barca99 írta:
Olvastam valahol a célfutbal szót. Ez mégis mi? A Barca nem azt játtsza?

Vagy akárki más? Mindenkinek az a célja, hogy gólokat lőjjön és nyerjen. Szerintem az egyik legszerencsétlenebb kifejezés a magyar fociban, mégha érthető is a jelentés.
OFF
Asszem ez a célfutball szó egy bizonyos jelenséget takar.A BARCA és a támadóbb szellemű futball képviselőire nem igan szokás ezt ráaggatni,mert labdarúgás szempontból ez nem épp a pozitív jelzők közé tartozik.Tulajdonképpen egy rövidítés ez:
"A
cél szentesíti az eszközt
futball"
Tehát a célja az,h bármi áron behúzni az elvárást.És azért negatív hangvételű ez,mert általában a bármi áron ebben az esetben azt jelenti,h gyilkolni a futballt,csak az ellenfél játékát rombolni és elrúgdosni a lasztit a szomszédos országig,h pörögjön az óra.Persze ez általános jelenség,mivel a többség hébe-hóba alkalmazza,de általában azért cs a meccsek hajrájában (emberhátrányban).
De rájuk annyira nem érvényes ez a skatulya.De azokra igen,akik láthatóan semmi focit nem akarnak mutatni,csak rombolni és bunkerezni. az egész meccsen.
A legékesebb példa a görögök EB győzelme.Az az iskolapéldája volt a célfocinak,h hogyan is lehet a futball gyilkolásával mégis megnyerni egy futball tornát.

Minden idők leggusztustalanabb nagyversenyen mutatott produkcióját mutatták be,amivel célt értek...
FECOOOO!
Én kérlek,h ne reagálj az előzőre (amadeus),valszeg uis törlésre jut (talán a felhasználóval együtt),és ha reagálnál,Te is kapsz egy feketepontot