2012.08.30. 09:30:41
Higgadt fejjel, 1 estével a meccs után kifejteném a véleményemet, ami vélhetően nagyon hosszú lesz, de érdemes elolvasni, mert úgy gondolom nagyon tanulságos.
Mindenki arról beszélt, hogy mi ismerjük a Madridot, ők ismernek minket. Ezek szerint, illetve Tito nyilatkozata és a 3-2-es előny tudatában mindenki tisztában volt azzal, hogy a Real nagyon erősen fog kezdeni. Az utóbbi időben mindig ezzel a taktikával léptek pályára, hogy az egész csapat óriási erőket mozgósítva letámad, de 30 perc után kipukkadnak. Ezt az időszakot kell úgy lehoznunk, hogy ne kerüljünk hátrányba, mert utána mi irányítjuk a meccs kimenetelét. Ez a játék pedig úgy ért minket, mintha először játszottunk volna ellenük. A 4-3-3-as felállás a tökéletes a csapat számára Xavival és Iniestaval, ha uraljuk és irányítjuk a játékot! Tegnap ez egyáltalán nem következett be. Így a 4 védőnk mellé, volt egy Sergionk, akik 5-en védekeztek, mert a 2 említett zsugás vagy nem védekezett, vagy ha igen akkor is csak dísznek volt ott. Mellé még odajött, hogy Alves megsérült, míg a Piqué-Mascherano-Adriano 3-as totálisan az öltözőben maradt. Itt eljutunk egy újabb sarkalatos problémához. A Mourinho időszakban, abban is inkább a tavalyi, illetve az idei szezont venném ide, nem volt olyan meccs, amikor jól kezdtünk. Vissza lehet nézni a felvételeket: mindig a Real támadott és ők lőtték a gólokat, míg mi fejben akkor is az öltözőben voltunk. 2-0-nál már úgy gondoltam, ha kisebb vereséggel megússzuk, akkor már jók vagyunk, mert akkora volt a különbség. És akkor jött Adriano kiállítása, ami után már kiakartam kapcsolni a TV-t és lefeküdni aludni, de úgy voltam vele, hogy én a siker és vereség ellenére is Barca szurkoló vagyok, muszáj megnéznem, hátha. Messi gólja rendkívül jól jött az nem vitás, mert esélyünk sem lett volna. A 2. félidőre le tudtunk nyugodni és a Real se forszírozta annyira a gólszerzést. És ezt sajnálom, hogy nem sikerült kihasználnunk. A Real sokkal jobban játszott, kaptunk 2 potyát és egy pirosat, rosszul játszottunk, de a Szuperkupát még így is elhozhattuk volna. A 2. félidőben 4 tiszta ziccerünk volt, amit nem tudtunk kihasználni. Maradt a 2-1, kicsit olyan érzéseim voltak, mint tavaly a madridistáknak. Tavaly összességében a Realnak kellett volna nyerni, de a 2. meccs döntött, ahol mi voltunk a jobbak. Most ugyanaz történt meg, de a másodikon ők voltak a jobbak. Azért annak örülök, hogy emelt fővel kaptunk ki, mert így ki lehet. De, ha úgy játszunk a 2. félidőben, mint az elsőre, azt nehezen tudtam volna emészteni.
Ennyit a meccsről és akkor továbbiakkal folytatnám. Úgy gondolom, hogy ez a vereség még időben, jókor jött. Egyrészt muszáj helyrerázódnunk, mert ez az utolsó 2 meccs siralmas gyenge volt. Már a meccs közben is úgy gondoltam, hogy ez a meccs egy hatalmas rangadó, amit sajnálatosan elbuktunk, de óriási tanulságokkal jár. Úgy gondolom a Barcelona a világ legerősebb csapata, de a Real szintén olyan erős, ha nem fogunk ki jó napot, akkor simán meg tudnak minket verni. Eddig mindig úgy volt, hogy a Real alkalmazkodott hozzánk, de úgy gondolom, hogy eljött az idő, amikor nekünk is alkalmazkodnunk kell hozzájuk. Csak 1-2 dolgot had említsek. A legalapabb, hogy taktikát kell változtatnunk ellenük. Eddig nyugodtan elmehettünk a gondolat mellett, de időszerűvé vált a 2 vkp egyszerre való játszatása, amit az egyik csatár levételével oldanám meg. Teljesen egyértelmű, ha letámadnak és agresszívan játszanak, akkor 5 védekező emberrel kevesek vagyunk. Sőt Songot ki is emelném, mert elképesztően jól szállt be, ami meglepő volt. Sok jó szerelése és nagyon pontos labdái voltak. Úgy érzem elérkezett az idő, hogy a következő Klasszikuson együtt játszanak és nem egymás helyén. További tanulság, hogy Adrianot nem szabad játszatni egy ilyen meccsen (max. ha tényleg annyira elfogytunk, hogy nincs más). Én nem tudom hányadik, de már sokadik meccsen vagy Adrianoról rugdossák a gólokat, vagy éppen kiállíttatja magát. A helyén mindenképp Albának, vagy a későbbiekben, még inkább majd Abidalnak kell játszania. És arra is fény derült, ha Dani Alves kiesik, akkor Montoyának kell játszania! 10/10 Barca szurkolót, engemet is beleértve Adrianot mondanánk, de a 2 ember közt ég és föld volt a különbség. Ez is jó, hogy már ezt is tudjuk. Valdes pedig azt hiszem csattanós választ adott. Azért tegnap, ha nem véd ilyen jól és kapunk 5-6 gólt, akkor egy szót sem szólhattunk volna. Azért ennek örülök. Véleményem szerint ez a meccs többről döntött, mint a Szuperkupa sorsáról. Alapvető hibáinkra tökéletesen rávilágított, ráadásul ami nekünk nem jó, az biztos, hogy a Real innentől beindul. A hétvégén rúgnak 5-6 gólt a Granadának és onnantól nem lesz megállás. Az 5 pontos előnyünket meg kell tartani a Klasszikusig és ott nyernünk kell. Akkor a 8 pont előny elég lehet, más különben nem tudom a bajnokságot, hogy fogjuk megnyerni, mert látva a játékunkat, lesz még itt 1-2 váratlan pontvesztés. 4 meccs után egy következtetést le tudok vonni. A játékunk Pep óta változatlan, a védekezésünk, viszont kritikán aluli. 4 meccs 6 kapott gól és még csomót kaphattunk volna, ha minden meccsen csak a ziccereket berugdossa az ellenfél. ezen változtatni kell.
Azért egy felállást felírnék, amivel a Real ellen legközelebb játszanunk kell:
Valdes-Alves, Piqué, Mascherano, Alba-Xavi, Sergio, Song, Iniesta-Messi, Pedro
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Barcaman1993 2012.08.30. 09:40:55-kor.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor