Hát elég érdekesen alakul ez az A csoport. Az utolsó párosítás: Chelsea - Kolozsvár, Roma - Bordeaux. A Chelseanek nem szabad lazítania, szerintem behúzza a meccset és így lesz 11 pontuk. Jelenleg van nekik 8. A Bordeaux ha tovább akar menni, megkell verniük a Romát és akkor lesz nekik 10. Így Chelsea, Bordeaux, Roma sorrend lenne. De ha a Roma megveri a Bordeaux-ot, akkor sima. Roma, Chelsea, Bordeaux továbbjutás lenne, döntetlen esetén is. Szerintem ez az esélyesebb, döntetlen esetén is a Roma Chelsea kettős jutna tovább, csak akkor az angolok lennének az elsők. A lényeg, hogy ha nyer a Roma és a Chelsea is akkor elég nagy esély van rá, hogy velük játszunk megint. Megis mondom miért:
A B csoport még egy olyan csoport, hogy onnan is játszhatunk még akár három csapattal is. Mégis a legesélyesebb az Inter szerintem. A Panatinaikosz megveri a Famagusztát ugyanis csak 1 pont a különbség köztük, és ha nyerne a ciprusi csapat kiejtené a görögöket, és ezt szerintem elakarják azért kerülni. Jelen pillanatban első az Inter, és én úgy számolok, hogy a végén mégis csak második lesz. Szerintem kikapnak Brémában. A németek beszeretnének jutni az UEFA-kupába, és ezért megverik az Intert. Így a milánóiak lesznek a másodikak.
A D csoport is érdekes. PSV és a Marseille is otthon játszik az utosló fordulóban, és mindkettőnek 3 pontja van tehát kűzd az UEFA kupáért, itt kérdés, hogy melyik idegenbeli csapat tud jobb eredményt elérni, mert akkor azlesz a csoportelső. Én a Pool-ra szavazok, szerintem ők inkább megütik a PSV-t, mint az Atlético a Marseille-t. Így tehát az Atlético lenne a második, ellenük meg ugye még nem játszhatunk.
Az E csoport sima. Manchester, Villarreal 9-9 pont. Utolsó forduló, Man Utd-Aalborg, szerintem sima egyes, és így a Manchester jut majd tovább elsőként, a Villarreal egyébként a Celticcel játszik idegenbe, tippem egy X. De ezen már semmi sem múlik. A sárga tengeralattjáróval ugyancsak nem játszhatunk.
A F csoportban is már minden eldőlt. Lyon Bayern továbbjutó, ráadásul egymással játszanak az utolsó körben, Franciaországban, így én a Lyont mondanám csoportelső esélyesnek. Tehát számomra marad a Bayern München.
A G csoportban is van két továbbjutó, Arsenal (11), Porto (9). Az utolsó párosítás: Porto-Arsenal. Most szerintem ez vagy x vagy Arsenal győzelem lesz. Nem érzem idén valami túl veszélyesnek a Portot. Szerintem marad a csoportállása. Tehát Porto a 2. helyen.
A H csoportban is minden eldőlt. Juve, Real továbbjutó. A Juve otthon játszik majd a BATE-vel, a Real meg a Zenittel. Lényegtelen mit játszik a Margit, mert a Juve szinte biztosan megüti a BATE-t otthon egy gyenge kezdővel is. Így a Real lenne a második velük ugyancsak nem játszhatunk.
Tehát maradnak ezek a lehetséges csapatok számunkra:
-Chelsea/Roma/Bordeaux - Mindháromnak örülnék.
-Panatinaikosz/Inter/Amortoszisz - Nah gyere Inter!
-Bayern München - Ezsem lenne kis meccs!
-Porto - Nemvalószínű, hogy adná a TV. Elég egyértelmű.
Remélem a Chelsea, Inter, Bayern 3-asból kerül ki az ellenfelünk.