi rekordjainkat megdöntve lett bajnok. Egyedül Messi gólrekordja jutott nekünk. 2013-ban eddig 3 meccs, 2 vereség és 1 döntetlen a Real Madrid, a legfőbb rivális ellen, elütöttek minket a kupadöntőtől. Eddig idén sem nekünk áll a zászló. Más kérdés, hogy a Real Madrid nem játszik szépen, szenved, ha neki kell kezdeményezni, felállt védelmekkel szemben ötlettelenek. Ezt a MU ellen láthattuk. De ez nem változtat azon, hogy minket mostanában akkor vernek meg amikor akarnak.

Pozitív dolog számomra fentieken kívül, hogy kezdünk visszatérni a 2011-es csapathoz. Villa-val, Xavi-Iniesta középpályával és a féloldalas - de magabiztosabb védelemmel.

Puyol pótlását a nyáron meg kell oldani, mert szinte 2 havonta sérül meg és ez meglátszik a játékán is. Ha pedig ehhez hozzávesszük az életkorával járó természetes (játék)minőségbeli romlást, akkor oda jutunk, hogy ezt "szívvel" már nem tudja ellensúlyozni. A bajnokságban elfér a pályán, de lassan eljár felette az idő.
kristop
Entrenador del Barça

2013.03.16. 14:29:47

ne tetézzük már srácok. mi a fenének beszélünk olyanról, amikor a bl legjobb négy közé jutás a tét, hogy milyen kiegészítő emberek játszanak majd a visszavágón (direkt nem bé csapatot írtam most). ne szórakozzunk már, az egy dolog hogy szerintem esélytelen az első meccsen eldönteni a továbbjutást (de ez nem számít, mert én a milan ellen se hittem volna hogy megcsináljuk, gyökér vagyok tudom), de mégha kettő nullra nyerünk idegenben, akkor is a legerősebb kezdővel fogunk és kell is kiállni a visszavágán. persze, ha mittomén busquets megsérül, akkor igen, beállhat song, de itt nem erről volt szó, és tényleg még ezen gondolkozni is gáz. nincs hova pihentetni most, vagyis van, de az pont a blre, nem bl meccseken.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.16. 13:55:10

barca99 írta:
Mezner2 írta:Valaki felhozta a témát,nekiestek sokan,mire én reagáltam,hogy nyilván nem a B-ből akar senki felhozni játékosokat
Jézusom, be is idézem, 21.45-kor megírja a hozzászólását, Pintoval, Montoyával, Bartraval, Sergi Robertoval, egy kulcsember nincs a csapatban, te meg 22.10-kor melléállsz, hogy ez nem a B csapat amúgy. De nem is ez a lényeg, te akár figyelmetlen is lehettél, de a másik kolléga biztos benne, hogy az a csapat meccsben lenne a PSG-vel. A jelenlegi formákat nézve egy Betis ellen nem mernék kiállni ezekkel a játékosokkal.
Amikor megírtam a hsz.-t akkor nem láttam,hogy ő már fel is állított egy fantasy kezdőt,úgy gondoltam,hogy "B" csapat alatt ő a Cesc,Thiago,Villa,Tello tengelyre gondolt,nem tudom,hogy átsiklottam a kezdője felett,vagy utólag tette oda,nyilván egy Pinto-Bartra-Montoya-Sergi Roberto brigád nem alkalmas egy PSG ellen,viszont akiket én említettem (már az első hsz-emben is őket említettem + Montoya-t) nem hiszem,hogy ne tudnák felvenni a versenyt a párizsiakkal !
recrea
Llegenda del Barça

2013.03.16. 12:37:26

Motaro írta:Értem én, hogy non-stop, de mikor van nyitva? :-)
Igen, erre gondoltam.
Értem én, h gőzmozdony, de mivel megy. :D
neobarca, ez neked is válasz.

Szerintem behúzzuk a bl-t, Wembley eddig 2/2.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.16. 12:31:31

PSG védekezéséről valaki tud mondani valamit? Milyennek mondható? Aki látta őket idén, (legjobb lenne, ha BLben) tud róla mondani valamit?
neobarca
Director del Fútbol

2013.03.16. 12:27:39

recrea írta:Oké, ezt már értem, de ha továbbjutunk, akkor melyik meccs győztesével játszunk? 8)
Ha minden igaz, akkor az újítás szerint minden továbbjutót az EL továbbjutóival sorsolnak össze. Aztán onnan meg visszasorsolják a BL és az EL döntőbe. Majd ha meglesz mind a 2 győztes, a BL nyertese az NHL konferencia győztesével mérkőzik, míg az EL-é a Keleti NBA nyertesével.

Aztán pedig vegyes csapatokat alkotnak és egy curling meccsen eldöntik, ki lesz a BL és az EL MVP... :P

Remélem mostmár világos mindenkinek... 8) :lol: :lol: :lol:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Motaro
Jugador del Barça

2013.03.16. 12:07:18

Értem én, hogy non-stop, de mikor van nyitva? :-)
recrea
Llegenda del Barça

2013.03.16. 12:03:50

Subinho írta:
recrea írta:
visca el barca írta:
:lol: :lol: :lol:

ETTŐL AZ ÉVTŐL KEZDVE NINCSENEK ÁGAK, AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAIT IS SORSOLNI FOGJÁK.
Oké, ezt már értem, de ha továbbjutunk, akkor melyik meccs győztesével játszunk? 8)
ha sorsolás lesz, akkor nincs olyan, hogy melyik meccs győztesével... ezt én sem tudtam...
Én meg csak viccből írtam a dolgot, h oldjam a feszültséget a fantasztikus vitáról.
Szerintem a realitás egy x Párizsban, otthon meg nyerni kell. Ennél nem tartom jobb csapatnak őket. Csókolom.
Válasz küldése