A nap fénypontja!
Lamine Yamal is a beautiful overkick Goal but can we talked about Dani Olmo trivela assist first,OMG ❤️❤️Visca Barca |Arsenal| |Man U| |Raphinha| pic.twitter.com/Ir815qgLyJ
— y-BOB 1 (@7DayzFnS) January 25, 2026
Értem! Összegzem akkor: amennyiben valaki más rajtad kívül leírja a véleményét, ami nem egyezik a tieddel, az soha nem focizott, nem ért hozzá, de az igazat, szakmai dolgokat leírót, kvázi téged, ún. boszorkányüldözésnek vetnek alá.torotam írta: ↑2026.02.13. 22:25:36Mert sokszor az az ember érzése, hogy sokan csak távolról láttak zöld gyepet, mégis nagyon okosak, hát ezért.
Olvastam itt olyat is, hogy a taktika nem nyer meccset.
Szerintem élsportban, kiegyenlített erőviszonyok között pont hogy a taktika nyeri meg a meccset.
Mourinho Intere anno taktikailag verte meg Pep Barcajat, mint ahogy Ancelotti Madridja is taktikailag verte meg a City-t.
De ha itt valaki le meri írni, hogy Flick hibázott az indokolatlanul feltolt védelemmel az Atleti pályáján, azt kb boszorkánypernek vetik alá.
De mindegy is, hisz egy BL-t nyert már Flick meg amúgy is minket megvert 8-2-re.
(Di Matteo is nyert egy BL-t a Chelseavel, ezt csak úgy itt hagyom zárójelben....)
Mondjuk te is magaslóról osztod ki a fórumozókat.torotam írta: ↑2026.02.13. 22:25:36Mert sokszor az az ember érzése, hogy sokan csak távolról láttak zöld gyepet, mégis nagyon okosak, hát ezért.
Olvastam itt olyat is, hogy a taktika nem nyer meccset.
Szerintem élsportban, kiegyenlített erőviszonyok között pont hogy a taktika nyeri meg a meccset.
Mourinho Intere anno taktikailag verte meg Pep Barcajat, mint ahogy Ancelotti Madridja is taktikailag verte meg a City-t.
De ha itt valaki le meri írni, hogy Flick hibázott az indokolatlanul feltolt védelemmel az Atleti pályáján, azt kb boszorkánypernek vetik alá.
De mindegy is, hisz egy BL-t nyert már Flick meg amúgy is minket megvert 8-2-re.
(Di Matteo is nyert egy BL-t a Chelseavel, ezt csak úgy itt hagyom zárójelben....)
Csakhogy azok a játékosok, akikkel ezt megcsinálhatta Flick nem voltak a pályán.torotam írta: ↑2026.02.13. 22:25:36Aki valaha is focizott, főleg védőként és próbált ennyire feltolt védekezésben játszani akár csak edzésen is, az megtapasztalhatta mennyire kemény ez mind fizikálisan mind pedig mentálisan. Én nagyon nem vagyok híve ennek, éppen ezért tetszett az elmúlt időszak meccseinek védekezése, ahol hátrébb voltunk, nem voltak a védelem és a kapus között 30 méteres üres területek és szükség esetén megvalósult az emberkövető védekezés is. Jöttek is a clean sheet-ek.
Igen, tőlem is olvashattál hasonlót, bár én azt írtam, hogy a taktika önmagában képtelen a győzelemre.
Idén én is azt láttam, hogy a merev lesre állítás helyett meg-meg indultak a védők a kiugró támadókkal... Talán kevesebb les, de kevesebb ziccer is.torotam írta: ↑2026.02.13. 20:48:39..., éppen ezért tetszett az elmúlt időszak meccseinek védekezése, ahol hátrébb voltunk, nem voltak a védelem és a kapus között 30 méteres üres területek és szükség esetén megvalósult az emberkövető védekezés is. Jöttek is a clean sheet-ek.
Flick szapulhatja a játékosokat, de ő is hibázott véleményem szerint. A védőfal a félpályán volt, de hányszor sikerült lesre állítani az Atletit? Eleve a félpályán nem is lehet lesre állítani a támadót, saját térfélről indulva röhögve fut be a védőfal mögé.
Szóval a lestaktika kuka volt, sokkal többet vett el, mint amit adott.
Olmo kimagaslóan jó volt eddig középen, kár volt balra kitenni.
Fermint le kellett volna kapni sokkal előbb és De Jongot a helyére tolni. De Jong helyére Olmo, bal szélre pedig Cancelo.
Lewyt behozni felesleges volt. Persze utólag már okos az ember, de sejthető volt, hogy az Atleti zárt védelme simán kizárja majd a játékból.
Ez kiábrándító vereség volt. A csapat alulmaradt taktikailag, mentálisan, fizikálisan és a végén még erkölcsileg is.
Hogy ennek van-e bármilyen pozitív hozadéka? Hm, talán ez csak Flicken és a taktikai elképzelésein múlik majd.
Mert sokszor az az ember érzése, hogy sokan csak távolról láttak zöld gyepet, mégis nagyon okosak, hát ezért.
Talán egy dolgot tennék hozzá: igen, ők az életükért játszottak - mi meg szerintem nem. Egyfelől, ahogy írod is, heti kettőben toljuk kulcshiányzókkal, szűk kerettel több fronton, így akaratlanul is belefuthatunk pár meccsbe, amire egyszerűen nem tudunk felpörögni - én éreztem valami ilyesmit a csapaton. Nem annyira fáradtságot éreztem, hanem azt, hogy annyira nem érdekelt minket a dolog most, szerintem valahol azt is éreztük, hogy ez a kupa, tavaly megnyertük, ha valahol, akkor itt belefér a vereség. Nem mondom, hogy nem győzni mentünk ki, csak hogy nem igazán hajtottunk úgy, ahogy szoktunk. És így nagy kontraszt lett a vért ivott csapat ellen.Alcantara írta: ↑2026.02.13. 17:01:42A relalitást nézve: Múlt héten az Atma ugyanígy bealázta kupameccsen a Betist. Pár nap múlva otthon kikapott tőle gyenge játékkal. Meggyőződésem, hogy azt a meccset feladták, mert a kupadöntőre nyomulnak, más esélyük az idén nincs. Maximális taktikai húzások emellett, alaposan kielemezte a játékunkat. Nekik fontos a kupa. Mi szerda -szombat ritmusban mindent fontosnak tartunk, ezért nem tartalékolunk.
A Bayern abban az évben kimagasló volt a többiekhez képest. A Chelseat is 7-1-re verte (igaz őket még oda-visszavágón a 1/8 döntőben). Egyedül a döntőben nem volt gólzápor. Szóval nem a gép adta ki.Rdinho10 írta: ↑2026.02.13. 14:57:09Ha vezettunk ,ha nem,rugtak nekunk 4golt..Akkor nyerte meg tudtommal,amikor 1 meccses lebonyolitas volt a Covid miatt,de ja csont nelkul. Az a 8-2 szted normalis? 10bol 8szor nem lenne 8-2 meg azzal a kiegett csapatunkkal sem.
Azon meccsen kiadta nekik igen a gep…tavaly majdnem osszejott nekunk is,csak az Inter rugott nekunk 7golt.Akarhogy csurjuk-csavarjuk,ongyilkos taktika ez nagy csapatok ellen,de lassan mar a kicsik ellen is.Valami hibrid fele kene,csak egyenlore Flick nem enged es tartom,h tavaly maxra jaratta ezt a taktikat,innentol sztem csak lefele megyunk.(ne legyen igazam)kicsiket meg erobol behuzzuk,de mar ott is elmaradnak a sima golzaporos gyozelmek.
Komolyan érdekelne az a logika, amiben ez "fizikai képtelenség", úgy, hogy Flick már nyert ezzel BL-t (innentől kezdve nyilván nem lehet már képtelenség, ha megtörtént), és túl sokszor nem is próbálkozott hozzá. És tavaly is perceken múlott a továbbjutás, ahol már a legjobb 4 között voltunk. Aki az elődöntőben a 93. percben még továbbjutásra áll, annál lehet kritikákat megfogalmazni, hogy esetleg mit követett el a meccs végén, de hogy azon a ponton már nem fizikai képtelenség továbbjutni és megnyerni akár a sorozatot, az tuti.drobika írta: ↑2026.02.13. 13:34:09Semmilyen védő igazolással nem lehet ezt a taktikát végrehajtani. Nincs ilyen! Fizikailag képtelenség! Nem lehet ennyire fent játszani az utolsó ember is az ellenfél oldalának a felénél. Eleve 3 védős felfogásban. Olyan területek maradnak hátul, amik védhetetlenek maradnak! Hány embernek kell még elmondani?
Amennyiben az ellenfél játékosa(i) odaér(nek), akkor ez nem lehet fizikai képtelenség, hiszen ők is ugyanazon a pályán és ugyanabban a létszámban vannak jelen.drobika írta: ↑2026.02.13. 13:34:09Semmilyen védő igazolással nem lehet ezt a taktikát végrehajtani. Nincs ilyen! Fizikailag képtelenség! Nem lehet ennyire fent játszani az utolsó ember is az ellenfél oldalának a felénél. Eleve 3 védős felfogásban. Olyan területek maradnak hátul, amik védhetetlenek maradnak!
Egészen pontosan ugyanígy gondolom én is, de leginkább azt, hogy ez "az egész csapat szintjén"-re vonatkozik elsősorban.FcBarcelona1 írta: ↑2026.02.13. 14:12:03Szerintem Fizikailag nem lett volna képtelenség levédekezni, vagy legalábbis jobban védekezni a tegnapitól, de az egész csapat szintjén.
össze vissza szaladgálnak, és azt sem tudják, hogy kit fogjanak, kire és mikor lépjenek oda
Ha vezettunk ,ha nem,rugtak nekunk 4golt..Akkor nyerte meg tudtommal,amikor 1 meccses lebonyolitas volt a Covid miatt,de ja csont nelkul. Az a 8-2 szted normalis? 10bol 8szor nem lenne 8-2 meg azzal a kiegett csapatunkkal sem.Sonoma írta: ↑2026.02.13. 13:05:47Tavaly már 4-2-re vezettünk otthon, mikor a végén kiengedve a presszingből rúgtak 2 gólt és lett 4-4.Rdinho10 írta: ↑2026.02.13. 12:11:16Tavaly is kaptunk toluk eleg sokat,csak tavaly tul lottuk oket(kb mindenkit).Ugyanugy nyeltuk a golokat Raphival ,Pedrivel egyutt.Amig Flick nem kepes egy kicsit engedni,ugyanez lesz egy helyzetet kihasznalni tudo ellenfel ellen.A Bayernes elso eveben ugyanaz volt mint tavaly a mienk,csak ott kiadta a gep vegig es sikerult mindenhol,mindenkit tul loniuk,nekunk az Inter ellen nem.
A visszavágón (az Atletico otthonában) gólt sem kaptunk és 1(!) kaput eltaláló lövést engedélyeztünk nekik. A presszing nem csodaszer az ellenfél kontráira, de jól csinálva megnehezíti az ellenfél gyors labdakihozatalát, plusz labdavesztésnél gólhelyzetet teremtve a csapatunknak.
A Bayernes eszmefuttatásodhoz csak annyit tennék hozzá, hogy akkor Flick 100% mutatóval (azaz az összes mérkőzését megnyerve) húzta be a BL-t, többek között minket 8-2-re megverve.
Persze csak kiadta a gép...
Akkor nincs mit izgulni nekünk se meg a többi nagycsapatnak. Egyszer úgyis kiadja a gép... csak győzzük kivárni.
Most direkt visszanéztem.
Tavaly már 4-2-re vezettünk otthon, mikor a végén kiengedve a presszingből rúgtak 2 gólt és lett 4-4.Rdinho10 írta: ↑2026.02.13. 12:11:16Tavaly is kaptunk toluk eleg sokat,csak tavaly tul lottuk oket(kb mindenkit).Ugyanugy nyeltuk a golokat Raphival ,Pedrivel egyutt.Amig Flick nem kepes egy kicsit engedni,ugyanez lesz egy helyzetet kihasznalni tudo ellenfel ellen.A Bayernes elso eveben ugyanaz volt mint tavaly a mienk,csak ott kiadta a gep vegig es sikerult mindenhol,mindenkit tul loniuk,nekunk az Inter ellen nem.
Pont azt írta a kolléga, hogy plusz védő igazolással. Ugyanezzel a taktikával, csak jobb állománnyal Flick nyert már BL-t, alighanem az elmúlt 10 év legdominásabb módján. Szóval az biztos, hogy a taktika alkalmas rá, hiszen már sikerült. Túl messze tavaly sem voltunk tőle, sőt, alighanem pont a taktika miatt kerültünk egyáltalán hozzá közel.drobika írta: ↑2026.02.13. 10:52:57Stabilan menni a BL-ért? Ez most tényleg komoly?
Ezzel a védelemmel, és ezzel a taktikával? Megjegyzem nincs az a védelem sehol, aki ezt az elképzelést megvalósítja.
Mondtam, elég nagy a szőnyeg, ami alá lehet seperni. Minél később lesz kimondva a klubnál, hogy kell tudni másként is játszani, alkalmazkodni egy eredményhez, ellenfélhez, annál nagyobb lesz a gáz. Továbbra is tartom, aki tud olyan csapatot mondani, aki ilyen feltolt védelemmel, 20 méter széles sávban játszatja az összes játékosát, mindenféle állás esetén az írja le a csapat nevét.
Fizikai törvényszerűség egy ilyen állás levédekezés képtelensége. Már persze, ha az ellenfél elég potens és nem impotens.