Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2011.04.25. 16:53:12

Andris írta:
sjd írta: A 2009es BL-döntő előtt amikor Abi eltiltott volt, Keita állítólag kijelentette, h ő nem fog semmiképpen balhátvédet játszani, szóval nem csak Pep áll így hozzá
1. az rég volt
2. biztos vagyok benne, hogy ez nem így történt, maximum megmondta hogy nagyon nem szívesen. de az van amit a mester mond, ezt Keita jól tudja, talán jobban, mint bárki.
3. Szerintem d is ez alapján mondta amúgy, én is emlékszem ilyesmire.

Ugyanakkor továbbra is tartom magam egyrészt ahhoz, hogy nem is kell balbekk, másrészt ahhoz hogy valószínűsége is van a 3 középsővédős dolognak.
Én is jobban preferálnám, de szerintem Pep nem fogja feladni a 4-3-3at. Ha így lenne akkor ki lehetne ahhoz hasonló taktikát alakítani, amit az őszi el classicon alkalmaztunk. Az én elgondolásom szerint:Messi jobb oldal, távol Pepétől. Pedro, Ini baloldal akkor Arbeola és Lass(?) elintézve.
A másik oldalon Messi és Alves, akkor Marcelo és Dí Maríaval van dolguk, de meglehetne oldani, hogy Messi és Villa cserélgetik a helyüket megzavarva a védelem másik részét, Xavinak pedig Pepével lenne dolga, Ini segít neki, meg Busquets akinek majd a az irányítót játszó Özilt kell megzavarnia, Xabi Alonsot Xaviéknak ki kell venni a játékból. Így CRt és DMet ki lennének vova a játékból, ha esetleg sikerül előre vágni a labdát akkor Puyol,Piqué,Busquets és Maxwell megoldaná és ha kontráznának az egész védelemnek együtt kell mozognia a szélsővel, és középen nem szabad üres területet hagyni.
vélemények ? :D
Andris
Adminisztrátor

2011.04.25. 16:30:57

sjd írta:
d írta: Keita nem fog bal oldalt játszani, ebben biztos vagyok.
A 2009es BL-döntő előtt amikor Abi eltiltott volt, Keita állítólag kijelentette, h ő nem fog semmiképpen balhátvédet játszani, szóval nem csak Pep áll így hozzá
1. az rég volt
2. biztos vagyok benne, hogy ez nem így történt, maximum megmondta hogy nagyon nem szívesen. de az van amit a mester mond, ezt Keita jól tudja, talán jobban, mint bárki.
3. Szerintem d is ez alapján mondta amúgy, én is emlékszem ilyesmire.

Ugyanakkor továbbra is tartom magam egyrészt ahhoz, hogy nem is kell balbekk, másrészt ahhoz hogy valószínűsége is van a 3 középsővédős dolognak.
Rivaldo11 írta:Az a baj, h. akkor egy az egyben kell védekezni a két villámgyors emberrel szemben. Puyol és Piqué még meg is oldaná, de ki lehet a harmadik bekk? Masch? Vagy Masch, és Piqué fognak embert, Puyol meg kisegít ahol kell? Nem lenne rossz, csak az a baj, h. akkor elveszítenénk az argentint a kp-ról, ami fontos lehet...de van olyan felállás, ami lehetőséget adna, hogy a hátsó hármas előtt még pluszban lezárjuk a folyosókat, mondjuk Alvessel,és Maxwellel, aki így legalább mentesül a Ronaldoval vívandó párbajtól...
Valdes-Piqué, Puyol, Masch-Alves, Maxwell-Busi, Xavi-Messi, Ini-Villa.
Bár aztán simán lehet, h. marad a régiben minden. És ha netán lenne egy könnyű gólunk az elején...
Egy az egyben? Szeritnem pont hogy nem, egy az egyben eddig kellett védekezni ellenük, mert vagy egyik vagy másik vagy mindkét szélsőbekkünk fennragadt a kontráknál, és a középső védőinknek kellett kilépni szélre, ezzel bent területet nyitva. Ha a vonal mellett nem ütköznek ellenállásba, a 16 oldalvonalain belül viszont nincs terület a teljes térfelünkön, akkor minden kontra megakad egy ponton. Ha meg a fellőtt labda középen csapódik, eleve 3-4 emberünk van ott.

És kifejezetten az ellenkezőjét gondolom Masch kp-ról való elvesztésének is. Eleve nincsen középpályájuk ! Se emberek, se játék. védőtől rögtön a mi térfelünk közepére érkezik a labda (persze csak a kontráknál, de az az egyetlen veszélyt hordozó játékelemük).
Szerintem sokkal többet jelentene Masch hátsó emberként.
Az én eredeti elképzelésem már elveszett itt a süllyesztőben, de még 1szer:
-----------------Valdes---------------
-----Masch-----Puyol------Piqué----
----------Sergi--------Keita----------
------------------Xavi-----------------
--Alves---Thiago----------Iniesta---
-----------------Messi----------------

(ahol Thiagot becserélhetnénk akár Pedrora is)

Villát persze úgyse hagyja majd ki Pep, de én meg úgy vagyok vele, ahogy tavaly Ibrával ilyentájt. A különbség, h Pep most nem ülteti le az impotens és mezőnyben hasznavehetetlen csatárunkat egy kreatívabb emberért cserébe. (ne legyen igazam)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.25. 16:30:01

Andris írta:Én reménykedem a 3 középső védős felállásban, egyáltalán nem tartom esélytelennek, ismerve Pep elmúlt 3 évét.
Az a baj, h. akkor egy az egyben kell védekezni a két villámgyors emberrel szemben. Puyol és Piqué még meg is oldaná, de ki lehet a harmadik bekk? Masch? Vagy Masch, és Piqué fognak embert, Puyol meg kisegít ahol kell? Nem lenne rossz, csak az a baj, h. akkor elveszítenénk az argentint a kp-ról, ami fontos lehet...de van olyan felállás, ami lehetőséget adna, hogy a hátsó hármas előtt még pluszban lezárjuk a folyosókat, mondjuk Alvessel,és Maxwellel, aki így legalább mentesül a Ronaldoval vívandó párbajtól...
Valdes-Piqué, Puyol, Masch-Alves, Maxwell-Busi, Xavi-Messi, Ini-Villa.
Bár aztán simán lehet, h. marad a régiben minden. És ha netán lenne egy könnyű gólunk az elején...
Rivaldo-A Legnagyobb.
sjd
Llegenda del Barça

2011.04.25. 16:26:25

d írta: Keita nem fog bal oldalt játszani, ebben biztos vagyok.
A 2009es BL-döntő előtt amikor Abi eltiltott volt, Keita állítólag kijelentette, h ő nem fog semmiképpen balhátvédet játszani, szóval nem csak Pep áll így hozzá
Andris
Adminisztrátor

2011.04.25. 16:07:26

Én reménykedem a 3 középső védős felállásban, egyáltalán nem tartom esélytelennek, ismerve Pep elmúlt 3 évét.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.25. 15:16:58

Megoldja simán. :lol: Szerintem Maxwellé lesz a bal oldal. Azért én nagyon bízom abban, hogy Adriano négy hetes pihijéből max 3 lesz. Igaz, ha így is lesz, attól még a madrid elleni párharcot Maxwellel kell megoldani...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.25. 14:27:56

haszi írta:Valaki fel tudna világosítani, hogy most akkor mi a szitu nálatok, ki lesz a balhátvéd? Mivel Adriano 4 hétig asszem off, és Maxwell is lesérült úgy tudom... Valami ifi lesz? Vagy egy kv-t kiraktok a szélre?
Kép
- József Attila
RonaldinhoX
Jugador del Barça

2011.04.25. 14:26:31

Megyek ki mindkét meccsre remélem agyonvágjuk őket kétszer 1-0-ra a bunkerukkel együtt
d
Entrenador del Barça

2011.04.25. 14:16:55

Kérdezd Guardiolát...
Sok verzió elhangzott már, talán a Puyol kilép balra verzió a legvalószínűbb, ha nem foltozzák össze Maxwellt, az biztos, hogy kifejezetten támadó balbekkünk nem lesz. Keita nem fog bal oldalt játszani, ebben biztos vagyok.
haszi
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.25. 14:11:48

Valaki fel tudna világosítani, hogy most akkor mi a szitu nálatok, ki lesz a balhátvéd? Mivel Adriano 4 hétig asszem off, és Maxwell is lesérült úgy tudom... Valami ifi lesz? Vagy egy kv-t kiraktok a szélre?
Andris
Adminisztrátor

2011.04.25. 12:03:16

Jó lesz az. Határozott német, többet nem kívánhatunk.
- József Attila
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.25. 12:02:22

Szerintem az emberfogásos taktika nem biztos hogy jó lesz a két villámemberke ellen. Ezeknek még cselezni sem kell, ha terület van, megtolják, és robognak utána. A területet kell elvenni előlük. Nem adnám fel amúgy az eredeti taktikát, maradna a 4-3-3, de védekezésben ez 4-5-1-é alakulna. Messi helye az, ahol okozhatunk meglepetést. Nálam a jobboldalt kezdene, a középcsatár helyére pedig egyszerűen senkit nem raknék. Bal oldal Villáé. Iniesta kötetlen pozicíóban mögöttük. Ez lenne a támadó3-as. Mögöttük a megerősített kp ( Xavi, Busi, Masch ) . Gondot továbbra is a bal oldali védekezés jelentheti...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.25. 12:01:23

dehogy jó hír! benkerensza kivételével ez a legrosszabb választás! soroljam a stark által vezetett meccseinket a Pep-érában?

Barca-Chelsea első menet, tavalyi Inter-Barca (0-0, de hathatós segítséget nyújtott a fritz!!!)

inkább lett volna Proenca :x :x :x
LM10
Director del Fútbol

2011.04.25. 11:50:36

Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.04.25. 11:44:02

Én is megpróbálnám Keitát, mert ha betömörülnek megint, akkor az ő jó fejjátékára szükség lehet!Nehéz meccsre számítok, s fontos, hogy lesz egy visszavágó, idegenben gólt lehetőség szerint gólokat kellene lőni!Egy 1-1el már nem lennék elégedetlen, de titkos vágyam egy 1-2!Nehéz lesz, láthattuk mennyire szervezett, modern jó focit játszik az ellenfél!
Kép
Kép
Kép
TT
Capitá del Barça

2011.04.25. 11:37:10

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
Csak jobb lesz a portugál p.csnél.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.04.25. 10:42:49

samy85 írta:Ugye egyre többen foglalkoznak a Madridi BL elődöntő játékvezetői kilétével.
sokan tudni vélik hogy mint-akár tavaly Milánóban-úgy ismét Portugál lesz a mérkőzés játékvezetője... Tavaly elég rosszul sült el a részünkre.... Remélem idén nem...Ám ha valaki tudja, akkor árulja el hogy honnan szedték hogy a spori egyáltalán ki lesz, mert az Uefa még a hivatalos oldalán nem nevezi meg, csak a S04-MU-é Ő Carballo lesz.
A jól értesült újságírók derítették ki azt, ki lehet a meccs bírája, még azelőtt, hogy az UEFA oldalán hivatalosság lett volna. Ennyire egyszerű.
Kép
Kép
Kép
szajko
Director del Fútbol

2011.04.25. 10:10:23

Fecooo írta:ha jól értelmeztem a mai híreket, akkor valóban Proenca lesz a spori...

nincsenek nagy elvárásaim a bíróval szemben, egyszerűen csak annyit kérek, h ne engedje a hentelést... ha ez így lesz, akkor már nagy baj nem lehet...
ezzel az a gond,hogy ő portugál... miért nem tudnak küldeni egy olasz vagy angol bírót vagy akár kassait,aki mindkét fél részére semleges,ez hihetetlen...
samy85
Capitá del Barça

2011.04.25. 09:51:20

Ugye egyre többen foglalkoznak a Madridi BL elődöntő játékvezetői kilétével.
sokan tudni vélik hogy mint-akár tavaly Milánóban-úgy ismét Portugál lesz a mérkőzés játékvezetője... Tavaly elég rosszul sült el a részünkre.... Remélem idén nem...Ám ha valaki tudja, akkor árulja el hogy honnan szedték hogy a spori egyáltalán ki lesz, mert az Uefa még a hivatalos oldalán nem nevezi meg, csak a S04-MU-é Ő Carballo lesz.
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.25. 09:48:14

ha jól értelmeztem a mai híreket, akkor valóban Proenca lesz a spori...

nincsenek nagy elvárásaim a bíróval szemben, egyszerűen csak annyit kérek, h ne engedje a hentelést... ha ez így lesz, akkor már nagy baj nem lehet...
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.04.25. 09:29:22

torrestoni írta: Ha a védelem adott, s legyen ez esetben Piqué-Puyol tengely, akkor Keitának körülbelül a kispad mellett van a helye. Az alapvető elgondolás nem rossz, csakhogy egy Real Madrid ellen épp egy Mascherano az, aki hozzá tud tenni védekezésben. És valóban, Sergi és Xavi, majd Iniesta már a támadóharmad környékén. Keita egész egyszerűen maximum akkor tudna érdemben hozzátenni, s akkor várhatnánk optimistán, ha csatárnak küldené be Pep. A középpálya bármelyik részének tabu kell, hogy legyen a neve.
Igen,ez szep es jo, de ha nem lesz balvedonk,akkor Masch vagy Busi kell a vedelem tengelyebe menjen, es akkor,ha erdemileg szeretnenk valtoztatni a taktikat akkor 2 szuro kell hozza.Akkor pedig mar csak Keita marad...A masik,mit csinalunk,ha Puyol se tud jatszani?Azthiszem Milito is serult...Ossze tehetjuk a kezunket egy "X"-ert sztem... :?

----------------------Valdes------------------------
Puyol(Busquets)--------Masch---------Pique

---------------Busquets--------------Keita-------------
----------------------------Xavi------------------------

Dani------------------Messi------------------Iniesta

-----------------------Villa---------------------------

Igy eros lenne a pad is lenne egy Pedronk es egy Thiago....

:)
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.25. 08:56:12

ElBartimaeus írta: Én amúgy lehet Keitát a kezdőbe tenném a bl odavágón. Nem ártana egy kicsit jobban szűrni hátul, mert néha nagyon nagyon könnyen átjátszottak minket, persze csak kontrából, de még ebben is segíthet ő. Ráadásul ő előszeretettel faltol kp-n, ha kell. És ezzel a lendületük is megtörne sokszor.
Milyen lendületről beszélünk? Ja, hogy arról, ha labdát szereznek egy töketlenkedő középpályásunktól, esetleg egy eladott labdából. Nos, Keita nemhogy a "lendületük" csillapítaná, még csak elő is segítené. Nem beszélve arról, hogy igazán nekünk kellene lendület, Keita viszont egy Osasuna ellen sem volt képes kettő értelmeset egymás után, vagy egy értékelhetőt előre felé passzolni. És nem, nem beszélhetünk arról, hogy előszeretettel faltol, egyszerűen nem tud normálisan szerelni.
A másik, ami mellette szólna, hogy most az összes támadónkból nincs 3 elég jó formában. Sokkal többre mennénk egy Keitával kp-n, mint egy szenvedő Pedroval mondjuk. És akkor lehetne 4-3-2-1-t játszani, ahol védők adottak, a hármasban Xavi, Keita és Busquets lenne...
Ha a védelem adott, s legyen ez esetben Piqué-Puyol tengely, akkor Keitának körülbelül a kispad mellett van a helye. Az alapvető elgondolás nem rossz, csakhogy egy Real Madrid ellen épp egy Mascherano az, aki hozzá tud tenni védekezésben. És valóban, Sergi és Xavi, majd Iniesta már a támadóharmad környékén. Keita egész egyszerűen maximum akkor tudna érdemben hozzátenni, s akkor várhatnánk optimistán, ha csatárnak küldené be Pep. A középpálya bármelyik részének tabu kell, hogy legyen a neve.

Egyébként a Madrid ellen úgy sem lehet meghatározott, kőbe vésett formációval felállni. Szép és jó, hogy 3-1-2-1-2-1, vagy akármi, lényegében csak a szélsőhátvédek és a kapus fogja tartani a papíron megírt posztot.

Más: kínkeserves meccs lesz, és ha megmarad ilyen impotensnek a támadójáték, nem igazán van miről beszélnünk. Az eddigi két klasszikuson akárhogy is állt hozzá a két csapat, akármi is volt a célkitűzés, a Barça kb. 30%-át tudta megvalósítani, azt sem volt eredményes, viszont a Madrid amit akart, ~80%-ban elérte. Addig nincs miről beszélni, és kitörölhetjük 70%-os labdabirtoklással, alibizéssel, kb. ugyanannyi nagy helyzettel.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.04.25. 08:30:28

Szerintem sem jó a döntetlen, nyerni kellene. Nem telhetetlenségből mondom, de a Barca egy győztes mentalitású csapat és a számolgatás nem kedvez nekik. Az "egyszerű" és nyílt játék sajnos nem összeegyeztethető a túlzott taktikázással, legalább is eddig nem láttam ilyet tőlük. Az lesz a mérvadó véleményem szerint, hogy meg tudja-e szerezni a vezetést a katalán brigád, valamint ha igen akkor mennyire vesz vissza a meccs uralásából, mert ha egy fél fokkal is többet a kelleténél, azt a Madrid kegyetlenül meg fogja torolni és már megint futhatunk az eredmény után, onnantól meg Fortuna veszi a kezébe a dolgokat és senkinek egy szava se lehet majd. "Egyszerűen" el kell nyomni a Realt mindkét találkozón, nem hagyni őket szóhoz jutni akkor el mehet a kedvük, hibázhatnak abban a kevés időben amikor náluk van a labda. Keita egy kulcs lehet a madridi lakathoz nem győzöm hangsúlyozni neki játszani kellene.
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.04.25. 08:14:30

Rivaldo11 írta:Szerintem az iksz kiszenvedése murinnyó célja lesz. Nekünk épp hogy nyerni kéne...
A 0:0 már nekik jó, így ha iksz, akkor azt lőtt góllal, gólokkal kell elérni. De nyernünk kellene, és lehetőleg nem 1:0-ra, hanem mondjuk 2:1-re...
Így van. Nagyon jó lenne, ha 2 gólt össze tudnánk hozni a Bernabeuban, és hát miért ne tudnánk. A madridnak támadnia kell, mert előnnyel kell a Camp Nouba érkezniük. Szóval egy kicsivel nyíltabb focit várok. Nem nagyon, ismerjük Jo5ét, de a hosszabbításra nem várhat, mint múlt héten. És a legjobb az lenne, hogy előnnyel menjünk a visszavágóra, mert akkor hazai pályán játszva, úgy hogy a madrid az életben maradásért támad, hát szétszedné őket a támadósorunk.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.25. 00:39:33

Szerintem az iksz kiszenvedése murinnyó célja lesz. Nekünk épp hogy nyerni kéne...
A 0:0 már nekik jó, így ha iksz, akkor azt lőtt góllal, gólokkal kell elérni. De nyernünk kellene, és lehetőleg nem 1:0-ra, hanem mondjuk 2:1-re...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Válasz küldése