egy világ dőlt össze bennem tegnap, mert 1 lépésre voltunk a történelemtől, egy lépésre voltunk attól, h végképp bebizonyítsuk: FOCIVAL is lehet nyerni, nem kell a vallatásra kiváló folyamatos bunkerfoci...
a drukkerek a történelem legnagyobb összefogásáról tettek tanúbizonyságot, tegnap láthattuk, h a Barca-fanok mire képesek szeretett csapatukért... úgy vélem nem ezt érdemelték/érdemeltük...
Pep azt mondta, h az inter megérdemelte a továbbjutást, mert jobbak voltak... az én véleményem az, h nem az inter volt jó, hanem a mi csapatunk nem olyan felfogásban játszott, ami ezt az ultradefenzív "játékot" hatástalanítani tudta volna... az ellenfél edzőjét a világ legjobbjának nevezte múlt héten a Mesterünk... sikeresen asszisztált ehhez... istent csinált belőle, naggyá tette az intert...
a kezdőcsapatunk a világ legjobbja, ebben a csapatban akkora potenciál van, h bármire képesek, ha megfelelően vannak felkészítve, akkor ennek a csapatnak nincs ellenfele! miért gondolom így? nézzük végig a potenciális kezdőcsapatunkat( ez most szubjektív lesz, mert csak azokat az embereket veszem elő, akik NÁLAM kezdők lennének jelenleg):
Victor Valdés: beszélhet nekem bárki Casillas-ról, Buffon-ról, Cech-ről, Cesar-ról, tény és való kiváló kapusok, de ennyire stabil teljesítményre már egyikük se képes, mint a mi tar portásunk tette azt idén... egyik kezemen megtudnám számolni, hányszor hibázott ebben a szezonban...
lehet, h néhányan nem értetek velem egyet, de számomra már a kategória legjobbja lett...
Abidal: a mi Eric kománk idén egyszerűen fantasztikusan játszott, szerencsétlenségünkre pont élete talán legjobb szezonjában sérült szinte állandóan...
Gerard Piqué: ez az ember a saját posztja Messi-je... csoda ez az ember! védekezésben másfél éve hihetetlenül stabil, vannak rosszabb mérkőzései, de az összképet tekintve jelenleg a világ legjobb khv-je, ezt bátran ki merem jelenteni, mert nem elég, h a védekezése kiváló, még a támadásokat is érdemben tudja segíteni, sok esetben góllal is... tegnap az egyetlen ember volt, aki betartotta az ígéretét, ő volt az, aki nem a levegőbe beszélt, ő ott hagyta a bőrét a pályán, ő a pályán vált Culé-vá...
az első meccsen ő volt a legveszélyesebb támadó, tegnapi gólja meg... akármelyik sztárcenter csinálja, az egekig magasztaljuk érte!
egy szóval: Piqué a TÖKÉLETES hátvéd!
Puyol: a kapitányunk nagyon hiányzott tegnap, mert ha vki, ő belehajszolta volna a fiúkat a továbbjutásba, ebben biztos vagyok! elment felette az idő, de bebizonyította, h még mindig nélkülözhetetlen a csapat számára...
Maxwell és Dani, mint szélsőhátvédek együtt: egy csúcsformában levő Dani nagyon hasznos tud lenni, de Maxwell a szememben egyenértékű lett Danival, ha nem jobb... nagyon kíváncsi lettem volna, h az Abidal-Maxi páros hogyan teljesített volna hosszú távon, mert akkor Dani is pihenhetett volna, és nem kéne rosszul lennem, amikor a 16-os vonalánál beadásra készül a gyalogkakukkunk...
a kevés kapott gól alátámasztja a tényt: a védelem kiváló teljesítményre képes, a megfelelő emberek a rendelkezésre állnak... ( Gaby-t nem emeltem ki, de nyilvánvaló, h ő is KELL a csapatba!)
Yaya Touré: biztos elfogult vagyok, de szememben a világ legjobb védekező középpályása, aki a támadásépítésben legalább annyira tanári, mint labdaszerzésben, ezért ő alappillér kéne, h legyen(remélem Pep is rájön mostmár..

)
Xavi és Ini: sztem őket nem kell részletezni, Fergie elmondta, h ketten együtt úgy eldugják a labdát, h keresőcsapatot kell bérelni, h megtalálják...
Messi: szavak nélkül... szidni nem fogom a gyengébb teljesítménye miatt, neki ki kéne adni az ukázt, h kötelezően váltson pozíciót, ha vhol nem tud érvényesülni, de mintha tilos lenne neki szélen játszani...
Henry: sajnos 99%, h elmegy a nyáron, pedig a potenciál benne van még, ebben biztos vagyok! tavaly volt egy nagyon jó szezonja szélsőként, idén azonban már nem tudott ott érvényesülni, Pep-nek észre kellett volna vennie ezt időben, és visszaállítani centerbe... egy folyamatosan játszó Titi a rutinjával rengeteget jelentett volna a szezon végén... Zlatan beépítése az ő leépítését vonta magával...
Zlatan: zseniális játékos, de a Barcában pont azok az erényei nem mutatkoztak meg, amiért ide lett hozva...
összességében: a felsorolt játékosok egytől-egyig a posztjuk elitjébe tartoznak, ezért velük végig lehetett volna verni a világot... a padunk tény, h rövid volt, de Pep ott követte el a hibát, h a szerényebb képességű (az elithez képest szerényebb...) játékosokat aránytalanul többet használta, mint kellett volna, Keita a bajnokságban majdnem dupla annyi játékpercet kapott, mint Touré, Sergi konkrétan sokkal többet, míg Pedro góllövésben nagyszerű, de mezőnyben érdemi munkát nem tud végezni. küzd, hajt, Barcáshoz méltóan robotol, de az elfutásokon és visszapasszokon kívül nem éppen állítja nehéz kihívás elé az ellenfél védőit...
Imádom ezt a csapatot, azonosulni tudok a klub szellemiségével, ezért nem bántanak a kupamentes szezonok se, ha látom, h az alapvető erények érvényesülnek... az egyetlen dolog, ami bánt, h a világ már nem fogja elismerni, és minden idők legjobb csapataként emlegetni ezeket a srácokat, pedig megérdemelnék... egész életemben büszke leszek rájuk, kiegészítve Samuel Eto'o-val, akinek méltó elégtétel lehet, ha megnyeri a BL-t, tőle nem sajnálom... ( az edzőjétől viszont nagyon is

....)
köszönöm, h láthatom ezt a csapatot!
FC BARCELONA MINDÖRÖKKÉ!
(elnézést, h ilyen hosszú lett

)