Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
drobika
Entrenador del Barça

2025.12.03. 13:08:42

Behúztunk egy olyan meccset, ami nagyon fontos volt. Szerintem az, hogy nem sikerült a döntetlent elérni az ATM.nek főleg a kényszerű Pedri csere után, különösen emeli ennek a jelentőségét. Pedrivel előre játékban, labdatartásban fényévekkel előbb járunk, mintha ő nincs a pályán. S ameddig nálunk a labda, addig nincs a másiknál. Amint lement, mindjárt sokkal többet is volt a labda náluk. Nem tudtuk előre játékot nyomni. Nagyon féltem, hogy az egyébként szerintem nagyon jó Sorloth mumusunk, megint valamit alakít a végére. Nem kellene esetleg nekünk megszerezni ezt a csávót, csak egy kérdés:)
Tegnap megint belefért valami olyan, aminek általában nem kellene. Kapott szokásos ,, öngólunk ,, csak, hogy hátrányba lehessünk, meg a tizi. Amúgy a hozzáállás olyan volt, amit szeretek látni.
Nagy lesz majd a verseny a Ligában ezt, is szeretem látni :)
Andris
Adminisztrátor

2025.12.03. 12:39:07

Stalkyard írta:
2025.12.03. 12:00:56

Ez nem barokkos túlzás hanem a személyes véleményem, akár tetszik neked, akár nem.

Szerintem az, hogy a lelkét kitette nem teszi önmagában alkalmassá egyik játékost sem a csapatkapitányi posztra. Egyébként sem kérdőjeleztem meg ezt egyi kjátékosnál sem tudtommal, tehát nincs szükségem kioktatásra.

Ezzel a részével alapvetően egyetértek, elsőként azzal, hogy a csapatnak kell megválasztania a kapitányokat. Az ő választásuk valószínűleg mérvadóbb, mint az én véleményem, és ez így is van jól, ettől függetlenül az én véleményem ugyanaz.

Egyetértek azzal is, hogy a vezérség és a csapatkapitányság nem feltétlenül kell, hogy egybeessen, és lehet valaki a pályán és azon kívül is vezér attól függetlenül, hogy nem ő a CSK. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy a mindenkori csapatkapitánynak kell egy bizonyos fokú mentális erővel rendelkeznie és ezt tudnia kell a pályán is sugároznia a többiek felé. Én elég sok alkalommal tapasztaltam már fontos kiélezett meccseken hogy a három megnevezett úriember ennek sajnos híján van. Araujo, aki a jogos kritikák hatására mentálisan összeomlik épp és nem edz. Kíváncsi lennék, ha a felét megkapná annak, mint mondjuk Maguire nemrég. Ott kezdődik a mentális erő. Mint ember sajnálom őt, de mint élsportoló, nem alkalmas erre a szintre, ha ennyi kritikától képtelen konkrétan végeznie a munkáját.
Őszintén szólva szerintem igenis barokkos túlzás. "roszul vagyok" Én értem és tiszteletben tartom a véleményed, de az egy dolog. Az egy tök másik (és ne haragudj, hogy ilyet feltételezek), hogy szinte biztos vagyok benne, hogy nem öklendeztél éveken keresztül minden héten a tv előtt ülve, csak mert Marc vagy Ronald viselte a szalagot (többnyire valamelyikük mindig pályán volt az utóbbi években, kivéve az elmúlt tizenpár hónapot, amikor meg azért nem lehettél rosszul, mert legtöbbször nem ők viselték, kevésszer voltak pályán. De mindegy, kár ezen lovagolni, csak legyen tiszta: nem a tartalommal volt gondom, hanem a (szerintem) indokolatlanul hatásvadász, és eléggé rosszindulatúan hangzó megfogalmazással. No offense, de képzeld el milyen ezt valakinek olvasni, aki esetleg nagyra becsüli ezeket a játékosokat, például TS-t aki kb egy évtizeden keresztül húzóembere volt a csapatnak, még ha idősebb korára meg is kopott az egészsége és formája. Vagy Frenkie-t, aki (mikor játszik) többnyire kulcsembernek bizonyul, és ráadásul minden meccset lógó nyelvvel nyom végig.

Értem, sőt egyetértek, ahogy a további mondataimnál olvashattad is: az, hogy a lelkét kiteszi, nem teszi önmagában alkalmassá. Csak nekem nagyon úgy tűnt, hogy azért tartod épp Raphit alkalmasabbnak, mert példás a munkabírása, a hozzáállása, a mentalitása a pályán. És pont ezek az említett jelenlegi csapatkapitányoknál is ugyanígy voltak-vannak, még ha adott esetben kevésbé látványosabb is, vagy sokkal kevesebbet sérültek. Viszont cserébe sokkal régebb óta és hosszabb időn keresztül voltak a csapat húzóemberei, mindhárman.

Az utolsó nagy bekezdés: szerintem embere válogatja, hogy ki hogy reagál a rázúduló gyűlöletcunamira, ami messze nem hétköznapi jelenség, és szerintem nem kell alapkövetelmény legyen sem a játékosok, sem a csapatkapitányok számára. Sztem ami Barcelonában és a Barca körül globálisan folyik, az kirívó és elszomorító. Lehet, hogy vannak még hasonló példák, hasonló klubok, de a többség szerintem nem ennyire gáz, nem ennyire koncentrált és nem ennyire globális.. de akárhogy is, ez szerintem messze nem normális.
Ettől függetlenül nyilván kell egy átalános mentális erő egy csapatkapitánynak, csak hogy ami Araujoval történik, az szerintem nem ennek az alapvető attribútumnak a hiányáról árulkodik.
Sőt, talán azt is mondhatjuk, hogy felelősségteljes (kapitányi?) hozzáállás az, hogy visszavonul, külön edz, és professzionális segítséget vesz igénybe, nem pedig a csapatot húzza vissza egy olyan lélektani padlózással, amit saját magának kell megoldania valahogy. Meglátjuk, hogy alakul az ő sorsa.
De csak hogy kicsit "visszalőjek": Raphi korábbi viselkedésmintáiból kiindulva (főként indulatkezelési problémák) szerintem nála még egy Araujohoz képest is sokkal nagyobb leolvadás lenne valószínűsíthető, ha rossz formába kerülne, a taktika következtében egyéni képességeinél fogva háttérbe szorulna, ezek tetejébe elkövetne esetleg 1-2 látványosabb hibát, és aztán nyakába kapná azt a mennyiségü savat.

Btw, te jogos kritikának hívod, de szerintem amit Araujo kapott, az messze távol áll attól, hogy emberek tiszteletteljesen megfogalmaznak vele szemben akár erőteljes kritikákat is, akár tömegével. Elég (lett volna) csak itt a fórumon szétnézned, nem győztem törölgetni, keresztbe hosszába repkedtek a takarodj-ok, idióták, bohócok, retardáltak, agyatlanok, és még olyanok is amiket nem akarok leírni.
Ha ezt kapta a nyakában globális skálán is (vagy akár még rosszabbat), az szerintem messze túlmutat azon, ami normális, vagy aminek az elviselése alapelvárás egy embertől, még akkor is ha profi sportolóról van szó.

Amúgy szerintem többé kevésbé egyetértünk, és nem akartalak kioktatni sem, sajnálom, hogy ha így érezted, ha ilyenre sikerült volna a hozzászólásom akaratomon kívül.

Végezetül, konklúzióként: szerintem a csapatkapitány és a vezéregyéniség egyáltalán nem kell egybeessen.. és szurkolóként szerintem nem érdemes (de persze lehet) elmélkedni se a csk kilétéről, mert se elég infónk, se szavazatunk, ráadásul ahogy írtam - szerintem félreértés, össszekeveredés van. A csapattagok magukank választanak kapitányt, nem nekünk, és nekik nem feltétlen (sőt talán egyáltalán nem) az a döntő szempont, hogy valakinek másokhoz képest egészen kimagasló-e a munkamorálja és teherbírása.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.03. 12:02:54

bence0330 írta:
2025.12.03. 10:30:52
Andris írta:
2025.12.03. 09:37:37
Halkan megjegyezném, hogy szerintem Raphánál nagyobb tényező Pedri visszatérte, ami a csapat stabilitását illeti. Ez a stabilitás adja meg azt, ami egyaránt kell védekezésben és támadásban is, a meccseinknek mindenestől, minden játékhelyzetben.

A vezér pedig, aki példával jár elől pályán és azon kívül, aki bíztatja a társakat, aki mindenhol ott van... az egy másik dolog, és bárkiből lehet ilyen, karszalag nélkül. Semmit nem vesz el se az érdemeiből, se a hatékonyságából, hogy nem rajta van a szalag esetleg.
Pedri majdnem az egész szezonban volt, nemrég esett ki. Ugyanúgy szenvedtünk. Nyeregettünk, mert jók vagyunk, de közünk nem volt a tavalyi csapathoz. Rapha jelenléte kiemelkedő statisztikailag is, hogy vele és néllküle mi van, amikor kezdett, pl. nem kaptunk még ki úgy.

Amikor Rapha kezdett: 8GY 1D 0V
Amikor Pedri kezdett: 10GY 1D 3V

Szemre is drasztikusabb a változás a brazil visszatérésével szerintem, nem sokkal kicsit.

A kontroll fontos, és szerintem is Pedri ebben is top2 a világon. Viszont két dolgot nem tud megtenni, ami nagyon befolyásolja a játékot és az eredményt IS - és ez nem a szintje miatt van így nyilván, szerintem is több dologban top2, Vitinha miatt nem mondok csak világ legjobbját.
Szerintem nem lehet összehasonlítani, hogy ki hiányzott jobban. Annyira különböző aspektusát adják a játéknak, hogy eldönthetetlen. Az pedig szintén nem döntő tényező,hogy kivel milyenek voltak az eredmények, mert amikor Raphinha nem volt, akkor játszottuk a szezon két legnehezebb meccsét. A PSG és Real ellen nem tudom hogy más lett volna-e a meccsek kimenetele, ha Pedri sérült és a brazil kezd. Ahogy az sem mindegy ki volt még mellettük hiányzó. Ugyanakkor Raphinhát könnyebb "pótolni", mint Pedrit. Még nem is tudja azt a szintet hozni, de Rashford egyáltalán nem hoz rossz szezont, az kétségtelen hogy annyit nem tud beletenni a játékba. Pedri szerepét viszont nincs aki megközelítse. Eljátszogat ott Olmo vagy Frenkie, de a stabilitást, a játék ütemének diktálását, ladabiztosságot, meglátásait nem képesek megközelíteni. Nálam ezért van előrébb Pedri.

Az Atleticora most nem tudom azt mondani, hogy nem játszottak komoly csapatként, felvették a kesztyűt, nem ijedtek meg, úgy játszottak mint hazai pályán. Gyengébb teljesítménnyel, amivel mondjuk egy Bilbaot, Socit, Celtát stb. megfogunk nem lett volna meg a 3 pont. Én kiemelném EG-t, nekem az ő játéka baromira tetszett és nem nagyon láttam még említve, de Yamal melója, amit belepakolt letámadásban, védekezésben példaértékű. Rengeteget dolgozott alázatosan és megint sikerült úgy vernie a védőket, hogy öröm volt nézni. Nyilván nem minden jött be, de sokszor hiába duplázták, mentek rá hárman és Hancko lógott a nyakán nem nagyon tudtak vele mit kezdeni. Emellett gyakorlatilag kiosztott két gólpasszt csak sem Lewy sem Raphinha nem használta ki a ziccerét.
A védelmet én nem korholnám, Alvareznek például momentuma sem volt és amikor eltűnt előlük az a középpálya plusz Raphinha sem engedtek nagyon helyzeteket egy Sorlot-Griezmann-Alvarez triónak. De egész meccsen a gólon kívül talán 2-3 komolyabb lehetősége volt az Atleticonak.
Cubarsi védelmében azért vannak olyan tényezők, amik mellett nem lehet elmenni.
1. Nincs egy állandó társa, szinte minden meccsen más van mellette, így azért baromi nehéz bármely top védőnek, ráadásul nem csak középen, hanem az egész tengelyben.
2. Az előbbihez kicsit visszakanyarodva hol bal hol jobb oldalon kell játszania a védelemben (általában bal), ami szintén nem könnyíti meg a dolgát.
3. Nagyon fiatal még, hogy a védelem vezére legyen és most sokszor annak kell lenni, ami tapasztalatlanságából, rutintalanságából, korából adódóan nem várható el.
Tavaly mindhárom pont le volt fedve Inigoval, nagyon kíváncsi vagyok most mi lenne, ha nem távozik.

Most látszódott igazán milyen az, ha a kulcsjátékosaink egészségesek, gondolok itt most egy Pedri-Raphinha-Joan Garcia trióra vagy egy igazi Yamalra és csak kevésbé fontos játékosok hiányoznak, bár egy Fermin vagy De Jong sem elhanyagolható. És még arról nem is beszéltünk, hogy előbbi kettő nem is 100%-os. Amikor lementek és még Olmo is lesérült napnál is világosabb volt, hogy mit jelentenek. De ez nem csak nálunk van így, ha valaki nem egy Chelsea, aki évente 400 millióból tölti fel a keretét egyszerre veszti el a 2-3 legfontosabb játékosát ugyanígy néz ki. Én ezért mondtam, hogy várjunk addig a hasonlítgatással a tavalyi szezonhoz, mert akkor csodával határos módon megúsztuk ezeket így validan nem lehet értékelni.

Ami viszont nagyon zavart, az újra a helyzetkihasználás. Olyan ziccereket hibáztunk, amik nagyon kevés alkalommal férnek bele. A tizenegyesre most ki se térek.
Lewynél szerintem most újra kijött az átok, ami rendszeresen megjelenik, ha előtte 2--3 meccsen kezdőként játszik. Ez nem lehet véletlen mert a sokadik alkalommal történik.
Ami center poszton még probléma, hogy mind Torrestől, mind Lewytől pattognak el a labdák. Ez sok gondot okoz, megoldani viszont csak egy igazolással lehet, úgyhogy egyre sürgősebb gondolkodni egy új centeren. Bár FT most gólt lőtt, ezért egy pacsit megérdemel.

A csk kérdés viszont nagyon összetett. Nagyon sokat nyom a latba, hogy mennyi ideje van az adott játékos egy klubnál. Ha megnézzük nagyon durva, de baromi kevesen vannak itt három évnél régebben, de ők is többnyire még 20-22 évesek, mint Balde,Gavi vagy Pedri.
Mondjuk én ter Stegent pont alkalmasnak tartottam csk szerepre, igazi vezéralkat. Az nyilvánvaló, hogy akkor is betölthet valaki ilyen szerepet, ha éppen nincs rajta szalag, mint mondjuk Inigo, de én azért többnek érzem mint egy sima gesztust.

Itt megjegyezve abszolót igazam lett, hogy a meccs vége felé már a 7.8. számú kapitányon lesz a karszalag. :lol: :lol:
Forca Barca!!!!
Stalkyard
Director del Fútbol

2025.12.03. 12:00:56

Andris írta:
Stalkyard írta:
2025.12.03. 09:23:16
Rosszul vagyok mikor akár TS-en, akár Araujo-n vagy De Jongon meglátom a karszalagot. Egyértelműen Raphinhának kell lennie az elsőszámúnak. Utána meg előbb adnám bárkinek mint az említetteknek.
Azért ilyen barokkos túlzásokba ne essünk, főleg ha ilyen rosszindulatú gondolatokról van szó.
Ez nem barokkos túlzás hanem a személyes véleményem, akár tetszik neked, akár nem.
Amúgy meg két dolog:
1.
Szerintem az említett három úriember MINDEGYIKE lelkét kitette a sok-sok itt töltött éve alatt a csapatért, pályán és azon kívül egyaránt. Lehet egyet nem érteni, de aki nem így látja, az valami nagyon más mozit nézett, mint én. Vagy bántóan nagy hatással van rá az a sajtóhadjárat, amit a szerződések körüli machinációk miatt többnyire vélhetően a Laporta féle vezetőség ereszt rá időnként egy-egy játékosra.
Szerintem az, hogy a lelkét kitette nem teszi önmagában alkalmassá egyik játékost sem a csapatkapitányi posztra. Egyébként sem kérdőjeleztem meg ezt egyi kjátékosnál sem tudtommal, tehát nincs szükségem kioktatásra.
2.
Ne keverjük a szezont a fazonnal. A csapatkapitány formálisan két dologhoz kötődik:
....
Ezzel a részével alapvetően egyetértek, elsőként azzal, hogy a csapatnak kell megválasztania a kapitányokat. Az ő választásuk valószínűleg mérvadóbb, mint az én véleményem, és ez így is van jól, ettől függetlenül az én véleményem ugyanaz.

Egyetértek azzal is, hogy a vezérség és a csapatkapitányság nem feltétlenül kell, hogy egybeessen, és lehet valaki a pályán és azon kívül is vezér attól függetlenül, hogy nem ő a CSK. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy a mindenkori csapatkapitánynak kell egy bizonyos fokú mentális erővel rendelkeznie és ezt tudnia kell a pályán is sugároznia a többiek felé. Én elég sok alkalommal tapasztaltam már fontos kiélezett meccseken hogy a három megnevezett úriember ennek sajnos híján van. Araujo, aki a jogos kritikák hatására mentálisan összeomlik épp és nem edz. Kíváncsi lennék, ha a felét megkapná annak, mint mondjuk Maguire nemrég. Ott kezdődik a mentális erő. Mint ember sajnálom őt, de mint élsportoló, nem alkalmas erre a szintre, ha ennyi kritikától képtelen konkrétan végeznie a munkáját.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Peter
Director del Fútbol

2025.12.03. 11:44:55

Főoldali cikk : "...Kanári-szigeteki középpályás volt a főszerepben, kiszolgálta Olmót, akit Barrios buktatott a tizenhatoson belül."

Csupán a tényszerűség kedvéért, nem venném el Erictől azt, ami az övé volt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.03. 11:14:03

kanty írta:
2025.12.03. 11:02:31
1. Letámadás szempontjából azért nem feltétlen kell egy középpályást és egy támadót összehasonlítani. Értem, amit mondasz és egyet is értek a nagy részével, az nem kérdés, hogy Raphinha nagyon fontos tagja ennek a csapatnak. Ő azonban egy a legjobb értelemben vett és legnagyobb tisztelettel mondott munkásember. Rendkívüli munkabírású, nagyon jó személyiségű srác, aki nyilván technikailag és kiemelkedő, de közel sem ez a legnagyobb erőssége.

2. Igen, de nyilván nem csak ez az egyetlen mód. A brazil mindig pörög, dumál, rászól a többiekre, valóban extra magas energiaszinten pörög. Motiválni, felemelni másokat azonban nem csak így lehet, sőt. A legjobb futballisták a teljesítményükkel emelik fel a csapatot, azzal hogy jobbá teszik a körülöttük levőket. Megint nem összehasonlítani akarom a két játékost, de ebben Pedri kiemelkedő.
Persze, azért is írtam, hogy nem szint, hanem a poszt-feladatkör okán gondolom így, amit kiemel Flick rendszere, ahol a támadóknak összetett a szerepköre, gyakorlatilag a legfontosabb védők is a pályán. Ha natúran képességek alapján kéne választanom, Pedri jobb játékos egy picivel (megintcsak nehéz összehasonlítani, inkább azt mondanám, tehetségesebb), de itt, ebben a rendszerben szerintem egy ilyen extrém kiemelkedő munkabírású, és emellett extrém kiemelkedő gólpontgyáros a fontosabb. Én őszintén nem tudom, hogy ez a két tulajdonság valaha megvolt-e egyszerre egy top támadóban. 60 gólpont körüli szezont hozni úgy, hogy a legjobban védekező, legtöbb sprintet produkáló, legintenzívebb játékos egész Európában. Én merem állítani, hogy ilyen még sosem volt, de hogy amióta én focit nézek, nem, az biztos. És ebben a rendszerben ez nagyon kijön. Szóval ő egyszerre munkásember és gólgyáros, és emellé még csk, nálam ez így felé billenti a fontosságát, de tényleg csak kicsivel. Meccsfüggő is, rögtön eszembe jut a Newcastle meccs, ahol hátrébb álltunk, és Pedri dominálta a középpályát top középpályások ellen, emiatt nyertünk, ott nem is volt fontos Rapha jelenléte annyira, látszik, hogy mennyire függ a stílustól, nem támadtunk le magasan, nem is volt túl hasznos a brazil.

Igen, egyetértek, Pedri is emeli a morált, csak máshogy. De a tűz és a hit akkor is hiányzott a csapatból a brazil nélkül, ezt szerintem nem lehet pótolni azzal a "csendben példát mutatok" Pedri féle "vezérszereppel". Megvan benne, és lehet látni érvényesülni, de szerintem nem egy szint a kettő, viszont nagyon hasznos tud az is lenni, van jó hatása a csapatra, főleg az aktuális pivot társára, DJ is ég és föld vele és nélküle.

Mondom ezt úgy, hogy Inigo távozásával én messze Pedrit tartom a legjobb 2. számű csk-nak, a higgadtsága, intelligenciája és szintje miatt. Csak szerintem ez nem a legideálisabb, na.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
kanty
Llegenda del Barça

2025.12.03. 11:02:31

bence0330 írta:

A kontroll fontos, és szerintem is Pedri ebben is top2 a világon. Viszont két dolgot nem tud megtenni, ami nagyon befolyásolja a játékot és az eredményt IS - és ez nem a szintje miatt van így nyilván, szerintem is több dologban top2, Vitinha miatt nem mondok csak világ legjobbját.

1: letámadás, főleg ebben az extrémen erre alapozó rendszerben. Nyilván részt vesz benne, de láthatjuk, mi a különbség, ha fent van Rapha. Nem tudják átjátszani az első vonalakat, rémülten rúgják fel a labdát, ahogy a megszállott ember és az általa felspannolt csapattársak rájuk rontanak, és akkor onnan megszerzi valaki nálunk a labdát, és kijöhet Pedri zsenije pl. a labdakihozataloknál, meg egyáltalán megvan a lehetőség kontrollálni a meccset. Ha a brazil nincs ott, kipasszolnak minket, és mehet is a kiugratás, Pedrinek kb esélye nincs közbeavatkozni, akármilyen jó, aztán vagy les vagy nem. Szóval szerintem Pedri zsenijének kibontakozásához nélkülözhetetlenebb a Rapha-féle elit letámadás, fordítva meg nem annyira. Ha csak Pedri van ott, akkor benne van, hogy vezetnek 8-10 kontrát akár egy meccsen, ha a brazil, akkor nemigen, ez is egy fajta kontrollvesztés ami a mi rendszerünkben nagyon felnagyítottan jelenik meg az extrém stílus miatt.

2: a többiekre való ráhatás. Rapha magával húz az akaratával elöl vagy 2-3 embert, úgy, hogy már eleve olyan, mintha kettő lenne belőle a pályán. Ez megintcsak a letámadást óriási mértékben javítja, a gólszerzési lehetőségeket is, egyeáltalán az egész olyan, mintha egy kemény edző szaladgálna a pályán. Szerintem ezzel billen át felé a mérleg nyelve, amit a statisztikai is kiad, hogy az ő hiányzása a legmeghatározóbb, ebben a Flick rendszerben.

Mindenesetre abban meg lehet egyezni, hogy ők ketten adják a focink lényegét, sava-borsát (Yamal meg a tejszínhab a tornán, ami sok esetben ugyanolyan fontos,, vannak meccsek, mikor még fontosabb egy zseni villanása, de pusztán a focink kinézete szemponjából a fenti két játékos magasan a mérvadó).

Amit a csk-vezérszerepről írsz, tetszik, tényleg nem kell ugyanannak lennie a kettőnek, viszont szerintem jó a morálnak, ha az kapja meg, aki erre legjobban rászolgált, az meg egyértelmű, hogy kicsoda. Jelzésértékű, hogy igen, a klubnál ezt díjazzák. Araujónál egyetértek, hogy amúgy kitette a lelkét a csapatért, szerintem ez igaz, ő majdnem csk és vezér alapanyag (volt), de ami az elmúlt 3 évben történt vele, az sajna nem teszi azzá. DJ-nál viszont nem értek egyet, szerintem ő megy, csinálja, de sosem éreztem azt, hogy kiteszi a szívét-lelkét, hanem hogy úgy hozza a kötelezőt.

De igen, a vezér lehet karszalag nélkül is vezér. Tavaly két ilyenünk volt, idénre Inigo távozásával sajna csak egy maradt, így a kiesésével nem maradt ilyen a pályán. Ebből a szempontból Lewyben csalódtam, titkon reménykedtem abban, hogy ha romlik is a teljesítménye, ehhez felnő, de nem. Rapha kidőlésével szerintem akármilyen fura, amikor volt ereje, meg kb egészséges volt, lehet Yamal állt a legközelebb ehhez a szerephez, még ha ő is messze volt, de legalább néha leteremtett 1-2 embert, hergelte a közönséget, próbálta néha emelni a hangulatot.
1. Letámadás szempontjából azért nem feltétlen kell egy középpályást és egy támadót összehasonlítani. Értem, amit mondasz és egyet is értek a nagy részével, az nem kérdés, hogy Raphinha nagyon fontos tagja ennek a csapatnak. Ő azonban egy a legjobb értelemben vett és legnagyobb tisztelettel mondott munkásember. Rendkívüli munkabírású, nagyon jó személyiségű srác, aki nyilván technikailag és kiemelkedő, de közel sem ez a legnagyobb erőssége.

2. Igen, de nyilván nem csak ez az egyetlen mód. A brazil mindig pörög, dumál, rászól a többiekre, valóban extra magas energiaszinten pörög. Motiválni, felemelni másokat azonban nem csak így lehet, sőt. A legjobb futballisták a teljesítményükkel emelik fel a csapatot, azzal hogy jobbá teszik a körülöttük levőket. Megint nem összehasonlítani akarom a két játékost, de ebben Pedri kiemelkedő.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.12.03. 10:37:02

kanty írta:
2025.12.03. 09:48:15
Pedrivel és Pedri nélkül ég és föld a csapat. Jelenleg a világon a legjobb a játék kontrollálásában, szinte minden helyzetre van megoldása. Tegnap is a lecserélése után lett meleg a pite, nem volt meg a kontroll, össze-vissza rugdosták fel a labdákat.
Nálam továbbra is prioritás lenne egy robosztus VKP igazolása. Nem kellene állandó, stabil kezdőnek lenni, mert ha játszik a csapat, nincs rá akkora szükség. De ha lemegy a csapat 1-2 esze, elfogyunk és átrohannak rajtunk. Nincs középpálya, teljesen szétszakad a csapat. Ilyenkor kellene valaki a védősor elé, aki kicsit tompít ezeken a rohamokon. Nem megbántva a 3 fiatal, saját nevelésünket, de szerintem sem Casado, sem Bernal, sem EG nem alkalmas erre a pozícióra.
Egy Yaya Toure 2.0. kellene oda.
bence0330 írta:
DJ-nál viszont nem értek egyet, szerintem ő megy, csinálja, de sosem éreztem azt, hogy kiteszi a szívét-lelkét, hanem hogy úgy hozza a kötelezőt.

De igen, a vezér lehet karszalag nélkül is vezér. Tavaly két ilyenünk volt, idénre Inigo távozásával sajna csak egy maradt, így a kiesésével nem maradt ilyen a pályán.
Teljesen egyetértek Veled. TS és FDJ arcán is folymat azt látni egy kapott gólnál, mintha egy iskolai, tét nélküli foci lenne. Hmm...ok kaptunk egyet, menjünk fel a középkezdéshez. Nálam mindkettő langyos ehhez.
Araujo tényleg jó lett volna, de neki meg nagy tehet volt a CSK szalag.

Az, meg hogy az öltöző kit választ meg szerintem másodlagos. Lehetnek sértődések, unszimpátiák, régi tüskék, ami miatt ide-oda szavaznak. Szerintem ez az edző dolga. Válassza ki ő, ő látja ki képes erre.
De lezárva ezt, most tényleg a legjobb helyen van az a szalag.
Més que un club :P
bence0330

Andris írta:
Halkan megjegyezném, hogy szerintem Raphánál nagyobb tényező Pedri visszatérte, ami a csapat stabilitását illeti. Ez a stabilitás adja meg azt, ami egyaránt kell védekezésben és támadásban is, a meccseinknek mindenestől, minden játékhelyzetben.

A vezér pedig, aki példával jár elől pályán és azon kívül, aki bíztatja a társakat, aki mindenhol ott van... az egy másik dolog, és bárkiből lehet ilyen, karszalag nélkül. Semmit nem vesz el se az érdemeiből, se a hatékonyságából, hogy nem rajta van a szalag esetleg.
Pedri majdnem az egész szezonban volt, nemrég esett ki. Ugyanúgy szenvedtünk. Nyeregettünk, mert jók vagyunk, de közünk nem volt a tavalyi csapathoz. Rapha jelenléte kiemelkedő statisztikailag is, hogy vele és néllküle mi van, amikor kezdett, pl. nem kaptunk még ki úgy.

Amikor Rapha kezdett: 8GY 1D 0V
Amikor Pedri kezdett: 10GY 1D 3V

Szemre is drasztikusabb a változás a brazil visszatérésével szerintem, nem sokkal kicsit.

1: letámadás, főleg ebben az extrémen erre alapozó rendszerben. Nyilván részt vesz benne, de láthatjuk, mi a különbség, ha fent van Rapha. Nem tudják átjátszani az első vonalakat, rémülten rúgják fel a labdát, ahogy a megszállott ember és az általa felspannolt csapattársak rájuk rontanak, és akkor onnan megszerzi valaki nálunk a labdát, és kijöhet Pedri zsenije pl. a labdakihozataloknál, meg egyáltalán megvan a lehetőség kontrollálni a meccset. Ha a brazil nincs ott, kipasszolnak minket, és mehet is a kiugratás, Pedrinek kb esélye nincs közbeavatkozni, akármilyen jó, aztán vagy les vagy nem. Szóval szerintem Pedri zsenijének kibontakozásához nélkülözhetetlenebb a Rapha-féle elit letámadás, fordítva meg nem annyira. Ha csak Pedri van ott, akkor benne van, hogy vezetnek 8-10 kontrát akár egy meccsen, ha a brazil, akkor nemigen, ez is egy fajta kontrollvesztés ami a mi rendszerünkben nagyon felnagyítottan jelenik meg az extrém stílus miatt.

2: a többiekre való ráhatás. Rapha magával húz az akaratával elöl vagy 2-3 embert, úgy, hogy már eleve olyan, mintha kettő lenne belőle a pályán. Ez megintcsak a letámadást óriási mértékben javítja, a gólszerzési lehetőségeket is, egyeáltalán az egész olyan, mintha egy kemény edző szaladgálna a pályán. Szerintem ezzel billen át felé a mérleg nyelve, amit a statisztikai is kiad, hogy az ő hiányzása a legmeghatározóbb, ebben a Flick rendszerben.

Mindenesetre abban meg lehet egyezni, hogy ők ketten adják a focink lényegét, sava-borsát (Yamal meg a tejszínhab a tornán, ami sok esetben ugyanolyan fontos,, vannak meccsek, mikor még fontosabb egy zseni villanása, de pusztán a focink kinézete szemponjából a fenti két játékos magasan a mérvadó).

Amit a csk-vezérszerepről írsz, tetszik, tényleg nem kell ugyanannak lennie a kettőnek, viszont szerintem jó a morálnak, ha az kapja meg, aki erre legjobban rászolgált, az meg egyértelmű, hogy kicsoda. Jelzésértékű, hogy igen, a klubnál ezt díjazzák. Araujónál egyetértek, hogy amúgy kitette a lelkét a csapatért, szerintem ez igaz, ő majdnem csk és vezér alapanyag (volt), de ami az elmúlt 3 évben történt vele, az sajna nem teszi azzá. DJ-nál viszont nem értek egyet, szerintem ő megy, csinálja, de sosem éreztem azt, hogy kiteszi a szívét-lelkét, hanem hogy úgy hozza a kötelezőt.

De igen, a vezér lehet karszalag nélkül is vezér. Tavaly két ilyenünk volt, idénre Inigo távozásával sajna csak egy maradt, így a kiesésével nem maradt ilyen a pályán. Ebből a szempontból Lewyben csalódtam, titkon reménykedtem abban, hogy ha romlik is a teljesítménye, ehhez felnő, de nem. Rapha kidőlésével szerintem akármilyen fura, amikor volt ereje, meg kb egészséges volt, lehet Yamal állt a legközelebb ehhez a szerephez, még ha ő is messze volt, de legalább néha leteremtett 1-2 embert, hergelte a közönséget, próbálta néha emelni a hangulatot.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
kanty
Llegenda del Barça

2025.12.03. 09:48:15

Pedrivel és Pedri nélkül ég és föld a csapat. Jelenleg a világon a legjobb a játék kontrollálásában, szinte minden helyzetre van megoldása. Tegnap is a lecserélése után lett meleg a pite, nem volt meg a kontroll, össze-vissza rugdosták fel a labdákat.

Talán a szezon legjobb teljesítménye volt az Atlético elleni, de mindenképp a legnagyobb győzelem eddig. A bajnokságra jó lehet az idei Barcelona is, nemzetközi szinten azonban ezzel a védekezési felfogással és a jelenlegi minőséggel nagyon sebezhető. A Liga azonban ismét összejöhet, főleg látva, hogy Madridban egyre felhősebb az ég.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Andris
Adminisztrátor

De a brazil érdemeiről írtam a saját topikjában, nem akarnék belőle semmit eltagadni. Csak nálam egyértelműen Pedri impactje a nagyobb, méghozzá utcahosszal.

Amúgy lehet, hogy felesleges is ezt fejtegetni, kettejük visszatérése egyértelművé teszi, hogy milyen puzzle darabok hiányoztak. Ha nem is vagyunk és nem is leszünk (szerintem) oylan formában, mint tavaly, velük egyértelműen egy tök más csapat vagyunk, és az elmúlt hetek nyűglődései elsősorban nem Flick, nem Araujo, és nem is bármi egyéb tényezőn múltak, hanem a cséká és a karmester hiányán.
Stalkyard írta:
Rosszul vagyok mikor akár TS-en, akár Araujo-n vagy De Jongon meglátom a karszalagot. Egyértelműen Raphinhának kell lennie az elsőszámúnak. Utána meg előbb adnám bárkinek mint az említetteknek.
Azért ilyen barokkos túlzásokba ne essünk, főleg ha ilyen rosszindulatú gondolatokról van szó.

Amúgy meg két dolog:
1.
Szerintem az említett három úriember MINDEGYIKE lelkét kitette a sok-sok itt töltött éve alatt a csapatért, pályán és azon kívül egyaránt. Lehet egyet nem érteni, de aki nem így látja, az valami nagyon más mozit nézett, mint én. Vagy bántóan nagy hatással van rá az a sajtóhadjárat, amit a szerződések körüli machinációk miatt többnyire vélhetően a Laporta féle vezetőség ereszt rá időnként egy-egy játékosra.
2.
Ne keverjük a szezont a fazonnal. A csapatkapitány formálisan két dologhoz kötődik:
Egyrészt konkrétan a csapattagok választják meg, így aztán a pályán mutatott teljesítmény, hozzáállás önmagában egyáltalán nem kvalifikáló tényező önmagában (sőt, sokadrangú időnként), csomó másik egyéni szempont teszi ki azt, hogy ki kire adja le a voksát. Rangidősség, személyes kapcsolatok sokszínűsége öltözőn belül, edzővel/vezetőséggel/bírókkal való érdekképviselet és ún. people skillek megléte, személyes bizalom, és még sorolhatnánk akármeddig.
Másrészt ugye neki kell tudni szót érteni a bírókkal meccs közben: állandó, egyel szélesebb fókuszra van így szükség, stabil nyelvtudásra, higgadt tárgyilagosságra és határozott érdekképviseletre egyidejűleg, képességre hogy bíró függvényében képes legyen váltani különböző megközelítésű és vérmérsékletű reklamációs stílusok között, és így tovább.

Hiába van a csk és a vezéralkatok tulajdonságai közt átfedés, és hiába esik egybe ez számos esetben, egyáltalán nem törvényszerű, szerintem hibás képzettársítás ez a szurkolók részéről.
Amúgy nem csoda, hiszen mi szinte csak a pályán látjuk őket, a játékostársakhoz képest legalábbis mindenképp nagyon kevés infónk van ahhoz, hogy alkalmas kapitányt választgassunk. De nem is nekünk kell, hanem nekik, és nekik egész más mennyiségű infójuk, és egész más szempontjaik is vannak (lehetnek).
Mondhatni, hogy mi nem csak nem vagyunk jogosultak, de nem is vagyunk kompetensek, hogy csapatkapitányt válasszunk.

UI: mindezeket leszámítva persze egy percig sem kérdőjelezném meg, ha a társak jövőre Raphát választanák elsőszámúnak, úgy gondolnám, hogy amennyire mi meg tudjuk ítélni, maximálisan megérdemli a társak bizalmát.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Stalkyard
Director del Fútbol

ocsike83 írta:
2025.12.03. 06:57:22

2) Találj egy igazi CSK-t. Megtaláltuk. Amíg a pályán van, le ne vegyük róla a szalagot. Ez az ember erre született. A hideg kiráz, amikor rátesszük a fagyos, unott képű FDJ-re.
Ahogy visszajött Raphinha, olyan érzésem van, mintha berúgta volna az ajtót az öltözőben, majd ráordított mindenkire, hogy na itt aztán most vége a lazsálásnak. Kounde látványosan feljavult, de Yamal és Olmo teljesítményét is magával húzta.
Óriási +1. Rosszul vagyok mikor akár TS-en, akár Araujo-n vagy De Jongon meglátom a karszalagot. Egyértelműen Raphinhának kell lennie az elsőszámúnak. Utána meg előbb adnám bárkinek mint az említetteknek.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
vg99
Capitá del Barça

2025.12.03. 07:26:50

Tegnap sok mindent viszontláttunk a tavalyi csapatból. Annyi, hogy ott volt egy egészen jó Lewa es vezér a védelemben. De nem volt kapus. Most van.
Azért elképesztő, hogy Pedri és Rafi mennyire felhúzza a többieket is. És még a szerencse is mellénk áll..
Garcia formája meg hihetetlen, Xavi alatt rég elzavartam volna.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.12.03. 06:57:22

Ez tényleg szép volt tegnap.
Bejöttek a futball nagy igazságai:
1) Végy egy jó kapust. Vettünk. Garcia-nak tegnap 2-3 olyan kifutása volt, amire TEK és TS sem indult volna el. Ha egészséges tud maradni, szerintem nagyon hosszú időre meg van oldva a poszt.
2) Találj egy igazi CSK-t. Megtaláltuk. Amíg a pályán van, le ne vegyük róla a szalagot. Ez az ember erre született. A hideg kiráz, amikor rátesszük a fagyos, unott képű FDJ-re.
Ahogy visszajött Raphinha, olyan érzésem van, mintha berúgta volna az ajtót az öltözőben, majd ráordított mindenkire, hogy na itt aztán most vége a lazsálásnak. Kounde látványosan feljavult, de Yamal és Olmo teljesítményét is magával húzta.

A védelem nem nézett ki rosszul, de egy erősebb csapat a BL-ben ezt is szét fogja szedni.

Negatívumok:
1) Lewa....az ember nettó emberhátrány. Ami szembeötlő, hogy borzasztóan egoista, önző. 38 évesen, félig nyugdíjasan szólhatnánk neki, hogy nem kell mindent egyedül megoldani. A 11-ese előtt volt egy szituáció, amikor szemben ment a kapura és a balján ment valaki tiszta helyzetben. Ahelyett, hogy tisztán kitette volna neki, inkább belevitte a 3 védőbe.
A 11-es rúgásokat meg vegyék már el tőle.
2) Cubarsi. Meccsről meccsre egyre több a hibája. Lehet kicsit ő is elfáradt fejben.
3) Indokolatlan mellőzések: Chris, Roony....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ocsike83 2025.12.03. 08:58:06-kor.
Més que un club :P
Peter
Director del Fútbol

2025.12.03. 02:05:48

Tetszetős csapat benyomását keltettük és egy jó meccsen hoztunk végre egy rangadót.

Olmo, Raphi, Pedri hármason túl azért szerintem egyértelműen látszott, hogy a sikeres teljesítményhez elengedhetetlen a többiek megfelelő szinvonalú teljesítménye is.
Eric a Bilbao után ehhez a meccshez is felnőtt, de a megnyugtató teljesítmény ajtaján GM is bekopogott mindenképp.
Jól szálltak be a cserék is, szerintem Dro is megfelelően illeszkedett.

Némi üröm azért belecsöppent az örömbe a tipikus kapott gólunkkal kapcsolatban. Ha teljesen másképpen születik, akár rögzített helyzetből vagy bárhogy kapjuk, egy legyintéssel elintéztem volna, hisz belefért.

Az Atleti vezető gólját megelőző remek indításhoz, annak előkészületeihez hatalmas üres terület és rengeteg idő állt az Atleti játékos rendelkezésére, ez jelzi azért, hogy hordozzuk még a korábbi tüneteket.
Messziről állva néztük az Atleti játékost, ahogyan körülnéz, igazgatja, tol a labdán, majd zavartalanul indít.....jött is a gól az indítás után. Sem presszing, sem passzsáv zárás nem volt.
A szabad indítást követően az elkéső és távolról odakocogó középpályásunk (Pedri) testbeszéde utalt is rá, hogy ebből nagy baj lehet.
torotam
Jugador d'estrella

2025.12.02. 23:49:44

Na ez jó kis meccs volt!
Kounde végre hozott valamit a tavalyi jó formájából, GM számomra meglepően jól tolta khv-ben, de szerintem Flick is jól hangolt a védekezésen. Lehet ez a hangolás összefügg Kounde feljavulásával, nem tudom.
Pedri nagy mágus, de nekem Olmo játéka ma is tetszett, remélem nem dől ki hosszú időre.
Yamal szerintem ma látványosan többet hajtott, mint az eddigi meccsek nagyrészén. Agilisen letámadott, sok mozgása volt, vissza is lépett többször Koundenak segíteni, jól nyomta.
Raphinha pedig a vezérbika, mikor lecserélték látszott ahogy tüzeli a beszálló Casado és Dro párost, nagyon jó volt ezt látni. Ő a kapitánya ennek a csapatnak, nincs kétség. (Mikor a Leedsből kiemeltük én ezt nem gondoltam volna megmondom őszintén.)
Nagyon fontos győzelem és fontos 3 pont, le a kalappal a fiúk előtt! =D>
Visca el BARCA!
sansz
Entrenador del Barça

2025.12.02. 23:36:32

Nnnna, ez meccs volt! Ez van, amikor Yamal, Pedri, Raphinha ott van. Ha ők nagyjából épek, akkor tényleg bárkit meg tudunk verni és az is mindegy szinte,hogy a keretből kik vannak mellettük. Na, a kapus nem mindegy, de a többiek...
Lewa fantasztikus volt, a sutasága és a labdakezelési tehetségtelensége gólpasszt adott. Ferran szépen csinálta, de én most is azt mondom,hogy a góljaik ellenére nem jók ide. Egy technikás és gólerős támadó kéne helyettük. Rashfordot is előbb nézném meg ott, ő amúgyis nagyon kioltja a szélen Baldet.

Sokszor szidjuk a védelmet, én ilyenkor a támadóinkat hibáztatom: ha elől Yamalék folyamatosan veszélyesek,ha nincs náluk a labda letámadnak, akkor az atleti a kapunk közelébe se kerül. Ha lemennek a jó támadók,akkor, jönnek az ellenfél helyzetei. Ezért tüntetek Lewa és Ferran ellen,mert ha nincs mellettük Raphinha és Yamal,akkor ballasztol csupán.
Rashfordot tényleg nem bántani akarom, de az átlag focistához képest sem egy észlény,ahogy a 93-ik percben a labda eldugása helyett lő esélytelenük. Az ellentámadásból majdnem gól lett.
Kiemelném Raphinhát,hogy mennyit számít: jött egy labda, nem is tudom honnan, esélytelen volt Raphának, 20 méterre volt a labdától, az ellenfél 5 méterre. Tényleg nem érhetett oda,mégis futott mintha az élete múlt volna rajta, a végére már csak 2 méter hátránya volt és úgy rontott az ellenfélre,hogy nagy nehezen elrúgta a labdát vaktában -nekünk. Na ennyit számít. Ha nem Rapha van ott,hanem bárki más, akkor nyugodtan átveszik a labdát, és pontosan indítanak,átlőve a középpályát, a tökig feltolt védelmünk mögé,aztán lehet elővenni a miliméterpapírt,hogy van-e les. És persze szerintem is ügyi volt Eric is, de Rapha és Yamal nélkül súlytalan ő is. Olmot ezerszer jobban kedvelem,mint Fermint,remélem nem sérült nagyon meg. Dro pedig, nem tudom,szegény srácnak mi a skillje? Semmit nem látok belőle..

No de lányeg a lányeg, ez igazi foci volt,élmény volt a játék és az eredmény is. Újabb 3:1 és biztosan marad az előny nálunk.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.02. 23:31:59

Megdolgoztak a srácok a sikerért,kevesebb a művész a mostani Barcában,mintahogy azt korábban megszokhattuk,de feltűntek azok(Eric,G.Martin,de én Ferrant is ide veszem),akik akarással,kaparással kompenzálják a képességbeli hiányokat,ez most ilyen. Nálam Rashford lenne a jelenlegi keretből a kezdő center,erős,dinamikus,nem ügyetlen,mer lőni,akár izomból is,és előbb-utóbb jönnének a gólok is tőle.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.02. 23:12:44

Mennyire más a játékunk Pedri és Raphina visszatérèsèvel. Nem beszélve Joan Garcia kijöveteleivel. Kounde ma kifejezetten jól játszott. Cubarsi és Lewa volt aki gyenge volt ma. Nagy gratula a csapatnak. Remélem abba marad a fórumon a szezonsiratás ezután.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.02. 23:12:34

.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rdinho10 2025.12.02. 23:14:25-kor.
bence0330

2025.12.02. 23:12:28

Jó meccs volt, még akkor is, ha rezgett a léc. Egy csúcsformában lévő Atleti alig jutott el a kapunkig, főleg, amíg ak ulcsjátékosaink a pályán voltak. Utána persze már jobbak voltak, de 1-2 parádés támadást vezettünk a végén így is. Rashi nagyon jól szállt be, Dro szegény kereste a helyét folyamatosan, ez nem az a szint és meccs, ahol pusztán a labdaügyesség elég.

Rapha visszatért és 2-ből 2-szer MVP, bár most én inkább adtam volna Ericnek vagy Pedrinek, de akár Olmónak is de azért nála sincs rossz helyen.

Nálam Eric magához képest kimagaslott a csapatból, nagyon, de nagyon tetszett, amit csinált. Nem mondom, hogy Pedrinél jobb volt, csak tőle ez alap. :) Garciához hasonló a helyzet Martinnal, nagyon jó volt. Joan Garcia is, de alapvetően csak egyszer kellett résen lennie az első félidőben, de akkor nagyon, meg 1-2-szer szükség volt arra, hogy jól jöjjön ki beíveléseknél, ezt is megoldotta, ebben óriási segítség lesz ő.

Lewyt gyorsan le kell ültetni a padra 1-2 meccsen, és majd visszatér megújultan. Ő lógott ki egyedül lefelé ma, a csere Drón kívül.

5 meccs zsinórban, le a kalappal a csapat előtt. 4 pont előny ideiglenesen, és ami legalább olyan fontos, a lassan veszélyesen közeledni látszó Atleti is leszakadt így kicsit. Remélem igazuk lesz azoknak, akik nehéz meccset sejtenek a Madrid részére a Bilbao ellen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.12.02. 23:12:53-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.02. 23:11:08

Szerintem megérdemelt győzelem, ilyen arányban is. Remélem Olmo nem sérült le hosszabb időre, 6 pontot hozott az utóbbi 2 meccsen. Nagyon nem hiányozna, de tartok tőle, hogy ez 1 hónap.
Azért húzós volt a vége, látszik, hogy sok pénzt elköltött a keretére az Atleti, mi pedig Droval és Casadoval stabilizáljuk a csapatot. Rashford rutinja nagyon kellett, szépen odatette magát, ennyit ér(ne)ha tudnánk erősíteni. Nagyon fontos 3 pont. Azért látszik, hogy szükség lenne erősíteni a kereten. Yamal szerintem most nem játszott jól, túl sok labdát vesztett néha a saját térfelén. Pedri nagyon kellett, remélem semmi komoly, nagyon kellene a játéka.
A meccs embere díjat Gerard Maldininek adnám :)
Hihetetlen, hogy ő teljesít szerintem legjobban a védelemben már nem először

Szerk: olvasom a kommenteket, hol lenne GM szerelése piros? Nagyon kellett, mert elhúzhattaj volna a szélen, sokszor pontosan ezek a taktikai szabálytalanságok hiányoznak.
Olvassátok el, mi az a DOGSO, ez biztosan nem volt nyilvánvaló gólszerzési lehetőség
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.12.02. 23:14:47-kor.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.02. 23:09:18

Ez nagy meccs volt! Le a kalappal =D> Pedrinek pedig orok szerzodest(rem nem serult le megint)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.12.02. 23:09:11

hú de jó kis meccs volt, nem a mostanában egyre gyakoribb la liga lötyögés. és mi is feljavultunk végre, ez a Pedri-Raphinha-Joan Garcia hármas nagyon más szintre emel. Flick munkája a védekezés kapcsán is érezhető, kicsit talán kevesebb védelem mögé belőtt labdát engedtünk és kompaktabbak is voltunk. szép volt, így tovább, és adja az Isten, hogy Pedrinek semmi baja ne legyen, különben vígünk :)
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.12.02. 23:07:27

Szekeres azt mondja a stúdióban hogy sokkal reálisabb lett volna a 2-2 a játék képe alapján.

Összes lövés 19-7, kaput eltaláló 6-2, xG 4-1
:mrgreen:

Jó hogy ő a szakértő. Volt az Atletinek a végén 10 perce amikor nyomtak, ezen kívül végig sokkal jobbak voltunk.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Válasz küldése