2012.10.08. 12:05:25
Na, én még nem írtam a meccsről. Abszolút nem láttam tragikusnak az első félidőt sem, Ramos fejese ellen nem sokat tehettek a 170 centis játékosaink, Benzema első helyzeténél eltolódtunk, a másodiknál meg simán kijátszottak minket, ez tény. A gól nem volt igazán nagy helyzet, Alves nem lépett oda kellően, szerintem ha ott Puyol van, akkor vetődik, és nincs semmi...mondhatni, egy Barca-szív hiányzott onnan. Na de hát, hogy Valdes miért tud mindig ilyen gólokat kapni...oké, közelről jött, meg erős volt, de hát a védő takarja a hosszút, akkor csak a rövidbe érkezhet a lövés...mindegy. Nekünk meg ha konkrét ziccerünk nem is volt Pepe bénaságán kívül, helyzetünk akadt, többször is az utolsó passzba kaptak bele a védőik. A második félidőben meg már jobban levédekeztük a kontráikat, vagy elfáradtak, ki tudja. Elöl szépen játszottunk, türelmesen, a helyzeteket nem sikerült értékesíteni, itt a végén főleg kár érte.
Pozitívum Busquets remeklése, Pedro jó játéka, és Messi veszélyessége, végre levetkőzte az elmúlt meccsek gyenge játékát. Valamint kiemelném még Montoyát, biztos elfogult vagyok vele, mert saját nevelést ( régi álmom egy tiszta saját nevelésű kezdőcsapat...ennek netovábbja pedig 18 saját nevelésű játékos nevezése egy meccsre ), de szerintem baromi jól oldotta meg a védekezést is, és a támadásokba is jól szállt be, a lövése meg ha beakad...
Negatívum szerintem Xavi pontatlan játéka, illetve sokszor ő lassította le a támadást indokolatlanul, persze erre lehet mondani, hogy taktikai lépés, és csak megállította a rohanást, de mind ígéretes lehetőség volt, amikor megállt és visszafordult. Mind a 11 ( + cserék ) játékosunk nagyot küzdött, nem ismertünk elveszett labdát, vagy sétálgatást, bár most ebből kivehetjük Valdest, mert talán nem is volt védeni valója. Úgy gondolom, hogy jó eredmény biztató játékkal, épüljenek fel a sérültek, és ezzel a mentalitással játsszunk tovább mindenki ellen, akkor gond nem lehet.