Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Hát azért az nagyon fájna, ha ez a mostani Ajax el tudna minket kapni.Kovbal88 írta: ↑2025.11.26. 12:13:45Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.Troym írta: ↑2025.11.26. 10:29:49A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.
Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.
Télen meg hozzunk valakit, ha csak 1 fér bele, akkor 1 embert.
A legjobb 8 ba innen már nagyon nehéz lesz bekerülni, pont pár pont fog hiányozni, viszont a 9-24 között lesz érdekes a dolog. Simán, jöhet egy Juve, Atletico, Monaco, Napoli, Ajax, stb akik két meccsen el tudnak kapni mindket, ha sérülés eltiltás, bármi miatt úgy jön ki a lépés. Persze fordíva is igaz. Szóval a tegnapi 1 pont és a belgák elleni 2 nagyon fog hiányozni. DE hát ez van.
A nagyon nehéz azért túlzás, de már nem evidens, ja. Szerintem jelenleg kb 50-60% esélyünk van bejutni, ha valamire fogadnom kéne, akkor megtenném a top8-at.
Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.Troym írta: ↑2025.11.26. 10:29:49A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.
Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.
Télen meg hozzunk valakit, ha csak 1 fér bele, akkor 1 embert.
Ahogy írod is a Liga topicban, ez szerintem így nem fenntartható. Pont abba a topicba hoztam be nemrég a La Liga csapatok teljesítményét a PL csapataival szemben.
Igen, jó, hogy kifejtetted, alapvetően így értettem, hogy ez nem feltétlenül fekszik a csapatnak (legalábbis támadó szempontból), nincs meg a kapocs, szétszakadunk, nem tudjuk átvinni a támadásokat a támadókig, el vannak szigetelve, kapnak néha 1-1 random felívelt labdát, amit egyedül kell megoldaniuk, mert nincs a környéken senki még egy visszapasszra sem, és amúgy sem ebben a legjobbak. Lewy ehhez elég fizikális, de már lassú, Yamal ehhez nem elég fizikális, leszedik a labdáról, a kiugrásokhoz meg nem elég gyors, Ferrán meg szintén nem elég fizikális, Rashi sem, de Rapha se lett volna. Szerintem Flick sem találja erre a megfelelő stratégiát, meg a középpályássorunk skilljei sem nagyon elegek (Pedrivel nyilván egy fokkal lehetett volna jobb azért, meg néha meglett volna vele a kontroll kicsit). Newcastle ellen sem volt meg. Attól még nyerhetünk ezzel is épp, mert nyilván stabilabbak vagyunk, csak a támadójátékunk automatikusan meghal, szóval bízni kell benne ilyenkor, hogy 1-2 gól elég. Benfica, Atleti, Newcatle ellen pl. elég volt, ez a CFC viszont sokkal jobb csapat, mint azok voltak.Zozzy 5 írta: ↑2025.11.25. 23:41:32szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban. szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.
szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban (már a piroslap előtt is, az utána történtekről felesleges agyalni). szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.
Szerintem nem jó a következtetésed a taktikával kapcsolatban. Pont hogy nem rohantak könnyen be mögénk és csak egy nagyon mákos góllal vezettek, ami ha Ferran belövi a sima ziccerét, akkor csupán 1-1-re lett volna jó nekik.FcBarcelona1 írta: ↑2025.11.25. 23:15:58Lesz ez jobb. 0 ráfordítással nem lehet BL-t nyerni, el kell jutni a top 8/4-be.
Szerintem a meccs legnagyobb tanulsága (tudom, Araujo kiállításán ment el, de addig sem játszottunk jól), hogy az elvárásoknak megfelelően hátrébb vonta Flick a csapatot, kaptunk így is 3 gólt, cserében alig voltak támadásaink, és kiütközött a kp-ja minden gyengesége.

Phú, hát tényleg nem most volt.
Szerintem is Flickkel van a legkevesebb baj. Szerintem ez az év sem lesz rossz, de tényleg megnéznék egy normális évet, stadionnal, 1:1-gyel, igazolásokkal. Aztán majd utána jöhet Fabregas. Szépen dolgozik a Comonál.FcBarcelona1 írta: ↑2025.11.08. 08:32:47Én is így látom.menczel írta: ↑2025.11.08. 00:50:54Hát akkor itt ízlésről vitatkozunk, mert én meg a Xavi féle 1-0-t untam baromira. És a tavalyi szezon százszorta jobb volt, olyan eufórikus pillanatokkkal mint a Benfica meccs meg még vagy 5, amin sok gólos htárányokból fordítottunk, néha utolsó percekben stb... Na az volt igazi élmény nekem! Te meg azt élvezed, ha a képzeletbeli eurószázezrek csörögnek a kasszában.
És Flick nem fog változtatni. Úgy halunk meg mint Zrínyi. Mindenki mindenhol ezt mondja a klubon belülről.
Ez már nem neked, de egyébként meg az a 20 csapat, ami védekezsére épít és bízik az 1-0, 2-0 as eredményekben, an azok se fognak BL-t nyerni. Se a csapat amelyik elköltött 500 millió eurót a nyáron. Akkor mégis minek irígyelni őket, mi legalább izgalmas meccseket játszunk, imo.
Én a tavalyi szezont magamban a 2015 vagy éppen a 2009-es év mellé teszem.
Ha hozzáveszem, hogy nincs Camp Nou, múltkor írtam, linkeltem, épphogy befértünk a nyári átigazolási piacon a TOP 100-ba igazolásokra fordításban (eladás/vétel aránya, én ezt elfogadtam, nem kezdek bele megint az FFP vitába)
Ehhez mérten jócskán lejjebb adtam az igényeket, a tavalyival eleve jóllakottan álltam a szezonhoz, (98/99-től vagyok Barca szurkoló, voltak hullámvölgyek, pedig a gazdasági helyzet össze sem hasonlítható).
Ahogy írod, 1 csapat nyer BL-t, az úton odáig a játék látvanyossága nekem nagyon nem mindegy.
Persze minimális elvarások vannak ehhez mérten, Bajnokság TOP 3, BL 8.
Ezért sem mentem bele ebbe a feltolt védelem vitába, ahogy Bence is írta, buszozással is lehetne X vagy vereség.
Reálisan nézve persze változtatni és javítani kell, ezt már a csúcs Guardiola korszakban is így gondoltam, és az utána következő 10+ év "kézilabda tiki-takijában".
Flick munkásságát igazán akkor lehetne megítélni, ha kapna pár játékost, nem 500 millióért, de legalább 2-3 játékost a keretbe.
Nem bántásból, nem akarok új vitákat generálni, de felbukkannak mindenhol azok, akik előre "várták" Flick bukását, holott rosszabb gazdasági helyzetben is el lett költve a keretre 200+ millió és érkezett 7-8 jatékos 3-4 éve.