Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
drobika
Entrenador del Barça

2025.11.26. 07:26:47

Mint a dolgozatban, próbáltam kitalálni, mire gondolt a költő? Ha csk. vagyok, akkor teátrális mozdulatokkal hívhatom tetemre a bírót, nekem mindent szabad? Aztán meg elfelejtem, hogy nemrég épp kaptam egy sárgát, és ilyen eszement önmagában is narancssárga belemenést csinálok? Elfelejtette a sárgát? csk. nem egy példakép? Nem neki kellene a legjobban ,, viselkednie,, gondolkodnia a csapat érdekében? szépen elintézte a meccset! Milyen mentális állapotban van ? Csak úgy kérdezem? Chelsea ellen Londonban 10 emberrel ennyi időre! Nem ezen a meccsen kell taktikai elemeket, hibákat keresni, mert ezzel a kiállítással alapvetően nullázta le a csapatot egy mentálisan alkalmatlan ember. Az utóbbi időben mutatott védőmunka, azt most ne is elemezzük. Nem ide tartozik. Nyilván nem vagyunk BL esélyesek, aki ezt hiszi, súlyosan téved, de ilyen cselekedetek nem férnek bele! Nyilván az első kapott gól is maga egy kabaré, de ilyen van a fociban a legmagasabb szinten is. De ha egy csapat és annak a ,, vezetője,, ilyeneket csinál, az nem más mint önsorsrontás.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.26. 06:53:06

bence0330 írta:
2025.11.25. 23:48:20
Ahogy írod is a Liga topicban, ez szerintem így nem fenntartható. Pont abba a topicba hoztam be nemrég a La Liga csapatok teljesítményét a PL csapataival szemben.
Ok, ez a két véglet, különösen a Barca és a Chelsea költés szempontjából. A PL költekezései sem fenntarthatóak, a tulajok nyelik be a kiadásokat, vagy trükköznek, vagy eladósodnak. A La Liga ezzel szemben igazolni sem enged, úgy pedig nehéz bevételekre szert tenni, eladni ha nincs helyettük igazolás, eleve csak nyomott áron.
Szerintem ez összefügg a taktikánkkal is. Nemrég nyilatkozta Sorg, ha feladjuk ezt a taktikát máshol üt vissza, szerintem tegnap is látszott. Akkor lehet nem egy meccset néztem másokkal, persze a lestaktika, letámadás fix, de a támadóink is a kp közepén húzták meg a vonalat, Kounde hátul maradt 3. védőnek, és mélyebben védekeztünk. Alig volt támadásunk. Akkor inkább játsszunk szórakoztatóan, ha már úgyis kapjuk a gólokat, mert nincs elég mély keret, variációs lehetőség, ütközni, védekezni tudó emberek és egyáltalán igazolni sem tudunk. Így legalább a játékosaink is jobbnak tűnnek, mert a tegnapi a régebbi időket idézte.
Persze lehet, ha nincs kiállítás, kihoztuk 1-1-re, de reális esély nincs a BL győzelemre. Azzal egyetértek Torotammal hogy kellenek a BL bevételek, de a játék minősége több szurkolót, és marketing bevételt hoz magával.
De szerintem általában egyetértünk, és te is írtál már ezekről.

Szerk: ez a Caicedo, Enzo, James+Palmer, Santos, Lavia, Essugo Kp-a elég jól néz ki, nehéz a La Masiáról vagy apróért ilyet összeállítani.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.25. 23:48:20

Zozzy 5 írta:
2025.11.25. 23:41:32
bence0330 írta:
2025.11.25. 23:25:30
Pedig Flick hátrébb is állt, ahogy várható volt. Szerintem ez amúgy nem fekszik a csapatnak túlságosan, a Newcastle ellen sem tudtunk támadásokat vezetni, de így megúszhatjuk 1-2 kapott góllal (11vs11-ben) az tény.
szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban. szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.
Igen, jó, hogy kifejtetted, alapvetően így értettem, hogy ez nem feltétlenül fekszik a csapatnak (legalábbis támadó szempontból), nincs meg a kapocs, szétszakadunk, nem tudjuk átvinni a támadásokat a támadókig, el vannak szigetelve, kapnak néha 1-1 random felívelt labdát, amit egyedül kell megoldaniuk, mert nincs a környéken senki még egy visszapasszra sem, és amúgy sem ebben a legjobbak. Lewy ehhez elég fizikális, de már lassú, Yamal ehhez nem elég fizikális, leszedik a labdáról, a kiugrásokhoz meg nem elég gyors, Ferrán meg szintén nem elég fizikális, Rashi sem, de Rapha se lett volna. Szerintem Flick sem találja erre a megfelelő stratégiát, meg a középpályássorunk skilljei sem nagyon elegek (Pedrivel nyilván egy fokkal lehetett volna jobb azért, meg néha meglett volna vele a kontroll kicsit). Newcastle ellen sem volt meg. Attól még nyerhetünk ezzel is épp, mert nyilván stabilabbak vagyunk, csak a támadójátékunk automatikusan meghal, szóval bízni kell benne ilyenkor, hogy 1-2 gól elég. Benfica, Atleti, Newcatle ellen pl. elég volt, ez a CFC viszont sokkal jobb csapat, mint azok voltak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.11.25. 23:41:32

bence0330 írta:
Pedig Flick hátrébb is állt, ahogy várható volt. Szerintem ez amúgy nem fekszik a csapatnak túlságosan, a Newcastle ellen sem tudtunk támadásokat vezetni, de így megúszhatjuk 1-2 kapott góllal (11vs11-ben) az tény.
szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban (már a piroslap előtt is, az utána történtekről felesleges agyalni). szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.
torotam
Jugador d'estrella

2025.11.25. 23:39:44

FcBarcelona1 írta:
2025.11.25. 23:15:58
Lesz ez jobb. 0 ráfordítással nem lehet BL-t nyerni, el kell jutni a top 8/4-be.

Szerintem a meccs legnagyobb tanulsága (tudom, Araujo kiállításán ment el, de addig sem játszottunk jól), hogy az elvárásoknak megfelelően hátrébb vonta Flick a csapatot, kaptunk így is 3 gólt, cserében alig voltak támadásaink, és kiütközött a kp-ja minden gyengesége.
Szerintem nem jó a következtetésed a taktikával kapcsolatban. Pont hogy nem rohantak könnyen be mögénk és csak egy nagyon mákos góllal vezettek, ami ha Ferran belövi a sima ziccerét, akkor csupán 1-1-re lett volna jó nekik.
Szerintem ha feljebb tolja a védelmet Flick, akkor fél óra alatt 3-0 lett volna a londoniaknak és cserébe akkor sem záporoztak volna a helyzeteink.
De amúgy még így is magasan volt a védelem, kaptuk is a lesgólokat. Lisztes Krisztiánék is a magas védelemről egész hosszan és jó kritikai meglátásokkal értekeztek.
Szóval én azt gondolom, ha idegenben a Chelsea ellen még feljebb tolta volna Flick ezt a védelmet egy Eric Garcia - De Jong középpályával, akkor mészárszék fél óra alatt. Így viszont egy mákos gólt tudtak csak szerezni.
Araujo kiállítása viszont okafogyottá tette az egészet, mélyebben ezért kár is elemezni.

A 0 ráfordítással és az ffp-vel viszont nagyon igazad van. Éppen ezért nagy kár ezekért a BL betlikért, mert bár fontos a szép játék és a meccseink lüktetése, de most -és ezzel nem leszek népszerű- jelenleg talán a legfontosabb a bevételek maximalizálása, minden egyes eurocent számít. Jó díjazást pedig a BL-ben osztanak. Ki kell jönni az anyagi szorításból, ha komolyabb minőséget akarunk behozni a csapatba.

Reméljük a maradék 3 meccsen 3 győzelem összejön majd!
Visca el BARCA!
bence0330

A PL sajna egyre jobban elhúz állományban, tempóban. Egy darabig még lehet tartani kicsit a lépést a két nagynak, de amikor mi nem tudunk keretet erősíteni, ők meg 40-50 főset össze tudnak szedni, akkor azért még így is nagy a kontraszt. Ez van, ez egy jó összetett csapat, ha nincs a kiállítás, nyilván szorosabb, de szerintem kb akkor is az lett volna a reális, ha nyernek 1-0 vagy 2-1-re.

Amikor itt Garcia (bírom, meg minden, de ez már nem az ő szintje) meg DJ próbál ilyen Caicedókkal szemben bármit is csinálni, az nem néz ki jól. Főleg, hogy azért a CFC most egyben van, nem csak jó játékosok kóvályognak össze-vissza, mint pl. a MU-ban, vagy az idei Newcastle-ben.

Lesz ez jobb, valami nem jött össze azért a meccsre való felkészítésnél sem, a legjobbjaink is full gyengék voltak, Joan Garcia, Fermín... Torresnek egy jó megmozdulása nem volt, lehet sorolni. Pedri és Rapha hiánya kicsit sok volt, remélhetőleg ez az utolsó ilyen alkalom jó ideig.

Flick remélem előkapja végre Christensent, amikor ő épp egészséges, teljesen érthetetlen, amit vele művel, főleg ilyen felhozatal mellett. Mérföldekkel jobb Cubarsiéknál, a BL nagymeccses Araujóval meg összehasonlítani sem érdemes.

Baldé is gyenge volt, de legalább akart, én jobban haragszom az ilyen "legalább kaparó" Ferrán-Baldé féle gyenge produktumoknál azokra, akik végigsétálták a meccset, pláne emberhátrányban. Nálam az ilyen kb a legrosszabb dolog, ez nálam kb kapásból pad lenne. Yamal adott egy zseni passzt az elején, nem rajta múlt, hogy nem lett gól belőle, de aztán kb kicsekkolt a meccsből. Kiállítás után meg teljesen. Roony simán kapart volna helyette, részemről Lamine egy meccset kihagyna, főleg, hogy a végén még morgott is a lecserélésekor. Nem akarok több ilyet látni tőle, egy adott nap a gyengébb meccs tök oké, neki az nem is túl gyakori, de ez nem elfogadható egyszerűen. A vereséghez sok köze nincs, meg ényleg lehetett volna egy gólpassza is, de a többiek legalább próbálkoztak. Többségében.

3 kiscsapat jön velünk szemben, a képlet egyszerű, ha mindet megverjük, 90+ százalék, hogy top8, ha nem, akkor rájátszás. Addigra a keret kb egyben lesz, nem megugorhatatlan feladat egy Frankfurt-Slava-Kobenhavn trió ellen a 9 pont, majd meglátjuk. Van azért még egész reális esélyünk, ezeknél a csapatoknál sokkal jobbak vagyunk, kezünkben a sorsunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.25. 23:15:58

Lesz ez jobb. 0 ráfordítással nem lehet BL-t nyerni, el kell jutni a top 8/4-be.

Szerintem a meccs legnagyobb tanulsága (tudom, Araujo kiállításán ment el, de addig sem játszottunk jól), hogy az elvárásoknak megfelelően hátrébb vonta Flick a csapatot, kaptunk így is 3 gólt, cserében alig voltak támadásaink, és kiütközött a kp-ja minden gyengesége.
Az idei mentalitásról a 3. gól mindent elmond, sétáltak hátrafelé a kp-n, amikor támadott Chelsea.
Pedri és Raphinha nagyon hiányzott, ezzel nem mondok újat.
Továbbra is szurkolok a csapatnak, nem kell letargiába esni, érdemes a helyén kezelni a dolgokat, persze le kell vonni a tanulságot. Persze tudom, Araujot is el akarja majd küldeni mindenki, csak mindenki tisztában van az FFP helyzetünkkel, érte még a 40-et sem fogják megajánlani, mint Ferminért.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.11.25. 23:13:30

sztem már a kiállításig sem nézett ki jól. a Ferran ziccert megelőző presszingünk és labdaszerzésünk szép volt, de slussz, annyival ki is fújt a letámadásunk eredményessége, ami nagyon sovány egy állítólag intenzitásra építő csapattól. amúgy szét voltak szakadva a csapatrészek, Lewy kóválygott elől, Ferran futkorászott összehangoltság nélkül, De Jong szerepét nem is tudtam értelmezni a letámadásban, annyira le volt maradva egyfolytában. a labdakihozatalunk is vért ízzadós volt már 11 vs 11 ellen is. ezzel szemben a Chelsea sok labdát szerzett a mi térfelünkön már a kiállításig is, a seggünkben voltak egyfolytában, az összes lecsorgó labda az övék lett a középpályán, és persze szépen rúgdosták is be a védelmünk mögé, de hát az már nem egy nóvum.

ebbe a meccsképbe ha nem is kódolva volt, de egyáltalán nem meglepő, hogy az amúgy is bizonytalan Araújo leolvad megint, onnantól meg nyilván eldőlt.

persze most is lehet kapaszkodni abba, hogy talán Raphinhával meg Pedrivel más lett volna - tény, előbbi arc a letámadás, utóbbi meg a labdakihozatal kulcsembere. a probléma megint az, hogy mire fel akartunk mi olyan nagyon intenzívek meg labdával dominálók lenni, miközben a kezdő11 erre nem volt alkalmas... na mind1, úgyse lesz erre válasz sose.

továbbjutás valszeg úgyis meglesz, nem mintha olyan nagy élménnyel kecsegtet jelen állapotban nekünk a BL. a spanyol bajnokságra elegek vagyunk, főleg h a Madrid se százas egyáltalán, de a BL-hez minőségibb keret kéne.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.11.25. 22:58:03

Az k. valóság, megint.

Fényévekre vagyunk Európától, sajnos.

Felesleges elemezgetni is, az agyhalott pirosával eldőlt, onnantól senkinek nem mérvadó a játéka, hiába megy megint a Yamalozás.

11 v. 11 ellen szerintem egy x megvan.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.11.25. 20:04:43

Araujot fogják nyomni ezerrel. Szerencsére most a kapus is segíteni tudja.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.11.25. 19:48:11

J. García – Koundé, Araújo, Cubarsí, Balde – E. García, De Jong – Yamal, López, Torres – Lewandowski
Kép
torotam
Jugador d'estrella

2025.11.25. 19:39:42

Alcantara írta:
2025.11.25. 15:07:07
Ma szembesültem vele, hogy 1 győzelmünk van mindössze a Stamford Bridge pályán. Az is 2006. évben volt, közel 20 éve. Ma este ideje megduplázni ennek a statisztikának a számát.
Phú, hát tényleg nem most volt.
Ronaldinho- Eto'o-Messi támadósor a Robben-Crespo-Joe Cole trió ellen. 8)

Az akkori 1-2-es eredmény most sem lenne rossz.
Jó kis erőfelmérő lesz.
Visca!
Visca el BARCA!
vg99
Capitá del Barça

2025.11.25. 15:34:08

FcBarcelona1 írta:
2025.11.08. 08:32:47
menczel írta:
2025.11.08. 00:50:54
Hát akkor itt ízlésről vitatkozunk, mert én meg a Xavi féle 1-0-t untam baromira. És a tavalyi szezon százszorta jobb volt, olyan eufórikus pillanatokkkal mint a Benfica meccs meg még vagy 5, amin sok gólos htárányokból fordítottunk, néha utolsó percekben stb... Na az volt igazi élmény nekem! Te meg azt élvezed, ha a képzeletbeli eurószázezrek csörögnek a kasszában.

És Flick nem fog változtatni. Úgy halunk meg mint Zrínyi. Mindenki mindenhol ezt mondja a klubon belülről.

Ez már nem neked, de egyébként meg az a 20 csapat, ami védekezsére épít és bízik az 1-0, 2-0 as eredményekben, an azok se fognak BL-t nyerni. Se a csapat amelyik elköltött 500 millió eurót a nyáron. Akkor mégis minek irígyelni őket, mi legalább izgalmas meccseket játszunk, imo.
Én is így látom.
Én a tavalyi szezont magamban a 2015 vagy éppen a 2009-es év mellé teszem.
Ha hozzáveszem, hogy nincs Camp Nou, múltkor írtam, linkeltem, épphogy befértünk a nyári átigazolási piacon a TOP 100-ba igazolásokra fordításban (eladás/vétel aránya, én ezt elfogadtam, nem kezdek bele megint az FFP vitába)
Ehhez mérten jócskán lejjebb adtam az igényeket, a tavalyival eleve jóllakottan álltam a szezonhoz, (98/99-től vagyok Barca szurkoló, voltak hullámvölgyek, pedig a gazdasági helyzet össze sem hasonlítható).

Ahogy írod, 1 csapat nyer BL-t, az úton odáig a játék látvanyossága nekem nagyon nem mindegy.
Persze minimális elvarások vannak ehhez mérten, Bajnokság TOP 3, BL 8.
Ezért sem mentem bele ebbe a feltolt védelem vitába, ahogy Bence is írta, buszozással is lehetne X vagy vereség.
Reálisan nézve persze változtatni és javítani kell, ezt már a csúcs Guardiola korszakban is így gondoltam, és az utána következő 10+ év "kézilabda tiki-takijában".

Flick munkásságát igazán akkor lehetne megítélni, ha kapna pár játékost, nem 500 millióért, de legalább 2-3 játékost a keretbe.

Nem bántásból, nem akarok új vitákat generálni, de felbukkannak mindenhol azok, akik előre "várták" Flick bukását, holott rosszabb gazdasági helyzetben is el lett költve a keretre 200+ millió és érkezett 7-8 jatékos 3-4 éve.
Szerintem is Flickkel van a legkevesebb baj. Szerintem ez az év sem lesz rossz, de tényleg megnéznék egy normális évet, stadionnal, 1:1-gyel, igazolásokkal. Aztán majd utána jöhet Fabregas. Szépen dolgozik a Comonál. :)
Alcantara
Director del Fútbol

2025.11.25. 15:07:07

Ma szembesültem vele, hogy 1 győzelmünk van mindössze a Stamford Bridge pályán. Az is 2006. évben volt, közel 20 éve. Ma este ideje megduplázni ennek a statisztikának a számát.
tomiie6
Barça C

2025.11.24. 15:19:57

Pedri nincs az utazó keretben.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.11.21. 14:01:53

Palmer nem lesz ellenünk, otthon eltörte a lábujját :mrgreen:
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.08. 08:32:47

menczel írta:
Hát akkor itt ízlésről vitatkozunk, mert én meg a Xavi féle 1-0-t untam baromira. És a tavalyi szezon százszorta jobb volt, olyan eufórikus pillanatokkkal mint a Benfica meccs meg még vagy 5, amin sok gólos htárányokból fordítottunk, néha utolsó percekben stb... Na az volt igazi élmény nekem! Te meg azt élvezed, ha a képzeletbeli eurószázezrek csörögnek a kasszában.

És Flick nem fog változtatni. Úgy halunk meg mint Zrínyi. Mindenki mindenhol ezt mondja a klubon belülről.

Ez már nem neked, de egyébként meg az a 20 csapat, ami védekezsére épít és bízik az 1-0, 2-0 as eredményekben, an azok se fognak BL-t nyerni. Se a csapat amelyik elköltött 500 millió eurót a nyáron. Akkor mégis minek irígyelni őket, mi legalább izgalmas meccseket játszunk, imo.
Én is így látom.
Én a tavalyi szezont magamban a 2015 vagy éppen a 2009-es év mellé teszem.
Ha hozzáveszem, hogy nincs Camp Nou, múltkor írtam, linkeltem, épphogy befértünk a nyári átigazolási piacon a TOP 100-ba igazolásokra fordításban (eladás/vétel aránya, én ezt elfogadtam, nem kezdek bele megint az FFP vitába)
Ehhez mérten jócskán lejjebb adtam az igényeket, a tavalyival eleve jóllakottan álltam a szezonhoz, (98/99-től vagyok Barca szurkoló, voltak hullámvölgyek, pedig a gazdasági helyzet össze sem hasonlítható).

Ahogy írod, 1 csapat nyer BL-t, az úton odáig a játék látvanyossága nekem nagyon nem mindegy.
Persze minimális elvarások vannak ehhez mérten, Bajnokság TOP 3, BL 8.
Ezért sem mentem bele ebbe a feltolt védelem vitába, ahogy Bence is írta, buszozással is lehetne X vagy vereség.
Reálisan nézve persze változtatni és javítani kell, ezt már a csúcs Guardiola korszakban is így gondoltam, és az utána következő 10+ év "kézilabda tiki-takijában".

Flick munkásságát igazán akkor lehetne megítélni, ha kapna pár játékost, nem 500 millióért, de legalább 2-3 játékost a keretbe.

Nem bántásból, nem akarok új vitákat generálni, de felbukkannak mindenhol azok, akik előre "várták" Flick bukását, holott rosszabb gazdasági helyzetben is el lett költve a keretre 200+ millió és érkezett 7-8 jatékos 3-4 éve.
bence0330

2025.11.08. 01:06:42

menczel írta:
Ez már nem neked, de egyébként meg az a 20 csapat, ami védekezsére épít és bízik az 1-0, 2-0 as eredményekben, an azok se fognak BL-t nyerni.
Igen, valami hasonlót írtam én is. Lehet mondani hogy a taktikánk miatt estünk ki a BL-ből (alapszakaszban is megvolt a 2. hely, ne felejtsük el), de a 36 csapatból 35 ki fog esni a BL-ből. Nálunk jóval erősebb kerettel rendelkezők is. Aki megnyeri, az sanszos, hogy bővebb kerettel rendelkezik, mint mi, és az is sanszos, hogy nem lesz sok kulcsjátékosuk partvonalon kívül. Kiesnek védekező, meg kontrolláltabban támadó csapatok is.

Arsenal szerintem tökéletes példa. Idénre tán még jobban kiforrt a dolog, de már tavaly is olyanok voltak, hogy eléggé támadó focit toltak, de közben stabilak voltak hátul is, nagyon jó balansz volt, szerintem valami ilyesmit kérnek itt is sokan. Aztán csak kiestek. A BM jobb kerettel, a miénkhez hasonló, de azért kevésbé rizikós támadójátékkal kikaptak ugyanúgy az Intertől. Nem zengett a sajtó a high line-tól, pláne nem konstansan az előtte lévő fél évben.

Szóval sosem értem ezt a tavalyi "majd egyszer besül ez a taktika" mantrát, és akkor fél év után végre igazuk lett egyszer. A többi 34 csapatnál nem mondogatták ugyanezt, pedig azok is mind befürödtek legalább egyszer.

Most sem értem a dolgot. Amúgy nem rosszak annyira az eredményeink, ennyi sérült kulcsjátékossal pláne, jó esélyünk van a top8-ra, és egy nagyon összeállt Madrid vezet 5 ponttal. Azért nyeregetünk, csak nem elég stabilan. Na de amit nem értek, hogy miért ne botladoznánk egy fél kezdőnyi sérülttel bármi más taktikával is. Egyszerűen nem látom, hogy nézne ki máshogy az eddigi szezonunk.

Szerintem annyi az egész, hogy itt a negatív oldala látványosabb kicsit. Senkit nem érdekel egy gyengébben sikerült meccsen a 3 rúgott gól, a 3 kapott piszkál mindenkit. Egy 1-1 kevésbé idegesítene sok embert gondolom, személy szerint nem értem, miért, örülök, hogy még a gyengébb meccseink is látványosak, izgalmasak, bárki lőhet bármennyit, nem véletlenül nem a Juventusnak szurkolok.

Azokkal azért egyetértek, akik szerint bizonyos szituációkban, bizonyos sérült sorral lehetne néha módosítani, néha meg is teszi, szerintem 1-2-szer többször húzhatná ezt meg, vagy legalább állhatna át rá, ha nagyon nem működik a meccsterv (Sevilla). De még ott is megértem, miért nem változtatott, a meccsek többségén a második félidőben felőröljük ezzel az ellenfelet, félig ez sikerült is, átvettük az irányítást, lenulláztuk a kontrákat is vagy 45-50 percig, csak nem akart összejönni az egyenlítés. De bejöhetett volna, utólag meg könnyű mondani, hogy nem, ha a legtöbb meccsen bejön. Szerintem ott más hibák voltak.
menczel
Entrenador del Barça

torotam írta:
2025.11.07. 22:16:32

Ha Flick valóban mágus és kvalitatív edző, akkor változtatni fog a védekezésünk felfogásán. Én bízom benne, hogy így lesz.

torotam
Jugador d'estrella

2025.11.07. 22:16:32

menczel írta:
2025.11.07. 09:29:35
PR42 írta:
2025.11.06. 15:45:56

Játszhattunk volna máshogy, Lehetett volna 1-1 vagy 0-1 is, de egyetlen klub vezető, edző vagy törzs szurkoló se akar olyan típusú 1-1-eket nézegetni.
Kösz, de nem kösz a válasz.
Egyetértek, kösz hogy összefoglaltad! A hosszú válaszod, a legjobb volt amit régóta olvastam a fórumon.

szerk: Hozzáteszem, hogy sok embernek biztos az a baja, hogy a Pep érában nyílt ki az értelme a focira, és bele ivódott, hogy azt a dominanciát el lehet érni és reális. De egyrészt az emlékek sok mindent megszépítenek, másrészt a foci nagyon sokat változott, hát még a keretünk és lehetőségeink.
Én speciell 2003. óta vagyok Barcelona szurkoló. A nagyapámtól akkor egy (kínai piacos)Barca mezt kaptam ajándékba Luis Enrique felirattal. Ha akkor nagyapám egy Bayern mezt vesz nekem lehet ma Bayern szurkoló vagyok, ki tudja?? De ő Barca mezt vett és azóta is teljes szívemből rajongok a csapatért. Ebből kb kiszámolható, hogy nem a 20-as éveiben járó korosztályhoz tartozom és nem a Pep féle érában nyílt ki a csipám a foci iránt.
Megéltem sok gyönyörű momentumot és persze mélypontot is.
Én a mai napig úgy szeretnék leülni egy Brüdzs-Barca meccs elé, hogy ne azon járjon az agyam, hogy vajon mikor nyeljük torokra az első répát, vajon az 5. percben vagy 10. percben vagy 15. percben?! Ilyenre én nem is emlékszem, hogy előre borítékoltuk volna, hogy az ellenfél 30-40 métereket fog futni a kapusunkra 1v1-ben és közben mi abban bízunk, hogy majd túlrugjuk az ellenfelet.
Tavaly szépen vertük a Realt (idén viszont eddig 1/1 oda) de a BL-ben csak egy valamire való csapaton kellett volna túljutni a döntőig és lőttünk hat!! gólt de az is kevés volt, mert hetet nyeltünk.

Én bizony megnézném végre, ha a mester zártabban, konzervatívabban védekezne és nem hagyna brutálisan üres területeket a védősor mögött. Félreértés ne essék, most nem buszozásról beszélek.
Szerintem PR42 kolléga hsz-e nem volt sem kiugróan jó sem kiugróan rossz, csak egy vélemény a sok közül. De vele ellentétben én megnézném végre milyen lenne Flickel, ha kicsit másképp játszanánk.
Szó volt itt arról, hogy ki mit áldozna fel a szép foci oltárán. Én teljesen kiegyeztem volna egy kontrollált, "unalmas" 0-1-el is a Brüdzs ellen, ahol ütünk 1 gólt, majd nem hagyunk a kisebb csapatnak területeket. Zsebben a 3 pont meg az euroszázezrek, ennyi.
De nem, nekünk meg kell halni azon a tüzes oltáron amit mi építettünk saját magunknak. Mert ez a szép foci, ez a filozófia, ez a dns és ez a rózsaszín, vattacukrot legelő és szivárványt fingó unikornis is.

Ha Flick valóban mágus és kvalitatív edző, akkor változtatni fog a védekezésünk felfogásán. Én bízom benne, hogy így lesz.
Visca el BARCA!
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.07. 14:01:16

Saviola írta:
2025.11.07. 10:54:25
Túloztam, nyilván. Az előrejelzéseddel egyetértek. De legalább csodálatos játékkal fogjuk elérni ezeket a kiváló eredményeket. :) Ez a realitás, csak ne védjük már, amikor nem azt mondom, hogy radikálisan, de lehetne jobb. Lehet, tudatosabb taktikával sem nyernénk idén semmit, de legalább nem Mucsaröcsöge szintű csapatoktól nyalnánk minden héten 2-3 gólt. De tudom, ez a brűzs is amúgy egy extra gárda, otthon bárkire veszélyesek. :)
Ja a "brűzs" :D egy EL középcsapat, nem több, nem kevesebb és igazad van, hogy gyatra a védekezésünk kb egész szezonban, ahogy előző szezonban is.
Többször kritizáltam és kritizálom a védőket, középpályásokat, de mellette annyit állítok, hogy van annyi kvalitás így is a csapatban, hogy 98% valószínűséggel bajnokságban dobogósok leszünk és valami szotyikupa csak leesik, több meg semmiképp nem lenne a szezonban.

Tavaly én magam főleg azért dühöngtem a BL elődöntő vereségen, mert évtizedes szinten is a leggyengébb ágon jutottunk odáig és egyetlen "bravúrpárharc" kellett volna egy BL döntőhöz 10 év után, még egyszer ekkora szerencsénk nem lesz sorsoláskor.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.11.07. 10:54:25

Troym írta:
2025.11.07. 09:53:40
Saviola írta:
2025.11.07. 09:19:25
Ha meg ragaszkodunk ehhez, mert dns és hasonló fszságok, akkor meg nem kell kupákat nyerni, haljunk meg szépen minden meccsen, jövőre meg mehet a konferencia liga.
Azért vannak a triplázás és a konferencia liga (7. hely a bajnokságban) között is szintek.

A BL-ben sem így, sem úgy nem nyerünk, azon kár keseregni 10év alatt volt 2 elődöntőnk, a mindenkori realitás egy negyeddöntő eleve, a bajnokságban bárhogy fejre állunk a dobogó valamelyik fokán fogunk végezni, a két kupa meg lutri.
Szerintem nyerünk idén valamelyik belföldi kupában, olyan 70%ra veszem a bajnokságban a 2. helyet (30% az első) és szerintem kb a negyeddöntő reális idénre is a BL-ben, azért ez még nem a világ vége.
Plusz ki tudja, tavaly dec31-én egymás után kaptunk ki bucira és 8 pont előnye volt a Madridnak...tudom mindenki szerint ők aztán nem olvadhatnak le, de a sport nem ennyire kiszámítható, ott is bármi előfordulhat.
Túloztam, nyilván. Az előrejelzéseddel egyetértek. De legalább csodálatos játékkal fogjuk elérni ezeket a kiváló eredményeket. :) Ez a realitás, csak ne védjük már, amikor nem azt mondom, hogy radikálisan, de lehetne jobb. Lehet, tudatosabb taktikával sem nyernénk idén semmit, de legalább nem Mucsaröcsöge szintű csapatoktól nyalnánk minden héten 2-3 gólt. De tudom, ez a brűzs is amúgy egy extra gárda, otthon bárkire veszélyesek. :)
menczel írta:
PR42 írta:

Játszhattunk volna máshogy, Lehetett volna 1-1 vagy 0-1 is, de egyetlen klub vezető, edző vagy törzs szurkoló se akar olyan típusú 1-1-eket nézegetni.
Egyetértek, kösz hogy összefoglaltad! A hosszú válaszod, a legjobb volt amit régóta olvastam a fórumon.

szerk: Hozzáteszem, hogy sok embernek biztos az a baja, hogy a Pep érában nyílt ki az értelme a focira, és bele ivódott, hogy azt a dominanciát el lehet érni és reális. De egyrészt az emlékek sok mindent megszépítenek, másrészt a foci nagyon sokat változott, hát még a keretünk és lehetőségeink.
Keretünk és a lehetőségeinkhez mérten kéne alakítani a taktikát. Szerintem már nagyon sokan elengedték vagy próbálják elengedni a Pep féle csapatot, mert olyan nem lesz többet, senki nem is azt a játékot várja. Ugyanakkor szerintem az egy jogos elvárás egy szurkoló részéről, hogy a csapata ne nyalókázzon már minden meccsen a-z skáláig terjedő képességű csapatoktól gólokat, az agyatlan taktikának köszönhetően.

A futballt továbbra is kupákért űzik a csapatok. Egy dns/filozófia, akárminek csúfoljuk, eredményezte 3-3 is 1 pontot ér, meg a fentebb, általatok említett 1-1 is 1 pontot ér. Engem nem fog vigasztalni, ha 10 évig nem nyerünk semmit, de bezzeg lojálisak maradtunk a tökig feltolt védelmi vonalhoz. Megjegyzem a mostani taktika és a sokak által remegve vizionált olasz catenaccio között azért van még pár lehetőség. :)

Mindegy, hagyjuk Flicket dolgozni, reálisan a szezon végén lehet értékelni, nem novemberben.
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.07. 09:53:40

Saviola írta:
Ha meg ragaszkodunk ehhez, mert dns és hasonló fszságok, akkor meg nem kell kupákat nyerni, haljunk meg szépen minden meccsen, jövőre meg mehet a konferencia liga.
Azért vannak a triplázás és a konferencia liga (7. hely a bajnokságban) között is szintek.

A BL-ben sem így, sem úgy nem nyerünk, azon kár keseregni 10év alatt volt 2 elődöntőnk, a mindenkori realitás egy negyeddöntő eleve, a bajnokságban bárhogy fejre állunk a dobogó valamelyik fokán fogunk végezni, a két kupa meg lutri.
Szerintem nyerünk idén valamelyik belföldi kupában, olyan 70%ra veszem a bajnokságban a 2. helyet (30% az első) és szerintem kb a negyeddöntő reális idénre is a BL-ben, azért ez még nem a világ vége.
Plusz ki tudja, tavaly dec31-én egymás után kaptunk ki bucira és 8 pont előnye volt a Madridnak...tudom mindenki szerint ők aztán nem olvadhatnak le, de a sport nem ennyire kiszámítható, ott is bármi előfordulhat.
menczel
Entrenador del Barça

PR42 írta:

Saviola
Júdás 2, az áruló

Zozzy 5 írta:
2025.11.06. 22:45:35
fuh :D na jó, kíméljük meg most már a fórumot és tényleg hagyjuk :D de Yamal tegnap nem 1v1ezett a gólnál, hanem 3 emberen ment át, miközben Fermín sarokkal adott neki gólpasszt, de ok, építsünk akkor erre, hogy ezek majd jóóó sokszor bejönnek :D
Igen, nem idézném be ide a többi hozzászólásod, de pöccre egyetértünk. 2 ember zsenialitása nem fog minden meccsen pontot/pontokat érni, 1 emberé meg főleg nem.

A mai modern futballban igenis alakítani kell a taktikát és nem lehet egy sémához ragaszkodni, mert alászaladás lesz. Ahogy mostanában sikerült is kb. mindenki ellen. Nem alkalmas erre a játékra a keret, akkor sem lesz az, ha Raphina visszatér, ebben is biztos vagyok. Kéne 5-6 minőségi igazolás, hogy ezt a taktikát hosszútávon tolni lehessen. Tavaly bejött, idén látványosan nem.

Válasz küldése